Lillard je napisao/la:Pa sanse za golove su bila tuda negdje. Brazil imao 1 odlicnu (Luiz) kao i mi (Olic), a one druge nisu bile neke izrazite sanse.
S tim da je Brazil bio dosta bolji u prvom poluvremenu, a mi smo bili bolji u drugom poluvremenu, i u momentima dok smo kontrolirali igru kamikaza svira ne zna ni on sam sta i to okrece kompletnu utakmicu, mada smo i nakon toga gola bolje stajali na terenu i prebacili igru na njihovu polovicu.
Steta je to, no sto se moze, valja dobiti iducu utakmicu, mada bi lakse bilo uz zasluzeni bod protiv Brazila.
FaraonTM je napisao/la:
Sjeti se naše utakmice u Parizu protiv Francuske i onog penala. Penal istina nije bio, ali odmah nakon utakmice dosta raje pa evo i dan danas krivi Spahića što je uradio onako glup potez. Ja nigdje ne pročitah da je Lovren ispao levat što je opšte dirao igrača okrenutog leđima od gola. O tome ti ja pričam. Po vašim (uzimam samo hrvatske medije ne strane) medijima da nije bilo penala vi bi sigurno njima uzeli bod, a to što su vam pravili konstantan pritisak niko ne govori.
Mislim neću sad da ulazim u raspravu, ali eto to je neko moje mišljenje u vezi Hrvatske koje me iritira.
Necu bolan usporedjivati stvari na taj nacin jer ono NIJE penal, u tome je cijela prica, samo pacenici poput ovog ispod iz svojih kompleksa i mrznje ce tvrditi drugacije pored 99 posto ljudi koji su jasno vidjeli kradju. Zasto cu kriviti Lovrena za nesto sto nije uradio, sto je sankcioniran za nesto sto je smijesno? Ono je NIKAKAV kontakt da se dosudi penal, ono nije ni faul, a kamoli za najstrozu kaznu, ono je sramotno flopiranje Freda koji se bacio samo sto je osjetio ruku na ramenu i zasluzio zuti zbog simuliranja, a onakvih kontakata ima na prosjecnoj utakmici bar jedno 10 od strane
svakog stopera na svijetu i ja bi sad Lovrena trebao kritizirati jer je napravio...sta?! Pa sramota bolan.
Brazil je pravio konstantan pritisak u prvom dijelu, ali u drugom dijelu je i Hrvatska pocela igrati dobro i bila je bolja u tom razdoblju.
Nista posebno vise nisu imali izrazitih sansi za gol, ali su pogurani bili u kljucnim momentima i to je jedna velika, velika razlika.
Tvoje misljenje, OK, ne smeta meni uopce necije misljenje, ali ne mozes relativizirati situaciju gdje jedna ekipa stjece nefer prednost sudackom kradjom ili da ti smeta sto mediji rade ono sto rade bilo gdje u svijetu, pa nebitno da li je u HR, BiH, Srbiji ili bilo gdje drugdje.