Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DonCorleone
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Dzeko nosio po sest Argentincaca na ledjima
.

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Najbolje ona scena pokazuje kad je Dzeko morao u rat sa cak 6 njihovih pa izvuce korner...kolika je to samo rupa bila izmedju njega i veznog reda kad je Misketu nestalo snage..
niko ne treba biti ljut na Edina
pa niste ni svjesni koliki je teret bio na njemu i koliko igraca ga je non-stop čuvalo
ali ipak Pape treba razmisliti koga treba staviti protiv Nigerije (ako krenemo s jednim napadačem), tu je odmah i Vedo, ali ako krenu i jedan i drugi, to će skinuti teret sa Edinovih leđa. Mislim da je bolje da počnemo samo s jednim napadačem (bilo kojim) a onda oko 60-te minute ubaciti ovog drugog (ako ganjamo rezultat)

pa niste ni svjesni koliki je teret bio na njemu i koliko igraca ga je non-stop čuvalo
ali ipak Pape treba razmisliti koga treba staviti protiv Nigerije (ako krenemo s jednim napadačem), tu je odmah i Vedo, ali ako krenu i jedan i drugi, to će skinuti teret sa Edinovih leđa. Mislim da je bolje da počnemo samo s jednim napadačem (bilo kojim) a onda oko 60-te minute ubaciti ovog drugog (ako ganjamo rezultat)

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Nista bolje od Dzeke nisam ni ocekivao, sam u spicu na 5 argentinaca. Sajo je Vedu trebao ubaciti odma na pocetku drugog. Bilo kako bilo nasi se nisu osramotili, glavu rego i idemo dalje. Najvise sam se pribojavao ranog gola i moguceg potopa, na svu srecu to se nije desilo doduse na pocetku tekme vidjelo je se da su nasi bili u psiholoskom grcu ali brzo su se oslobodili svaka im cast. Drago mi je sto je Spaha vratio Agueru za ono ritanje u STL
Jeli istina da je Amra sa Dzekom u istoj sobi? Ako je fakat istina to nema smisla Pape to treba sankcionisati okanimo se dziberluka i neprofesionalizma, koji ce racku ona i roditelji na treningu? Ako samo igraci i strucni stab mogu prisustvovati treningu koji ce racku Amra tu? Nikako da se kutarisemo cirkusantski furki.

"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Sam u spicu protiv argentinske horde, imao par dobrih prijema, vracao se po loptu i u odbranu.
To je nas dijamant.
To je nas dijamant.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ne bi ni jedan Ibrahimović u onoj formaciji sinoć mogao uraditi nešto više, sam protiv kompletne zadnje linije Argentinaca.
ono njegovo setanje ne moze niko oprati... covjek nije dobbio ni jedan duel, nije utrcao ni jednom iza odbrane, vedo uđe i odmah gol, jer se KRECE ... visca centrita u 16, dzeko na 30 metara od gola i ne pomislja da utrci, poslije Vedinog gola, umjesto da se rastrci , da zaganja odbranu njihovu da se ottvori. . . on šeta i rapoređuje nesto igrace---
ja znam da je on nas najbolji igrac uz pjanica.... tu nema dileme, i da je dao mnogo ovoj repki. . . ali svjetsko prvenstvo igras jedom ili dva puta u zivtu, pa majku mu ...pomakni se malo...
Ima li gdje statistika pretrcanih , z anekog metara, a za nekog kilometara?
ja znam da je on nas najbolji igrac uz pjanica.... tu nema dileme, i da je dao mnogo ovoj repki. . . ali svjetsko prvenstvo igras jedom ili dva puta u zivtu, pa majku mu ...pomakni se malo...
Ima li gdje statistika pretrcanih , z anekog metara, a za nekog kilometara?
Ima, i ona nimalo ne ide u prilog tvom komentaru.rammstein je napisao/la:Ima li gdje statistika pretrcanih , z anekog metara, a za nekog kilometara?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
moze linkVirtu4l je napisao/la:Ima, i ona nimalo ne ide u prilog tvom komentaru.rammstein je napisao/la:Ima li gdje statistika pretrcanih , z anekog metara, a za nekog kilometara?

ja bih volio da mi neko isječe na youtube jedan duel koji je dzeko dobio, jedan sprint u prazan prostor, jedno razvlacenje odbrane i jedan jaci priitisak na dobranu... nista drugo...
o sebicnosti i ne dodavanje lopte otvorenom luliću necu komentarisati...
od njega se najvise ocekuje a realno on sinoc nije bio zainteresovan za utakmicu.. u najmanju ruku...
E jest ti brate dobar zaključak, nema šta. Svaka ti čast!rammstein je napisao/la:vedo uđe i odmah gol, jer se KRECE

Misliš da Džeko ne bi više pokazao tokom utakmice da je imao kraj sebe još jednog napadača, koji bi eto onako ponekad izvukao 1-2 igrača na sebe i tako ostavio Edinu bar malo više prostora da uradi nešto? A upravo je to razlog zašto je i Vedo dao gol, jer je tu Edin u napadu koji uvijek, pa tako i sinoć, vuče bar 2 igrača na sebe, i samim tim je ostavio prostora Vedadu.
Naravno da može link,rammstein je napisao/la:moze linkVirtu4l je napisao/la:Ima, i ona nimalo ne ide u prilog tvom komentaru.rammstein je napisao/la:Ima li gdje statistika pretrcanih , z anekog metara, a za nekog kilometara??
http://www.fifa.com/mm/document/tournam ... istics.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Edin je pretrčao kao i ostatak ekipe, izuzev Bešića i Pjanića, koji su motor ovog tima.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
evo necu vise, ma mi...
Dzeko je sinoc bio najbolji, trudio se, vrsio cijelu utakmicu presing... dobio svaki duel u zraku i na zemlji, otkrivao se i razvlacio odbranu.. najzasluzniji je za vedin gol jer je stajao 25 metara od gola i laganim korakom presao do šesnesterca...

