Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

Saurman
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2014, 12:21

bhsport je napisao/la: Taj Modric, pa jel taj igrao sinoc ikako? Nije 3 dodavanja imao, ono je sramota za prvotimca reala.+
Kompletan vezni red je sinoć podbacio Modrić se samo uklopio u sivilo cijele ekipe.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2014, 12:21

Tritolone je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:E večeras ako ne bude x između Meksika i Kameruna Hrvati će veoma teško proći.
Remi bi bio najpozeljniji ali nece bit stete cak da jedna od ove dvije reprezentacije pobjedi, ako nismo u stanju pobjedit losi Meksiko i Kamerun koji na svako prvenstvo dolazi posvađan onda ne zasluzujemo ici u drugi krug, kratko i jasno.

I nema svrhe pricat o penalu, svi svjetski strucnjaci a i mnogobrojni nogometasi su rekli da ono nije penal a ja mislim da oni znaju mnogo vise o forumasa sa ss.ba
Slažem se. :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 jun 2014, 12:22

BurningLegion je napisao/la:
LenBias je napisao/la:smiri se, ja tebe ni jedne jedine skunde ne vrijedjam, ne budi bezobrazan i toliko neodgojen, to je prvo, kao drugo reci mi samo kako ocito povlacenje osobe koja je u prilici da gol unutar kaznenog prostora moze ne biti dovoljno da se dosudi penal? naravno da ne moze i da je cisto kao suza, pogotovo jos ako se takav kriterij bude uzimao za citavo prvenstvo a ne vidim razlog zasto ne bi jer je ovo sinoc bilo vecinski fer i korektno osim onih situacija na centru koje na kraju nikome nisu ni pomogle ni odmogle ;)
Tko te bolan vrijedja? Troll si i pacenik. Po cemu je to vrijedjanje ako je istina? To si dokazao na vecini tema na forumu, ali jok, ti u pravu, a 90 posto forumasa grijesi i bezveze se na tebe zali.

Kakvo bolan crno povlacenje? Pa jel te stid imalo? Ako je povlacenje onog stupnja dovoljno za NAJSTROZU kaznu, bilo bi po pet penala svaku utakmicu minimalno, najvise iz kornera i prekida igre jer se triput gora povlacenja i drzanja desavaju u tim momentima, samo tvoj miljenik Ramo bi po utakmici pravio 3 ''penala'' nakon kornera da je ono penal, a ne bezobrazno simuliranje pa naravno da sucima stoga ni ne pada na pamet pokazati na bijelu tocku na racun toga.

http://www.101greatgoals.com/blog/never ... fred-vine/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sbnation.com/soccer/2014/6/1 ... ore-update" onclick="window.open(this.href);return false;
http://metro.co.uk/2014/06/12/world-cup ... y-4759860/" onclick="window.open(this.href);return false;

OVO ako je povlacenje dovoljno za najstrozu kaznu, iako se JASNO vidi da je samo stavio ruku mu na rame, da nikakvog povlacenja nije bilo, a Fred se u milisekundi manirima vrhunskog flopa automatski bacio na ledja kao da je povucen malo je reci dovoljno da mu rame iscasi, onda si upravo nista drugo nego troll i licemjer, jer da je ovakvo nesto sudjeno BiH ili Realu ili kome vec, pricao bi 30 dana o skandalu.

Ali jok, ti budi ono sto jesi, idi kontra najmanje 95 posto ljudi, ti i par slicnih pacenika ovdje naspram MILIJUNA strucnjaka koji su ovo okarakterizirali za ono sto jest, a da su pritom neobjektivni promatraci, pa cak i brazilski nogometni suci i navijaci, jest, ti si u pravu, cijeli svijet grijesi, a ja te zbog toga vrijedjam, bravo.

KRAJ PRICE.
kako bi bilo pet penala svaku utakmicu kad je sinoc bio samo jedan? ne prosipaj se dzaba

i da, vrijedjas, konstantno vrijedjas, nadam se da ce neko od moderacije to primjetiti ;)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 jun 2014, 12:22

koji smo mi narod balkanci, ovo niđe nema :rol: .

