21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

Ajax
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la Ajax » 17 jun 2014, 14:17

DonCorleone je napisao/la:
Babayaro je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ja mislim da smo bolji od njih i da je napad najbolji način da iskoristimo njihovu najslabiju tačku, a to je odbrana.
Mislis na dva napadaca?

Ako to mislis, to je totalno naivna izjava, koja nema mjesta izuzev u utakmici protiv poluamaterskih reprezentacija. Dva napadaca ostavljaju previse slobodnog prostora na sredini terena, i reprezentacije sa slabom odbranom ostaju na milost i nemilost realizicije prilika protivnika.

Vidjelo se to i protiv Argentine, da smo na sredini terena propustali puno vise lopti nego kada je bilo 5 veznjaka na terenu. Ne moramo trcati od samog pocetka utakmice grlom u jagode, nego se treba sacekati kako se situacija na terenu odvija i po potrebi ubaciti drugog napadaca u drugom poluvremenu riskirajuci pri tome i sam gol kroz kontra napad.
+1
Da smo protiv Argentine krenuli sa dvojicom napadaca ( i bez desnog krila ) primili bi jedno 4,5 komada sigurno. Ali zna to sigurno i Virtual.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jun 2014, 14:23

Ma pusti ga, vadi iz konteksta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 17 jun 2014, 14:31

Principatus je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/vrijeme- ... eda/133794

Svaka cast za tekst. Dobro smo odigrali protiv Argentine, ali na nasem kontu su za sada 0 bodova.
Idemo po tri protiv Nigerije.

Izvini al ja odavno nisam gori tekst pročitao.

Vrijeme je za triježnjenje, od čega....izgubili 2:1 od jednog od favorita turnira. Ako je to triježnjenje, koliko je onda pisac teksta bio pijan za vrijeme utakmice.
Ko god je mislio one fore, ma mi to satrati, mi 3:0 , kakav messi, ili nema pojma od fudbala, ili nije normalan.

Na našem kontu nula bodova , poslije ovakvog protivnika, i poslije jedne utakmice....mene je ovaj tekst otrijeznio nenormalno.
:crazy: :crazy: :crazy:
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 17 jun 2014, 14:32

Ista taktika kao i protiv Argentine,samo ne znam jel se Bičakčić sabr'o poslije one tekme... Ako nije,onda bolje Kolašinca na stopera,Salihovića ili Lulića na bek... i tamo oko 60 minute,ako nam rezultat ne bude odgovarao Vedo in,Miske out...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jun 2014, 14:35

slika

Mislim da ce Musa igrati na strani od Sea. Pa napravice sudzuku od jadnika. :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jun 2014, 14:36

Treba poceti istih 11 kao protiv Argentine. Jedino mozda staviti Salihovica umjesto Lulica. Bicakcica i Kolasinca bi ostavio na njihovim sadasnjim pozicijama. Pomjeranje Kolasinca na stopera bi bio po meni preveliki rizik. U 60 minuti ubacit Vedu umjesto Hajrovica/Dzeke i Medunjanina umjesto Misimovica. Salihovic bi isto trebao zaigrati ako bude sve OK sa povredama drugih igraca umjesto Lulica oko 60 minute. Visca nikako.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 17 jun 2014, 14:47

Ajax je napisao/la:Treba poceti istih 11 kao protiv Argentine. Jedino mozda staviti Salihovica umjesto Lulica. Bicakcica i Kolasinca bi ostavio na njihovim sadasnjim pozicijama. Pomjeranje Kolasinca na stopera bi bio po meni preveliki rizik. U 60 minuti ubacit Vedu umjesto Hajrovica/Dzeke i Medunjanina umjesto Misimovica. Salihovic bi isto trebao zaigrati ako bude sve OK sa povredama drugih igraca umjesto Lulica oko 60 minute. Visca nikako.
Ne znam,Bičakčić je odigrao loše,a kad je povukao Pape na stopera Kolašinca i gurno Bičakčića na Mujdžino mjesto,nije mi Seo izgledao loše.. Ne znam,ali meni je Bičakčić oduvijek bio nesiguran,od kako je došao u repku... Zukanović je puno smireniji po meni,kad igra na stoperu... al eto...
Koga god da stavi,nadam se da ćemo pobijediti :bih: :bih:
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 17 jun 2014, 14:50

Ja bih do 60 minute igrao sa istom formacijom kao protiv Gaučosa a onda, ovisno o rezultatu, vršio izmjene. Samo treba smireno ući u utakmicu i ne dozvoliti neko iznenađenje u prvih pola sata a dalje neće biti problema.

