21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la staragarda » 18 jun 2014, 01:19

Cartman je napisao/la:Yebo majku, vidim da je prognozirano da ce u subotu bit 32 stepena u ovoj Cuiabi. :crazy: Igramo u 18 sati, pa ce bit valjda malo hladnije, ali ovo mi se ne svidja. To ce vise odgovarat ovim Afrikancima.
okle tebi da igramo u 18 sati :? :?
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 jun 2014, 01:20

staragarda je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Yebo majku, vidim da je prognozirano da ce u subotu bit 32 stepena u ovoj Cuiabi. :crazy: Igramo u 18 sati, pa ce bit valjda malo hladnije, ali ovo mi se ne svidja. To ce vise odgovarat ovim Afrikancima.
U 18:00 sati lokalnog vremena (00:00 kod nas).

Za vrijeme tekme bice nesto ispod 30, (Oko 28). Nije dobro. Vlaznost zraka ce biti isto jako visoka. Btw, evo sada upravo igraju Russija i Korea u Cuiabi, temperatura 32°C.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 18 jun 2014, 01:21, ukupno mijenjano 1 put.

Hattrick10
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick10 » 18 jun 2014, 01:21

Misli vjerovatno na lokalno vrijeme. :)
"S lijepim ženama je kao s nogometom. Veselimo se lijepom vikendu, a nakon toga smo beskrajno razočarani."

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 18 jun 2014, 01:25

Goalgetter je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
U 18:00 sati lokalnog vremena (00:00 kod nas).

Za vrijeme tekme bice nesto ispod 30, (Oko 28). Nije dobro. Vlaznost zraka ce biti isto jako visoka. Btw, evo sada upravo igraju Russija i Korea u Cuiabi, temperatura 32°C.
Ma Besic ce napraviti tu propuhu ne brine se.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 18 jun 2014, 01:56

Ko ovo na anketi misli da cemo izgubiti je.bem mu femili :mrgreen:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 18 jun 2014, 03:33

hz1987 je napisao/la:Nigerija ima mladu reprezentaciju. Prvu utakmicu su vjerovatno odigrali u grču i vrlo loše, možda čak toliko loše koliko im je Iran dozvolio. Ne zaboravite da Iran vodi Carlos Queroz koji je maksimum izvukao iz te reprezentacije. Danas kad sam gledao meč Belgija - Alžir primjetio sam sličnu igru alžiraca kao i iranaca. Jako mnogo vremena je belgijancima trebalo da probiju bedem rastrčanih alžiraca, što malo neiskusnije ekipe kao što je Nigerija nisu to u stanju učiniti, kako se i desilo protiv Irana.

Mislim da mi malo ne gledamo realistično stvari po pitanju Nigerije i Irana. Mi ne smijemo zaboraviti utakmicu protiv Egipta koji je bezidejan i bezličan ali je naše opuštanje i ono lako ćemo, Egipat lijepo naplatio. Za mene je to pokazatelj da mi ne smijemo olako shvatiti mečeve protiv Nigerije koja je prvak Afrike i Irana koji u Aziji nije bezazlena ekipa i itekako posložena rukom portugalca.

Iskreno govoreći i Argentina je loše odigrala protiv nas, kad neko bez emocija sa strane to pogleda...niko neće reći da smo mi savršeno odigrali, već da su Argentinci podbacili...e tako treba gledati i meč Nigerije protiv Irana...da je Iran utakmicu napravio lošom jer je u PAT poziciju stavio Nigeriju koja se pokazala na oko lošom....
Da prafraziram - teško je odlučiti jel Meč Iran - Nigerija bio loš zato što su ekipe loše ili je bio loš zato što su ekipe ujednačene a dovoljno kvalitetne da takvom igrom neutraliziraju protivnike kao što je BIH...ili Belgiju kao što je to npr danas Alžir učinio.
Ti si se rodio za politike, puno pricas a nista ne kazes.