Nema ovdje ako se ne posvađaš na nacionalnoj osnovi, robot si il tako nešto :urnebes:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jun 2014, 12:24

Saurman je napisao/la:
bhsport je napisao/la: Taj Modric, pa jel taj igrao sinoc ikako? Nije 3 dodavanja imao, ono je sramota za prvotimca reala.+
Kompletan vezni red je sinoć podbacio Modrić se samo uklopio u sivilo cijele ekipe.
Modric je trebao biti motor, drugo je kad podbaci Kovacic a drugo Luka.
Mi smo valjda naucili na ovo da nas pokradu, ali susjedi to dozivljavaju totalno tragicno, stvarno ne mogu da zamislim da su u glavi imali ideju da ce pobijediti Brazil. Mislim wtf, ekipa koja prodje jedva Island da za par mjeseci pobijedi Brazil na otvaranju SP.
Pa ljudi moji, je li to moguce?

Stvarno nemam namjeru da se dalje raspravljam. Zivite u uvjerenju da ste najbolji i da ste brutalno pokradeni sinoc.
Ono bi se desilo bilo kome na vasem mjestu jer je to domacinsko sudjenje.
Italija 2002 sjetite se te tekme sa vama pa pricajte nesto o kradjama, tada se niste zalili koliko se sjecam niti ste htjeli ici kuci zbog nepravde.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 13 jun 2014, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 13 jun 2014, 12:28

Ovaj Brazil je masina ekipa,sinoc su bili mnogo nervozni,prva utakmica,citava javnost ocekuje mnogo od njih.
Cekajte dok se masina zagrije,ono sinoc nije ni 50% njihovog nivoa.Glupo je nakon jednog meca davati neke analize ko moze do kraja ko ne moze,svi koji se napate u grupi obicno daleko doguraju,jbg selektori preuzimaju taj rizik svjesnog tempiranja forme za fazu izbacivanja racunajuci da mogu grupu proci i na nekom stand by ritmu.
Sto se tice Hrvata,ekipa koja tesko moze biti demolirana,kao sto se sinoc pokazalo ali isto tako tesko moze natrpati nekoga.Ako Mexico uzme Kameruna Hrvati ce tesko proci grupu,bas tesko.
SLOBODA NAVIJAČIMA

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 13 jun 2014, 12:29

nedim93 je napisao/la:koji smo mi narod balkanci, ovo niđe nema :rol: .

Nema ovdje ako se ne posvađaš na nacionalnoj osnovi, robot si il tako nešto :urnebes:
To ti ka'em. Samo napravit tribine oko Balkana i uzivat.
Marksizam u skole!

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 13 jun 2014, 12:29

tevezito je napisao/la:Ko god tvrdi da je bio penal je po meni lud covjek.Sto se tice faula Olica nad golmanom to je ok.Samo ne znam niko ne spominje kako mali **** udara Modrica namjerno i zato dobija zuti karton.Odgovorno tvrdim da su se ove tri situacije desile na kontra strani da nijednu ne bi dosudio u korist Hrvatske.Ali imat cemo i mi prilike da vidimo kako se sudi sada kad budemo igrali sa Argentinom.Ako oni budu imali neku brzu prednost od 2,3-0 bit ce posteno, ali ako slucajno budemo u nekoj egal utakmici ocekujem slicne stvari.Samo nek tada sute ovi kojima je ono sinoc bilo posteno.
Ni meni ovo sa Neimarom nije jasno. Ako ga je namjerno udario laktom ( a jeste, to su svi vidjeli) onda je ono za crvenog kartona.
Hajd sto je slijep, hajd sto je glup, ali Nishimura sinoc nije postivao pravila fudbalske igre, a bogami ni upute sudijske organizacije.
Mali firgos, po izgledu, a i po ponasanju, se fino namjestio da "zalijepi" Luku. Cist crveni karton.
Da, naravno da nije bio prekrsaj Olica nad Cezarom.
Da, naravno da ono nije ni "vidilo" penala, ali...
Tuzan sam zbog svega ovoga, bojim se ponavljanja SP 2002, guranja i Japana i Koreje.
Sjeca li se neko kad protiv njih ponistise dva regularna gola?
I kasnije se nista nije desilo, niko nije kaznjen za to.
Sudeci po pocetku, imat cemo repeticiju, a to nije lose za fudbal. Pa zamislite da onako los Brazil ispadne u grupi.
Jbt, pa pobili bi igrace ostalih reprezentacija, ionako se vecina ne veseli SP-u.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2014, 12:29

