FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

MilanM93
Kontakt:

Re: $: FC Barcelona

Post Postao/la MilanM93 » 14 jun 2014, 20:57

Pokidao danas Cudrado, samo pitanje da li bi donio napredak u odbrani barse, malo sam skeptican po tom pitanju.... Al u svakom slucaju mnogo bolja opcija ce biti od nezainteresovanog Alvesa :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 14 jun 2014, 22:54

Ovaj Navas je zbilja sjajan golman, prava mačka medju stativama. Mada ja ne sumnjam ni u Stegena, švabo je to :lol:

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 14 jun 2014, 22:58

Boga mi će ova Kostarika zajebati nekog, sad dal´ talijane il engleze videćemo...Urugvaj je završio takmičenje.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 14 jun 2014, 23:01

parangal je napisao/la:Ovaj Navas je zbilja sjajan golman, prava mačka medju stativama. Mada ja ne sumnjam ni u Stegena, švabo je to :lol:
ma ja se vise uzdam u brava ;), ter stegen je mlad pa i moze podbaciti al ovaj je sigurna opcija
barca se ne mora uopste brinuti za poziciju golmana
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 14 jun 2014, 23:09

barca_87 je napisao/la: ma ja se vise uzdam u brava ;), ter stegen je mlad pa i moze podbaciti al ovaj je sigurna opcija
barca se ne mora uopste brinuti za poziciju golmana
More ne bude li glupava uprava kupila nešto kvalitetno u odbrani i bude spala da joj centralni bude ono Šakirino drvo Barsi neće pomoći ni obojca da stanu na gol :roll:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 jun 2014, 23:19

Kolko serete o Piqueu, nevjerovatno.

Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 14 jun 2014, 23:23

jel to nezasluzeno seremo ?

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 14 jun 2014, 23:28

Johny je napisao/la:Kolko serete o Piqueu, nevjerovatno.
Očito više nego što ti možeš svariti :lolno: Upristoji se... ako se ne slažeš tako kaži i ne budi prost ili još bolje daj neki konstruktivan argument u prilog "sjajnih" partija koje već poduže vreme pruža pomenuti.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 14 jun 2014, 23:31

Johny je napisao/la:Kolko serete o Piqueu, nevjerovatno.

Stvarno

Nije on kriv sto igra u odbrani sa igracima koji su 170 cm visoki.Uostalom pokazajo je u ovim vecim utakmica da je i sada jako jako kvalitetan stoper.Siguran sam da je igrao vise u paru sa Bartrom,a ne Mascheranom to bi jos mnogo bolje bilo
Visca el Barça ! Mes que un club !

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 jun 2014, 23:33

Nije kriv što igra u odbrani sa saigračima od 170cm, kriv je što više apsolutno nijednog ozbiljnog igrača ne može zaustaviti.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 jun 2014, 23:33

To sto vi u Pique pokusavate naci Maldinija to je vas problem.Meni sasvim pristojno igra.Skok igra savrsena, postavljanje nista losije.Ej sad problem nastupa kada mu Robben slomi kicmu, sto je sasvim normalno jer je covjeka gotovo nemoguce cuvati.Isto taj je od Ramosa jos vecu budalu pravio pa nikom' nista.Pique je prefinjen stoper a ne ratnik.Covjek koji igra 35 metara od svog gola, pa u takvom odnosu snaga siguran sam da Silva ne bi bio nista bolji! Problem Barce, ispostavit ce se i Spanije je vezni red a ne odbrana.Naravno, Barci skripi i nazad jer u ekipi imas Alvesa kao igraca manje .Koliko god zvucalo grubo, moja najveca zelja je vidjeti djelo Mascherana na DMu, a Biskvita preseliti na klupu :D

