21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

BABADZO
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 09:09

Ljudi normalno da necemo krenuti ko protiv Litvanije i tih repki,ali sigurno je da cemo mi biti ti koji ce imati loptu u nogama i stvarati konstantan pritisak na njihovu zadnju liniju i u konacnici pobjediti aBd.

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 17 jun 2014, 09:13

Virtu4l je napisao/la:Ja mislim da smo bolji od njih i da je napad najbolji način da iskoristimo njihovu najslabiju tačku, a to je odbrana.
Slažem se da smo bolji od njih, ali smo isto tako i u boljoj poziciji. Njihova najslabija tačka nije odbrana nego sredina, nemaju kreativca i idu na duge lopte i kontre. Take it easy i satrat ih na sredini, strpljivo, prije ili kasnije će da bljesne jedna lopta od Pjanketa ili Misketa i alajhmanet Šerifa.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 17 jun 2014, 09:17

Ma u obje utakmice treba krenuli polako i ziheraski prvih 15min da se ne ponovi kojim slucajem kiks. Kad se malo pojedinci opuste, onda zestoko napasti od 20 do 35min i zabiti 2 komada i riješiti tekmu!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 jun 2014, 09:28

trebamo samo izbaciti prvih 11 koji mogu najvise trcati, nebitno koji su tehnicki su bolji i jaci od igraca nigerije
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 17 jun 2014, 09:31

LenBias je napisao/la:trebamo samo izbaciti prvih 11 koji mogu najvise trcati, nebitno koji su tehnicki su bolji i jaci od igraca nigerije
Nebi bilo loše da raja malo gledaju utakmice...
Iranci su jučer pretrčali više od Nigerije. Nije u tome ključ kad lete ko muhe bez glave.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 jun 2014, 09:36

pa gledaj utakmice i onda pisi, upravo to, iranci ne znaju igrati, dzaba im trcanje, nasi svi znaju igrati pa je onda jos bitno samo da mogu i trcati, upravo u tome i jest stvar, procitaj sta sam napisao pa kad skontas citiraj a ne odmah hop de da ja njega citiram sad cu ja njemu rec, vidit ce on sad :rol:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 17 jun 2014, 09:42

Protiv Nigerije mi igramo kljucnu utakmicu. Ako ih pobjedimo,protiv Irana nam je dovoljan i bod za prolazak dalje... ako odigramo nerjeseno onda nam treba pobjeda protiv Irana. Realno kvalitetniji smo od obje ekipe,puno kvalitetniji,ali ne treba ni njih potcjenjivati,jer na SP nema lose ekipe.Svako svakoga moze pobjediti... Gledao sam utakmicu izmedju Irana i Nigerije,sta reci o nasem narednom protivniku,igraju ko moha bez glave,igra im nema ni glavi ni rep... nemaju kolektiva,nego samo nekim individualnim akcijama i dugim loptama pokusavaju nesto napraviti.. mi ako ozbiljno udjemo u tu utakmicu,mozemo do dobrog rezultata.Samo trebamo odigrati muski,kako najbolje znamo i rezultat nece izostati! Ja bi protiv Nigerije igrao sa nasom starom i dobitnom formacijom,s kojom smo izborili SP,i bili najucinkovitija reprezentacija u kvalifikacijama,a to je 4-1-3-2.
............................Begovic...........................
Mujdza........Spahic...............Kolasinac....Salihovic
.............................Besic..............................
........Pjanic.......................................Lulic.....
..........................Misimovic..........................
................Ibisevic...............Dzeko.................

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 jun 2014, 09:47

Sa psiholoskog aspekta je jako bitno za igrace da ova utakmica nije MUST WIN, jer je u takvim utakmicama automatski teze igrati radi tog pritiska. Nadam se da nasi igraci nece sebe tovariti nepotrebnom tenzijom, jer objektivno gledano ona bi trebala vise da bude prisutna kod nigerijaca. Oni su ti koji su "kiksali" u prvom kolu i koji se sada moraju vaditi na nama, jer naravno da nece moci nad Argentinom.

