FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HercegovinaBosna
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HercegovinaBosna » 13 jun 2014, 12:24

Jao kod nas stručnjaka da čovjek ne povjeruje.Momak odigrao dvije,tri utakmice i već se zna kakav je i da li je šupalj, može li centrirati.Stanić kad je počeo igrati ovaj mali za njega Ronaldo a vidimo kako sad Stana igra.Sreća što imamo Amara da zna procijeniti igrača a ne ove stručnjake. ;)
Mićo je Fićo!

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 13 jun 2014, 12:39

Mogli bi Zola i Tomo skupa :) i Tomic je spominjao Belgiju :D

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 13 jun 2014, 13:53

Dedic moze komotno igrati u prvih 11...ko je dolazio na treninge zna o cemu govorim..decko je veoma brz a i tehnicki je fino potkovan...po meni on i kvesa da drze lijevu stranu za nasu ligu veoma dobro...on moze komotno igrati na krilu...pa vijdeli ste protiv celika kad je igrao odmah je bilo i jamaku lakse da lopte gura jer mu otvaraju prostor...takav nam tip igraca i treba...a znali neko koliko je on potpisao kod nas??u to nisam upucen :)

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 13 jun 2014, 14:06

Pirke_TM87 je napisao/la:slika
Umjesto Jamaka - Hasanović a umjesto Stokića koji nije ni došao Svraka

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 13 jun 2014, 14:19

Sretno Zoli u Belgiji..dobar i korektan momak.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2014, 14:27

Zola sretno u nastavku karijere, sve najbolje ti želim. :thumbup:

Čini mi se da se ovo ljeto ostvariše dva najbolja poslijeratna transfera iz naše lige (Grahovac u Rapid Beč i Zola u Gent).
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 13 jun 2014, 14:48

Dedić je odličan prema naprijed, ali nazad je loš.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 jun 2014, 14:49

Koliko on ima ugovor sa nama? Na koliko je potpisao?
DRUG NEBI TI PUNCA

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 13 jun 2014, 15:07

Ma meni je Dedic srednja zalost... Ono moze proci, al nidje veze... Nesto kao Enis Sadikovic, doduse on mi je jos veca taraba...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 13 jun 2014, 15:26

Hasanhodžić: Zahvaljujem se na podršci i sretno Želji u Evropi

http://fkzeljeznicar.ba/hasanhodzic-zah ... ropi/9095/" onclick="window.open(this.href);return false;

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 13 jun 2014, 15:48

Žao mi je Emraha,iako sam mislio da ce dobiti vise prostora kod nas da pokaze puni potencijal koji ima..
Manijak je veliki,mangup je na terenu i van njega(mozda manje da ide u Bosnu,vise bi se probio u karijeri),kako god pratio sam ga dok je jos igrao u bubamari i odskakao je od vršnjaka svojih..Ugl sretno manijače u nastavku karijere! :)

Ovo mi se svidja sto klub odmah cisti igrace na koje nece racunati,da i oni nadju drugi klub a mi da znamo na koga se racuna,a jos platni spisak manje trpi..Mozda i ovo nagovještava da ce biti kakav novi štoper jer ih sada imamo "samo" trojicu(Zeljkovic,Bogdanovic i Fejzic na kojeg se nece racunati do zime zbog izbjegavanja naknade za treniranje,što sam ranije govorio)..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 13 jun 2014, 16:09

Igraci odlaze, niko kvalitetan ne dolazi, bice to teska godina za nas, sto Amar rece dok ne vratimo dugove krpicemo se.
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 13 jun 2014, 16:09

fkzeljeznicarba je napisao/la:Dedić je odličan prema naprijed, ali nazad je loš.
Nek' ga stave na krilo onda! Ionako smo tanki na lijevom krilu obzirom da Bučan "može samo poluvrijeme". Nije mi jasno zašto su prošle sezone stavljali Kvesu na krilo a Dedića na beka. Logičnije je bilo obrnuto baš zbog tog razloga kojeg pominješ.

