Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
34
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 199

shaman7
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la shaman7 » 17 jun 2014, 14:36

Pa realno govoreći, rukometaši su više puta bliži bili svjetskom i evropi od fudbalera naše države, što je dosta teži posao i pobjeda i plasman su slađi. Nisam očekivao sada 10 hiljada ljudi ispred BBI-a , ali nisam ni 200.

Obavezno prebaciti rukomet u neki drugi grad koji će biti ponosan što ima priliku gledati reprezentaciju. Nekad se Visoko punilo, Goražde, možda je vrijeme za Zenicu koja ima nevjerovatnu dvoranu. Draže bi mi bilo gledati polupraznu Arenu, nego polupraznu Skenderiju sigurno.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jun 2014, 14:42

shaman7 je napisao/la: Draže bi mi bilo gledati polupraznu Arenu, nego polupraznu Skenderiju sigurno.
Ma nakon ovakvog uspjeha bi grijeh bilo gledati bilo koju dvoranu praznu.

Bilo gdje, samo da dvorane ne zjape sablasno prazne.

Zelimo da se i ovi momci osjecaju ponosno i sretno kao sto su se osjecali i nogometasi :!:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 17 jun 2014, 14:47

RockyMaivia je napisao/la:
xinxee je napisao/la:kosarku u Tuzlu
Fudbal u Zenicu
Rukomet moze u neko manje mjesto
Dajte nama u Mostaru :bih: :bih: :bih:
Nemamo mi dvorane da igraju u Mostaru, pod BB i sam znaš da to ne ide, a u sjevernom, mislim da nema dovoljno mjesta

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jun 2014, 14:48

Nije bilo ni očekivano da bude doček kao fudbalskog repci, kod nas rukomet nije popularan. Svakako da su momci zaslužili puno veći doček, napravili su historijski uspjeh.

Znaći još jedno prvenstvo u kojem se moramo nervirat, kalkulisat, neke matematičke radnje izvodit kako da prođemo dalje... :mrgreen:

U Mostar Davis Cup.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 jun 2014, 15:00

u citavoj ex-yu rukomet popularan, reprezentacije izuzetno pracene samo kod nas eto nije..nije jer nas do sad nije bilo ni na mapi sto je bruka ko za vaterpolo i odbojku...3 zemlje oko nas medju 4 u vaterpolu u svijetu a mi haman pa ni plivat ne znamo ispade...to nije njihova sramota vec nasa :D

nek smo sila u fudbalu i kosarci pa da ostali sportovi poput rukometa, tenisa i odbojke pa vaterpola kao najjacih lokalnih sportova budu neinteresantni

a sto se tice sarajlija i odnosa prema ovoj reprezentaciji sve mi mirise na to da nije u pitanju nepopularnost rukometa nego nacionalni sastav iste..kad se sjetim sramotnih prozivanja velikog broja i forumasa ovdje na racun ekipe FK Sarajevo kako "nema dovoljno muslimana" u ekipi i kako je to bruka, iskreno me ne bi cudilo da takvim umovima izuzetno smeta sastav rukometne reprezentacije BiH...a moderirajuci teme na podforumu PL BIH, vidio sam bar na ovom forumu ss.ba ih je bio prilican broj
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 17 jun 2014, 15:03

shaman7 je napisao/la:
Nemamo mi dvorane da igraju u Mostaru, pod BB i sam znaš da to ne ide, a u sjevernom, mislim da nema dovoljno mjesta
Drug,mi jedini u drzavi pravimo dvoranu 23 godine :facepalm:
Mada bi mogli napraviti neku dvoranu u Sjevernom Logoru,pored vec pomenute,jer sramota je da reprezentaciju ne mozemo docekati ovdje.
StarMo nije skutorija...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jun 2014, 15:06

