Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jun 2014, 20:02

Juda ne moze pogoditi otvoreno more sa mola. Ne zna zavrsiti akciju 1 na 1 :damn:

Zato tata Humels hara :salut: :salut: :cool:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 16 jun 2014, 20:05

kraljttbvb je napisao/la:Juda ne moze pogoditi otvoreno more sa mola. Ne zna zavrsiti akciju 1 na 1 :damn:

Objektivnost na nivou. :kafa:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 jun 2014, 20:09

Rutinski.

Muller je je.bena klasa. :tokralju:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jun 2014, 20:12

anelbavarac je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Juda ne moze pogoditi otvoreno more sa mola. Ne zna zavrsiti akciju 1 na 1 :damn:

Objektivnost na nivou. :kafa:
Pogledaj snimak, pa reci da Humels nije prekucao. Za razliku od jude i gol je postigao :cool:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 jun 2014, 20:16

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hph ... 7769_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :rol:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jun 2014, 20:28

A neke naivčine i to iskusnji forumaši, ozbiljni, koji duže prate ovu repku, vjerovali da će Elf doživjet fijasko i to ocjenjujući na osnovu utakmica , gle čuda, pripremnih kao što je ona protiv Kameruna.... :D

I ja sam znao kritikovati Loewa kada nešto naopako uradi, a ja mu na taktičkom planu faktički pravo zamjeram samo ono polufinale protiv Italije i ono na SP protiv Španije (donekle). U suštini on zna itekako raštimat taktički velike reprezentacije, primjeri su: Argentina i Engleska (prošlo SP isprašeni sa po 4 komada), a evo protiv Portugala Loew na velikim takmičenjima dobiva 3 susret uzastopno i to Ronaldo niti jednom do sada nije pogodio protiv Njemačke... ;)
Treba i pohvalit Jogija a ne samo gledat sve negativno.
Večeras mi se posbno svidjela kompaktnost, odlično pokrivanje terena, pritisak, brzo osvajanje lopte.

MULLER je fenomen nad fenomenima, jedno veliko ČUDO od igrača. Takva ležernost, tako cool tip, takav majstor... :cool:

Svi dobro odigrali. Portugal jeste ime, ali će doći i veći protivnici. Elf će sigurno svima koji tu repku simpatišu prirediti dosta radosti, a da li će doći do trofeja uticat će one stvari o kojima sam prije govorio. Ako se te prepreke savladaju, onda će trofej s velikog takmičenja nakon 1996. godine, opet doći tamo gdje treba da bude....Samo sada SP. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jun 2014, 20:44

Bio je užitak gledati cjepanje firauna iz Portugala.Muller objasnio kritičarima neke stvari,Gotzeinho takođe odličan. :cool:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 jun 2014, 20:44

Fino je ovo izgledalo moram priznati, dosta pametno i zrelo odigrano.
Odbrana na nivou, veza je izgledala odlično, u oba pravca.
Pored Mullera, izdvojio bih i Kroosa koji je odigrao veoma dobru utakmicu, te Hummelsa koji je odigrao skoro pa bez greške.

Portugal katastrofa, veza nevidljiva i tu su izgubili utakmicu bez obzira na crveni karton.
Ukoliko ne poprave neke stvari, male su im šanse da prođu dalje.

Sudija odličan.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 jun 2014, 20:46

Problem za Lowa je taj sto Nijemcima nije cilj prolazak grupe vec titula...fino je to kad iz prvog ozbiljnijeg napada dobijes penal,pa zabijes iz prekida i onda ti jos neki kloc pokloni prednost igraca vise do kraja utakmice.

Nece kroz citavo prvenstvo realizacija polu-prilika biti 100%.

Oni su dovoljno jaki da u svakoj formaciji i sastavu mogu doci do 1/4 finala ali pitanje je u kojoj postavci mogu do titule...ako uspije dogurati do 1/2 finala sa bekovskim parom Boateng-Howedes onda kapa dole...neshvaceni genije.

P.S.Hummels sa laksom povredom...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jun 2014, 20:49

adnan24 je napisao/la:
Ovo je važno,odigrao je strašnu utakmicu.