Emrahu sretno! Neka nisu produžili sa njim ako ne računaju na njega, bezveze plate dajemo igračima koji nebi igrali ni kad se svi povrijede. U to smo se uvjerili prošle sezone kad smo u jednom trenutku ostali bez oba standardna štopera a struka se nije odlučila za Emraha već su krpili sa Hasanovićem. Tu se vidjelo da on nema šta tražiti ovdje!
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 13 jun 2014, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

besko
Kontakt:

Post Postao/la besko » 13 jun 2014, 16:09

fedeltafrotta je napisao/la:
besko je napisao/la:Pošto vidim da malo znate pa da vam kažem da ste dobili odličnog igrača u vidu Anesa Nuspahića. Jedan od najbržih igrača koji je dosta prodoran i uvijek orijentisan prema napadu. Igra sa obje noge podjednako tako da može igrati i lijevo i desno i ima odličan centaršut a i udarac. Kažete da ste deficitarni na krilu i mislim da ste to sad pokrili njegovim dovođenjem. Ovi neki što pričaju da se boji duela nije istina jer je mali u zadnjih godinu dana napredovao dosta a kod vas može samo još više napredovati. Možda mu je malo slabija igra glavom ali se i to da ispraviti ali s obzirom da igra krilo nije toliko ni bitno. Toliko od mene i samo malo da vas upoznam o kakvom se igraču radi. Pozz
hvala druže nadam se da će biti još bolji od tvog opisa :mrgreen: pozdrav za bihać
hvala i mi u Bihaću se nadamo da će biti još bolji. Vjerujte da će zbog njega pola Bihaća navijati za Želju mada je i dosad Željo uvijek bio drag klub Bišćanima ;) sretno u PL i EL a ove pripremne utakmice će sada pokazati na čemu ste. U Nedjelju protiv Mrkonjića a kasnije i protiv Širokog na Kupresu. Pozz

Rios

Post Postao/la Rios » 13 jun 2014, 16:16

Zoli sve najbolje u nastavku karijere,odabrao je dobru destinaciju za mlade igrace definitivno..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 13 jun 2014, 16:45

Sretno i Emrahu! U pravu je @adviser da je to vidjelo prošle godine. Mada ja mislim da mu se trbala dati šanssa. Govorio sam to već i to možda na desnom beku u gostima neke tekme gdje bi onda Stana bio ovamo lijevo. Dobili bi BUčana gore itd itd. Ali gotovo je sad. Očigledno nije to to. Meni se učinio dobar i to je baš igrao desnog beka čini mi se gore protiv Mladosti, ali jbg to smo lako dobili pa su svi izgledali dobro.
Meni samo nije jasno što se plaćala naknada za njega, bez obzira što nije bila neka para. Vjerovatno se pravi prostor i juniorima, a doći će još jedan stoper sigurno.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 13 jun 2014, 16:56

Nisam bas ocekivao da ce Zola otici sada, ali eto drago mi je zbog njega. Belgija je poprilicno jaka liga i odlicna za njegov daljnji napredak. Sigurno ce nam Nermin sacuvati obraz tamo, ipak je on nase dijete i gdje god da ode predstavljace Zelju i sve nas. Da smo birali koga bi poslali da nas predstavlja tesko da bi boljeg nasli od njega. Uz prave trenere on ce jos mnogo napredovati i vjerovatno mu Belgija nece biti posljednja stanica.
Nisu lose pare koje smo dobili, mada, po meni, Zolotic vrijedi mnogo vise, ali eto znamo kakva je situacija i drago mi je posebno zbog tog procenta od narednog transfera. Nazalost, liga nam je takva da se ponaljbolji igraci prodaju za ovakve i manje cifre. Mozda nas Nermin zaduzi sve i otvori vrata jos mnogim mladicima prema Evropi i sigurno da ce u budocnosti ove cifre rasti.

Nadam se da ce onda ostati Tomic i Stanic jer su nam jako vazni igraci, jos vise odlaskom Zolotica. Vjerovatno cemo se pojacati u zadnjoj liniji jer ovo sto sada imamo nije dovoljno, jos kada se uzme u obzir da je to osjetljiva pozicija, mnogo kartona, duela i sl. Pisao je bas neko za ovog malog iz Jedinstva sto dolazi, i ako je tako, drago mi je sto cemo imati brzog krilnog igraca, jer nam tu podosta skripi vec dugo, sto zbog krpljenja, sto zbog forsiranja odredjenih igraca na tim pozicijama. Vidjecemo kako ce se pokazati u nasem timu. Ne znam koliko ce nam donjeti ovi sto su dosli u napad, ili sto bi trebali doci, za mene je to jos uvijek jako tanko i ne vjerujem da su to igraci koji ce nesto specijalno napraviti. Vec vidjeno u nasoj ekipi.

