21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

Coraco
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la Coraco » 19 jun 2014, 16:53

hz1987 je napisao/la:slika
Zanimljiva statistika, niko od njih nije pretrčao 10 kilometar. A evo gledajući statistiku desna strana sa Mujdžom i Hajrovićem je bila slabija, što se i primjetilo gdje smo većinom napadali preko Lulića i nekad Kolašinca.

Ako upola ozbiljno pristupima kao sa Argentinom, pobjeda neće izostati.

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 19 jun 2014, 17:04

Coraco je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:slika
Zanimljiva statistika, niko od njih nije pretrčao 10 kilometar. A evo gledajući statistiku desna strana sa Mujdžom i Hajrovićem je bila slabija, što se i primjetilo gdje smo većinom napadali preko Lulića i nekad Kolašinca.

Ako upola ozbiljno pristupima kao sa Argentinom, pobjeda neće izostati.

Mislim da je agilnost desne strane izostala zbog previse defanzivnih zadataka, Hajrović je većinu vremena držao "svog" čovjeka na našoj polovini. A ni Mujdža nije se usudio krenuti naprijed vjerovatno iz straha po gol, jer su igrači bili svjesni protiv kakve sile su igrali. Moja ocekivanja su da cemo vidjeti duplo bolje izdanje Mujdže-Hajrovića po njihovoj strani. Od Hajrovica svakako vise ocekujem, jer mi je jedan od drazih igrača u našoj repki i mislim da ce garama da zabije bar jedan.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 19 jun 2014, 17:08

Goalgetter je napisao/la:Osim za Klix.ba: Po čemu smo mi to bolji od Nigerije? Hrvatska je pokazala kako trebamo igrati

Legenda bh. nogometa Ivica Osim za Klix.ba je govorio o utakmicama koje očekuju Zmajeve na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali i o utakmici koju smo igrali protiv Argentine.

"Dobro je da smo mi taj poraz protiv Argentine primili mirno i da svi hvale našu igru. Međutim, ne treba se zadovoljavati malim stvarima i tražiti izgovore, tipa bila je prva utakmica i Argentina je veliki tim, kao ni pričom da smo dobro igrali. Svaki poraz je poraz i njime se ne može biti zadovoljan. Treba reći i da je bilo grešaka, mada grešaka ima uvijek. Zna se kakve golove Messi postiže i zato je iza Bičakčića koji ga napada trebao biti još jedan igrač. Također, što se tiče prvog gola, možemo mi govoriti da je to bila sreća ili nesreća, međutim, ovdje se radi o profesionalcima i te stvari se ne bi smjele dešavati. A treba znati i da se ništa ne dešava slučajno. Međutim, dobro je da imamo još utakmica u kojima to možemo ispraviti", kazao je Osim za Klix.ba.

Prošli "vatreno krštenje"

Kada je riječ o našoj narednoj utakmici protiv Nigerije, Osim uopće ne prihvata tezu mnogih koji ističu da smo mi bolji od njih.

"Po čemu smo mi to bolji? Pa, i oni kao i mi žive od toga da prodaju igrače vani. I oni također žele ići dalje", ističe Osim.

Navodi kako smo mi sada u određenoj psihološkoj prednosti jer smo prošli "vatreno krštenje" i prvu utakmicu sa Argentinom, te da će sada sigurno biti lakše razmišljati i igrati.

"Također, možda nam više odgovara i remi nego njima, i svaka ta prednost je dobra, ali samo za pripremu pred utakmicu. Jer, to je sve dobro dok ne počne utakmica, kasnije se pika samo ono što je na terenu. A, ono što se zna jeste da njima, kao ni ikome drugome, ne odgovara agresivna igra, kakvu smo mi pokazali nakon poraza od Egipta. Pitanje je sada koliko ćemo moći pružiti takvu igru i protiv njih i protiv Irana, jer lako je reći da trebamo igrati kao protiv Argentine, ali nije baš tako lako to i napraviti. No, jasno je da nam takav pristup treba u obje ove utakmice, jer su nam obje biti ili ne biti", kazao je naš sagovornik.