Kad sam vidio teren nije ni čudo što se igrači povređuju,Hummels pao na "travu" kao da je pao na beton.Užasni su tereni na svim stadionima.Brazilci i njihov fušeraj.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 16 jun 2014, 21:01

:clap:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jun 2014, 21:42

adnan24 je napisao/la:Problem za Lowa je taj sto Nijemcima nije cilj prolazak grupe vec titula...fino je to kad iz prvog ozbiljnijeg napada dobijes penal,pa zabijes iz prekida i onda ti jos neki kloc pokloni prednost igraca vise do kraja utakmice.

Nece kroz citavo prvenstvo realizacija polu-prilika biti 100%.

Oni su dovoljno jaki da u svakoj formaciji i sastavu mogu doci do 1/4 finala ali pitanje je u kojoj postavci mogu do titule...ako uspije dogurati do 1/2 finala sa bekovskim parom Boateng-Howedes onda kapa dole...neshvaceni genije.

Pa gledaj nešto....Evo ja ti ne moram ponavljat šta sam ja zamjerao Loewu prije, vjerovatno si upratio.
Ali čvojek je znao razbucati mnoge ekipe s Elfom i uvijek je dolazio najmanje do polufinala, bilo EURO, bilo SP.
Ne možeš ti sada se hvatati bekova, kada znamo da su to mjesta gdje Njemačka ima problema, gdje situacija nije bajna, kao na drugim pozicijama.
A sada mora gurati Lahma u vezu, jer Schweini nije dovoljno spreman. Neće uz Khediru staviti Kramera. Može on to, ali da sve krene naopako opet bi Loew bio kriv. Kroos na poziciji uz Khediru ne može igrati, jer je tu dosta slabiji. Bolji je naprijed.
Znači imaš slab izbor bekova, plus jedan koji ti je sjajan bek, sada ti je potreban u sredini. Koga onda na beka? Mogao je staviti Durma, momak ima mu.da, vjerujem da bi bio dosta dobar. Ide ipak na nešto iskusniju varijantu. I poznato je da Boateng i Howedes to mogu dobro odraditi, imaju iskustvo. Šta je to Boateng danas loše odradio? Bio je sjajan, a još se prilijepio uz Ronalda i bio mu za petama. I generalno bio dobar.

Znači po meni je problem cijele diskusije, to što se na Loewa udara i tamo, gdje nema osnova da se udara.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 jun 2014, 21:58

effe_sa je napisao/la: Ali čvojek je znao razbucati mnoge ekipe s Elfom i uvijek je dolazio najmanje do polufinala, bilo EURO, bilo SP.
Naravno da je izdominirao mnoge protivnike kad ima strasnu generaciju vec par godina...to sto je sa ovim igracima igrao polufinala ja ne vidim kao neki uspjeh...posebno ne kad vidis na koji je nacin ispao od Italije.
effe_sa je napisao/la:Ne možeš ti sada se hvatati bekova, kada znamo da su to mjesta gdje Njemačka ima problema, gdje situacija nije bajna, kao na drugim pozicijama.
Bekove treba da igraju bekovi...sasvim jednostavna stvar.Danas ni od Boatenga a ni Howedesa ni naznaka neke ofanzivne akcije.Defanzivno to i nekako funkcionise ali opet kazem,nece svaka tekma biti kao ova danasnja.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 jun 2014, 22:03

effe_sa je napisao/la: Znači po meni je problem cijele diskusije, to što se na Loewa udara i tamo, gdje nema osnova da se udara.... ;)
Prije svega pozdrav tebi kao i cijeloj ekipi. :P Löw se napada jer Njemačka nije navikla da ovako dugo čeka neki trofej, polufinala i finala su uvijek prisutna, ali oni su gladni i samo ih trofej(i) mogu zadovoljiti. Naravno da ti to sve znaš i da druge repke isto tako čekaju, ali pritisak pomalo raste i nekako se stvara klima da je svako sljedeće prvenstvo - ono koje bi Elf trebao uzeti.
Ne znam, meni djeluje ohrabrujuće što je proradila 'njemačka fuka', što se igra onoliko koliko se mora, da se ne umire u ljepoti, iz ničega se postižu golovi, sreća i suci su saveznici...elem, 'deutschen Tugenden', koji su bili vječni pratioci ove repke onda kada je bila uspješnija, odnosno osvajala.
Vom Jäger zum Gejagten

