15.06.2014. BIH - ARGENTINA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci
Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA
Malo vas je, malo vas je...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
ser del barça es el millor que hi ha !
[youtube][/youtube]
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
- PatrickBateman
- Kontakt:
Kur.cili bi se i mi da je prvenstvo u susjednoj zemlji.
- OnlyUnited
- Kontakt:

Idemoooooooooooooooooooooooooooooooooooo............
- Ed Woodward for Prime Minister !
NeshaFCB je napisao/la:Za razliku nekih nisam ni slijep ni glup. Ako je ljubav promovisanje Armije bih i njene zastave ok. Nažalost na 27% to prolazi, ako je to Bosna i Hercegovina i ja sam Isak Njutn. Nažalost ne mogu se poistovjetiti. Svakom normalnom čovjeku je to neprihvatljivo.
Bosanski ljiljan ili zlatni ljiljan kao simbol u Bosni i Hercegovini počeo se upotrebljavati u srednjem vijeku. Prisutan je na novcu, pečatima, zastavama, grbovima plemićkih dinastija, stećcima, raznim ukrasnim predmetima itd. Posebno je postao popularan kada je Bosna bila najmoćnija država na Balkanu i kada je njom vladao kralj Tvrtko I Kotromanić. Dinastija Kotromanića je za simbol uzela bosanski ljiljan, najčešće zvan zlatni ljiljan.
Prema nekim izvorima ljiljan potiče iz Ugarskog-anžuvijskog kraljevsta. Ipak ta teza je manje vjerovatna pošto je Kralj Tvrtko I Kotromanić imao nesuglasice sa Anžuvijskim kraljevstvom u početku svoje vladavine, zbog namjere Anžuvijskog kraljevstva da prisvoji Bosnu svom kraljevstvu.
Također postoji vjerovatnoća da je ljiljan uveden kao paralela patarenima Francuske koji su dijelili neka od osnovnih načela doktrine Crkve bosanske. Na ovaj način Tvrtko je namjeravao prikazati jedinstvo bosanskog naroda u okruženju rimokatoličke i bizantijske kulture. U svakom slučaju zlatni ljiljan se može smatrati autohtonim bosanskim simbolom, s obzirom da postoji i posebna vrsta ljiljana poznata pod nazivom Lilium bosniacum.
Grb zlatnih ljiljana stvoren od kraljevske porodice Kotromanić se sastojao od šest zlatnih ljiljana na plavoj podlozi sa bijelom lentom. Dolaskom Osmanlija na područje Balkana i padom dinastije Kotromanić i sam grb je izašao iz upotrebe

grb dinastije kotromanic
jel ti sta sad jasnije

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
On misli na teritorij BiH.Otelo je napisao/la:Od ostalih 73% ljudi 72% ne smeta zas, ostali 1% su ljudi sa manjkom sivih celija.NeshaFCB je napisao/la:Za razliku nekih nisam ni slijep ni glup. Ako je ljubav promovisanje Armije bih i njene zastave ok. Nažalost na 27% to prolazi, ako je to Bosna i Hercegovina i ja sam Isak Njutn. Nažalost ne mogu se poistovjetiti. Svakom normalnom čovjeku je to neprihvatljivo.
Ako bi bilo samo 27% "probosanaca" onda BiH ne bi ni bilo.
- sagitarius
- Kontakt:
NeshaFCB je napisao/la:Za razliku nekih nisam ni slijep ni glup. Ako je ljubav promovisanje Armije bih i njene zastave ok. Nažalost na 27% to prolazi, ako je to Bosna i Hercegovina i ja sam Isak Njutn. Nažalost ne mogu se poistovjetiti. Svakom normalnom čovjeku je to neprihvatljivo.
Ja bi rekao da si ti obadvoje..idi bolan na temu "reprezentacije Srbije" ionak pises da je to tvoja reprezentacija a koliko vidim ti iz BANJA LUKE !!!
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Ne znam zašto nekome smetaju ljiljani, a ne smeta im šahovnica i srpske zastave iz RS i Srbije.... Ajde zdravo ba
Ne znam zašto nekome smetaju ljiljani, a ne smeta im šahovnica i srpske zastave iz RS i Srbije.... Ajde zdravo ba, sve zastave postaju ratne kad dodju do rata...
Zadnja izmjena: forman, dana/u 15 jun 2014, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
Ma pustiti ga treba. Nije ni vrijeme ni mjesto.PerryFred je napisao/la:On misli na teritorij BiH.Otelo je napisao/la:Od ostalih 73% ljudi 72% ne smeta zas, ostali 1% su ljudi sa manjkom sivih celija.NeshaFCB je napisao/la:Za razliku nekih nisam ni slijep ni glup. Ako je ljubav promovisanje Armije bih i njene zastave ok. Nažalost na 27% to prolazi, ako je to Bosna i Hercegovina i ja sam Isak Njutn. Nažalost ne mogu se poistovjetiti. Svakom normalnom čovjeku je to neprihvatljivo.
Ako bi bilo samo 27% "probosanaca" onda BiH ne bi ni bilo.
BiH igra sa Argentinom na Marakani i nema potrebe da se ovdje iko zamara sa ovakvim stvari.
U 00:00 ce dvije milijarde ljudi da slusaju nasu himnu a mi cemo da placemo od srece i to dovoljno govori o svemu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
LJILJANI ZLATNI OPET SMO S VAMA
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
a jbt sto sporo vrijeme prolazi,samo da pocne,kalemim jednu cigaru na drugu otkad sam se probudio 

SLOBODA NAVIJAČIMA
poslušajte rečenicu V. Glavaša i sve će vam biti jasno.
"Željim da igram samo za Bosnu i Hercegovini, pa nije Bugojno u Kini. "
"Željim da igram samo za Bosnu i Hercegovini, pa nije Bugojno u Kini. "
homichiSheyi je napisao/la:
Vidi klošara s pivama

Cim su oni ovim gologuzama oktenuli ledja, namah se zna koliko je sati.
En, jedan ima i homichke bermude

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
-
- Kontakt:
Ljiljane ljiljane, najljepše si cvijeće, rasti i cvjetaj, Bosna umrijet neće . GAZI BiH sve pred sobom! 

36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
VFC1922
VFC1922
Samo hrabro igrati, ako treba i udarat ih onako hinjski nisu ni oni Bogom dati pa da ih gledamo ko neka visa bica
Bit drski i sportski bezbrazni, ratovat s njima u tih 90 minuta i izvuc pozitivan rezultat pa nek cigani pricaju kolko hoce protiv nas
IDEMO BOSNO I HERCEGOVINO !

IDEMO BOSNO I HERCEGOVINO !

ko je gu.zi, da mu qrac popušimBigDaddy je napisao/la:ko li ovo kajmači, da mu lično čestitamsamirr je napisao/la:
![]()
![]()
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.