Ono sto me posebno raduje su ovi omladinci koji ce izgleda ove godine navaliti vise nego ikada, i uz "njihovog" trenera dobiti sansu u prvom timu. Siguran sam da ce neko od njih eksplodirati ove godine. Mozda to budu Bajic, Sadikovic, Memija, Alibasic, ovi koji su nam se vec predstavili, a mozda i neko od ovih sto tek izlaze iz juniora. Ovo je pravo dobra stvar za sve nas. Ako ovako nastavimo imacemo jos mnogo Zolotica i Hodzica.

Bolji cemo biti nego prosle godine. Imamo dobrog golmana, oporavljene Kvesica i Colica na bekovima, onda je tu Dedic, Zeljkovic, Hasanovic, Tomic, Stanic, Jamak, Svraka, Bucan, mozda i Vernes, onda ove novajlije, plus nasi "djecaci" i to je to. Mozda jos neko da dodje, neko iskusan da malo povuce kada zaskripi i ja sam prezadovoljan. Najvaznije je da se rijesimo ovih dugova koji nas pritiscu, bolje i to nego da se nesto silimo i pravimo neke strasne ekipe za kratkorocni uspijeh. Ovako se vidi neke organizacija, ono sto nam je falilo u proslosti, vidi se da ljudi znaju sta rade i kako doci do toga. Nase je da podrzimo ekipu, sigurno ce opet biti uspona i padova, ali ako nas povrede zaobidju manje nego minule sezone. Konkutrenti nisu toliko jaci, sve je to uglavom isto i slicno kao ranije, tako da cemo se opet boriti za pehare, ali opet ne treba da nam to bude cilj. Mi bi trebali igrati lopte i na kraju vidjeti koliko cemo skupiti bodova i sta ce nam oni donjeti.

Jako je vazno i kakve ce nam ove pripreme biti. Na kraju, kad sve padne u vodu, ostane ta snaga i izdrzljivost i to nikada ne podbaci. Nadam se da cemo imati spremnu ekipu koja ce moci trcati, to moze nadomjestiti mnogo toga, momci su pokazali da imaju srce, ako jos budu spremni dobijamo mnogo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 jun 2014, 16:57

Kakav je Fejzić ?
Nisam imao priliku da ga gledam do sad.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 13 jun 2014, 17:09

Osvrt na par stvari koje su se izdogadjale u ovih par dana.
1.Zola: osjecanja su pomiješana. Pomalo sam žalostan jer znam da je baš u ovo doba prošle godine trbao potpisati tacno duplo bolji ugovor i za njega i za Želju. S druge strane, radostan sam jer je Zola pobijedio veliku nesreću i zasluženo došao u poziciju da sve to kvalitetno naplati.
I ova cifra je odlična, najbolja u ovoj ligi jos od vremana teansfera Visce i Sehe. I ovo je dokaz da navijamo za najbolji i najveći klub u ovoj zemlji.Pogledajte ostale transfere ponajboljih mladih igrača :Grahovac 100 000, Maric 80 000, Spikic75 000, Horic 30 000,....
Radujem se i Kvesinom oporavku, jer klub s njim opravdano očekuje barem ovoliki transfer.
2.Igracki kadar:jos uvijek su ovo minimalne promjene u odnosu na prošlu sezonu, akk se gleda broj odigranih utakmica i doprinos. Mozda ce još jedan igrač otici, ne više.Ovo za Emraha je bilo očekivano, kak da nosa Kerlinu glavu na ramenima, na žalost. Mozda ga promjena sredine malo razdrma.
Nece biti puno dolazaka, a pogotovo onih za koje treba platiti.Nece biti toga, neovisno od prodaja i priliva para.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 13 jun 2014, 17:15

ceze je napisao/la:Kakav je Fejzić ?
Nisam imao priliku da ga gledam do sad.
Lik je stamenit i stabilan koliko ja znam, brzina osrednja, ugl. kao backup ove sezone može doći msm u drugoj polusezoni, dok se navikne mogao bi i počinjati :D drzak je
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hazre i 59 gostiju.