Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Gunner4
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Gunner4 » 14 jun 2014, 17:13

To je i najeftinije sto sam nasao... 5-6 radnji obisao i svagdje skuplji za 5-10 KM. U ovim manjim gradovima cijena i veca... Sada, mozda sam mogao i proci jeftinije ali kod sumnjivijeg dobavljaca...

Inace tel sila, volim ove velike ekrane, brz, ne koci samo to u vezi youtuba sto ne stima a generalno ni to nije veliki problem...

Hvala svima na savjetima... :thumbup:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Soba
Kontakt:

Post Postao/la Soba » 15 jun 2014, 13:45

De mi recite je li ko kupovao mobitele u ovoj radnji : slika
Tuzla , Živinice
Kakvi su što se tiče cijene, orginalnosti, servisa itd
LP

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 15 jun 2014, 15:52

Ima li neko problema sa tapatalkom na wp?
Pld W D L
38 26 12 0

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 jun 2014, 17:01

ja sam imao nije htio uci, pokrenem app kaze resuming i tako stoji, i isao na reinstall i evo ga sad radi, doduse danas ga nisam ni palio, glava mi puca

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 15 jun 2014, 17:04

Skinuo i instalirao upravo najnoviji HTC One update, skoro 800 MB, ukljucujuci i novi Sense 6.
Fantastican dizajn, fluidnost, sve leti, HTC. :clap:

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 15 jun 2014, 17:08

BurningLegion je napisao/la:Skinuo i instalirao upravo najnoviji HTC One update, skoro 800 MB, ukljucujuci i novi Sense 6.
Fantastican dizajn, fluidnost, sve leti, HTC. :clap:
To ono samo za m7 ?

Koje su promjene ?

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 15 jun 2014, 17:26

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ja sam imao nije htio uci, pokrenem app kaze resuming i tako stoji, i isao na reinstall i evo ga sad radi, doduse danas ga nisam ni palio, glava mi puca
Meni dosta sporije otvara forume, i ponekad mi zna izbaciti neku gresku...
Pld W D L
38 26 12 0

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 15 jun 2014, 17:37

Ne znam jel i za druge platforme, u mene je M7.

Promjene su znaci HTC Sense 6 u sklopu tog update-a, izgleda mi dosta fluidnije i jos bolje nego prethodni, iako je i prethodni bio po meni najbolji software od nekog od proizvodjaca.

Tu su nove color sheme, quick settings panel se moze editirati, FitBit je sada preinstalled i koristio motion sensor da prati sve, jednostavniji je pregled, nema vise onog sata kod app screena, video se moze pauzirati pri snimanju, nastavljati, rezati, spajati, promijenjen je phonebook, organiziraniji, messages sada imaju opciju preinstaliranih color shema (kao i druge aplikacije, a keypad mi se posebno svidja sa ovom forom ''iluminacije'' tipki dok ih pritisces, sjajno), isto tako mogucnost stavljanja pozadine (ovo sve je razlog sto volim vise Android, HTC je s ovim updateom dopustio da izmijenis jos vise cak i sam po sebi, kamoli third party apps, sve potpuno ostavljeno korisniku na odabir kako da mu mob izgleda i radi), Blink Feed sada ide kontinuiranim scrollanjem, nije kao prije ono tipa kao da listas stranice, a i lakse ga je uvezati sa cim zelis, Galerija, Sense TV i sl. ce se moci zasebno update-ati putem play store, nece biti potrebno cak cekati update za cijeli telefon da se samo dio update-a, Camera app je promijenjenog UI-a, sve su funkcije i dalje tu, ali je osvjezeno i ostavljeno za buduce nadogranje, moguce je i zatvoriti sve apps odjednom sada, ne samo jednu po jednu, Galerija radi u timeline modu takodjer tko hoce, a ima i opcija da nadje sve slicne fotografije, npr. ono kao na FB face recognition tool, ima i zasebna Zoe App, ali jos je u pripremi, HTC je ovime zamislio da bude i na drugim Android telefonima, ne samo na HTC-u.

Uglavnom, lijepo osvjezeno, mob je jos brzi, fluidniji (a ionako nikad problema s tim imao nije), ljepsi za oko, i ja mu osobno jos uvijek ne vidim ravna kad se SVE sagleda - svaka cast HTC.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 jun 2014, 18:04

anell je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:ja sam imao nije htio uci, pokrenem app kaze resuming i tako stoji, i isao na reinstall i evo ga sad radi, doduse danas ga nisam ni palio, glava mi puca
Meni dosta sporije otvara forume, i ponekad mi zna izbaciti neku gresku...
meni zna sporije otvarati nekad, al to je zbog wifi signala, jer se iz nekog razloga pogorsao signal jos od onih poplava

ovako net radi standardno dobro medjutim wifi signal od routera mi je jako los

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 15 jun 2014, 18:49

Imam Galaxy S3.
Planiram ga koristiti za navigaciju kod putovanja, pa me zanima kako to funkcioniše pošto nikada nisam koristio, ako mogu neke upute. I da li to korištenje GPS-a troši puno kredita? Hvala unaprijed. :)
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Pogba
Kontakt:

Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Pogba » 15 jun 2014, 19:43

Ukljucis location services ili kako vec pise na Android telefonima (IOS koristim pa ne znam).
Nema to veze sa kreditom jer je GPS, ali vjerovatno moze povuci kredita ako ti je kojim slucajem ukljucen 3G.

