Ja lično bih ostavio istu formaciju. Salihovića bih ostavio na klupi jer su im krila brzi i jaki a tu je Kolašinac besprijekoran. Pjanić samo neka bude malo istureniji jer Bešić će moći sam zatvoriti, jer naveo sam da Nigerijci nemaju klasičnog playmakera. Misketa ostaviti iza Džeke s tim da nema potrebe da se Edin vraća u sredinu po loptu kao protiv Argentine. Od krila očekujem više pogotovo po Izetovoj strani, mada i sa druge strane očekujem propuh jer Ambrose jeste dobar igrač, ali je dosta ofanzivan i dosta ostavlja prostora pozadi. Po ovom pressu mislim da će Pape ipak početi kako i svi očekujemo, sa 1 napadačem.
21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog,doci
- hule_barca
- Kontakt:
Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Nigerija naravno kao i svaka ekipa ima svoje prednosti i svoje mane. Uglavnom imaju nedostatke koje moramo iskoristiti. Kada se vrši presing na njihovu zadnju liniju slijedi ispucavanje štopera na Emenikea koji zna spustiti loptu, ali problem je što se ne njihovi napadači ne slažu u tome. Slabo ko prati ta spuštanja Emenikea i dosta često gube tako loptu. Druga stvar zbog koje moramo imati AMF-a na ovoj utakmici je ta što Mikel i Onazi igraju dva DMF-a ispred odbrane, ali svejedno prave veliku razliku između štopera i njih samih tako da se recimo Miske može lahko uvući između te linije i onda samo pružiti pas u prostor za Džeku. Treća stvar koju Nigerija slabo radi jesu kontre. Nemaju tog kreativca u ekipi koji brzo razmišlja, kad i kome dati loptu na vrijeme. Četvrta stvar je da su napadači veoma sebični.
Ja lično bih ostavio istu formaciju. Salihovića bih ostavio na klupi jer su im krila brzi i jaki a tu je Kolašinac besprijekoran. Pjanić samo neka bude malo istureniji jer Bešić će moći sam zatvoriti, jer naveo sam da Nigerijci nemaju klasičnog playmakera. Misketa ostaviti iza Džeke s tim da nema potrebe da se Edin vraća u sredinu po loptu kao protiv Argentine. Od krila očekujem više pogotovo po Izetovoj strani, mada i sa druge strane očekujem propuh jer Ambrose jeste dobar igrač, ali je dosta ofanzivan i dosta ostavlja prostora pozadi. Po ovom pressu mislim da će Pape ipak početi kako i svi očekujemo, sa 1 napadačem.
Mes Que Un Club
Insallah nedime.nedim93 je napisao/la:i kažu mi se digli, a pogledaj kako realan pa čak možda i pesimističan komentar Sušića. Ubijeđen sam da ćemo pojest Nigeriju ako budu ovako stvarno razmišljalisarajlija je napisao/la:Presica je za cistu desetku nema sta.Goalgetter je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-ib ... ama/133803
Korektno od Safeta. Svidja mi se press.
04.10.2009 !!
To je to, otprilike. Ja se nevjerovatno bojim te solucije da Seo igra stopera, on na svaku loptu ide beskompromisno, napravice klizecim neki faul u sesnaestercu. Ovako kad pravi faul na beku, to je opet nesto kao korner. Misimovic je nas poveo s Argentincima, jedan od rijetkih koji apsolutno nije podlegao pritisku. Jedini je davao znake zivota nakon uvodnih par minuta. Ne moze izdrzati svih 90', to je cinjenica, ali mora poceti! Ako se vec Ibisevic treba ponovo vratiti u prvih 11, onda definitivno Hajrovic mora vani, iako ni on to nije zasluzio. Mozda su ovo i slatke muke za selektora, sad je samo pitanje da li on razmislja mijenjati taktiku. U svakom slucaju, i da je promijeni, ima idealnog igraca za to u liku naseg Vedada.pinoglavi je napisao/la:Ako izabci Bičakčića ode mu samopouzdanje.Ako je Vranješa uvrstio u prvi sastav nakon one utakmice u Grčkoj,samo da dobije samopouzdanje,ne znam što bi Bičakčića dirao.
A ovo da su nam šanse 50-50 s Nigerijom..,pa Argentina ima najjači kontranapad na svijetu pa nas nisu ubijali time,u kvalifikacijama smo svaku utakmicu igrali sa ekipama koje nam puštaju posjed i čekaju kontru,pa i sa doktorima takve igre-Grčkom i sve smo ih razbili.I sad se odjednom pribojavate kontranapada Nigerije.I ako su crnci ne mora značit da trče ko ludi,neko postavi statistiku od sinoć,nisu baš ogroman broj km pretrčali.Pa znaju i naši trčat.