Vjerujem da ce Pape i protiv Nigerije krenuti sa istom formacijom, jer nam ova 4-2-3-1 jako dobro lezi. U napadu cemo sigurno moci uraditi vise nego protiv Argentine, dok sa druge strane u odbrani necemo imati problema sa igracima poput Messia, Di Marie i Aguera. Ukoliko na poluvremenu budemo gubili, onda odmah na pocetku drugog ubaciti Ibisevica, a ako bude nerijeseno do 60-te, onda napraviti tu izmjenu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

nolimit
Kontakt:

Post Postao/la nolimit » 18 jun 2014, 06:52

Protiv Nigerije moramo nametnuti nas stil igre,a ne upast ui igrat na njihov nacin a.to je bezglavo trcanje,onii su prije imali i jace igrace al dzaba kad su uvijek bili nozbiljni za odigrat 90 min organizovano

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 jun 2014, 09:11

Samo sam mišljenja da ćemo imati visoku temperaturu i veliku vlažnost koja nam ni malo ne odgovora. Upravo sam pogledao kakva klima vlada u Nigeriji...i nažalost stigla je potvrda da uslovi u Cuiabi su identični vremeniskim uslovima u Nigeriji (vlažnosti i temperature). Moramo biti svjesni da nigerijce poraz direktno šalje kući, kao i nas...jedino smo u boljoj poziciji po pitanju neriješenog rezultata. Ne sviđa mi se to što mediji već treći dan uzdižu naš poraz u pobjedu, a po Bešiću se pišu hvalospijevi što može biti samo kontraproduktivno. Mišljenja sam da treba pred utakmicu uvesti neki vid šutnje (kao predizbornu) i maksimalno smanjiti pritisak i tenzije pred utakmicu (bez intervjua, bez analiza, bez...)

Nisam sretan vremenskim uslovima i potenciranjem nas kao favorita u ovoj utakmici. Samo jednu stvar ne smijemo zaboraviti - IGRAMO PROTIV PRVAKA AFRIKE...za mene dovolja referenca da zauzmem stav da nismo favoriti u ovom mecu, ma koliko oni lose odigrali prvi susret protiv Irana...al to ne znači da ne gajim nade u pobjedu, s tim da i nerješeno nije loš rezultat!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 18 jun 2014, 09:13

Hendikep. :kafa:

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 18 jun 2014, 09:23

Razumijem respekt prema svakom protivniku ali pojedinci pretjeruju sa ponižavanjem Bosne i to previše. I mi smo se kvalifikovali za svjetsko isto kao oni tako da ne razumijem čemu toliko pretjerivanje.

I pogledajte presicu Sušića pa čete vidjet razmišljanje njega i igrača
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 18 jun 2014, 09:25

Ne zelim unositi nervozu,ali onaj Konjic kad god je bio komentator i prije,mi smo ga ispusili.Lik nam je nesretan totalno. :crazy:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2014, 09:46

- Međutim, uspjeli smo se vratiti i šteta je što na kraju nismo napravili neki bolji rezultat. Mislim da ne treba od ovog svega da se diže velika euforija, nijedan poraz ne treba slaviti, pa tako ni ovaj. Vjerujem, u sljedećoj utakmici prije svega da ću biti bolji ja, a onda i moji saigrači - kazao je Džeko.

- Naravno da s porazom idemo kući sto posto, a sa svim ostalim rezultatima smo još u igri. Kao što sam rekao, vjerujem da ću ne samo ja, nego i svi moji saigrači dati više nego što smo dali protiv Argentine da ostvarimo bolji rezultat nego što je to bio ovaj zadnji - kazao je napadač bh. reprezentacije.
Svaka cast za razmisljanje. Samo ovako nastaviti. :thumbup:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 18 jun 2014, 10:01

U korist BiH:
-Sudeci po prvom kolu, BiH u boljoj formi nego Nigerija
-Imamo malo bolje igrace od Nigerije
-Nigeriji je pobjeda imperativ
-Takticka disciplina BiH > Nig
-Imali som dan vise odmaranja

U korist Nigerije:
-Temperatura+vlaga
-Iskustvo sa SP, prvak Afrike
-Fizicka spremnost

U prvom kolu 2 kljucna igraca nisu mnogo pokazali, Dzeko i Mikel, ocekiva se vise od njih u ovom mecu

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 18 jun 2014, 10:06

Celtic je napisao/la:Ne zelim unositi nervozu,ali onaj Konjic kad god je bio komentator i prije,mi smo ga ispusili.Lik nam je nesretan totalno. :crazy:
Kakve to sad veze ima, komentarisali ja i ti, Marijan, Konjic ili neko sasvim osmi? Ti fakat mislis da ce to utjecati na ishod meca, sta li? To je jednako glupo kao da kazemo uh, uvijek kada pada kisa u Prnjavoru na dan utakmice - totalno nam je nesretno :bih:

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 18 jun 2014, 10:12

Ma hajde što izgubimo kad Konjić komentariše, ali što on ubije utakmicu. Najradije bih stavio na mute i gledao.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 jun 2014, 10:30

s ovim digitalnim signalom bi trebalo uvesti opcije (2 zvucna kanala):
1. prenos utakmice s komentatorom
2. prenos utakmice bez komentatora

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 18 jun 2014, 10:39

Ipak neće biti nenormalno vruće

http://www.foreca.com/Brazil/Cuiaba?details=20140621" onclick="window.open(this.href);return false;

Daleko od toga da je ugodno , ali otprilike kao Mostar u augustu :D

http://www.foreca.com/Bosnia_and_Herzeg ... s=20140625" onclick="window.open(this.href);return false;
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 jun 2014, 10:47

ja sam optimista protiv nigerije, mislim da cemo najvjerovatnije dobiti, u najgorem slucaju da moze biti nerijeseno, mislim da nema teorije da izgubimo.

ne smije kalkulisati, jest da nerijeseno godi vise nama nama nego nigeriji, jer prije cemo dobiti mi irana nego oni argentinu, al sve je to na dugom stapu, moramo igrati bez ikakvih kalkulacija, na pobjedu, pa sta bog da, ali bez prevelikog srljanja.

nije nigerija losa nimalo, al mi smo bolji, samo da pape i nasi igraci odreaguju kao treba i nametnemo nasu igru, ne smijemo se upustiti u neko veliko trcanje jer tu smo donji, mora se nametnuti tehnicko takticka igra u kojoj smo znatno bolji od nigerije koja je fizicki mocnija, al sa tehnikom i taktikom su tanki i bezidejno izgledaju upravo zbog toga

bitno je samo da nigerija ne povede rano kao argentina, jer onda bi oni mogli igrati svoju i igru i nama bi bilo hebeno to stizati, ispocetka mirno, oprezno nazad bez velikih rizika i uzdati se u nase tehnicke prednosti, da pjana ili miske nesto znalacki odigraju, ili da dzeko nesto iscaprka, ne smijemo napadati sa dosta igraca jer nema potrebe za tim, napadati se mora, al ne da budu oni neki frontalni napadi gdje ce nigerija imati priliku za kontre, a preko kontri oni jedino mogu dati gol i to njima godi

mislim da pape mora pokazati lukavstvo,da nigerima malo i prepusti igru pa da mi zabiberimo neku kontru, ti afrikanci kad imaju loptu su najopasniji po svoj gol, skloni su graskama, a nemaju majstore koji ce nekim driblinzima i znalackim podvaljivanjima lopti nesto napraviti, oni se jedino znaju dobro braniti, puno trcati i neku kontru iskoristiti

pape mora biti svjestan toga, a vjeruijem da jeste, vjerujem da ce izvest istu formaciju kao protiv argentine, a kasnije da ce ako bude potrebe igrati i sa dva spica, tj da udje vedo. miske po meni mora poceti, protiv cvrste nigerije treba nam fantazista koji ce jednim potezom izigrati njihovu odbranu, svjestan sam da miske nije fizicki najspremniji, al jedno poluvrijeme i pocetak drugog moze lijepo povuci sto jest jest, kasnije zavisno od rezultata mijenjati ga sa vedom ako se ganaj rezultat, ili sa recimo medunjaninom ako budemo vodili

veliki sam optimista, uvijek su nam godile ove ekipe a la afrikanci i skandinavci koji puno trce al nemaju duha i majstorstva, samo da ne bude nekih frljoka i nestretnih spletova okolnosti, trebali bi ovo dobiti, u najgorem slucaju nerijeseno, ako dobijemo, onda protiv irana ovjera prolaza gdje ce nam i bod biti vjerovatno dovoljan
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 18 jun 2014, 11:38

Zenga je napisao/la:
Celtic je napisao/la:Ne zelim unositi nervozu,ali onaj Konjic kad god je bio komentator i prije,mi smo ga ispusili.Lik nam je nesretan totalno. :crazy:
Kakve to sad veze ima, komentarisali ja i ti, Marijan, Konjic ili neko sasvim osmi? Ti fakat mislis da ce to utjecati na ishod meca, sta li? To je jednako glupo kao da kazemo uh, uvijek kada pada kisa u Prnjavoru na dan utakmice - totalno nam je nesretno :bih:
to treba reći ekipi sa FACE-a :lol: :lol: :lol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 18 jun 2014, 11:43

Lik je dosadan, smara previše, utuši nekon nebitnom pričom !

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.