Osim ističe da nam je Hrvatska pobjedom protiv Kameruna pokazala kako bi mi trebali igrati protiv Nigerije.

Nema autsajdera

"Te afričke reprezentacije imaju jednu karakteristiku da kada dođu do nekog vrha, ne mogu dalje. Određeni igrači zarade neke pare i postanu arogantni i slično. Hrvati su nam pokazali kako se treba igrati protiv ekipe koja je nekad nešto važila, a koja to više nije. Mi bismo mogli izvući određene pouke iz te utakmice jer je utakmica koja nas čeka možda slična toj", naveo je.

Osvrnuo se Osim i na mišljenja da je Iran autsajder u našoj grupi.

"Ma, kakav autsajder. Pa ako ništa na ovom se Svjetskom prvenstvu pokazalo nekoliko puta da autsajdera nema i da niko tu nije došao slučajno. Ono što je dobro jeste to da su naši igrači napravili imidž u svijetu i da ih protivnici poštuju. A apsurd je u tome da ih drugi poštuju više od nas samih", zaključio je Osim.
Dobro se neko sjetio da nam javi da poraz nije pobjeda, postali smo ko istočni susjedi, slavimo poraze :D
šta bi govorili da smo kostarikanci ili čileanci ne mogu ni zamislit.

PS. Smatram da Vedo mora igrati da rastereti Edina, inače će biti kao protiv Argentine potpuno odsječen, a Misketa ubaciti zadnjih dvadesetak minuta(jer više ne može) da stane na loptu.
Ali čisto sumnjam da će Safet to uradit jer se nažalost boji rafalanja.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 19 jun 2014, 17:13

stokton je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Osim za Klix.ba: Po čemu smo mi to bolji od Nigerije? Hrvatska je pokazala kako trebamo igrati

Legenda bh. nogometa Ivica Osim za Klix.ba je govorio o utakmicama koje očekuju Zmajeve na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali i o utakmici koju smo igrali protiv Argentine.

"Dobro je da smo mi taj poraz protiv Argentine primili mirno i da svi hvale našu igru. Međutim, ne treba se zadovoljavati malim stvarima i tražiti izgovore, tipa bila je prva utakmica i Argentina je veliki tim, kao ni pričom da smo dobro igrali. Svaki poraz je poraz i njime se ne može biti zadovoljan. Treba reći i da je bilo grešaka, mada grešaka ima uvijek. Zna se kakve golove Messi postiže i zato je iza Bičakčića koji ga napada trebao biti još jedan igrač. Također, što se tiče prvog gola, možemo mi govoriti da je to bila sreća ili nesreća, međutim, ovdje se radi o profesionalcima i te stvari se ne bi smjele dešavati. A treba znati i da se ništa ne dešava slučajno. Međutim, dobro je da imamo još utakmica u kojima to možemo ispraviti", kazao je Osim za Klix.ba.

Prošli "vatreno krštenje"

Kada je riječ o našoj narednoj utakmici protiv Nigerije, Osim uopće ne prihvata tezu mnogih koji ističu da smo mi bolji od njih.

"Po čemu smo mi to bolji? Pa, i oni kao i mi žive od toga da prodaju igrače vani. I oni također žele ići dalje", ističe Osim.

Navodi kako smo mi sada u određenoj psihološkoj prednosti jer smo prošli "vatreno krštenje" i prvu utakmicu sa Argentinom, te da će sada sigurno biti lakše razmišljati i igrati.

"Također, možda nam više odgovara i remi nego njima, i svaka ta prednost je dobra, ali samo za pripremu pred utakmicu. Jer, to je sve dobro dok ne počne utakmica, kasnije se pika samo ono što je na terenu. A, ono što se zna jeste da njima, kao ni ikome drugome, ne odgovara agresivna igra, kakvu smo mi pokazali nakon poraza od Egipta. Pitanje je sada koliko ćemo moći pružiti takvu igru i protiv njih i protiv Irana, jer lako je reći da trebamo igrati kao protiv Argentine, ali nije baš tako lako to i napraviti. No, jasno je da nam takav pristup treba u obje ove utakmice, jer su nam obje biti ili ne biti", kazao je naš sagovornik.

