21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

FliX
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la FliX » 19 jun 2014, 01:45

Bosniacum Lilium je napisao/la:
FliX je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la: Nigerija je aktuelni prvah Afrike ;)
Jel ono i Spanija Europe? :roll:
bolan kakve su ti to komparacije na nivou kindergartena :facepalm:

Kakve bolan ima veze Nigerija sa Spanijom, Europa sa Afrikom :hmmmmm: :damn:
Je li to trebo biti neki pokusaj degradacije?

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 19 jun 2014, 01:51

revan je napisao/la:
sigurnoable je napisao/la:Kad sad usporedimo Kamerun i Nigeriju koja je po vama bolja ekipa?

Iskreno? U pet deka su obje ekipe. Ni t od tehnike. A ni trka im nije nešto. Ovi Kamerunci isto kao da igraju američki fudbal, kako lupaju Hrvate. Možda Kamerunci malo bolji jer su uspjeli 2-3 puta stvoriti neku polupriliku, ali idu na divlje izbijanje kao i Nigerijci. Bezidejni i jedni i drugi. Da se ne igra u Manausu, ja sam ubijeđen da bi Hrvatska ovo već slomila.
Nigerija je aktuelni prvah Afrike ;)
Ma hajde više s tim prvakom Afrike. Pola europskih reprezentacija bi moglo biti aktuelni prvak Afrike. Ne kažem ja da će protiv njih biti Latvija. Ne treba potcijeniti, ali iz aviona se vidi da su kvalitetom tri koplja ispod nas i uz pravi pristup pobjeda neće doći u pitanje. Ali ovdje ih se predstavlja kao da su moćniji od Argentine i Nizozemske zajedno, a nas se podcjenjuje kao da smo Moldavija jbt.

Ja nisam ništa u igri Nigerije vidio što bi mi reklo da su bolji od Kameruna. Samo su imali sreću da na suprotnoj strani imali Iran a Kamerun tu nesreću da ima raspucanu Hrvatsku. Treba ostati na zemlji ali i vjerovati u sebe i svoje sposobnosti. Kod većine ovdje, dok spomeneš da bi ih mogli pobijediti, odmak kažu euforija, leti se visoko itd.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 jun 2014, 01:51

FliX je napisao/la:
FliX je napisao/la:
Jel ono i Spanija Europe? :roll:
bolan kakve su ti to komparacije na nivou kindergartena :facepalm:

Kakve bolan ima veze Nigerija sa Spanijom, Europa sa Afrikom :hmmmmm: :damn:
Je li to trebo biti neki pokusaj degradacije?
idi spavaj :crazy: :beba:

@revan

svaka cast, tebi je Nigerija protiv Irana i Nigerija protiv BiH ista ekipa ? :hmmmm: :clap: Nigerija je igrala protiv Irana koliko im je on to dopustio.
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 19 jun 2014, 01:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 19 jun 2014, 01:52

DonCorleone je napisao/la: Nece Argentina izgubiti od Nigerije, da igraju X, Nigerija bi imala tri boda, a da mi dobijemo Iran 4. Dakle, pod uslovom da mi dobijemo Iran, a Nigeriju ne pobijedi Argentinu, nama odgovara i X.

Svakako nemamo jednog igraca u prvih II koji ce igrati na X, napadamo ih od prve minute, u to budi siguran.
Problem je što i debilni novinari prave takvu atmosferu. pogledaj intervju sa Spahom,jbt oni raspravvljaju o branjenju neriješenog rezultata. Novinari igračima trebaju bod predstaviti kao katastrofu kakvu.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jun 2014, 01:59

Ne mozete ocjenjivati Nigeriju nakon jedne pogledane tekme. Pogledas jednu tekmu protiv Irana, i mislis odmah da su karine. Ima nas nekih koji su pratili Africki Kup Nacija, njihov nastup na Confederations Cupu, itd, i znamo dobro sta Nigerija moze. Iran ih je dobro drzao pod kontrolom tim gustim bunkerom, sto ne znaci da ce opet protiv nas tako nastupiti.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 19 jun 2014, 02:03

Hajde dobro. Nigerija je bauk. Nigerija je bedem. Nemamo šanse. Bod k'o kuća. Jel' ovako dobro? Dovoljno pesimistično? :D

Sreća pa naši igrači ne razmišljaju kao pojedini komentatori ovdje, jer se tako nikada ne bi ni plasirali.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 19 jun 2014, 02:07

mene nerviraju izjave naših igrača da je protiv nigerije i bod dobar..
zašto?
argentina dobija irana, mi eto igramo x sa nigerijom:
1.Argentina 6
2.Nigerija 2
3.BiH 1
4.Iran 1