Isto tako smatram da moramo iskoristiti taj psiholoski pritisak i pobijediti u ovoj utakmici, jer ako ne pobijedimo, onda cemo mi biti ti koji ce protiv Irana biti u MUST WIN situaciji...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jun 2014, 09:49

barca_87 je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:Persepolis, Sepahan, Esteglal, Um Salal, Naft Tehran, Vankuver, El-Kuvajt, Las Palmas, Zob Ahan
to su timovi gdje igraju njihovi igrači :crazy: :crazy: :crazy:

i da se nalože, nemaju šanse, makar mi malo osvježili ekipu :bih:
joj al nas narod zna pretjerivat ,eto nemaju sanse,kostarika dobije jedan urugvaj a iran nema sanse protiv nas :urnebes: ,ko nije gledo irana moze pricat ovake nebuloze i mi nismo neka velesila nego smo ekipa slicna iranu a iran + ima iskustvo velikih takmicenja a ko sto neko napisa i klima im vise godi,
nismo ih nikad u istoriji dobili.

al to opet nasem svijetu ne mozes dokazat ,opet mi smo toliko jaki za njih da mozemo odmarat igrace i nemaju sanse protiv nas :roll: :roll: :damn:, smijesno razmisljanje
jaoooooooo sta covjek izjavi
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 17 jun 2014, 09:54

Ma ne treba se zayebavat sekunde. Ozbiljnije shvatiti i jedne i druge nego Argentinu. Ono sinoc nije mjerilo nikakvo jer se u jednoj utakmici moze sve okrenut. Ne sumnjam u nas kvalitet i pobjede protiv njih ali oprez.

Jao iranaca koji su to bezmozgovici yebote :kafa:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 09:56

bosnas_ je napisao/la:Protiv Nigerije mi igramo kljucnu utakmicu. Ako ih pobjedimo,protiv Irana nam je dovoljan i bod za prolazak dalje... ako odigramo nerjeseno onda nam treba pobjeda protiv Irana. Realno kvalitetniji smo od obje ekipe,puno kvalitetniji,ali ne treba ni njih potcjenjivati,jer na SP nema lose ekipe.Svako svakoga moze pobjediti... Gledao sam utakmicu izmedju Irana i Nigerije,sta reci o nasem narednom protivniku,igraju ko moha bez glave,igra im nema ni glavi ni rep... nemaju kolektiva,nego samo nekim individualnim akcijama i dugim loptama pokusavaju nesto napraviti.. mi ako ozbiljno udjemo u tu utakmicu,mozemo do dobrog rezultata.Samo trebamo odigrati muski,kako najbolje znamo i rezultat nece izostati! Ja bi protiv Nigerije igrao sa nasom starom i dobitnom formacijom,s kojom smo izborili SP,i bili najucinkovitija reprezentacija u kvalifikacijama,a to je 4-1-3-2.
............................Begovic...........................
Hvala bogu pa ti nisi selektor

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 jun 2014, 09:56

Ako 4 boda ne osvojimo u ove 2 utakmice nismo ni zaslužili 1/8 i gotovo.Bolji smo od obje reprezentacije,velika je stvar što u jednoj možemo x igrat.Samo da nam se ne desi neka glupost poput crvenog i penala.Autogolove smo već ispucali.
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jun 2014, 09:59

Virtu4l je napisao/la:Dakle, Nigerija je već pod imperativom pobjede, remi im ne odgovara, jer bi onda morali pobijediti Argentinu. To znači da će Keshi krenuti otvoreno u ovaj meč, to može biti i dobro i loše po nas. Pobjeda nam otvara vrata plasmana u drugu rundu i samo to treba biti cilj Safetu Sušiću, nikakvo kalkulisanje.
+1

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jun 2014, 10:04

bosnas_ je napisao/la:
Opet ti i tvoj 4-4-2. Sada kada se je u zadnje tri utakmice 4-5-1 pokazao kao fenomenalan nacin igranja. Kada nama cak u ovoj utakmici ide u prilog jaka sredina terena i da ne srljamo. Jer nam i nerjesen rezultat igra. Nigeriju koja je jedino trkacki i fizicki jaka. Znaci sredina terena sa petoricom tehnicki jakih igraca bi ih jos vise izdominirala. Ti bi odjednom mijenjao formaciju i odrekao se desnog krila. I igrao sa samo JEDNIM zadnjim veznim ?? :thumbdown: :thumbdown:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 17 jun 2014, 10:11

Juce na ZDF-u bas Mehmet Scholl govori kako su BIH i Argentina 2 klase iznad Irana i Nigerije, usporedjujuci ove dvije utakmice. Sto se tice tempa, taktike, tehnike, sve je dva stepena iznad i da ne vidi sansu kako da Nigerija i Iran naprave iskorak dalje.