Dzeko je sinoc bio najbolji, trudio se, vrsio cijelu utakmicu presing... dobio svaki duel u zraku i na zemlji, otkrivao se i razvlacio odbranu.. najzasluzniji je za vedin gol jer je stajao 25 metara od gola i laganim korakom presao do šesnesterca...

Drugi put razmisli prije nego poletiš pred rudu 

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ipak je potrebno crtanje da bi skonto. Al' nek' to neko drugi uradi, ja nemam volje, nit' snage za nešto slično.rammstein je napisao/la:evo necu vise, ma mi...
Dzeko je sinoc bio najbolji, trudio se, vrsio cijelu utakmicu presing... dobio svaki duel u zraku i na zemlji, otkrivao se i razvlacio odbranu.. najzasluzniji je za vedin gol jer je stajao 25 metara od gola i laganim korakom presao do šesnesterca...![]()
![]()
Možda tokom dana, dok me glava pusti malo.

nije trcanje pred rudu sve sto sam napisao apolutno stoji... od svih igraca napriejd koji su zavrsili tekmi imao najmanje sprintova...Virtu4l je napisao/la:Drugi put razmisli prije nego poletiš pred rudu
ovo za duele, pritisak na odbranu i sve sotalo i dalje kazem, neka neko napravi isjecak i neka psotavi da vidim, mozda sam ja previse srcano gdao utakmicu pa nisam vidio amrinog .... kazem, mozda... ali covjek nije imao apsolutno nikakvog uticaja na igru... apsolutno nikakvog...
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Sad ispade da je nemoguce da napadac koji je sam u napadu moze igrat dobro, i da se to u istoriji fudbala nikad nije desilo. Znaci ako igramo sa 4-5-1 ili 5-4-1 formacijom, onda je Dzeko automatski zasticen od bilo kakve kritike, prije nego sto utakmica pocne?
Istina da je bio sam u napadu i istina da bi bilo neposteno hat trick od njega ocekivat, ali jest se covjek naseto sinoc. Nije bio agresivan, cekao da lopte dodju do njega, ne obrnuto. Molim vas, pogledajte ga u situaciji na 0:35, u sred prvog poluvremena:
http://www.dailymotion.com/video/x1zjxu ... 6-14_sport
Ako je to "nije mogo nista vise ni uradit", onda ja stvarno ne znam... Povuko covjek rucnu kocnicu da bi koju kaficu popio. Tek kad je golman odbranio poceo prekasno trcat prema lopti, sto je trebao uradit odma kao pravi napadac lovac, koji bi bio nagradjen sa prilicno lakim golom. Kada sam vidio tu situaciju znao sam da ne mozemo nista ocekivat od njega u utakmici, osim mozda ako bi ga neko tacno u glavu pogodio iz kornera ili slobodnog udarca.
Istina da je bio sam u napadu i istina da bi bilo neposteno hat trick od njega ocekivat, ali jest se covjek naseto sinoc. Nije bio agresivan, cekao da lopte dodju do njega, ne obrnuto. Molim vas, pogledajte ga u situaciji na 0:35, u sred prvog poluvremena:
http://www.dailymotion.com/video/x1zjxu ... 6-14_sport
Ako je to "nije mogo nista vise ni uradit", onda ja stvarno ne znam... Povuko covjek rucnu kocnicu da bi koju kaficu popio. Tek kad je golman odbranio poceo prekasno trcat prema lopti, sto je trebao uradit odma kao pravi napadac lovac, koji bi bio nagradjen sa prilicno lakim golom. Kada sam vidio tu situaciju znao sam da ne mozemo nista ocekivat od njega u utakmici, osim mozda ako bi ga neko tacno u glavu pogodio iz kornera ili slobodnog udarca.
ovi sto pljuju i pisu negativno o edinu neka hitno prestanu pratiti fudbal 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
@Cepi1981 Nije istina, Amra je s tobom u sobi.
Šta će, sam na njih 5...a pomoć od Lulića, Misketa i Izeta je vala slabo imao...bit će bolje protiv Nigerije kad budemo u stanju imati nešto veći posjed lopte

Dzeko nije mogao sam protiv petorice u zadnjem redu. Protiv Nigerije bi trebao da bude mnogo mnogo bolji. Bio je potpuno odsjecen. Falio mu je Pjanic u drugom poluvremenu. On je trebao da bude ta dodatna vrijednost da slomi Argentince i uposli Dzeku na ziceru. Sto se nazalost nije desilo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.