15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

NoName
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la NoName » 13 jun 2014, 19:12

Ko prati ove afrikanere, kakva je Nigerija u odnosu na Kamerun? Ovaj Kamerun bi mi oderali ko malu djecu
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jun 2014, 19:20

Interesantno, navodno bi Argentini mogli u sljedecoj formaciji nastupiti:

Romero, Zabaleta, Campagnaro, Garay, Fernandez, Royo, Maxi Rodriguez, Mascherano, Di Maria, Messi i Aguero.

-------------------- Romero ----------------
-- Campagnaro -- Garay -- Fernandez --
Zabaleta ----------------------------- Royo
---------------- Mascherano ---------------
-------- Maxi -------------- Di Maria ------
------------ Messi ---- Aguero -------------

Ovo je zeznuta formacija, bili bi jako kompaktni i nazad. Dosta mi se bolje svidjela ona najavljena 4-3-3.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 13 jun 2014, 19:24

Goalgetter je napisao/la:Interesantno, navodno bi Argentini mogli u sljedecoj formaciji nastupiti:

Romero, Zabaleta, Campagnaro, Garay, Fernandez, Royo, Maxi Rodriguez, Mascherano, Di Maria, Messi i Aguero.

Ovo je zeznuta formacija, bili bi jako kompaktni i nazad. Dosta mi se bolje svidjela ona najavljena 4-3-3.
Ja ne znam cemu tolika panika. Neka oni igraju kako hoce a nama treba biti jasno da i mi imamo zadnju liniju gdje uskace u pomoc mladi Besic i pokazali su da funkcionsemo dobro, pogotavo sada u ovakvim utakmicama kad je motivacija na maximalnom nivou. Mene je vise strah nasih nekih gresaka nego nekog naleta Messia i kompanije. :bih:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 jun 2014, 19:25

NoName je napisao/la:Ko prati ove afrikanere, kakva je Nigerija u odnosu na Kamerun? Ovaj Kamerun bi mi oderali ko malu djecu
Ma tu su oni negdje nigerija bolje stoji kao ekipa što fali ovim afričkim ekipama al nisu nista posebno. Mozemo mi sa njima igrati.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jun 2014, 19:26

Samo nek se Argentinci otvore, proci ce jedna sigurno. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 13 jun 2014, 19:30

Formacija nije zeznuta nego je preyebena.
Odbrana cvrsta ko granit bez da se nesto umanji ubojitost.
Nadam se da ce igrati 4-3-3
Majku mu, izgleda da nas nece podcijeniti :oops:
Nema veze, bice dobra tekma. Vjerujem da se zmajevi ne boje gaucosa.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jun 2014, 19:32

sekerbay je napisao/la:Formacija nije zeznuta nego je preyebena.
Odbrana cvrsta ko granit bez da se nesto umanji ubojitost.
Nadam se da ce igrati 4-3-3
Majku mu, izgleda da nas nece podcijeniti :oops:
Nema veze, bice dobra tekma. Vjerujem da se zmajevi ne boje gaucosa.
To je problem. Vec ovdje naslucujem udvajanje Dzeke sa dva stopera. U napadu Di Maria, Messi i Aguero mogu praviti razliku, iako je izvadio jednog ofanzivca, ova trojica su dovolno opasni. Pametan potez Sabelle, nazalost.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 13 jun 2014, 19:32

Mislim da imamo dobre sanse protiv argentine, ako budu svi na nivou bez nervoze mozemo im se suprostaviti i eventualno izvuci dobar rezultat :thumbup: Kad bi mogli napraviti pritisak na njih u pocetku utakmice kao na ovim nedavnim prijateljskim i zadnjoj s njiima, potrebno je samo da Dzeko iskoristi svoje sanse i to je to. :D Nadam se da cemo izbjeci ove sudijske greske. Muka mi je kad vidim kako su meksikancima ponistili dva cista gola :puke:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 jun 2014, 19:38

Goalgetter je napisao/la:Interesantno, navodno bi Argentini mogli u sljedecoj formaciji nastupiti:

ovom su nas formacijom rasuli u prijateljskoj utakmici,pjanic i miske nisu zajedno 10 puta bili u kontaktu sa loptom.presingom su nam oduzimali lopte i onda svaki napad im je bio pola gola,bas smo srece imali pravo

ja sam se bas cudio sto ce igrat 4 3 3 kad su vidili da 5 3 2 protiv nas je ekstra funkcionisala
jos sad su jaci za messija u odnosu na tu utakmicu
al smo i mi za besica :mrgreen:

bilo bi bolje po nas da igraju 4 3 3 al vidicemo
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 13 jun 2014, 19:40

Ako će igrati tako rezultat je jasan, 0:0
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 jun 2014, 19:51

argentinci najavljuju formaciju 5-3-2 kao i u prijateljskoj utakmici - javnost proziva selektora sto postavlja odbrambenu formaciju, a ustvari to ce biti formacija 3-5-2 (jer ce bekovi igrati poprilicno naprijed kao i u prvom mecu)...s tim da se brzim povlacenjem transformisu u defanzivnu 5-3-2.
mana te formacije su 3 zadnja igraca koja su mu odsjecena jer cemo igrati sa jednim napadacem. da igramo 4-4-2 to bi imalo smisla, ali ovako imaju igraca manje na terenu zbog prevelike staticnosti i straha od dzeke kao jedinog isturenog....nas problem ce tu biti sto dzeko preko 3 igraca skoro pa nece nista moci napraviti. bocni igraci ce prvenstveno biti zaduzeni za gusenje lulica i hajrovica u veznom redu prema ovoj postavci. argenticni svjesno s ovom formacijom igraju poluzatvoreno zrtvujuci jednog centarhalfa i igraju cekajuci nasu gresku...pokusavajuci imati kontrolu na sredini terena, ne razmisljajuci o kiksu kojeg mogu bez problema mogu pokriti 3 defanzivca na dzeki!
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 13 jun 2014, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 13 jun 2014, 19:53

