FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 17 jun 2014, 16:47

bagrcavi je napisao/la:Ovi veći za glavu od svakog našeg igrača
Žao mi djece, al svakako igraju ljepši fudbal od ovih rutonja iz Beograda :-D
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Alipasino
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Alipasino » 17 jun 2014, 16:59

Halo ima li tema omladinci juniori kadeti Zelje jer izgleda mi nemamo sta pisat o prvom timu.Cuj cilj proc prvo predkolo u kojem igraju San Marino Andora i Lovcen.Treba strahovat pa ne izvuc Lovcena da ne ugrozimo pitare.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 17 jun 2014, 17:03

Ja sam zapazio Hasanovića, Zubanovića i 2 stopera. Bit će nešto od njih :-)

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

admirbreza
Kontakt:

Post Postao/la admirbreza » 17 jun 2014, 17:04

Ma skoro pa odraz prvog tima :D
Samo završnicu da imaju bolju dobili bi ih, simpatičan mi je onaj mali u vezi, najmanji na terenu ali nema straha, ide, bori se.
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 17 jun 2014, 17:09

ono što moogu primjetiti gledajući ovu djecu da je naš desni bek taraba teška,prolaze ga kao da je cunj,puno nedostataka imaju neki igrači :lol:
inače dobro se držimo protiv objektivno jače ekipe,kad pogledate konstituciju igrača Želje i Zvezde :o :lol: svi njihovi kao da su punoljetni a ovi neki naši izgledaju kao da imaju 8 godina.. :lol:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 17 jun 2014, 17:11

Ovi naši nekakvi sitni ili su mlađi od njih :? . Dobro se drže, lijepo igraju! :clap: Hasanović :thumbup:
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 jun 2014, 17:11

Željooooo je napisao/la:ono što moogu primjetiti gledajući ovu djecu da je naš desni bek taraba teška,prolaze ga kao da je cunj,puno nedostataka imaju neki igrači :lol:
inače dobro se držimo protiv objektivno jače ekipe,kad pogledate konstituciju igrača Želje i Zvezde :o :lol: svi njihovi kao da su punoljetni a ovi neki naši izgledaju kao da imaju 8 godina.. :lol:
U tim godinama je i godina dana velika razlika,vezano za visinu...

