21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Imaju oni odlične igrace ali u evropskim klubovima su oni odlični. Kad imaju pored sebe igrače koje znaju igrat pa se oni tu uklope. A ovako pojedinačno, ne znam, djeluje mi to dosta raštrkano, nema kolektiva...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- Goalgetter
- Kontakt:
Bice oni opasniji nego sto mislite. Musa, Emmenike, Mikel, Onazi, Odemwingie, Moses, Ameobi nisu naivni igraci. Znali su iznenaditi i vece timove od nas (ali i razocarati, kao u proslom kolu).
Prvih 11 kojih je igralo protiv Irana:

Protiv nas ne ocekujem neke radikalne promjene. Posto se i Echijelle (vec ranije) povrijedio, Nigerijanci ce opet morati na novo formirati odbranu, jer se i Oboabona povrijedio. Umjesto njega bi trebao igrati Yobo [Norwich].
Prvih 11 kojih je igralo protiv Irana:

Protiv nas ne ocekujem neke radikalne promjene. Posto se i Echijelle (vec ranije) povrijedio, Nigerijanci ce opet morati na novo formirati odbranu, jer se i Oboabona povrijedio. Umjesto njega bi trebao igrati Yobo [Norwich].
Djelovali su jako lose u zadnjoj utakmici. Ali ja po tom pitanju djelim Susicevo misljenje. Koji je rekao citiram " Oni imaju veoma dobrog golmana i visoke odbrambene igrače, ali ono što su sinoć igrali nije njihova prava vrijednost” i u ovom slucaju je potpuno pogodio. Svako ko prati fudbal zna da ono nije bio njihov maksimum ni blizu. Sto se tice Irana one jeste bio njihov maksimum.Unofficialpage je napisao/la:Imaju oni odlične igrace ali u evropskim klubovima su oni odlični. Kad imaju pored sebe igrače koje znaju igrat pa se oni tu uklope. A ovako pojedinačno, ne znam, djeluje mi to dosta raštrkano, nema kolektiva...
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 jun 2014, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.
hoce li o5 Spaho komentarisat?
hoce li biti tu i KONJić?
hoce li biti tu i KONJić?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Kako ste dosadni sa Konjićem pa to nije normalno ..
Da nam je bogd'o on jedini problem pa hajd ..
Da nam je bogd'o on jedini problem pa hajd ..
jok eto samo si ti svjestan svega. Udure je.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Kad sam ja to rekao ? , nikad. Ne pravim se pametan nego govorim ono sto mislim da je tako. A ti ako ne zelis komentarisat ne trebas. Evo odgovorio sam ti unaprijed oko Irana, znaci pogrijesio si u procjeni. Mozes me drzati za rijec.nedim93 je napisao/la:jok eto samo si ti svjestan svega. Udure je.
Mikel i Onazi za sigurno su kvalitetni igrači, ali njih dvojica kao par su po mom mišljenju prosjek, ako ne i ispod. Slabo prate kretnje jedan drugog, jako često se ne razumiju i ne pronalaze baš najidealnija rješenja kad' se oslabađaju lopte.
Emenike je jako dobar u primanju i spuštanju lopte, ali ostatak ekipe ga prilično slabo prati u tome i jako često gube loptu na taj način. Tijekom utkamice ako im rezultat ne odgovara počinju da preskaču sredinu i napucavaju upravo Emenikea i još više lopti gube. Nemaju dobrog kreativca, nemaju tog inteligentnog igrača koji će uvijek nalaziti kvalitetna rješenja, i po mom mišljenju tu smo druga dimenzija za njih i to bi trebao da bude ključni faktor.
Nekada se brane sa svih 11, nekada sa 6 igrača, disciplina im je
Njihova 2 najopasnije igrača će biti Musa i Odewingie (msm da će startati upravo on). Njih ako uspješno neutrališemo + naša dominacija na sredini, rezultat ne bi trebao izostati
Emenike je jako dobar u primanju i spuštanju lopte, ali ostatak ekipe ga prilično slabo prati u tome i jako često gube loptu na taj način. Tijekom utkamice ako im rezultat ne odgovara počinju da preskaču sredinu i napucavaju upravo Emenikea i još više lopti gube. Nemaju dobrog kreativca, nemaju tog inteligentnog igrača koji će uvijek nalaziti kvalitetna rješenja, i po mom mišljenju tu smo druga dimenzija za njih i to bi trebao da bude ključni faktor.
Nekada se brane sa svih 11, nekada sa 6 igrača, disciplina im je
Njihova 2 najopasnije igrača će biti Musa i Odewingie (msm da će startati upravo on). Njih ako uspješno neutrališemo + naša dominacija na sredini, rezultat ne bi trebao izostati
- Goalgetter
- Kontakt:
Emmenike > Dzeko 
Uh, Emenike je klasa za Džeku.. 'ta će Džeko, Uglješa mu kroz noge probaciv'o pffGoalgetter je napisao/la:Emmenike > Dzeko
- Goalgetter
- Kontakt:
Simpaticni Nigerijanci.HariTz je napisao/la:Uh, Emenike je klasa za Džeku.. 'ta će Džeko, Uglješa mu kroz noge probaciv'o pffGoalgetter je napisao/la:Emmenike > Dzeko