sigurnoable je napisao/la:Ja ne znam cemu tolika panika.
burazeru, igramo protiv ekipe cija navala vrijedi barem po´ milijarde maraka, pa ti vidi treba li strahovati i biti krajnje oprezan, ili cemo krenuti noseni parolom ´lahko cemo, mamu im firaunsku´.
nazalost, igramo protiv ekipe koja nam, ako ih krene, moze uvaljati peticu kojoj se niko ne bi cudio.
dakle, moramo odigrati krajnje oprezno i pametno ako zelimo do povoljnog rezz.
istina je da se mnoge kockice moraju posloziti da bismo se dokopali boda ili tri.
Goalgetter je napisao/la:Vec ovdje naslucujem udvajanje Dzeke sa dva stopera.
obavezno. sad, mozemo mi kazati da ce to argosima biti mac sa dvije ostrice, ali takodjer mozemo kazati da ne znamo kako ce hajrovic, lula ili besic odigrati pod najvecim reflektorima.

e sad, koliko god to smijesno zvucalo, ja velike nade polazem u safeta.
drugovi bez drugarica, nije on glup covjek. to sto mu je vokabular duplo golo + elokvencija Bozzzeee ( :) ), ne govori nam o nj. intelgenciji. jednostavno, cova nije nacitan. al´ da je inteligentan, mislim da nema ni truna sumnje.
on je bio vrhunski napadac i kao takav itekako zna kako nam gaucosi mogu nauditi.
vjerujem da ce znati takticki odgovoriti.
da sam ja selektor, na ovu formaciju bi se odgovorilo sa dodatnim napadacem. dakle, 3-5-2
nesto se ne mogu sjetiti da li je safet nekada igrao popularnu ´cirinu formaciju´ :?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 13 jun 2014, 19:55

e haj ti meni reci kako zaustavit ovaj preyebeni trojac :facepalm:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 jun 2014, 19:58

Kaunas je napisao/la:e haj ti meni reci kako zaustavit ovaj preyebeni trojac :facepalm:
Nikako nek izgubimo 2-0 nula uz nasu pozrtvovanu igru, uz to da skinemoteret prve utakmice na prvenstvima, tremu itd. Sansa nama je nigerija i šije ova utakmica je nebitna osim iz navedenih faktora. Koliko god mi navijali mislim da nemamo šanse i da se pomirimo to je moje mišljenje.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 jun 2014, 20:04

Cuj nemamo sanse... :facepalm: Onda je najbolje predati tekmu i koncentrisati se na ostale dvi.. :crazy:

Itekako mozemo zaustaviti nalete Argentine, jer imamo odlicna krila u oba pravca, prije svih Lula, a i Hajra. Besica (istina jos uvjek nepoznanica u velikim mecevima, ali prema prikazanom plus problemima koje je Pape imao na toj poziciji u sastavljanju ekipe, dobitak). Odbrani ce u svakom momentu trebati ispomoc krila te sredine, dok ce za neke kontre i polukontre ostajati Miske/Dzeko plus jedan od krilnih igraca. Vjerujem u prekide i nadam se da bi iz tih pozicija mogli do povoljnog rezultata.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2014, 20:12

Logično je da će se oni posebno fokusirati na Džeku. To je šansa za naša krila koja će sigurno imati više prostora, a naša transformacija iz napada u odbranu je bila perfektna u ovim prijateljskim utakmicama.

Sabella nas je shvatio poprilično ozbiljno, tako da sumnjam da će oni jurcati glavnom bez obzira.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 jun 2014, 20:16

Protiv Argentine se čuvati kartona i povreda, rezultat je nebitan. Zapravo treba gledati da primimo što manje golova zbog gol razlike. Ja bih bio sretan sa 2 gola razlike za njih.

Naša glavna utakmica je protiv garavih, sa Iranom ćemo lako a protiv Argentine ne možemo.

Ako je Nigerija slična Kamerunu a jeste, imamo dobre šanse
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jun 2014, 20:16

Prvo da sudiji ybem pišču (za svaki slučaj) i ovom se hrču poser.em na prognozu :mrgreen:

Ja vjerujem u dobar rezultat, ne znam što ali mislim da možemo do povoljnog rezultata. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

mocex
Kontakt:

Post Postao/la mocex » 13 jun 2014, 20:18

Treba vjerovati igračima i cijelom timu ljudi koji nas tamo predstavljaju.Treba imati vjeru i u naš inat.
Oni jesu bolji na papiru,ali u fudbalu to nije presudno.Mislim da naši ne treba da se štede ni za Iran ni za Nigeriju.Zašto ne otkinuti bodove Argentini i odma poslati poruku.

Svašta se može desiti na terenu.Argentinci su pod ogromnim pritiskom.Mi cemo igrati bez pritiska i nadam se iznenaditi!!!

I BELIVE!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 jun 2014, 20:21

NoName je napisao/la:Protiv Argentine se čuvati kartona i povreda, rezultat je nebitan. Zapravo treba gledati da primimo što manje golova zbog gol razlike. Ja bih bio sretan sa 2 gola razlike za njih.

Naša glavna utakmica je protiv garavih, sa Iranom ćemo lako a protiv Argentine ne možemo.

Ako je Nigerija slična Kamerunu a jeste, imamo dobre šanse
Istog smo misljenja za nedjeljnu utakmicu.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.