I definitivno nećemo počet sa postavom iz kvalifikacija,pa ni Mancini ne bi stavio Bešića na klupu poslije ove utakmice.A da kombinujemo neku postavu 4-4-2 sa Bešićem,i nije nam baš vrijeme za to.A i ne bi Safet stavio Misimovića na klupu(on je najbliži da otpadne ako Ibišević starta) nema šanse.Druga opcija je da izbaci Hajrovića koji je najviše prijetio protiv Argentine i koji je odlično odigrao prijateljske.Ima logike i 4-4-2 formacija al jednostavno nema ko izać,Misimović nam je sad potrebniji nego protiv Argentine,a vidjeli smo da mu je ostala ta magija u nogama.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
I u video formatuGoalgetter je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-ib ... ama/133803
Korektno od Safeta. Svidja mi se press.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
ma bitno je da nisu nimalo euforicni i da ne misle da ce biti lako, to je ta doza opreza koja nam je potrebna, drago mi je sto to vidim. 
sto se tice vede, mislim da je bolje ostaviti taktiku onakvom kakva i jeste, ostaviti ga na klupi, sigurno ce biti maksimalno nalozen ako ne zabijemo gol do tamo 60-te minute mislim da mu tad treba dat sansu..
sto se tice vede, mislim da je bolje ostaviti taktiku onakvom kakva i jeste, ostaviti ga na klupi, sigurno ce biti maksimalno nalozen ako ne zabijemo gol do tamo 60-te minute mislim da mu tad treba dat sansu..
U ovoj utakmici Ostavit zadnji atom snage na terenu i uzet tri boda , protiv Irana sa pola snage(vjerovatno nerijeseno ce biti dovoljno). A onda nema stajanja do revansa sa Argentincima u Finalu(Seo zabija u 3 min. za pobijedu 1:0)
Za Bosnom tugujem,
Bosni se radujem,
Bosna je dio života mog,
Bosno ti si šampion!
Za Bosnom tugujem,
Bosni se radujem,
Bosna je dio života mog,
Bosno ti si šampion!
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''
hoce li nasi znati da igraju terenu koji nema oblik pravougaonika?Goalgetter je napisao/la:
Arena Pantanal, na kojoj ce se odigrati utakmica. Vec se ovdje odigrala tekma Chile-Australija.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- DonCorleone
- Kontakt:
U subotu pisemo novu fudbalsku historiju ove drzave
. Nigerija je trenutno tolika kanta, da samo nas negativan pristup ili promasena taktika moze dovesti rezultat u pitanje.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Visca se je pokazao kao potpuno neupotrebljiv po desnoj strani. Odbrana 0 bodova. Napad i igra jedan na jedan skoro pa nikakva. Ako Pape vec to uradi onda neka prekomanduje Lulica desno a Viscu lijevo.delija je napisao/la:
Po meni je bolje ubaciti Medunjanina umjesto Misketa gdje bi nastavili držati posjed u svojim nogama ili ubaciti Višću, zamjeniti pozicije, i ubiti kontrama.
Nista ne mjenjati od utakmice sa Argentinom ostaviti istu formaciju 4-2-3-1 i to je to
Ako ne budemo zabili gol do 60 70 minute ubaciti Ibisevica umjesto Džeke ili umjesto Hajrovica .
Jednostavno ne treba odstupati od nase formacije oni nece moci izdrzati nase napade
Ako ne budemo zabili gol do 60 70 minute ubaciti Ibisevica umjesto Džeke ili umjesto Hajrovica .
Jednostavno ne treba odstupati od nase formacije oni nece moci izdrzati nase napade
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
[youtube][/youtube]
15.10.2013.
Ja se nadam da će to ići glatko kao što vi kažete, niko od mene sretniji ne bi bio, ali plašim se naše euforije i ove utakmice. Šta da vam kažem, nego Bog vas čuo... Amin. 
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
- Blue_He4rt
- Kontakt:
Momci, srce mi je bilo ko dzamija poslije onog debija.Nisam se nikad bolje osjecao poslije poraza.Uz himnu su suze same krenule.
Ali, iskreno, mi ako ne mozemo pobijediti Nigeriju, i trebamo se vratiti nazad.Ipak treba da se desi cudo za to.Reprezentacija gdje je glavni igrac mutavi Obi Mikel, moze nas jedino pobijediti ukoliko budemo ponovo kurate srece.Samo ponoviti igru protiv Gaucosa, i to je to.Mozda malo i hrabrosti vise.Vjerujmo u sebe!!!!