Ja se samo bojim Papeta i njegove taktike, koju ce postavu ubaciti. Ja se samo nadam da ce igrati istih 11 ko i protiv Argentine. Vedu i Medunjanina ubaciti u 60-toj.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 17 jun 2014, 10:12

______________Džeko_______________
_Lulić_________Miske_________Izet___
_______Mire_________Mume_________
__Salihović___Seo___Spaha___Mujdža_
________________Beg______________

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 17 jun 2014, 10:24

LenBias je napisao/la:pa gledaj utakmice i onda pisi, upravo to, iranci ne znaju igrati, dzaba im trcanje, nasi svi znaju igrati pa je onda jos bitno samo da mogu i trcati, upravo u tome i jest stvar, procitaj sta sam napisao pa kad skontas citiraj a ne odmah hop de da ja njega citiram sad cu ja njemu rec, vidit ce on sad :rol:
O čemu ti ba ? Naši svi znaju igrati ?
Bože sačuvaj nas ovih taktičara. :wtf:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 jun 2014, 10:31

Babayaro je napisao/la:
LenBias je napisao/la:pa gledaj utakmice i onda pisi, upravo to, iranci ne znaju igrati, dzaba im trcanje, nasi svi znaju igrati pa je onda jos bitno samo da mogu i trcati, upravo u tome i jest stvar, procitaj sta sam napisao pa kad skontas citiraj a ne odmah hop de da ja njega citiram sad cu ja njemu rec, vidit ce on sad :rol:
O čemu ti ba ? Naši svi znaju igrati ?
Bože sačuvaj nas ovih taktičara. :wtf:
nemoj me vise citirati tako ako nemas sta reci

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jun 2014, 10:45

Igrači ne smiju da podcijene nijdnu od ove dvije ekipe, ono lako ćemo, prošli smo itd. Maksimalno oprezno, kao protiv Argentine pristup mora biti. Jesmo bolji ali isto tako nas zna i euforija uništit.

Nigerija je fizički i trkački dominantnija od nas, što se tiče fizičke snage oni su ispred dosta reprezentacija. Sve su tako afričke ekipe. Akcija nema, dodaj loptu i driblaj i to je to. K'o ja na PES 6 :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 17 jun 2014, 10:57

Ajax je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:Persepolis, Sepahan, Esteglal, Um Salal, Naft Tehran, Vankuver, El-Kuvajt, Las Palmas, Zob Ahan
to su timovi gdje igraju njihovi igrači :crazy: :crazy: :crazy:

i da se nalože, nemaju šanse, makar mi malo osvježili ekipu :bih:
joj al nas narod zna pretjerivat ,eto nemaju sanse,kostarika dobije jedan urugvaj a iran nema sanse protiv nas :urnebes: ,ko nije gledo irana moze pricat ovake nebuloze i mi nismo neka velesila nego smo ekipa slicna iranu a iran + ima iskustvo velikih takmicenja a ko sto neko napisa i klima im vise godi,
nismo ih nikad u istoriji dobili.

al to opet nasem svijetu ne mozes dokazat ,opet mi smo toliko jaki za njih da mozemo odmarat igrace i nemaju sanse protiv nas :roll: :roll: :damn:, smijesno razmisljanje
jaoooooooo sta covjek izjavi
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Da obje reprezentacije treba ozbiljno shvatiti, treba. Moramo ih maksimalno respektirati i igrati kao da je Argentina na drugoj strani. Znači, 200%.

Ali da smo mi reprezentacija slična Iranu, smješnije izjave nisam u životu pročitao. Ljudi napada nemaju da im za života treba. Akcije sastavili cijelu utakmicu nisu. Pobijedili su na jedvite jade Južnu Koreju parkiranjem autobusa u svoj šesnaesterac i jednom frljom koja je ušla Koreancima, pa sad misle da je to recept za pobjede protiv drugih, mnogo jačih reprezentacija. Svaka tehnički jača i ofanzivno nastrojena ekipa ih za 90 minuta može razmontirati, a pošto sredine i napada nemaju, gol za gol ne mogu igrati.

Oni se tješe što su nas u prijateljskim pobjeđivali davno nekad (svi znamo kako mi te igramo?) i te utakmice su jako sumnjive bile, jer smo gledali preokrete tipa 2-0 na 3-2 u par minuta.

Kod Nigerijaca je katastrofa. Ljudi nemaju timske hemije i mentaliteta. Svako hoće sam sve. Napadi im se svode na ispucavanje lopte pa šta bude. Protiv Irana su držali sredinu i posjed, ali samo zato što se Iran nije ni trudio da preuzme jedno ili drugo. Trkački jesu jaki, kao i sve afričke selekcije, ali tehnike nemaju ni trunke. Loptu ne znaju uopće zadržati, kako bi stvorili akciju i proigrali nekoga. Obala je deset puta bolja reprezentacija od njih.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.