ultrasstyle_tz je napisao/la: a sto se tice sarajlija i odnosa prema ovoj reprezentaciji sve mi mirise na to da nije u pitanju nepopularnost rukometa nego nacionalni sastav iste..kad se sjetim sramotnih prozivanja velikog broja i forumasa ovdje na racun ekipe FK Sarajevo kako "nema dovoljno muslimana" u ekipi i kako je to bruka, iskreno me ne bi cudilo da takvim umovima izuzetno smeta sastav rukometne reprezentacije BiH...a moderirajuci teme na podforumu PL BIH, vidio sam bar na ovom forumu ss.ba ih je bio prilican broj
necu se sloziti sa ovim.Sarajevo je grad za nogomet i kosarku,oni nisu za rukometa.
to je dokazano kada su imali Bosnu,dodje jedna Barselona,ako se ne varam ulaz besplatan,i opet se ne moze napuniti dvorana.
Znali su je napuniti,ali to je bilo u par meceva.Dolazili ljudi iz Maglaja,Zavidovica,Visokog,Gorazda,koji tu istu Bosnu nisu voljeli.
Pokusavali sa navijackim grupama nesto organizovati,ali ni to nije islo.
Danas opet imaju solidnu ekipu za nase uslove,broj gledalaca na vecini meceva cca. 30-40.
Jednostavno njima nije interesantan rukomet.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 17 jun 2014, 15:33

Šta lupate gluposti. Čuj nacionalni sastav repke smeta Sarajevu. Pa isti je nacionalni sastav bio i kad je mlada repka igrala svjetsko prvenstvo pa je u Zetri bilo 10.000 ljudi. Svakakvih ljudi na forumu majko draga.
Razloga je više što sinoć nije bilo više raje. Prvi i osnovni je što su svi gledali tekmu preksinoć do tri ujutro, a onda je dosta raje radilo i jednostavno teško je bilo opet u 11h izaći na ulicu. Drugi i malo manje bitan je taj što dosta portala nije uopšte prenijelo informaciju da je doček ispred BBI centra nego su samo rekli da stižu na aerodram u 21.30h. Stalno pratim sportske portale i rijetke su bile informacije generalno o rukometu (možda je sportsport i jedini izuzetak). Isto tako i ostali portali i mediji nisu prenijeli informaciju o BBI ili su je kasno prenijeli. Pa čak ni na fejsu se nije vidjelo da je organizovan doček kod BBI-a tj nije raja izbacivala da je doček a sigurno bi stavljali statuse da su vidjeli negdje ili dobili informaciju. Rečeno je samo da stižu na aerodraom i tamo se i skupilo 500tinjak ljudi što je odlično s obzirom da se radi o sarajevskom a ne o frankfurtskom aerodromu. Jednostavno naša raja je takva. Kad se nafura na nešto onda svi izlaze i sl. Kad nema eufirije onda slabo ko izađe. Evo u Tuzli pošto vidim ovaj Tuzlak kaki sad ima po 10.000 ljudi na tekmama jer je to furka. Prije ri četiri godine kad su DIta i SLoboda bile u prvim ligama nisi mogao vidjeti ni 1000 ljudi ni u Mejdanu ni na Tušnju. Jednostavno raja su prestala vjerovati u rukomet pa je malo raje bilo na prvoj tekmi, a za sinoć sam već objasnio. Niko nije vjerovao da možemo proći Island, a raja se zasiti istog nivoa kod nas. Milion je primjera. Bosna u rukometu je godinama igrala Euro takmičenja pa je nakon nekoliko godina istog nivoa raja prestala dolaziti. Isto tako je bilo i sa KK Bosna. Već treću sezonu ABA lige slabo je ko dolazio sem kad dođe Partizan ili Zvezda nrp. Zadnju godinu mislim da je slabo ko i dolazio uopšte jer nisu bili ni konkurentni. NEću dalje objašnjavati nego samo čestitati momcima na lijepim trenutcima koje su nam pružili. Svi smo uuz vas.

Pozdrav i prestanite sa glupom pričom- GArantujem da već ako se plasiramo na EP u fudbalu za dvije godine neće biti ni u pola raje kao za plasman na SP na proslavi, a poslije toga će to biti normala. Neće biti ni uspjeh otići negdje. Isto kao što je sada normala kad košarkaši odu na EP a slavili smo 98-e malo je reći.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 17 jun 2014, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 17 jun 2014, 15:37

Kobe Bryant je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Kao sto se od Zenice napravilo uporiste fudbalske reprezentacije, slicno treba uraditi sa nekim drugim gradom sto se rukometa tice... Sarajlije se samo sramote. :roll:

Žao mi je stvarno, ali da slavimo odlazak na SP u rukometu ??? wtf. drugo je fudbal gdje svi igraju , rukomet realno igra 1/3 Europe i malo po sjevernoj africi (bivsim kolonijama Francuske) i Koreje.... Drago mi je ali gdje su sve bivse jugoslovenske republike "klase" za nas nije mi bas interesantno !
Ako osvojite medalju ima da se skupi ljudi puna Titova ;) :bih:

PAZNJA PAZNJA, jedan od onih sa slika iz Sarajevskih buhara! :kafa:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 jun 2014, 16:14

:puke: :facepalm: :thumbdown:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 jun 2014, 17:03

čuj kobija kralja. :facepalm: aplauz za komentar. :clap: :clap:
lik je očito pod fudbalskom euforijom pa mu je sve drugo sporedno i ne shvata kakav je uspjeh plasirati se na sp i izbaciti jedan island u baražu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 17 jun 2014, 17:06

ultrasstyle_tz je napisao/la: a sto se tice sarajlija i odnosa prema ovoj reprezentaciji sve mi mirise na to da nije u pitanju nepopularnost rukometa nego nacionalni sastav iste..kad se sjetim sramotnih prozivanja velikog broja i forumasa ovdje na racun ekipe FK Sarajevo kako "nema dovoljno muslimana" u ekipi i kako je to bruka, iskreno me ne bi cudilo da takvim umovima izuzetno smeta sastav rukometne reprezentacije BiH...a moderirajuci teme na podforumu PL BIH, vidio sam bar na ovom forumu ss.ba ih je bio prilican broj
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
e cuj nacionalni sastav iste hahahahahaha
jesi mi ti dobar sviju ti ?

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 jun 2014, 17:48

Halid Demirović je kralj s onim slavljem na kraju :lol: :lol: :lol: Bravoo houu bravo bravo jaaaaaaak vauu eee ide haj jaj :tokralju: :tokralju:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 jun 2014, 17:56

Mislim da se nema svrhe dalje raspravljati. Potrošilo se previše stranica da bi se kazalo jedno te isto. Sarajlije nisu iskoristile popravni ispit, nisu dočekali u velikom broju reprezentaciju koja je izbacila Island u baražu za Svjetsko prvenstvo, momke koji su to više nego iko zaslužili, neka ide njima na sramotu.

Ako bude pameti i racionalnog razmišljanja u RSBiH, repka će od sada igrati u nekoj manjoj, ali više sportskoj sredini, gdje će biti dočekalni kraljevski, kao heroji. Goražde, Cazin, Visoko, Tuzla... Svi ti gradovi (i još niz drugih) jedva čekaju da ugoste naše rukometaše (ne samo njih, nego i košarkaše, tenisere...) i da ispune dvorane do posljednjeg mjesta.

Trebamo sada uživati i radovati se ovom historijskom uspjehu (kako otrcano zvuči ova sintagma :mrgreen: ), jer ko zna šta budućnost nosi. Volio bih da ne budemo one-hit-wonderi i da se nastavi rast u okviru ovog kod nas slabo popularnog sporta (ja prvi ga gledam samo kad igra naš nacionalni tim).

Pozdrav do Katara. :wave:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 17 jun 2014, 18:00

Iskreno mislim da je sa padom Rk Bosna krenuo i pad popularnosti rukometa u Sarajevu pa je doslo dotle da niko(osim malog broja ljudi, koji su ih podrzali i docek napravili) i ne mari za to sto je reprezentacija napravila strasan podvig, mnogo veci nego fudbalska reprezentacija, a svemu ovome dodati i da je trenutno svjetsko prvenstvo u fudbalu i dobijes to da bi veci docek imali u Banja Luci nego u Sarajevu, zalosno ali tako je, Sarajevu vise nije 'interesantan' rukomet
Pyro is not a crime !

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 17 jun 2014, 20:55

Prijasnjih godina se mnogo ocekivalo od reprezentacije bila je tada ogromna podrska ali tad to nije urodilo rezultatima.. Ovaj put obratno reprezentacija prezaljena podcjenjena od nas samih ni najveci patrioti nisu ocekivali da mozemo izbaciti ekipu koja je osvajac medalja na Oli.igrama konstanto u zavrsnicama prvenstava.. ali nam bogami Markovic isti Markovic kojeg smo tjerali na sve moguce nacine govorili da ne voli nasu zemlju da nema pojma itd zacepi usta svima :)

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 17 jun 2014, 23:52

Evo kako Maglaj docekuje bracu Burice

[youtube][/youtube]

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 jun 2014, 00:27

Bolji docek za Burice u Maglaju nego docek cjelokupne repke u Seher Sarajv'u. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 18 jun 2014, 00:48

sa Islanda ...

slika
slika
slika
slika

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 18 jun 2014, 01:54

Upravo tako haau vaau huu aaja jajaja :rol:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.