tu nema price....da je atletika .,bolji su nigeri ...al steta igra se fudbal .tako da oni nemaju sanse .....dobri su al imat jednog eventualno dvojicu u timu...mislim na nigere jel brate glupi su ko noc....OVO PODERAT TREBA ,DA SE JEDNOM ZNA ,DA PRVACI PLEMENSKI NEMOGU PARIRATI ZMAJEVIMA....PODERAT
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Već idu na iznenađenja, smatraju nas favoritima. 
Keshi je kazao da ne može obećati tri boda jer nije Bog. Nakon blijedih 0:0 protiv Irana u prvom kolu grupe F, selektor Nigerije je pod velikim pritiskom tamošnje javnosti.
"Nisam Bog već samo nogometni trener. Uradit ću ono što najbolje znam i to je to. Čak vam ni najbolji treneri prije utakmice ne mogu reći da će pobijediti. Pripremit ćemo se i vidjet ćemo šta će biti", rekao je Keshi nigerijskim novinarima u Brazilu.
Keshi je podsjetio novinare na neke od iznenađujućih rezultata u dosadašnjem dijelu Mundijala kao što su pobjede Kostarike protiv Urugvaja, Holandije protiv Španije...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- donniedarko
- Kontakt:
Dobro ce nam posluziti ovo ispadanje Oboabona. Nigerijci tvrde da je njegova vjeovatna zamjena Yobo totalna talasika.

