E cuj CSKA bas ce se usreciti. Jel to onaj momak iz Mostara?GradKamena je napisao/la:Napiso sam vam neki dan za tog Behrama da ga treaži CSKA Sofija al stari mu tu vuče sve konce čuo na svoje uši,nesto se tu sa Osimom nateže,al meni ovi tvoji žustro odgovoriše da nemam pojmafedeltafrotta je napisao/la:ti sto nisu potpisali sigurno ganjaju nesto drugo...![]()
Uglavnom vidit ćemo šta će bit .
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
ma je.bat behrama pa nije messi.trazi njega cska al u pipicima,oni takvih igraca imaju po bugarskoj more,bas ce nekog iz bosne dovesti ono slomise se.ovdje smo vec vidjeli da jedino mladog kvalitetnog igraca moze odvesti dinamo,i par turskih ekipa jer imamo tamo more nekih menadzera.uglavnom momak totalno nebitan,ako hoce,hoce,ako nece zbogom.
To je, nažalost, najveći problem vezan za "novu" politiku kluba. Oni najbolji omladinci, ili oni koji se smatraju takvim, ne žele potpisati. Tako da je pitanje koliko je sve ovo "pametno".
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
pa hoce momci odmah da idu u belgiju,njemacku da konobarisu.ili mogu u akademiju oni idu na turnire sirom svijeta.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
pa pesimista jeb.emu život možeš li ikad ista pozitivno napisat, uvijek pises najgoru mogucu ideju iz svoje glave...Adviser je napisao/la:To je, nažalost, najveći problem vezan za "novu" politiku kluba. Oni najbolji omladinci, ili oni koji se smatraju takvim, ne žele potpisati. Tako da je pitanje koliko je sve ovo "pametno".
Da.Sarajlijc@ je napisao/la: E cuj CSKA bas ce se usreciti. Jel to onaj momak iz Mostara?
Nego, ako je neko upućen da odgovori na pitanje.
JosipBukal je napisao/la:Zna li neko ko od ovih što su potpisali još može igrati za juniore a ko ne.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
neko je ranije pisao da od ovih što su ove sezone bili juniori beganović može ostati, a ostali izlaze. sad ja pošto kupio po to prod'o. naravno da mogu i ovi što su bili kadeti ove sezone.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Beganović i Hiroš su još juniori. Neki dan am ja pitao sve to i čovjek mi sve objasnio i to čini mi se u petak mi rekao sve u detalj ko će potpisati i zašto neće još dvojica juniora kojima se nudilo da potpisu. MEđutim uglavnom ovdje niko ne čita normala postove nego samo ove provokatorske.ChWilla je napisao/la:neko je ranije pisao da od ovih što su ove sezone bili juniori beganović može ostati, a ostali izlaze. sad ja pošto kupio po to prod'o. naravno da mogu i ovi što su bili kadeti ove sezone.
Generalno gledano ove ''velike'' talente tj ove izvikane je jako teško zadržati. Ostale, malo manje talente, Željo uspijeva potpisati plus ponekog od tih velikih što je odlično (Ćutahija, Mujagić npr). Od tih velikih Goojak je otišao, otišao je Haris Hajradinović, te Ćerimagić nekad ranije. Otišao je i Hodžić ali za njega smo uzeli finu lovu. Za m ene je npr Dado veći talenat od Harisa, ali za nkeog možda nije. Nije to veliki broj igrača s obzirom na pravila i s obzirom da postoji klub koji svojim radom prepolovi naknadu koju bi inostrani klub trebao platiti za tog talenta. Jednostavno je nemoguće zadržati sve igrače za koje misliš da su talenti jer nema ni prostora da se svi razvijaju, a ovi ''veliki'' vide svoju šansu u većim klubovima a pravila im idu na ruku i mogu tražiti kao uslov potpisa bilo kakve gluposti koje mi ne možemo ispuniti.
Od ovih većih talenata ovdje su još Behram, Žerić i Amir. Amir još neće da potpiše ali je još tu pa i to nešto govori. Možda momak čeka da napuni 18 ili šta ja znam, a BEhram i Žerić vjerovatno još nisu ni napunili 16 god jer da bi potpisao moraš napuniti 16 a potpisati možeš na max tri godine. Zato nemojte bezveze lupati a ne znate ništa jer ne možete ni znati šta se dešava. Kad se desi znat ćemo i zašto.