Vjerovatno su godinu dvije mladji

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 17 jun 2014, 17:14

odjava je napisao/la:kao sto je vec neko pisao od novih pojacanja izgleda nema nista,posebno se misli na napadaca.pripreme su pocele,izvlacenje jako blizu a prva utakmice je za nekih 20-25 dana.u evropi ce igrati ista ekipa osim are u napadu ce biti turkovic,kvesic se vraca vjerovatno na lijevog beka a ostalo ostaje sve isto.koliko ce ovaj tim moci bez pojacanja prije svega osvjezenja u ekipe treba sacekati.vjervatno ni klubu ne planiraju u evropi proci nista osim ovog prvog kola a sad da li je to pametno mi navijaci s tim nemamo nista.
Vidi,ako uporedimo tim od prosle sezone i ovaj koji bi trebao poceti ovu sezonu,pa cak i pod uvjetom da i Svraka ode,mislim da ce ovaj biti bolji.
Evo,krenimo redom.Slozicemo se vjerovatno da na golmanskoj poziciji necemo biti losiji,iako je Filip po meni bio najbolji golman lige. Antolovic,odlican golman.
Bekovi! Znaci,prosle godine su nam bekove igrali:Stana,Hasanhodzic,Dedic,Bucan.Benjo jednu poceo,par usao reda radi,Kvesa na par usao,takodje reda radi.E sad imas Benju u fulu,Kvesu na 80%.Postoje li bolji bekovi u drzavi od njih? Po meni ne,nikako. Znaci racunaj da si pojacan za najbolji bekovski par u ligi.Nadam se da se i u ovome slazemo.Racunaj da si oslobodio Stanu i Bucana,dobio ih u fulu za ofanzivne zadatke.Alternative bekovima su Memija desno i Dedic lijevo.E sad oko Memije:kaze mi kompetentan covjek da je Memija u ovom momentu toliko dobar da je trenutno u prednosti u odnosu na Benju. Dedic je odlican igrac,uletio je u po frke u prosloj polusezoni.Bice skroz dobar,spreman. Prva opcija na stoperima je Zeljkovic i Bogdanovic.
Ako znamo da je Kerla dobar dio prosle sezone bio pvrijedjen,dobar dio sezone trazio formu,a s druge strane imas za jednu godinu iskusnijeg Bogdanovica,ne vidim da smo slabiji ni na ovoj poziciji.Mada ce se ovdje skoro sigurno pojacati konkurencija. Gledajuci u cijelini,zadnja linija sigurno je bolja nego prosle sezone.
Eh dalje,otisao nam je Zola,igrac koji se u prosloj sezoni vracao nakon ozljede i ne mozemo reci da je njegov doprinos bio veliki.Cilj je bio da razbija postepeno strah,uspio je i mozemo reci da je tek u zadnjih pet,sest utakmica igrao vaznu ulogu. Igraci koji su iznijeli teret igre u defanzivnim vveznim ulogama su i u narednoj sezoni tu. S tim da su i Tomo i Hasanovic dobar dio sezone bili povridjeni te su ili pauzirali ili igrali roviti. Na ovoj poziciji krpio je Dado,nekad Jamak...Sad bi konacno trebali imati zdravog i spremnog Tomu,vjerovatno do polusezone,kao i potpuno spremnog Eldara,iskusnijeg Dadu,kao i Benju,koji u odredjenim kombinacijama odlicno moze odigrati zadnjeg veznog.Cini mi ce da ovdje imamo sasvim dobre opcije,nimalo losije nego predhodne sezone.Jamak ce i dalje,vjerovatno bitip rvi izbor na poziciji kreativca,sa Dadom kao alternativom.
Enis,kao i uprosloj sezoni, moze privremeno zakrpiti neke rupena sredini terena. Po meni, trebaocekivati da Mekic ostane kod nas i postepeno,u odredjenim utakmicama podje ulaziti u igru.
Krila,prve opcije su Stana i Bucan,odnosno Baja. Konacno ce sansu poceti dobivati i Alibasic,pa i ovaj mali iz Bihaca.Dobro rade,i sigurno ce se pokusati nametnuti.Dakle,ni na ovim pozicijama nismo slabiji.Nema Selima,jeste zabio 8 golova,imao 4 asistencije,ali mislim da je to nadoknadivo sa spremnim motivisanim Stanom,Sejom rasterecenim igranja na njemu stranim pozicijama,te Bajom, na kojeg ce svi uklubu vrsiti pritisak
da ozbiljno radi i zapne do kraja.Baja ce ove sezone biti pod posebnom lupom ljudi iz kluba,cilj je da ga se isforsira maksimalno,da dostigne u ovo doba sljedece godine Zolinu cijenu.Zato ga i mozemo ocekivati spremnog i motivisanog ko nikad.
I dolazimo do spica.Ostali smo bez Are i njegovih 15 golova.Ko to moze nadoknaditi? Dosao je Turkovic,pitam koliki je njegov kapacitet u ovakvoj nasoj ekipi,kazu mi 10-13 golova. Pitam sta jos moze uraditi,kazu mi moze dobro ganjati,moze sigurno vrsiti bolji pritisak na stopere.Kazu da je najspremniji u ovom momentu od svih nasih igraca.Dakle,fali nam par Arinih golova,vjerujem da ce ih Stana,Sejo,Baja nadoknaditi.U prosloj sezoni su njh trojica vrlo malo zabili,igrali su svkakve uloge ili su malo igrali. Mada i ovdje mozemo ocekivati pojacavanje konkurencije.
Ono sto ce sigurno biti bolje nego prosle sezone je fizicka sprema,disciplina,malo bolja finansijska situacija.
Kad sve ovo sagledamo,kao ekipa cemo biti bolji nego prosle sezone,pa cak i u situaciji da niko vise ne dodje.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 jun 2014, 17:33

@fkz1921- Tako i treba da se razmislja :clap: :clap: :clap:

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 17 jun 2014, 17:39

Zadovoljstvo mi je citati kad neko napise ovakav post ...svaka cast [email protected] previse crnjaci i zele da pokaze losu sliku o nama...a sto se tice igrackog kadra ja vjerujem u rad uprave...od bajica ovu sezonu ocekujem najvise :)Kaze Amar ode Svraka najvjerovatnije...a i da su stanic i tomic najblizi odlasku :)vjerujem da ce biti pojacanja na pozicijama gdje skripe...po meni ni druge ekipe nisu jace od nas bez obzira sto se nesto pojacavaju :)