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jun 2014, 22:34

Low seljačina samo nos kopa ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jun 2014, 22:56

geronimo je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: Znači po meni je problem cijele diskusije, to što se na Loewa udara i tamo, gdje nema osnova da se udara.... ;)
Prije svega pozdrav tebi kao i cijeloj ekipi. :P Löw se napada jer Njemačka nije navikla da ovako dugo čeka neki trofej, polufinala i finala su uvijek prisutna, ali oni su gladni i samo ih trofej(i) mogu zadovoljiti. Naravno da ti to sve znaš i da druge repke isto tako čekaju, ali pritisak pomalo raste i nekako se stvara klima da je svako sljedeće prvenstvo - ono koje bi Elf trebao uzeti.
Ne znam, meni djeluje ohrabrujuće što je proradila 'njemačka fuka', što se igra onoliko koliko se mora, da se ne umire u ljepoti, iz ničega se postižu golovi, sreća i suci su saveznici...elem, 'deutschen Tugenden', koji su bili vječni pratioci ove repke onda kada je bila uspješnija, odnosno osvajala.
Prvo super što si se i ti konačno javio i nadam se da tebe i tvoje ove poplave nisu pokosile.. I da je sve ok....

E sada i prije se znala titula čekat duže, bilo je perioda. A ne može se reći da i prije nije bilo velikih generacija. Nekad se stekne dojam, kao da niko drugi nema ni približno jaku reprezentaciju kao Njemačka. Njemačka indvidualno ima jednu od najjačih, ali ima tu još jakih ekipa.

U svakom slučaju ova današnja utakmica je bila fina terapija, nakon sinoćnje tekme.
A eto mi (BiH) odigrali fino, a izgubili. A eto igra daje nadu. A Elf fino torpedirao ove smiješne, umišljene Portugalce. :D :D
Ja prvi naginjem ka tom mišljenju da Loew treba da se pokupi, ako zakaže na ovom prvenstvu. Sada je sebe doveo u situaciju, da mu je skoro samo TITULA pod muss.

Samo ono što ja ovdje napominjem i što mi je čudno i smiješno, što neki svaku formaciju Loewa kritikuju. A danas je ovo bila jedna varijabilna formacija, a isto tako i jako kompaktna postavka.
Uglavnom kod nekih je ljudi to tako, da Elf osvoji titulu na guzove, bilo bi nisu lijepo igrali, ako lijepo igraju, a malo prije ispadnu, opet ne valja.....Znači onda ništa ne valja....Sad uvijek se postavlja pitanje, dal je i do razmišljanja ljudi?? :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la JoseMourinho » 16 jun 2014, 23:32

Sere.te po loewu al bas, uvijek on to fino ukomponuje i uvijek Nijemci dobro igraju, jbg nema coek bekove, zadnjeg veznog i napadača ako ćemo realno, al ponovo to sve fino iskombinuje...
I uvijek ce biti sto ne igra, Podolski, shurle, draxlee, kroos, Gece, što lam igra u vezi/na beku al 11 ih može igrat samo i njegovo je da izabere a sigurno bolje zna od nas sviju zajedno...
ja sto sam vidio je da igraju možda na 50% mogućnosti i da ovo može daleko bolje al mislim da nisu htjeli da se previše trose ;)

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 16 jun 2014, 23:51

Eto vam sad pesimisti. A fino vam je rečeno da Njemačka rutinski uzima ovo.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 17 jun 2014, 00:21

Eksperiment sa laznom devetkom se pokazao kao pravi pogodak.

slika

Imperator :kafa:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 17 jun 2014, 01:06

Jedino mi je žao što Draxler nije dobi minute danas al ne može se svakom ugodit :D

Ocam ovo s četri štopera nije loše (dok se ne naleti na Italiju)

A jos jedna stvar mi nije jasna koju poziciju sad igra Khedira danas mi je par puta izgledo ko polu špic...
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.