nedim93 je napisao/la:
ja ne izmišljam ništa ali sam pročitao dnevnik.hr --- SPAM --- i dosta mi je za mjesec dana. ono je teškooooooooooo pretjerivanje. Neozbiljni sajtovi skroz.
Ok nije penal bio al Bože sačuvaj ko da su u finalu svjetskog Brazilu dali penal a prekršaj bio na pola centra, tako nekako djeluje po njima.
Teško pretjerivanje.
Nepostojeci penal u utakmici gdje te gleda preko 2 milijarde ljudi te prekrsaj nad Rakiticem za treci gol tesko pretjerivanje? Samo te dvije situacije su 100 posto bez diskusije, a to su direktno dva pogotka. U utakmici protiv Brazila. U utakmici u kojoj si imao sansu realno odrzati X i uci puno komotnije u nastavak natjecanja i psihicki stabilnije.
Pa bolan taj penal je okrenuo utakmicu u kompletu, sta se ima pretjerivati.
To sto tebi ili nekome smeta sto mediji naprave od toga po 15 clanaka da bi sebi povecali tirazu, broj klikova, ne mijenja bolan tu cinjenicu, ne znam sta hoces ili sta ocekujes? Taman kao da ne bi bilo tko drugi da je tako pokraden pokrenuo medijski linc na osnovu toga.
Pusti medije, gledaj cinjenice. Sad ispada ''kmece Hrvati'' stotinu godina, a prosao tek jedan dan nakon utakmice i tek reakcije ljudi pristizu i objektivni, strani dopisnici, mediji, strucnjaci... sta bi trebali, drzati to sve u blokadi da ''ne smeta'' drugima?

Kako su ljudi samo smijesni i pristrani.
Naravno da ne mozes ''u tripu'' biti da mozes do pobjede kad te pokradu.
NeverGiveUp je napisao/la:Usprkos cijeloj planeti osim navijača Brazila, ono je bio penal, samo za ove dežurne "
navijače" (protiv komšije) pa ko god da je sa druge strane, ona situacija je diskutabilna, a za neke i čist penal
Boga mi i Brazilci cak priznaju :
"Globo" ističe da je sudac Nishimura "pogriješio dosudivši penal na Fredu" u drugom poluvremenu zahvaljujući kojem je Brazil stekao prednost od 2-1. Taj list također prenosi analizu dvojice komentatora koji zaključuju da je penal obilježio cijelu utakmicu:
"Nije bilo akcije koja bi opravdala takvu kaznu", piše komentator Arnaldo Cezar Coelho.
"Globo" osim osude suca, veliča igru najveće brazilske zvijezde Neymara.
"Jornal do sports" piše da je "kontrovezni sudac Nishimura dosudio kontroveznu kaznu, dodajući da je ovo bio kontroverzan početak Svjetskog prvenstva".
Taj list također navodi i niz drugih sudačkih pogrešaka koje su 'spasile' Brazil na svjetskim prvenstvima. Tako su na SP 2002. Brazilci sudačkim odlukama 'spašeni' u utakmicama protiv Turske i Belgije. A na SP-u 1986. sudac nije priznao gol španjolskog reprezentativca Michela zahvaljujući čemu je sačuvana brazilska pobjeda od 1-0.