bhsport je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Modric je trebao biti motor, drugo je kad podbaci Kovacic a drugo Luka.
Mi smo valjda naucili na ovo da nas pokradu, ali susjedi to dozivljavaju totalno tragicno, stvarno ne mogu da zamislim da su u glavi imali ideju da ce pobijediti Brazil. Mislim wtf, ekipa koja prodje jedva Island da za par mjeseci pobijedi Brazil na otvaranju SP.
Izgleda da im je pobjeda nad Islandom dala nadu da mogu dobiti Brazil. :crazy: Davno sam rekao da nemaju šta tražiti protiv Brazila i da je za njih utakmica odluke protiv Meksika za kojeg smatram da je najozbiljniji kandidat za drugo mjesto.Ne treba podcijeniti ni Kamerun jer gledao sam ih protiv Njemačke i odigrali su veoma dobru utakmicu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 13 jun 2014, 12:29

@bhsport

Bilo bi moguce makar remi da nije bilo sugavog Japanca. I oni u drugom dijelu do penala nista nista napravili. Imali smo ih, a onda se dogodio penal.

Danas kako god da zavrsi, mi sa 6 bodova idemo dalje. A to jednostavno moramo uzet jer sam sigurano da smo bolji od dvojca Kamerun i Meksiko. I naravno "navijam" za remi jer bi nam onda trebala 4 boda iz 2 utakmice ako zelimo proci.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 jun 2014, 12:29

Kad brze 50 stranica ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 jun 2014, 12:31

neymarov lakat nije za crvenog, de budite normalni malo :facepalm:

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 13 jun 2014, 12:31

ennis je napisao/la:Ovaj Brazil je masina ekipa,sinoc su bili mnogo nervozni,prva utakmica,citava javnost ocekuje mnogo od njih.
Cekajte dok se masina zagrije,ono sinoc nije ni 50% njihovog nivoa.Glupo je nakon jednog meca davati neke analize ko moze do kraja ko ne moze,svi koji se napate u grupi obicno daleko doguraju,jbg selektori preuzimaju taj rizik svjesnog tempiranja forme za fazu izbacivanja racunajuci da mogu grupu proci i na nekom stand by ritmu.
Sto se tice Hrvata,ekipa koja tesko moze biti demolirana,kao sto se sinoc pokazalo ali isto tako tesko moze natrpati nekoga.Ako Mexico uzme Kameruna Hrvati ce tesko proci grupu,bas tesko.
Kakav Brazil da im samo neko jaci dodje , Njemci Spanci njima je paapa

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 13 jun 2014, 12:32

Otelo je napisao/la:Kad brze 50 stranica ?
E moj Otelo, ubaci malo Franje Tudjmana, malo Alije Izetbegovica i eto ti zacas 1000 stranica.
Balkanizam, **** ga, 75% postova na ovoj temi nemaju veze sa grupom A, vec se broje krvna zrnca i slicno.
Tragicno, ali to nam je realnost. :(

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2014, 12:32

bhsport je napisao/la: Mi smo valjda naucili na ovo da nas pokradu, ali susjedi to dozivljavaju totalno tragicno, stvarno ne mogu da zamislim da su u glavi imali ideju da ce pobijediti Brazil. Mislim wtf, ekipa koja prodje jedva Island da za par mjeseci pobijedi Brazil na otvaranju SP.
Nishta oni ne dozhivljavaju tragichnije od ostalih. :problem:
Objektivno, jesu bili oshteceni i to drastichno. Ali, ne mogu da ih sazhaljevam jer su i oni isti kao i svi mi: u porazu se bedache ispod svakog nivoa, u pobedama se uzvisuju preko svake mere. Nema tu mnogo tendencija ka sagledavanju objektivne realnosti, koliko ima pokushaja da se meri patka i podyebavaju ostali, pa kad to padne u vodu - eto navale besa, a kad prodje - onda pada seirenje. ;)

