FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

dr.adnan
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la dr.adnan » 21 feb 2010, 00:25

Iako je današnji remi razočarajući (ipak su nas navikli na pobjednički niz), iako smo trebali pobijediti danas i osigurati laganiju borbu za vrh i konačno singl prvo mjesto, ja na današnji remi gledam na produženje niza nepobjedivosti.
Ukupno imamo niz od 16 utakmica bez poraza u svim takmičenjima (3 remija i 13 pobjeda). Doduše, nismo uspjeli oboriti vlastiti rekord od 9 pobjeda u nizu u Bundesligi (2 puta smo prethodno pravili niz od 9 pobjeda), ali nikad nije kasno započeti novi niz!!! :D
Sent from my Philips Smart TV.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2010, 00:31

Pa da, naravno da nije. Meni samo malo smeta što nismo Vile dobili sa malo većim rezultatom, te danas ovu utakmicu da stvaramo još veći pritisak na Apotekare. I ovako će danas ako Bog da zijaniti , ali eto.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 21 feb 2010, 00:33

Ništa gore nema nego kad se pobjede upišu prije nego što tekme i krenu, tako je sa vama ove zadnje dvije ;) Ispravite me ako griješim, dobro sa vama nego sa igračima i trenerom ;)

Vi trebate ić tekmu po tekmu i odrađivat posao, hvala Bogu imate tim i igrače koji mogu to.

Sumnjam da će Leverkusen izgubit al et... moguće je sve...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 feb 2010, 00:57

Bio sam pravo prep'o kada je Robben zamijenjen. Rekoh, evo ga ponovo se desilo ono sto mi mnogi prigovaraju, imate sjajnog igraca sklonom povredama. Nije njega Real dzabe dao za tako sitnu lovu, i tamo su ga cijenili...ali se zna kakav on peh ima sa povredama.
Srecom, nija povreda bila u pitanju, nego je Gaal htio nakon vodstva malo pojacati odbranu, pa je ubacio Altintopa.
Dovoljno vremena do iduce utakmice da se svi odmore, oporave. Daj da gledamo taj Bayern u kompletnom sastavu makar 10 utakmica! 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 21 feb 2010, 00:57

mislim da ce sutra Leverkusen upisati prvi poraz, vrijeme je ;)

ali Bayern kakvu ekipu ima, u odnosu na druge bundesligase trebao bi se samo lagano prosetati kroz prvenstvo, ali se mucite pravo...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 feb 2010, 01:04

VFCB je napisao/la:mislim da ce sutra Leverkusen upisati prvi poraz, vrijeme je ;)

ali Bayern kakvu ekipu ima, u odnosu na druge bundesligase trebao bi se samo lagano prosetati kroz prvenstvo, ali se mucite pravo...
ja ne znam sta je ovo...svi odreda su sigurni ili imaju osjecaj da ce Werder klepiti Guzen po usima. :D
Ja i secer smo to pricali ima ako nema i vise ;) , daj Boze da vi sad ovu nasu prognozu ne ureknete. :mrgreen:

Bayern ima ekipu, ali je imaju i druge momcadi. Dovoljno da Bayern jednom ne osvoji i odmah se digne halabuka.
Nije ovo mucenje, ovo je veliki plus za ligu da ima jos ekipa koji mogu Bayernu parirati.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2010, 01:14

Da, dobro je za ligu, ali pogledaj koliko smo mi uložili, mislim na Bayern a koliko ostali. Također stojim prvi tu koji će reći da je sramota ako ovo ne uzmemo, ali problem je što ćemo mi ovo ako Bog da 100% uzeti.

I također se nadam efikasnim promjenama u odbrani gdje smo tanki. Ne možemo uvijek visiti u napadu, uvijek imamo mi loptu i stvaramo šanse, to je veliki plus, ali kako će to biti protiv najboljih ekipa u Evropi. Mislim na Chelsea, Barcelonu.