Moj ti je prijedlog skinuti Navigon ili iGO. Ja najcesce koristim prvu.
Placaju se, ali vi androidasi vjerovatno znate doci do tih krekovanih.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 jun 2014, 21:57

jos se drzi :)

http://nokiamob.me/2014/06/16/usporedba ... obileport/

a sta ce tek nasljednik raditi pfff :cool:

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 17 jun 2014, 10:42

slika

Samsung wasn’t the first smartphone maker to launch an oversized handset with a huge screen, but there is no question that the company popularized the phablet category. And ever since the first Galaxy Note smartphone launched back in 2011, Samsung has been the king of this category. The South Korean electronics giant is expected to hold onto its crown in 2014 when it debuts the latest addition to its Note phablet lineup later this year, and now the Galaxy Note 4′s most impressive feature has apparently been confirmed.

The display is always the star of the show on Samsung’s smartphones, tablets and TVs, and it looks like that will remain the case when Samsung launches the Note 4 this fall. As noted by GSMArena this past weekend, key details surrounding the phone’s screen have been confirmed.

First, Indian import tracker Zauba has added a record of a test device from Samsung that was recently shipped to India. The model number SM-N910A has been tied to the Galaxy Note 4 several times in the past, and it has now appeared in Zauba’s records alongside a note that the device includes a 5.7-inch screen.

At the same time, a user agent profile for a device with the same model number has appeared on Samsung’s own website, and it clearly states that the phone has a display resolution of 1,440 x 2,560 pixels, also known as quad HD or 2K.

Knowing Samsung’s history with smartphone displays, it looks like it is now fairly safe to say that the 5.7-inch QHD screen will be the Galaxy Note 4′s most incredible feature. Other reported Note 4 specs include a quad-core 2.7GHz Snapdragon processor and a 16-megapixel camera.

As has been the case with Note phablets in years past, Samsung is expected to launch the new Galaxy Note 4 smartphone sometime this fall.

:clap: :thumbup:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 jun 2014, 10:52

QUARESMA 18<<< je napisao/la:jos se drzi :)

http://nokiamob.me/2014/06/16/usporedba ... obileport/

a sta ce tek nasljednik raditi pfff :cool:
i onda mi kazu kako lumia nije najbolja serija mobitela, kakve neznalice :problem: :facepalm:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 17 jun 2014, 11:08

Pa i nije, kad se sve sagleda, po relevantnim testovima i recenzijama. To ih ne cini nesto losijima, doduse.

Necije subjektivno misljenje i subjektivne preferencije su druga stvar, tako i treba birati mobitele. Ali daviti s time unazad 47 stranica je vec teski moronizam.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 17 jun 2014, 11:33

BurningLegion je napisao/la:Pa i nije, kad se sve sagleda, po relevantnim testovima i recenzijama. To ih ne cini nesto losijima, doduse.

Necije subjektivno misljenje i subjektivne preferencije su druga stvar, tako i treba birati mobitele. Ali daviti s time unazad 47 stranica je vec teski moronizam.
upravo ;)
naprijed rejal

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 17 jun 2014, 13:16

Za jesen 2014. godine je najavljen model Nokia Lumia pod kodnim imenom McLaren, koji će navodno imati ekran sa 3D senzorima za pokret i koji će se bazirati na Nokia Lumia 1020 telefonu. Zašto je to bitno? Po nama, zbog mnogo toga. Prvo, Microsoft/Nokia će među prvima imati u ponudi nešto što je jedinstveno na tržištu. Drugo, Microsoft nastavlja punom parom sa inovacijama koje se, nakon nadogranje softvera na 8.1, fokusiraju na hardver. Takođe, uz 3D senzore će, najavljen je dolazak još dosta pomoćnih senzora koji bi mogli značajno da promene način na koji koristimo mobilne telefone danas. Što se tiče korisnika, za početak će im ekran biti uvek čist, a rukovanje telefonom pojednostavljeno.
Zamislite da se telefon sam javlja čim ga približite uhu i da sam prekida vezu kad ga od uha odaljite. Zamislite da ne morate da pritiskate taster za uključivanje kada izvadite telefon iz džepa, već on automatski to uradi za vas. To je samo delić onoga što možemo očekivati uskoro. Pomću velikog broja senzora značajno se ubrzava korišćenje telefona, izbacivanjem dosadnih radnji koje morate da ponavljate svakodnevno. Na kraju krajeva, otvaraju se i nove mogućnosti za igranje igrica i korišćenje aplikacija.

Tehnologija ekrana sa 3D senzorima za pokret nije novost sama po sebi. Samsung već ima sličnu opciju, kao i Amazon koji sprema svoj prvi pametni telefon uskoro. Ipak, sama činjenica da veliki igrači posvećuju pažnju ovoj opciji znači da ćemo uskoro imati na raspolaganju mnogo "pametnije" telefone.

Da li vam ova tehnologija deluje primamljivo? Zamislite situaciju kad jedete čips u trenutku dok vas zove dečko/devojka da se nađete, ili ste u sred ručka i zovu vas hitno sa posla...ili jednostavno imate fobiju od bakterija...

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 17 jun 2014, 18:40

puklo staklo na Galaxy-u S4 koliko bi koštala popravka, zna li ko ?

inače radi telefon
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 17 jun 2014, 19:03

kad plastika ispadne i pukne

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 jun 2014, 19:07

nedim93 je napisao/la:puklo staklo na Galaxy-u S4 koliko bi koštala popravka, zna li ko ?

inače radi telefon
Touchscreen i staklo su povezani i kad se nesto mijenja oboje se mora promijeniti.
Cijena oko 300 KM,zao mi je.
Znam zato sto sam ja nosio prosle godine svoj S3 i najniza cijena popravke 350 KM,ali meni je negdje u cosku ostecenje i ne primjeti se :)

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.