Zadnje kolo Argentinci mogu komotno pustiti utakmicu Nigeriji, svejedno su prvi, znači nemaju ni onaj imperativ prvo-drugo mjesto.. A oslanjat se na onakve firaune u takvim situacijama je preopasno! Nakantat Nigeriju, a onda kalkuliši protiv Irana ako ti je do tog!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 19 jun 2014, 02:08

plavipatriota je napisao/la:mene nerviraju izjave naših igrača da je protiv nigerije i bod dobar..
zašto?
argentina dobija irana, mi eto igramo x sa nigerijom:
1.Argentina 6
2.Nigerija 2
3.BiH 1
4.Iran 1

Zadnje kolo Argentinci mogu komotno pustiti utakmicu Nigeriji, svejedno su prvi, znači nemaju ni onaj imperativ prvo-drugo mjesto.. A oslanjat se na onakve firaune u takvim situacijama je preopasno! Nakantat Nigeriju, a onda kalkuliši protiv Irana ako ti je do tog!

To je sva mudrolija mislim da imamo kvalitet da pobjedimo Nigeriju :cool:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 19 jun 2014, 02:08

Ne potcjenjujte svoje dobro a ne precjenjujte tudje lose.
Sanse Nigerije protiv nas su nikakve,n i k a k v e.
Ono na sta se mi trebamo brijati i o cemu trebamo razmisljati je kako doci do cetvrtfinala a mozda cak i dalje.
Jaki smo ko zemlja i mozemo pobijedit svakog zivog.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jun 2014, 02:11

revan je napisao/la:Hajde dobro. Nigerija je bauk. Nigerija je bedem. Nemamo šanse. Bod k'o kuća. Jel' ovako dobro? Dovoljno pesimistično? :D

Sreća pa naši igrači ne razmišljaju kao pojedini komentatori ovdje, jer se tako nikada ne bi ni plasirali.
Istina je u sredini, ne treba ih podcjeniti, da smo za par klasi bolji, ali isto tako, ni precjenjivati, uopste nisu nepobjedivi. Mene je isto malo smirila tekma sa Iranom, jer sam vidio zapravo kako su limitiran tim kad ih napadnes tamo gdje najvise boli, i gdje im ona njihova trka ne pomaze puno.

Ja kazem samo, da se moramo dobro oznojiti, i uci psihicki bolje nego u tekmu sa Argentincima, ako zelimo uspjeh u ovoj utakmici. Za mene pobjeda ne dolazi u pitanje ukoliko svaki igrac dadne 120%, jer smo svojom igrom uspjeli namuciti i jednu Argentinu, tako mozemo i Nigeriju, sa dosta ofanzivnijim fudbalom nego sto smo ga pokazali protiv Gauchosa.

Sto se tice mene, ja sam 100% siguran da cemo ih uzeti.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 jun 2014, 02:13

Upravo tako, ne mozes gledati Nigeriju gledati na osnvu jedne tekme i to protiv bunkera Irana :think: Pogledaj kako je Slovacka igrala protiv Lihtenstajna, kako protiv nas :crazy:

Eto protiv kakvih su indijanaca igrali, i onda kao Kamerun bolji od Nigerije :urnebes:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 19 jun 2014, 02:17

Goalgetter je napisao/la:
revan je napisao/la:Hajde dobro. Nigerija je bauk. Nigerija je bedem. Nemamo šanse. Bod k'o kuća. Jel' ovako dobro? Dovoljno pesimistično? :D

Istina je u sredini, ne treba ih podcjeniti, da smo za par klasi bolji, ali isto tako, ni precjenjivati, uopste nisu nepobjedivi. Mene je isto malo smirila tekma sa Iranom, jer sam vidio zapravo kako su limitiran tim kad ih napadnes tamo gdje najvise boli, i gdje im ona njihova trka ne pomaze puno.

Ja kazem samo, da se moramo dobro oznojiti, i uci psihicki bolje nego u tekmu sa Argentincima, ako zelimo uspjeh u ovoj utakmici. Za mene pobjeda ne dolazi u pitanje ukoliko svaki igrac dadne 120%, jer smo svojom igrom uspjeli namuciti i jednu Argentinu, tako mozemo i Nigeriju, sa dosta ofanzivnijim fudbalom nego sto smo ga pokazali protiv Gauchosa.
To i ja u biti govorim. Uz pravi pristup se može pobijediti. Ali imaš ljudi, daju komentare ovdje, kao da ih Nigerijci daju. Neko bi rekao da će nam se supermeni suprotstaviti na terenu. Prvak Afrike. Trče.Svaka kontra će biti lopta u našoj mreži, toliko su dobri. Isto kao da smo mi na prvenstvo došli preko veze. :problem:

Ta negativa nekada stvarno para raspoloženje.