Također ne smijemo podcijeniti ove Viole, izenenadili su nas, štoviše, ljudi su se baš naložili na nas, i nadam se da nas ne mogu dva puta iznenaditi. Ako Bog da i tu pobijediti.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 feb 2010, 01:33

Neutral je napisao/la:Da, dobro je za ligu, ali pogledaj koliko smo mi uložili, mislim na Bayern a koliko ostali. Također stojim prvi tu koji će reći da je sramota ako ovo ne uzmemo, ali problem je što ćemo mi ovo ako Bog da 100% uzeti.
Pa u vecini slucajeva Bayern najvise ulaze, samim tim trebao bi uvijek osvajati. Ima valjda i faktor iznenadjenja od kojeg ova liga zivi.
Sjeti se kada je Dortmund vracao njemacke legionare iz Italije ( riedle, kohler, moller, reuter...) i kako su oni takozvani "milioneri" pucali na visoko. Tada su oni vise ulagali nego Bayern, sto im se u jednu ruku i isplatilo.
Osvojili su LP-a, bili u zavrsnicama europskih takmicenja, osvajali prvenstva...
Od toga vremena nema kluba koji se moze sa Bayernom nositi, bar sto se financija tice. Mnogi nisu slijedili Borussijin put i nisu pogresili. Za nesto veliko treba vremena i jak temelj. Nista preko noci ne dolazi.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2010, 01:39

Naravno, ali gdje je BvB onda nestao par godina, i sada se tek opet pomalo vraćaju u vrh. Previše propalih investicija, te su onda otišli u debeli minus, tako je i Schalke , pa ih sada Magath spašaje.

Mislim da Hamburg radi strašan posao sa dovođenjem igrača, te da postaje ekipa koja sebi stvara ime ne samo u Bundesligi. Wolfsburg iako loš ove sezone, ima love, a ima i dobre igrače, samo se nekad upadne u krizu, a evo i Leverkusen se vraća. Werder nestao najednom, ali siguran sam da će se oni ako Bog da vratiti, a i Eintracht u vrhu.

Sve u svemu, mislim da liga dosta jača, tu su i popularne Švabe, a uskoro ako Bog da dobijamo opet i četri predstavnika u Ligi prvaka, šo će biti još jedna financijska inekcija. Ionako, najviše ljudi dolazi na Njemačke stadione.

Sve u svemu, zadovoljan sam ligom, jača ona svake godine, i hvala Bogu na tome.

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 21 feb 2010, 01:54

Al mene ovaj Bayer zeza,ja u kupu igram protiv njih oni pobijedu,ja danas igram na njih protiv Ninbrga oni odigraju nerijeseno!! ehhe:D)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 feb 2010, 02:08

Neutral je napisao/la:Naravno, ali gdje je BvB onda nestao par godina, i sada se tek opet pomalo vraćaju u vrh. Previše propalih investicija, te su onda otišli u debeli minus, tako je i Schalke , pa ih sada Magath spašaje.
Niebaum i Meier su pucali na visoko, dovodili elitu njemackog fudbala, plus raznorazni Brazilci i ost.
Sve je to bilo u redu, da im nisu primanja povisili, za njemacke razmjere vise nego fantasticne. Jedan Reuter je u Borussiji imao veca primanja nego Mattheus u Bayernu. Sve je to moglo trajati dok je bilo uspjeha i titula. Poslije je slijedio odlazak na berzu i to je bio pocetak kraja.

Bayern bas iz tih razloga nece previse da investira, pa nam se ponekad ucine skrti. Kod njih su rigurozna pravila, veoma lako se licenca gubi, ne dopusta se prevelika dugovanja.
Uliju i Co su bitniji financijski profit, nego da Bayo dopelja nekog vrsnog igraca svjetskog kalibra. Prvo, to im je najvaznije, drugo, kontaju i sa ovim sto imaju da pokore ligu i trece...ako im bas dopizdi, ne gledaju gdje udaraju, hem bacaju pare i misle da stvaraju veliku ekipu i ako im slucajno ( pazi -slucajno :lol: ) to ne uspije, oni su ostvarili svoj cilj. Umirili su javnost i navijace, i gle cuda...opet su ostvarili dobit i tako jovo na novo. :lol:

Tu i tamo padne poneka titula, ostvari se zapazen rezultat u Europskim takmicenjima, stadioni dupke puni, sponzori se otimaju za brend Bayern....opet sit vuk i ovce na broju. :mrgreen:

A od velikog Bayerna osta samo ime... valjda se i to promijeni nekad.
S obzirom koji je vakat, vjerovatno smo malo skrenuli sa teme. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 21 feb 2010, 02:19

geronimo je napisao/la:
VFCB je napisao/la:mislim da ce sutra Leverkusen upisati prvi poraz, vrijeme je ;)

ja ne znam sta je ovo...svi odreda su sigurni ili imaju osjecaj da ce Werder klepiti Guzen po usima. :D
Ja i secer smo to pricali ima ako nema i vise ;) , daj Boze da vi sad ovu nasu prognozu ne ureknete. :mrgreen:

Bayern ima ekipu, ali je imaju i druge momcadi. Dovoljno da Bayern jednom ne osvoji i odmah se digne halabuka.
Nije ovo mucenje, ovo je veliki plus za ligu da ima jos ekipa koji mogu Bayernu parirati.

to je kecina 100%, ma ne moze vise biti bez poraza :D

ma samo hocu da kazem da Bayern ulaze ubjedljivo najvise novca u ekipu, za razliku od ostalih klubova ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2010, 02:22

Nismo skrenuli sa teme, jer se ovo upravo tiče Bayerna.

Da upravo to. Pare ili ti novci. Nijemci su to, oni gledaju uvijek na dobit i to je glavni razlog nekad lošijih rezultat. Ne dovode se neke megazvijezde. Ponekad se dovedi neki igrač svjetski klase, ali u usporedbi sa ostalim "Velikanima" to su ipak manji novci. Tottenham je ulagao više od nas, ali opet po zaradi Bayern u samo vrhu. Glavni razlog tome je što smo najbolji u Njemačkoj, te zbog rejtinga u Evropi. Sponzori navalili, a Njemačko tržište je veliko. Ekonomska računica je ispred uspijeha kluba, prije svega u Evropi.

Bundesliga je meni na neki način dosadila, mislim na titule, zato je i Magath bio otpušten, nije ništa značajno uradio u Evropi, a i malo lošiji rezultati u Bundesligi. Ljudima je dosadilo osvajati samo Bundesligu i kup, a u Evropi loši rezultati. Ko zna, možda osim Boga naravno, možda su i namjerno loše igrali haha, pa onda Vukovi titulu osvojili, da se ne bi o tome toliko raspravljalo. No, nema veze, mislim ozbiljno, nekada dosadi osvajati samo prvenstvo i kup. Želimo biti među najboljima, pa tako treba i ulagati.

Temelji su postavljeni, Bayern je klub koji ima poštovanje, titule, tradiciju, i novce. Krenuli su dobro, kupili Ribery-a, Gomeza, Robbena, samo da nastave ovako sa ulaganjem u igračima, jer ne može se bez toga.

Nismo vrh ako prodamo igrača koji je svjetska klasa kao što se desilo sa Ballackom, otišao kao da isproba nešto, a ustvari je sve do para bilo. Neće valjda dozvoliti da puste našeg najboljeg igrača u neći "veći" klub.

Lahko je ovako pisati, bitno je ono što Uli misli, i da li se to uplati, znamo razliku između tv prava i zarade tu.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 feb 2010, 10:08

Dieter Hecking je pokusao kopirati Prandellija, sto mu je u jednu ruku i uspjelo. Sastavio je formaciju 4-2-3-1 ali u svojoj polovici terena
najjace :lol:
Van Gaal je bio bijesan nakon utakmica, kada ga je jedan novinar upitao "da li je Bayern sa pola snage htio odnijeti pobjedu". Jos je dodao da je zadovoljan igrom ekipe, da su igrali bolje nego protiv Fiorentine :shock: , da su kojim slucajem dobili ovu utakmicu, niko ih nista ne bi pitao. Kao sto je bio slucaj nakon utakmice u Lp-a.
covjece...
vjerujes li da sam na momente okretao glavu :o
kad nas galonja poce tresti glavom, mislio sam "osamari momka, dina mi". stvarno me je presjeklo.
kontam, ode prvenstvo, ode lp, sve dzaba...sve ce to galonja zacerat u pm :lol:
bome, odhukivao je i onaj sebastijan, glavni moderator skaja.
onaj novinar, inace glupson, koji nema pojma o fudbalu, nasao je bas galonju.. :D ..koji bi u vatru za svoje fudbalere. on se nas´o da prica kako su , toboze, igrali sa pola snage...ccc..
inace, momci su bili bolji nego u utakmici protiv firence.
vazno je napomenuti i to da su nam dvojica najjacih igraca bila bolesna i to, bas su se razboljeli dan prije utakmice sa florencom-svajni je bio gripozan, dok je roben vukao nekakvu prehladu.
Sljedece kolo docekujemo Hamburg, koji prije okrsaja sa nama ima revans mec protiv Eindhovena.
nadam se da ce hamburgovci igrati otvorenije, mozda i voditi!... na poluvremenu ;) to nam triba :)
hebayiga, kol´ko nas se boje, ne bi me cudilo kad bi gvardiola u finalu lp promijenio formaciju u 5-4-1 :lol:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 feb 2010, 15:37