Chelsea F.C.
euforije ima među nama na forumu, ali kod igrača vjerujem da nema, to se može zaključiti po Papetovoj press konferenciji u kojoj se ne osjeti ni minimalno euforijestolica je napisao/la:Ja se nadam da će to ići glatko kao što vi kažete, niko od mene sretniji ne bi bio, ali plašim se naše euforije i ove utakmice. Šta da vam kažem, nego Bog vas čuo... Amin.
valjda je tu ozbiljnost prenio na igrače.
15.10.2013.
Ma nema toliko među nama. Više je to zezancija sa onim izjavama "budemo ih zgazili" i slično. Većina ljudi je svjesna da to neće biti tako lako. Ali treba biti realan pa shvatiti da smo kvalitetom iznad obje reprezentacije. Sad samo treba to pokazati na terenu. Ja uopće ne sumnjam da će naši igrači dati posljednji atom snage u obje utakmice i uz svoju kvalitetu, će prevagnuti rezultat u našu korist. Ne očekujem golijadu. I 1:0 bi me zadovoljilo u obje utakmice.Kaunas je napisao/la:euforije ima među nama na forumu, ali kod igrača vjerujem da nema, to se može zaključiti po Papetovoj press konferenciji u kojoj se ne osjeti ni minimalno euforijestolica je napisao/la:Ja se nadam da će to ići glatko kao što vi kažete, niko od mene sretniji ne bi bio, ali plašim se naše euforije i ove utakmice. Šta da vam kažem, nego Bog vas čuo... Amin.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Nadam se, treba ovom pristupiti ozbiljno i jedino tako možemo do rezultata, ali općenito velika očekivanja dovedu često i do velikog razočarenja, a ja samo upozoravam da Nigerija u očima fudbalske javnosti nije autsajder protiv nas, nego naprotiv i treba im prepustiti tu ulogu, te jednim ozbiljnim i umjerenim stavom doći do onoga što svi želimo. Sad bih potpisao 1:0 i gol u 90 min. utakmice.Kaunas je napisao/la:euforije ima među nama na forumu, ali kod igrača vjerujem da nema, to se može zaključiti po Papetovoj press konferenciji u kojoj se ne osjeti ni minimalno euforijestolica je napisao/la:Ja se nadam da će to ići glatko kao što vi kažete, niko od mene sretniji ne bi bio, ali plašim se naše euforije i ove utakmice. Šta da vam kažem, nego Bog vas čuo... Amin.
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
Oni koji o Nigeriji sude na osnovu sinosnje utakmice protiv Irana nemaju pojma o fudbalu...
Mene je strah ove utakmice, jer znam da se vrlo lahko moze desiti da nas pobijede, ipak su to mahom igraci iz engleske PL.
Naravno da smo mi kvalitetniji, i uzdam se u nas vezni red i kontrolu utakmice, ali ipak su oni africki prvaci i ova utakmica protiv nas im je biti ili ne biti.
Jedino sto sam ja sinoc vidio jeste da je Iran preslaba ekipa, i da se treba desiti cudo da ih ne uzmemo makar 2 razlike, i to da se Nigerija slabo nosi s bunkerom, jer nemaju igrace niti igru za to...pa i mi smo jedva izasli na kraj s bunkerom litvanije...ne moze se suditi na osnovu jedne utakmice...u tom slucaju je spanija krah svjetskog fudbala, a o urugvaju necu ni da govorim
Mene je strah ove utakmice, jer znam da se vrlo lahko moze desiti da nas pobijede, ipak su to mahom igraci iz engleske PL.
Naravno da smo mi kvalitetniji, i uzdam se u nas vezni red i kontrolu utakmice, ali ipak su oni africki prvaci i ova utakmica protiv nas im je biti ili ne biti.
Jedino sto sam ja sinoc vidio jeste da je Iran preslaba ekipa, i da se treba desiti cudo da ih ne uzmemo makar 2 razlike, i to da se Nigerija slabo nosi s bunkerom, jer nemaju igrace niti igru za to...pa i mi smo jedva izasli na kraj s bunkerom litvanije...ne moze se suditi na osnovu jedne utakmice...u tom slucaju je spanija krah svjetskog fudbala, a o urugvaju necu ni da govorim
hurem je napisao/la:Oni koji o Nigeriji sude na osnovu sinosnje utakmice protiv Irana nemaju pojma o fudbalu...
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
vidim ovdje dobar dio zagovara ibisevic umjesto hajrovica, bojim se da nas ne bi bilo nigdje sa ovakvim Misimovicem na terenu..
Volim te Bosno!!!
Samo oprezno, evo vidimo kako se sad Belgija muči sa Alžirom. Neće biti baš lagano.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.