A za ove svađe, Bosniacum Lillium, bila je slična situacija i kod Nigerijaca, gdje su igrači prigovarali jedan drugom. To je izgleda karakteristika afričkih reprezentacija. Timski duh im ne postoji, izgleda, bilo kod Nigerije ili Kameruna.

Ali budemo vidjeli u nedjelju ujutro te premoćne Nigerijce.
Zadnja izmjena: revan, dana/u 19 jun 2014, 02:20, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 jun 2014, 02:19

drummer je napisao/la:Ne potcjenjujte svoje dobro a ne precjenjujte tudje lose.
Sanse Nigerije protiv nas su nikakve,n i k a k v e.
Ono na sta se mi trebamo brijati i o cemu trebamo razmisljati je kako doci do cetvrtfinala a mozda cak i dalje.
Jaki smo ko zemlja i mozemo pobijedit svakog zivog.
Tako je. Jaki jesmo, ali treba to jos rezultatski dokazati.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 19 jun 2014, 02:21

Nema euforije :? sto je blize utakmica... ma pojest cemo ih ima da sijeva sa svih strana a samo sami sebe mozemo zajebati sa nekim opet (ne) sretnim golom za Nigeriju.

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 19 jun 2014, 02:23

Bosniacum Lilium je napisao/la:Upravo tako, ne mozes gledati Nigeriju gledati na osnvu jedne tekme i to protiv bunkera Irana :think: Pogledaj kako je Slovacka igrala protiv Lihtenstajna, kako protiv nas :crazy:

Eto protiv kakvih su indijanaca igrali, i onda kao Kamerun bolji od Nigerije :urnebes:
Kao da mu je rekao a sta ti je :lol:

Ovaj Webo bi ih pojeo za rucak :urnebes:
Jesu bile premije kad su ovako.. ?

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 19 jun 2014, 02:49

Ljudi moji kad smo dobili Slovačku u gostima u jednoj od najbitnijih utakmica, što bi nam problem predstavljala Nigerija.
Siguran sam u pobjedu naših igrača i aBd idemo u drugi krug..Iran ćemo razmontirat.

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 19 jun 2014, 03:02

E čuj prvak Afrike, z***** im je konkurencija tamo, pretpostavljam jel, vjerovatno ovi upućeniji znaju pošto ih toliko hvale. Tako da i ja sad vjerujem da je pored Burkine Faso, Burundija i inih, egzotičnih, al taktički potkovanih i nadljudski fizički spremnih ekipa, izuzetno teško ovojiti taj AKN.
Budimo realni.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 19 jun 2014, 03:14

Svasta nesto se ovdje pomjesalo. Vidi ovoga, cuj trebamo razmisljat o cetvrtfinalu :crazy:
Čile je dobio Španiju, Kostarika Urugvaja, Meksiko uzeo bod Brazilu...mi smo ipak izgubili od Argentine,a mislimo da cijeli svijet bruji o nama. Niko se ne bi iznenadio da nas Nigerija dobije. I nista spektakularno mi jos i nismo uradili.

Bolji smo od Nigerije. To je de fakto. I niko od njih ne pravi neki Mega tim. Da ih natamburamo 5-0 ja se iznenadio ne bi. Isto tako i da zijanimo 2-1, ni to se iznenadio ne bi. Nama je ova utakmica finale svih finala i ja samo zelim da momci daju svoj maksimum. Ko je bolji na papiru, ko je jaci, ko je ljepsi....to su price za malu djecu i sve to pada kada tekma krene.

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 19 jun 2014, 03:18

Od svih historijski utakmice, historija se pise i protiv IRANA :urnebes:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 jun 2014, 09:58

S ozbiljnim pristupom,trkom i zalaganjem mozemo do dobrog rezultata protiv Nigerije. Mislim da imamo puno bolji i kvalitetniji tim,imamo kolektiv a oni nemaju,sto je jako vazno. Nama i bod odgovara,mada bi nas pobjeda odvela u drugi krug.... Igrace koje BIH ima,daje nam zapravo da se nadamo prolasku dalje,ali nece biti lako,to stoji... niti jedna ekipa na SP nije losa,ali uvijek ima boljih od boljih.... Mozda ipak ne bi trebalo mijenjati formaciju,nego igrati kao u prethodne 3 utakmice u kojima smo ostavili dosta dobar utisak i pruzili odlicne partije...4-2-3-1:

................................Begović................................
Mujdža...........Spahić.................Kolašinac........Salihović

.......................Pjanić..............Bešić.......................

Hajrović.....................Misimović.........................Lulić

................................Džeko..................................

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.