Osim ističe da nam je Hrvatska pobjedom protiv Kameruna pokazala kako bi mi trebali igrati protiv Nigerije.

Nema autsajdera

"Te afričke reprezentacije imaju jednu karakteristiku da kada dođu do nekog vrha, ne mogu dalje. Određeni igrači zarade neke pare i postanu arogantni i slično. Hrvati su nam pokazali kako se treba igrati protiv ekipe koja je nekad nešto važila, a koja to više nije. Mi bismo mogli izvući određene pouke iz te utakmice jer je utakmica koja nas čeka možda slična toj", naveo je.

Osvrnuo se Osim i na mišljenja da je Iran autsajder u našoj grupi.

"Ma, kakav autsajder. Pa ako ništa na ovom se Svjetskom prvenstvu pokazalo nekoliko puta da autsajdera nema i da niko tu nije došao slučajno. Ono što je dobro jeste to da su naši igrači napravili imidž u svijetu i da ih protivnici poštuju. A apsurd je u tome da ih drugi poštuju više od nas samih", zaključio je Osim.
Dobro se neko sjetio da nam javi da poraz nije pobjeda, postali smo ko istočni susjedi, slavimo poraze :D
šta bi govorili da smo kostarikanci ili čileanci ne mogu ni zamislit.

PS. Smatram da Vedo mora igrati da rastereti Edina, inače će biti kao protiv Argentine potpuno odsječen, a Misketa ubaciti zadnjih dvadesetak minuta(jer više ne može) da stane na loptu.
Ali čisto sumnjam da će Safet to uradit jer se nažalost boji rafalanja.
Ma ne treba ba Vedo... Nigerija mora napast,nece se braniti sa 6 a sa 4 napadat ko Argentina,pa da ti Džeko bude odsječen... Isto kao protiv Obale Slonovače... I Nigerija mora napast prva,jer znaju ako bude remi,oni idu kuci...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 19 jun 2014, 17:29

Evo citam Susic najvaljuje jednu promjenu u odnosu Argentinu, nadam se da Vedo nece poceti. Prva stvar sto smo se ponovo uhodali sa 4-2-3-1 i druga stvari zato sto je Vedo bolji kao joker.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 19 jun 2014, 17:31

Armala je napisao/la:Evo citam Susic najvaljuje jednu promjenu u odnosu Argentinu, nadam se da Vedo nece poceti. Prva stvar sto smo se ponovo uhodali sa 4-2-3-1 i druga stvari zato sto je Vedo bolji kao joker.
Medo-Pjanić
Pjanić-Miske :)
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jun 2014, 17:31

Vjerovatno Salihović ide na teren.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 19 jun 2014, 17:32

Sve me strah da intelektualni Pape ne ostavi Seu na klupi, a Salihović da ne krene..

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 19 jun 2014, 17:34

Nema sanse to nikako. Miske igra svaku utakmicu. Njegov jedan potez stvara gol sansu.
Ne vidim neku promjenu osim Vede ili eventualno u odbrani nesto sa Salihovicem, ukoliko je zdrav.