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 14 jun 2014, 23:34

DesimaL je napisao/la: Nije on kriv sto igra u odbrani sa igracima koji su 170 cm visoki.Uostalom pokazajo je u ovim vecim utakmica da je i sada jako jako kvalitetan stoper.Siguran sam da je igrao vise u paru sa Bartrom,a ne Mascheranom to bi jos mnogo bolje bilo
No comment :crazy:

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 14 jun 2014, 23:40

Johny je napisao/la:To sto vi u Pique pokusavate naci Maldinija to je vas problem.Meni sasvim pristojno igra.Skok igra savrsena, postavljanje nista losije.Ej sad problem nastupa kada mu Robben slomi kicmu, sto je sasvim normalno jer je covjeka gotovo nemoguce cuvati.Isto taj je od Ramosa jos vecu budalu pravio pa nikom' nista.Pique je prefinjen stoper a ne ratnik.Covjek koji igra 35 metara od svog gola, pa u takvom odnosu snaga siguran sam da Silva ne bi bio nista bolji! Problem Barce, ispostavit ce se i Spanije je vezni red a ne odbrana.Naravno, Barci skripi i nazad jer u ekipi imas Alvesa kao igraca manje .Koliko god zvucalo grubo, moja najveca zelja je vidjeti djelo Mascherana na DMu, a Biskvita preseliti na klupu :D
A ko ga tera da igra 35 metara od gola? Koj će on uopšte qrac na polovinu protivnika osim ako nije korner? Čime on uopšte može doprineti kad onako smotan krene preko pola šatro grditi igru? Pike se previše uzvezdio i osilio i za njega je period klupe jedini pravi lek.
Sa ovim drugim delom posta glede Maskerana i Busa se slažem.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 14 jun 2014, 23:42

Naravno kriv je Pique.

A jeste li slucajno vidjeli koliko veza daleko stoji od stopera ? Mislis da to sam Pique moze pokriti,pa ni Puyol tu ne bi pomogao.I dalje ostajem pri onom sto sam rekao da je igrao uz Bartru ili nekog boljeg stopera da bi to bolje izgledalo,i kao sto si ti rekao @parangal svako ima svoje misljenje,i ako ti ne odgovara ne moras ga komentarisati.
Visca el Barça ! Mes que un club !

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 14 jun 2014, 23:44

parangal je napisao/la:
Johny je napisao/la:To sto vi u Pique pokusavate naci Maldinija to je vas problem.Meni sasvim pristojno igra.Skok igra savrsena, postavljanje nista losije.Ej sad problem nastupa kada mu Robben slomi kicmu, sto je sasvim normalno jer je covjeka gotovo nemoguce cuvati.Isto taj je od Ramosa jos vecu budalu pravio pa nikom' nista.Pique je prefinjen stoper a ne ratnik.Covjek koji igra 35 metara od svog gola, pa u takvom odnosu snaga siguran sam da Silva ne bi bio nista bolji! Problem Barce, ispostavit ce se i Spanije je vezni red a ne odbrana.Naravno, Barci skripi i nazad jer u ekipi imas Alvesa kao igraca manje .Koliko god zvucalo grubo, moja najveca zelja je vidjeti djelo Mascherana na DMu, a Biskvita preseliti na klupu :D
A ko ga tera da igra 35 metara od gola? Koj će on uopšte qrac na polovinu protivnika osim ako nije korner? Čime on uopšte može doprineti kad onako smotan krene preko pola šatro grditi igru? Pike se previše uzvezdio i osilio i za njega je period klupe jedini pravi lek.
Sa ovim drugim delom posta glede Maskerana i Busa se slažem.
jest pique u zadnje vrijeme malo poslab al rec nesto "ko ga tjera da bude na 35 metara od gola " je smijesno
pa u barci i u spaniji zbog posjeda i stila igre stoperi moraju igrati tu gdje jesu ,zamisli pique na 10 metara od svog gola a vezni red kombinuje na centru :urnebes: :urnebes: pa kontaj malo :mrgreen: :urnebes: na sta bi to licilo :urnebes:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 jun 2014, 23:51

@Desimal

Nije problem drugi stoper.Masche je bio bolji citavu sezonu od Pique!