Od juniora kojima se nudio potpis nisu potpisali Grebenar i Količić (desni bek) jer imaju ino ponude. Tako mi je napisao momak neki dan i sve je bio u pravu. Onako rekano gledajući imamo potpisanih 9 (računajući i Dadu, Memiju i Vecu) juniora što je odlično. Ova dvojica što nisu potpisala su se meni lično stvarno svidjela ali bolji od Dade i Memije npr nisu. U rangu su ovih ostalih ili subjetkivno gledajući nekome bolji nekome lošiji.
Druga stvar je što niko od njih (i ovi što su potpisali i ovi što nisu) još uvijek nisu gotovi igrači i sad ide najvažniji dio njihovih karijera. Mislim da je za većinu njih najbolja opcija ostati u Želji. POkazalo se do sada da je rijetko koji junior uspio kad je otišao iz Želje. JEdnostavno prerano se otisne, nemaju stranci strpljenja (ili ko zna koji su razlozi možda i nestručan kadar) i sl. što ne znači da npr. Gojak neće uspjeti ili Grebenar itd. Najbitnije je postati igrač a oni najčešće to loše odrade slušajući razne menadžere i lutajući u najvažnijim godinama. Najvažnija je stvar što Amar zna itekako dobro napraviti taj prelaz iz juniora u seniore i zbog toga je Željo do sada izbacio dosta igrača. To je najvažnije. Opustite se.
da, imajući u vidu nepostojeću regulativu - činjenicu da igrača apsolutno ništa ne tjera da potpiše prvi profesionalni ugovor niti ima bilo kakvu obavezu prema tebi - ovo je odlično. računajući one koji su to ranije učinili - sadiković, kjosevski, bajić, memija, ćutahija može se reći da većina najtalentovanijih jeste potpisala i da je urađen veliki posao.
i ovaj sad zolin transfer je dobro došao, jer djeci daje do znanja da iz našeg prvog tima mogu odmah napraviti dobar transfer u dobru ligu.
i ovaj sad zolin transfer je dobro došao, jer djeci daje do znanja da iz našeg prvog tima mogu odmah napraviti dobar transfer u dobru ligu.
Ne samo to pogledaj Sehu, Zolu, Viscu koji nije nase dijete ali eto mlad je dosao i pogledaj sad Vilu za kojim se plakalo na ovom forumu kao za ogromnim talentom, prezvakanim Djipom brzim od trolejbusa, Mahirom Karicem koji je bio najveci talenat u generaciji ili Duraka koji je bio aman zaman.ChWilla je napisao/la:da, imajući u vidu nepostojeću regulativu - činjenicu da igrača apsolutno ništa ne tjera da potpiše prvi profesionalni ugovor niti ima bilo kakvu obavezu prema tebi - ovo je odlično. računajući one koji su to ranije učinili - sadiković, kjosevski, bajić, memija, ćutahija može se reći da većina najtalentovanijih jeste potpisala i da je urađen veliki posao.
Mozes uzeti u obzir i kada su otisli Kajgana i Zukanovic koji je njihov put bio do sad pa usporedis sa Zolom.
Bitna je jedna stvar pravilan razvoj mladog igraca bez obzira sto je talenat a kod nas se dokazano moze napredovati.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Pravi ronaldo je proglašem antitalentom u mlađim kategorijama a izraste u ikonu futbala. Znači rad i disciplina nadomjestuju talenat koji takođe izblijedi ako se pravilno ne usmjeri i maksimalno iskoristi.
Koliko god neko bio talenat to nije dokaz da ce biti igraca od njega. Dok sa druge strane neko ko nije toliki talenat al ima zelju i volju sa kombinacijom uslova i trenera postane izvran igrač.
Koliko god neko bio talenat to nije dokaz da ce biti igraca od njega. Dok sa druge strane neko ko nije toliki talenat al ima zelju i volju sa kombinacijom uslova i trenera postane izvran igrač.