Sent from my iPhone using Tapatalk
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 19 jun 2014, 17:37

plavipatriota je napisao/la:Sve me strah da intelektualni Pape ne ostavi Seu na klupi, a Salihović da ne krene..

prije ce ti biti spaha seo stoperi a mujdza i salihovic bekovi besic i pjana zadnji vezni miske sredina lula i hajro krila i dijamant u spicu
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 19 jun 2014, 17:38

Jedinu promjenu koju Sajo može napravit je to da ce Bičakčić na klupu,bar što se tiče igrača u prvih 11... A pozicija sto se tice samo moze promijenit ovo :
Seo na stopera
Salihović na beka ili Lulić na beka a Salihović na krilo.. to je to...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 19 jun 2014, 17:45

h1a2s3o je napisao/la:Mislim da je agilnost desne strane izostala zbog previse defanzivnih zadataka, Hajrović je većinu vremena držao "svog" čovjeka na našoj polovini. A ni Mujdža nije se usudio krenuti naprijed vjerovatno iz straha po gol, jer su igrači bili svjesni protiv kakve sile su igrali. Moja ocekivanja su da cemo vidjeti duplo bolje izdanje Mujdže-Hajrovića po njihovoj strani. Od Hajrovica svakako vise ocekujem, jer mi je jedan od drazih igrača u našoj repki i mislim da ce garama da zabije bar jedan.
To je to vjerovatno, jer i Spaho i Konjic su govorili kako će se i Hajrović vraćati da pomogne Mujdži.
Bice drugacije sigurno, jer Nigerijcima je ovo zadnja šansa pa moraju igrat otvoreno. Ja mislim da bi se mogla desiti situacija kao protiv Grčke na Bilinom.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 19 jun 2014, 17:52

Jbg ako ce se Bičakčić saginjat kad mu lopta ide na glavu,ona bolje da igra Kolašinac na stoperu... Jer ovi Nigerijci su 100x centrirali na vuglu Irancima...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 jun 2014, 17:54

Sviđa mi se što su igrači oprezni, nema euforije, svi su na zemlji, :thumbup:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 jun 2014, 17:55

1988risha je napisao/la:Jbg ako ce se Bičakčić saginjat kad mu lopta ide na glavu
Jel dosta više ovakvih genijalaca?
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 jun 2014, 17:58

Bičakčić se bio najmjestio da je udari glavom, lopta je išla dole gdje se on sageo ali neko je prije njega udari. Pogrešna procjena.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 19 jun 2014, 18:06

Koliko god nam se Nigerijci, nakon onog meca sa Iranom, cinili kao lahak zalogaj to nije tako. Vec dugi niz godina ih pratim, jer gajim licne simpatije prema njima, i ono sto sa sigurnoscu mogu reci jeste da su nepredvidljivi do bola. Kao i vecini africkih repki fali im ta doza discipline i kolektivnosti u igri jer obicno im rezultati zavise od forme i raspolozenja najvecih zvijezda. Individualni kvalitet im je iznad kolektivnog i to je nesto sto vec godinama ne mogu ukomponovati.
Pored toga psihologija im nije jaca strana i vrlo cesto padnu pod uticaj pritiska ili nekih nepovoljnih okolnosti na terenu. No, iako im ova generacija nema kvalitet kao one sa SP 1994 i 1998 opet je u stanju da pomrsi racun bilo kojoj repki jer posjeduju nekoliko igraca koji, ako imaju dovoljno prostora, mogu svasta napraviti, a sto je najbitnije ostatku tima dici samopouzdanje do krajnjih granica. Iz tog razloga treba biti izuzetno oprezan sa njima jer vjerujem da su sami sebi misterija, precesto lutaju izmedju dvije krajnosti tako im se i partije na terenu svedu na to, ili budu odlicni ili budu uzasni..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 19 jun 2014, 18:25

Supposedly the Nigerian manager is currently in conflict with several player after he said they didn't follow his tactics or try hard enough against Iran - they may get benched against Bosnia and Herzegovina.
:opaopa: :opaopa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jun 2014, 19:09

Nerminovic je napisao/la:
Supposedly the Nigerian manager is currently in conflict with several player after he said they didn't follow his tactics or try hard enough against Iran - they may get benched against Bosnia and Herzegovina.
:opaopa: :opaopa:
[youtube][/youtube]

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 19 jun 2014, 19:12

Unofficialpage je napisao/la:Sviđa mi se što su igrači oprezni, nema euforije, svi su na zemlji, :thumbup:
+1 :thumbup:

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.