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 17 jun 2014, 17:41

Kakva jr igračina ovaj Hasnović, uf...

odjava
Kontakt:

Post Postao/la odjava » 17 jun 2014, 17:45

stvarno mi se svida sto ce se ubacivati nasi momci iz nase skole fudbala.znam da smo pokriveni na svim pozicijama ali sam samo mislio pojacanje/osvjezenje u veznom redu,neko novi jer mislim da su jamak i svraka zasiceni igranjem,a vrlo moguce poslije evrope da ode tomic iz tog razloga sam napisao pojacanja.ovo ce svakako biti solidan tim za ligu,ali po ovome sam zakljucio da nemamo skoro nikakve ambicije u evropi.glupo je napisati da nemamo ambicije kad znam da u klubu ne misle tako samo je pitanja koliko ce moci s ovim igrackim kadrom da naprave neki evropski uspjeh,svakako da cemo uskoro vidjeti.cuo sam za memiju da momak odlicno napreduje i da je sve bolji i bolji,mene brine taj ofanzivni dio,odnosno dobar napadac.ostalo se u potpunosti slazem.
Zadnja izmjena: odjava, dana/u 17 jun 2014, 17:48, ukupno mijenjano 1 put.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 17 jun 2014, 17:48

AsharaK je napisao/la:Kakva jr igračina ovaj Hasnović, uf...
moglo bi biti nešto od njega ako se nastavi pravilno razvijati,on i stoperski par su odlični,ostatak ekipe niđe veze..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 jun 2014, 17:51

A Kostić ?! :)

P.S. Dobra utakmica klinaca :thumbup:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 17 jun 2014, 17:53

odjava je napisao/la:stvarno mi se svida sto ce se ubacivati nasi momci iz nase skole fudbala.znam da smo pokriveni na svim pozicijama ali sam samo mislio pojacanje/osvjezenje u veznom redu,neko novi jer mislim da su jamak i svraka zasiceni igranjem,a vrlo moguce poslije evrope da ode tomic iz tog razloga sam napisao pojacanja.ovo ce svakako biti solidan tim za ligu,ali po ovome sam zakljucio da nemamo skoro nikakve ambicije u evropi.glupo je napisati da nemamo ambicije kad znam da u klubu ne misle tako samo je pitanja koliko ce moci s ovim igrackim kadrom da naprave neki evropski uspjeh,svakako da cemo uskoro vidjeti.cuo sam za memiju da momak odlicno napreduje i da je sve bolji i bolji,mene brine taj ofanzivni dio,odnosno dobar napadac.ostalo se u potpunosti slazem.
Sto se tice napada ja sam nekako optimistican i vjerujem da ce nas brko obradovati nekim provjerenim napadacem :)a ja bi memiju stavio na desnog beka a colica na zadnjeg veznog jer on igra i tu poziciju vrlo dobro :)u omladinskom pogonu je igrao tu poziciju :)a i na treninzima kad se vratio nakon povrede igrao je zadnjeg veznog :)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 jun 2014, 17:56

marconato je napisao/la:

Ovi vaši izgledaju dosta stariji, a vrlo je moguće da i jesu stariji.
DRUG NEBI TI PUNCA

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 17 jun 2014, 17:58

Zvezda švercovala igrače hahah

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 17 jun 2014, 18:01

marconato je napisao/la:

Dobar je Kostić i onaj mali sa brojem 20 ja mislim.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 jun 2014, 18:31

bagrcavi je napisao/la:
marconato je napisao/la:

Ovi vaši izgledaju dosta stariji, a vrlo je moguće da i jesu stariji.
Ne bih rekao. Ovo je turnir za klince 2000. i mladje. Jedino ako vasi nisu nastupali sa mladjima... :roll:

Danas su recimo takodje Dinamo izgledali starije od pionira Borca, ali mislim da je to vise do nekih fizickih predispozicija i rada s tim momcima... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jun 2014, 18:34

Koji je rez bio?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Bing [Bot], Harinho97, Hrasno15, Kajkutenjoyer, Orvel, ristagrad i 84 gosta.