Posljednjih dana mnogo čitam vijesti koje dolaze iz Nigerije i evidentno je da su oni u problemu. Keshi se konstantno pravda medijima, Okocha ga je uzeo na zub, povrijeđeni su mu igrači i mislim da ni on sam ne zna šta da radi protiv nas. Pobjeda mu je prijeko potrebna, ne smije kalkulisati, a svjestan je da protiv nas ne smije krenuti glavom bez obzira.
Yobo će zamijeniti Oboabonu, veoma je iskusan, ali u poznim igračkim godinama, poprilično je spor i eto još jedne pozitivne stvari za nas.
Ne znam, ali mislim da sve ide na naš mlin i ako odigramo maksimalno ozbiljno dobar rezultat neće izostati. Siguran sam da ako zabijemo prvi gol, sve će biti riješeno i da ćemo sigurno nakon toga zabiti još koji.
Yobo će zamijeniti Oboabonu, veoma je iskusan, ali u poznim igračkim godinama, poprilično je spor i eto još jedne pozitivne stvari za nas.
Ne znam, ali mislim da sve ide na naš mlin i ako odigramo maksimalno ozbiljno dobar rezultat neće izostati. Siguran sam da ako zabijemo prvi gol, sve će biti riješeno i da ćemo sigurno nakon toga zabiti još koji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Protiv Argentine smo ofanzivno bili jako jako loši. Lulić i Hajrović su premalo pomagali Džeki, a o bekovima da ne pričam, i najčešće je Džeko bio usamljen među dvojicom ili trojicom Argentinaca. To je donekle i razumljivo, s obzirom protiv koga smo igrali i da je čuvanje našeg gola ipak bilo bitnije.
Međutim, protiv Nigerije očekujem ofanziviju i konkretniju igru, posebno naših krila, te ubacivanja iz drugog plana.
Smatram da ćemo s takvom igrom dobiti Nigerijce, možda i sa više golova razlike. Ukoliko Džeko opet bude konstantno usamljen, šanse su nam 50:50 a to svakako nije dobro, s obzirom da je protivnik slabiji od nas.
Međutim, protiv Nigerije očekujem ofanziviju i konkretniju igru, posebno naših krila, te ubacivanja iz drugog plana.
Smatram da ćemo s takvom igrom dobiti Nigerijce, možda i sa više golova razlike. Ukoliko Džeko opet bude konstantno usamljen, šanse su nam 50:50 a to svakako nije dobro, s obzirom da je protivnik slabiji od nas.
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Žestoko grohno koeficijent na nas,sa 2,40 na 1,80.
Zna se ko je tata,i ko je favorit.
Zna se ko je tata,i ko je favorit.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Za 9 mjeseci ce se rodit dosta mulata, jer IDEMO YEBAT MAJKE NIGERIJSKE!!!

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Iz svega sto sam gledao,africki kup nacija,prijateljske utakmice Nigerije dosao sam do sljedeceg zakljucka.
Bice nam teze sa Iranom nego sa Nigerijom.Nigerija ima nekoliko odlicnih igraca ali oni su kao kolektiv,kao ekipa nula.
Bez taktike,bez strategije,bez iole dobre organizacije,nabijaju duge lopte na napadace,preskacu igru i trce kao ludi,to je sve.
Mirnom i pametnom igrom ih razvuci,ne jurcati sa njima po terenu,cekati njihovu gresku(a prave ih mnogo)i nemaju nikakve sanse.Precijenjena i slobodno cu reci najslabija africka reprezentacija na ovom prvenstvu,slabija i od Alzira.
Iran s druge strane ,odlicno organizovana reprezentacija,disciplinovana,takticki neuporedivo bolja od Nigerije i brane se vrlo disciplinovano i organizovano.
Bice teze pobjediti njih nego Nigeriju,stoga se nadam da ce nasi nece kalkulisati i da ce pobijediti Nigriju,to bi ujedno znacilo da smo 90% u drugom krugu.
Bice nam teze sa Iranom nego sa Nigerijom.Nigerija ima nekoliko odlicnih igraca ali oni su kao kolektiv,kao ekipa nula.
Bez taktike,bez strategije,bez iole dobre organizacije,nabijaju duge lopte na napadace,preskacu igru i trce kao ludi,to je sve.
Mirnom i pametnom igrom ih razvuci,ne jurcati sa njima po terenu,cekati njihovu gresku(a prave ih mnogo)i nemaju nikakve sanse.Precijenjena i slobodno cu reci najslabija africka reprezentacija na ovom prvenstvu,slabija i od Alzira.
Iran s druge strane ,odlicno organizovana reprezentacija,disciplinovana,takticki neuporedivo bolja od Nigerije i brane se vrlo disciplinovano i organizovano.
Bice teze pobjediti njih nego Nigeriju,stoga se nadam da ce nasi nece kalkulisati i da ce pobijediti Nigriju,to bi ujedno znacilo da smo 90% u drugom krugu.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 18 jun 2014, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nasu priliku vidim preko Hajrovica koji ce nasuprot sebe imati manje poznatog Oshaniwu koji i nije neki kvalitet za razliku od Echiejilea.
Dakako da ocekujem i Dzekinu dominaciju, koji ce imati priliku vrlo dobru priliku da se upise u historiju.
Dakako da ocekujem i Dzekinu dominaciju, koji ce imati priliku vrlo dobru priliku da se upise u historiju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.