Izgleda da smo bacili drkicu na Davida Luiza.Navodno ćemo na ljeto u rekonstrukciju odbrane pa će mete biti Subotić i David Luiz.Imamo jaku konkurenciju, ali imamo i para da se borimo za njega.Naš skaut je bio na tekmi Hertha- Benfica u Euroligi i pažljivo pratio ovog momka.

http://dn.sapo.pt/desporto/benfica/inte ... id=1499457
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 21 feb 2010, 15:43

FRANK RIBERY je napisao/la:Izgleda da smo bacili drkicu na Davida Luiza.Navodno ćemo na ljeto u rekonstrukciju odbrane pa će mete biti Subotić i David Luiz.Imamo jaku konkurenciju, ali imamo i para da se borimo za njega.Naš skaut je bio na tekmi Hertha- Benfica u Euroligi i pažljivo pratio ovog momka.

http://dn.sapo.pt/desporto/benfica/inte ... id=1499457
Imao sam mogucnost da upratim ovog momak i moram reci da nije los sto se tice njegove igre u odbrani, treba mala rekonstrukcija sto se tice odbrane i malo sredjivanja oko toga, a Subotica ne bih nikako volio vidjeti u nasem timu jer nam je po mojoj procjeni nepotreban i moram reci da je totalna rupa u odbrani ( moje misljenja), puno grijesi, puno zna izgubiti lopti i pogrijesiti i takve igrace ja ne volim, haj moram se ono kako kaze pogrijesit jednom al ovaj ga zna nekad pretjerta i to vala bas, pratiom sam ga dosta u ovoj sezoni i njegove nastupe za BVB i ja mislim da on nije dorastao da zaigra za nas, no ja se ne pitam samo sam rekao svoje.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2010, 15:47

Neka se ošiša pa neka dođe. Ima preko 20 nastupa za mladu repku Brazila, ali šta će nam on kada imamo Brenu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 feb 2010, 15:49

Moze, odlican stoper. 22 godine, veoma mlad i jedan od najboljih mladih stopera. Nadam se da bi on mogao doci zajedno sa Alexom iz Chelsea da upotpuni te rupe u odbrani.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2010, 15:50

Imamo Van Buytena koji je sigurno stoper broj 1 u Bayernu. Produžen mu je ugovor sa nama , tako da nam ne trebaju dva stopera. Bacanje para bi bilo da dovodimo toga Brazilca, a rečeno da se Breno sigurno vraća. Također Fiorentina gubi od Livorna, pa jbt, koga smo to mi samo 2:1 dobili. Jedva čekam uzvrat i ako Bog da da im bude kao Juventusu sa nama ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 feb 2010, 15:59

Neutral je napisao/la:Imamo Van Buytena koji je sigurno stoper broj 1 u Bayernu. Produžen mu je ugovor sa nama , tako da nam ne trebaju dva stopera. Bacanje para bi bilo da dovodimo toga Brazilca, a rečeno da se Breno sigurno vraća. Također Fiorentina gubi od Livorna, pa jbt, koga smo to mi samo 2:1 dobili. Jedva čekam uzvrat i ako Bog da da im bude kao Juventusu sa nama ;)
Van Buyten je tu jos dvije sezone, a za ovakve igrace ne znam da li bi bilo bacanje para. Odlicni stoperi koji bi definitivno izgurali Demichelisa iz tima a za Buytena ne znam. Belgijanac je vec u tridesetim i ko zna da li moze zadrzati ovakvu formu, a evo i povreda je dosla. Tako da sam ja ZA dovodjenje dva stopera. Breno ce tesko zadovoljiti ukuse uprave i sumnjam da ce se vratiti u Bayern.

Tako ti je brate, protiv Bayerna se svi napale, a gube utakmice od timova koji su za klasu ispod njih.
Ali neka, doce sve na svoje. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.