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 jun 2014, 12:34

MaGiCa je napisao/la:
bhsport je napisao/la: Mi smo valjda naucili na ovo da nas pokradu, ali susjedi to dozivljavaju totalno tragicno, stvarno ne mogu da zamislim da su u glavi imali ideju da ce pobijediti Brazil. Mislim wtf, ekipa koja prodje jedva Island da za par mjeseci pobijedi Brazil na otvaranju SP.
Nishta oni ne dozhivljavaju tragichnije od ostalih. :problem:
Objektivno, jesu bili oshteceni i to drastichno. Ali, ne mogu da ih sazhaljevam jer su i oni isti kao i svi mi: u porazu se bedache ispod svakog nivoa, u pobedama se uzvisuju preko svake mere. Nema tu mnogo tendencija ka sagledavanju objektivne realnosti, koliko ima pokushaja da se meri patka i podyebavaju ostali, pa kad to padne u vodu - eto navale besa, a kad prodje - onda pada seirenje. ;)

brate malo šćžđč ovo ono, da ne naprežemo očnu jabučicu dok čitamo šta pišeš :crazy:

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 13 jun 2014, 12:34

nedim93 je napisao/la:neymarov lakat nije za crvenog, de budite normalni malo :facepalm:
Zasto nedime? Mislis da engleske sudije za ono ne bi dale crveni karton?

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 13 jun 2014, 12:34

nedim93 je napisao/la:neymarov lakat nije za crvenog, de budite normalni malo :facepalm:
po pravilima fudbalske igre svaki namjeran udarac laktom je iskljucenje, pogledaj opet kako Neymar gleda gdje je Luka pa onda fol nije ga vidio. Po pravilima crveni, a dr prica sto Japana nema muda ipak je to domacin

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 13 jun 2014, 12:37

Po logici sarme, lenbiasa i slicnih, ako je sudac vec zauzeo ''takav stav'', odnosno ako je onaj ''kontakt'' Lovrena penal, onda je namjerni lakat Neymara nad Modricem ne za crvenog nego za tri utakmice kazne.
Samo sto se takvi igraju selektivne diskreditizacije Japanca.

Smijesno kakvi sve likovi ovdje komentiraju i tko sve ima Internet. Ne mislim na tebe pritom, nemam zamjerke na tu situaciju i sto mu je dao zuti, ne bih ni ocekivao da domacinu najboljeg igraca iskljuci bez da ovom nogu ne slomi, mada isto tako sudac bi bez ikakvih problema mogao opravdati i da mu je crveni dao jer je Neymar POGLEDAO gdje je protivnik i namjestio mu s NAMJEROM lakat u lice. Sve jasno.

Moze, ne mora suditi, u redu, ali onaj penal dosuditi i da ga ovdje pojedini brane i opravdavaju? Ja ne znam jesu li ti ljudi ozbiljni ili ne mogu jednostavno ''progutati'' neke stvari i rijesiti te svoje komplekse sami sa sobom jer veze sa sportom ti njihovi kompleksi nemaju i to jako dobro znaju, to je otvoreni animozitet.

Hrvatska je u toj utakmici ostecena, to je cinjenica, imala je X u dzepu i imala bi 1 bod nakon prvog dana, a ovi sto se sad nasladjuju i ''cude'' odakle Hrvatskoj optimizam i sta sve ne protiv Brazila, ismijavaju se, to je njihov problem.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 13 jun 2014, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.

DIFovac
Kontakt:

Post Postao/la DIFovac » 13 jun 2014, 12:38

Jos jedan poraz i Simunicevi drugari ce biti za dom spremni.

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.