U ovoj formaciji može i Vedo umjesto Misketa, obzirom da su i Pjanić i Bešić veoma kreativni, tako da možemo igrati slijedeću formaciju:

Mujdža - Kolašinac - Spahić - Salihović
--------- Pjanić ---Bešić ----------------
Hajrović --------------------------- Lulić
----------------Ibišević ------------------
----------------- Džeko -------------------

Vedo je jako dobar defanzivno i sigurno da bi mnogo pomagao u sredini terena a u napadu ne treba ni trošiti riječi.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 17 jun 2014, 14:53

razumijem da ovdje ima onih kojima je ovo prvo ili drugo svjetsko prvenstvo ili onih koji baš ne shvataju fudbal, ali previše je komentara tipa "lako ćemo".

prva utakmica na prvenstvu u bilo kojem sportu je utakmica koja ne mora značiti apsolutno ništa. najbolji primjer u zadnjih nekoliko godina je špansko osvajanje prvenstva nakon poraza na početku. nigerija je na zadnjem afričkom kupu nacija krenula sa dva remija, a onda su otišli do kraja. jučer su bili jako nervozni, imaju dosta mladih igrača kojima je ovo takođe prvo prvenstvo. ta reprezentacija može bolje i mislim da će protiv nas tako i biti. ali, možemo i mi. ono što je dobar podatak da niko od nigerijaca nije trčao preko 11 kilometara, dok mi imamo dvojicu preko 12, mislim da su možda i vodeći na prvenstvu bešić i pjanić.
još nešto što čini mi se niko ne spominje, ako argentina uđe u zadnje kolo sa 6, a mi i nigerija sa 2 boda, argentinci će sigurno napraviti nekoliko izmjena u sastavu za nigeriju i eto potencijalnih problema za nas gdje ih niko ne očekuje.

iran. tačno je da tu nema velikih igrača, ali oni su među reprezentacijama koje su se najduže pripremale za SP. i najodmorniji su u grupi sasvim sigurno, što nije nimalo nebitno. i kad su najjači bili sa mahdavikijom, ali daiejem, karimijem, itd. osvojili su 1 bod u njemačkoj, ali ozbiljan pristup i maksimalno zalaganje će tu biti potrebno sasvim sigurno.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jun 2014, 14:54

1988risha je napisao/la:Ne znam,Bičakčić je odigrao loše,a kad je povukao Pape na stopera Kolašinca i gurno Bičakčića na Mujdžino mjesto,nije mi Seo izgledao loše.. Ne znam,ali meni je Bičakčić oduvijek bio nesiguran,od kako je došao u repku... Zukanović je puno smireniji po meni,kad igra na stoperu... al eto...
Koga god da stavi,nadam se da ćemo pobijediti :bih: :bih:
Zašto je odigrao loše? Zato jer je blokirao Bešića kod Messijevog gola? To mu je jedina greška na meču.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jun 2014, 14:57

Bicakcic je do one intervencije kod drugog kola, i onih ''eskapada'' da desnom beku (Ko sto Osim rece, on tu nema sta traziti), bio je solidan. Cak je i dobio pohvalu od Njemackih medija da je bio jako dobar, i cvrst u odbrani. Ako je zaista spreman, 100%, moze i protiv Nigerije poceti, jer Sunjic i Vranjes nisu nista bolje rjesenje. Jedino mozda da Seu stavi na tu poziciju, da Sejo zaigra na lijevom beku, da malo pojacamo ofanzivu.

AlQammar
Kontakt:

Post Postao/la AlQammar » 17 jun 2014, 15:00

Greska pa i ako je erminova jedina,greska zbog koje smo izgubili prvu historijsku prvu utakmicu na marakani na SP .
Sad cu da razbijem ovo staklo . :-D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jun 2014, 15:03

NoName je napisao/la:Ja bih do 60 minute igrao sa istom formacijom kao protiv Gaučosa a onda, ovisno o rezultatu, vršio izmjene. Samo treba smireno ući u utakmicu i ne dozvoliti neko iznenađenje u prvih pola sata a dalje neće biti problema.

U ovoj formaciji može i Vedo umjesto Misketa, obzirom da su i Pjanić i Bešić veoma kreativni, tako da možemo igrati slijedeću formaciju:

Vedo je jako dobar defanzivno i sigurno da bi mnogo pomagao u sredini terena a u napadu ne treba ni trošiti riječi.