@parangal
Problem je balans u ekipi.Ekipa kada napada, napada sa gotovo svim igracima, ali kada se brani to se svede na minimum.Figurativno,to je nekih 6-7 igraca, od kojih 3-4 znaju igrati defanzivu, zatvoriti prilaze golu...

Sve 3 linije stoje daleko jedna od druge,dok je presing bio oruzje to je bila najveca vrlina ekipe,sada je mana.Barca je pravila tako mocan presing da je svih 10 igraca djelovalo na cca, 30 metara.Prosto nemoguce za probiti!

Danas presing nema jer vezni red ne urigira i diriguje terenom, ne povlaci zadnju liniju naprijed, a nije u stanju ispratiti napadacki trio.Dakle sve se svodi u dinamici, upravo to je kljuc Barce, vezni igrac koji ce sarati u oba smjera, ne mora biti virtuoz, dovoljno je da savrseno pokriva prostor i tjera napad da krece naprijed.

Zadnja izmjena: Johny, dana/u 14 jun 2014, 23:53, ukupno mijenjano 2 puta.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 14 jun 2014, 23:52

Pyjol to NIKAD nije radio...kad Barsa svim silama napada nekoga Pyjol bukvalno stane na centar a dok je bio u snazi nema tog CR-a ili Balea koji će ga pretrčati kao unu plačipičku Bartru. kod kapitena se znalo pravilo: LOPTA MOŽE ALI IGRAČ NIKAKO NEĆE PROĆI. Pike mu je jedno vreme bio dobar djak ali kako je Pyjol polako ispuštao konce odbrane ovaj je totalno zastranio.
@DecimaL pa i nisam komentarisao i to i napisah

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 jun 2014, 23:56

ovaj poredi Puyola i Bartru :facepalm: :facepalm: o jbm ti život

shvatite više da je Puyol nešto najbolje što se desilo u Barcu, u zadnjih 15 godina....mislim, što se tice odbrane. On je bio poklon s neba....extraordinary.
Vazda smo imali kretene u odbrani, nikada se na taj dio tima nije poklanjala narocita pažnja, nikad :!: a nece ni u buducnosti.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 14 jun 2014, 23:57

barca_87 je napisao/la: jest pique u zadnje vrijeme malo poslab al rec nesto "ko ga tjera da bude na 35 metara od gola " je smijesno
pa u barci i u spaniji zbog posjeda i stila igre stoperi moraju igrati tu gdje jesu ,zamisli pique na 10 metara od svog gola a vezni red kombinuje na centru :urnebes: :urnebes: pa kontaj malo :mrgreen: :urnebes: na sta bi to licilo :urnebes:
E sad...nemoj biti bukvalista. Poenta je da Pike iako zna da je prespor suviše često ide i trti se nešto na polovini protivnika...naravno da ne treba biti golmanu u naručju ali kad zna da je spor ne sme nikad preći distancu posle koje nije sposoban na vreme sprečiti problem...zato je Hummels tata i pravi čovek za Barsu ali...

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 jun 2014, 00:00

let3 je napisao/la:ovaj poredi Puyola i Bartru :facepalm: :facepalm: o jbm ti život

shvatite više da je Puyol nešto najbolje što se desilo u Barcu, u zadnjih 15 godina....mislim, što se tice odbrane. On je bio poklon s neba....extraordinary.
Vazda smo imali kretene u odbrani, nikada se na taj dio tima nije poklanjala narocita pažnja, nikad :!: a nece ni u buducnosti.
Hebo te Bartra kad moram da kažem ;) ja njega i ne smatram za ozbiljno, govorim o Pikeu celo vreme a ti mi tu pominješ kojekakve plačipičke :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: sombrero i 1 gost.