- Sarajevo29
- Kontakt:
evo stream ako treba
http://www.drakulastream.eu/free-live-v ... 24728.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.drakulastream.eu/free-live-v ... 24728.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Schwuchtel , Hurensohn , Bist Du
Kako god bilo, lijepo da su ti momci potpisali. E sad, ko je u ovom trenutku kapacitet da igra u prvom timu, nemam pojma, i o tome necu polemisati. Bitno je da ovaj period (izlazak iz omladinskog pogona) iskoriste da se prije svega maksimalno zalazu na treninzima, i pokazu struci kao im je stalo da igraju. Mozda bi najbolje bilo (opet kazem moje misljenje, ne morate se svi sloziti, a za to i postoje forumi), da bi najbolje bilo za te mladice da idu negdje na posudbe, naravno u neke ozbiljnije klubove Premier ili Prve lige. Razlika je igrati taj nivo kakav god on bio, i igrati omladinske lige. Cuo sam na prozivci da ce mladji igraci redovno igrati prijateljske utakmice srijedom, sto je dobra stvar, ALI ONE NISU TAKMICARSKOG KARAKTERA, tako da je ova stvar sa posudbama bolja varijanta. Opet, neka struka o tome odluci. Ako bi od njih desetak na kraju uspjela dvojica, i postali NEKO I NESTO u fudbalu, veliki bi uspjeh bio. Imaju lijepu priliku, na njima je da rade. Slazem se da trebamo istrpiti sezonu, dvije ove nove igrace, i nedostatak iskustva, i pruziti im maksimalnu podrsku, ali samo ako budu pokazivali pravu volju, borbu, i zalaganje na terenu, nikako bezvoljnost i letargiju. I sad se sjecam kako se Dino izderao na jednom treningu na Hasanovica i Bajica, kao na djecu u prvom razredu. Na prvog jer je hodao na treningu, a na drugog zbog nekakvog pokusaja suta sa 897 metara. Poslije toga druga prica na treningu. Iskreno, ove nase juniore sam pratio vrlo malo, dvije, tri utakmice, tako da sa njihovim individualnim kvalitetima nisam bas najbolje upoznat, ali ovo svakako stoji za svakog ko od njih misli igrati u Zeljeznicaru. Halalite zbog duzine posta, znao sam i krace

... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
kao sto je vec neko pisao od novih pojacanja izgleda nema nista,posebno se misli na napadaca.pripreme su pocele,izvlacenje jako blizu a prva utakmice je za nekih 20-25 dana.u evropi ce igrati ista ekipa osim are u napadu ce biti turkovic,kvesic se vraca vjerovatno na lijevog beka a ostalo ostaje sve isto.koliko ce ovaj tim moci bez pojacanja prije svega osvjezenja u ekipe treba sacekati.vjervatno ni klubu ne planiraju u evropi proci nista osim ovog prvog kola a sad da li je to pametno mi navijaci s tim nemamo nista.
Sto će nam pojačanja kad divovi uzimaju titulu
,fukare kup
,a u evropi nećemo proći ni prvo pretkolo.Svakako se raspadamo,a para nema sve se rastalilo
.Kažu da će za prvo pretkolo važiti karte od hajduka. 
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
-
admirbreza
- Kontakt:
gavran je napisao/la:Sto će nam pojačanja kad divovi uzimaju titulu,fukare kup
,a u evropi nećemo proći ni prvo pretkolo.Svakako se raspadamo,a para nema sve se rastalilo
.Kažu da će za prvo pretkolo važiti karte od hajduka.
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,
Ako nekom bude trebao link ...
ArenaSport1
http://www.netraja.net/2013/06/arenasport1.html
Turnir prijateljstva 14, Bjeljina:
Crvena Zvezda - Željezničar od 16:30h.
Nastupaju dječaci rođeni 2000 godine i mlađi ...
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
prvu smo tekmu izgubili od Vardara,ako danas izgubimo od Zvezde to znači da se nećemo plasirati u drugi krug,ali ovo je jedno veliko iskustvo za našu djecu ..Adviser je napisao/la:Ako nekom bude trebao link ...ArenaSport1
http://www.netraja.net/2013/06/arenasport1.html
Turnir prijateljstva 14, Bjeljina:
Crvena Zvezda - Željezničar od 16:30h.
Nastupaju dječaci rođeni 2000 godine i mlađi ...
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Hahhha koliko oni izgledaju starije...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, DoktorXabaras, drzgemboadislic, jurisicduska, lakilone, mnon46, Pact1921, perodeformero, Taree i 108 gostiju.