Jedina Papetova dilema bi trebala biti sta uraditi oko 60 minute. Ako budemo imali nerjeseni rezultat koji nama odgovara vise nego Nigeriji. Dali rizikovati i otvoriti se sa dvojicom napadaca ( Ibisevic i Dzeko ) ili mozda takticki zamjeniti Ibisevica sa Dzekom ili cak kao sto si ti rekao mozda sa Misimovicem. To bi bila po meni jos i najbolja varijanta.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 17 jun 2014, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jun 2014, 15:04

Misimovic mora igrati protiv Nigerije, i igrace 100%.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jun 2014, 15:04

Definitvno da ne smije biti podcjenjivanja, u ovom 1. kolu jesdmo više pokazali, moramo izaći na teren da ih pobjedimo. Ozbiljno, bez euforije, ne smijemo ih olako shavtiti jer bi moglo biti vrlo kobno po nas. Idemo im pokazat da smo bolji, da smo mi ta ekipa koja ide dalje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 17 jun 2014, 15:09

NoName je napisao/la:
Ovo je vec dobra stvar. Kostur ekipe ostaje isti, jedina izmjena Miske-Vedo. Ovo bi se trebalo gledati oko 60te ako rezultat ne bude povoljan.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jun 2014, 15:11

DonCorleone je napisao/la:
NoName je napisao/la:
Ovo je vec dobra stvar. Kostur ekipe ostaje isti, jedina izmjena Miske-Vedo. Ovo bi se trebalo gledati oko 60te ako rezultat ne bude povoljan.
+1
dobitna kombinacija.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 17 jun 2014, 15:11

Ajax je napisao/la:
NoName je napisao/la:Ja bih do 60 minute igrao sa istom formacijom kao protiv Gaučosa a onda, ovisno o rezultatu, vršio izmjene. Samo treba smireno ući u utakmicu i ne dozvoliti neko iznenađenje u prvih pola sata a dalje neće biti problema.

Jedina Papetova dilema bi trebala biti sta uraditi oko 60 minute. Ako budemo imali nerjeseni rezultat koji nama odgovara vise nego Nigeriji. Dali rizikovati i otvoriti se sa dvojicom napadaca ( Ibisevic i Dzeko ) ili mozda takticki zamjeniti Ibisevica sa Dzekom ili cak kao sto si ti rekao mozda sa Misimovicem. To bi bila po meni jos i najbolja varijanta.
Ako bi tako odigrali to znači da bi Pjanić išao ofanzivnije a Bešić bi sam ostao na zadnjem veznom. Što po meni i nije baš najpametnije jer ako izgubimo loptu u napadu eto ti strašne kontre Nigerije. Mi bismo trebali zamijeniti samo Misketa za Medunjanina i poslije Ibiševića za Hajrovića. To bi bilo nešto slično kako smo igrali i kvalifikacije.

A tu taktiku bi trebalo probati sa Irancima ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jun 2014, 15:12

am333 je napisao/la:
Principatus je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/vrijeme- ... eda/133794

Svaka cast za tekst. Dobro smo odigrali protiv Argentine, ali na nasem kontu su za sada 0 bodova.
Idemo po tri protiv Nigerije.

Izvini al ja odavno nisam gori tekst pročitao.

Vrijeme je za triježnjenje, od čega....izgubili 2:1 od jednog od favorita turnira. Ako je to triježnjenje, koliko je onda pisac teksta bio pijan za vrijeme utakmice.
Ko god je mislio one fore, ma mi to satrati, mi 3:0 , kakav messi, ili nema pojma od fudbala, ili nije normalan.

Na našem kontu nula bodova , poslije ovakvog protivnika, i poslije jedne utakmice....mene je ovaj tekst otrijeznio nenormalno.
:crazy: :crazy: :crazy:
Mislim da je tekst samo adekvatan kada se pogleda do koje mjere nekada nasa euforija zna otici. Tekst zvuci pretjeran, nepopularan i tako dalje, ja samo mislim da je adekvatan za nas mentalitet.

Fakt je: Odigrali smo veoma dobro protiv Argentine.
Fakt: Nigerija je odigrala grozno protiv Irana.
Fakt: Ne smijemo doci na ideju da upisujemo unaprijed bodove iako su nam sanse velike protiv Nigerije.

Nije tu neka nauka ili pamet potrebna da se to shvati, ali kazem mi nekad idemo iz krajnosti u krajnost, zato nije pogresno se malo otrijezniti. Kako bi slavili poslije utakmice ne treba slaviti unaprijed.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jun 2014, 15:12

Eh sto bi volio da Miske izdominira protiv Nigerijanaca sa 2 gola, u inat ovima koji ga vade iz 1. sastava. :D

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.