Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

adnan24
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la adnan24 » 17 jun 2014, 11:55

effe_sa je napisao/la:Nekad se stekne dojam, kao da niko drugi nema ni približno jaku reprezentaciju kao Njemačka. Njemačka indvidualno ima jednu od najjačih, ali ima tu još jakih ekipa.
Zadnjih nekoliko godina samo Spanija ima bolji tim...u istom periodu DelBosque je napravio jednu od najboljih repki ikad a Low dolazi do 1/2 finala gdje najvise svojim licnim glupostima ispada od Italije.

Mene oni stvarno i ne interesuju toliko na ovom prvenstvu s obzirom da smo i mi tamo ali ne kontam kako mozete pravdati Lowa i njegove poteze...kao da vodi Nigeriju a ne Njemacku,pa u svakoj pobjedi ispada on heroj.

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 17 jun 2014, 12:38

Neki su previše poletjeli nakon guženja mutavog Porćugala. **** ti 9 bodova u skupini i dominaciju ako će se opet desiti prdac u rosu u završnici turnira.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jun 2014, 13:28

Kao sto bi Nijemci rekli:

Ich sehe es mit einem weinenden und einem lachenden Auge

Drago mi je zbog pobjede, ali isto tako sam u jednu ruku tuzan sto je ova njegova divlja taktika nagradjena.
Nazalost mislim da ce ovo njegovo divljanje sto se taktike tice Elf ponovo kostati titule i da ce u 1/4 finalu ili polufinalu biti kraj svih nadanja.

@ effe_sa

da ne duzim, ali mislim da si isto kao i mi mislio kada si vidio koju ce formaciju Joakim izvesti na teren.
Takodjer bih jos dodao da se slazem s tobom da je i prije bilo susnih perioda kada se kao i sada 18 godina cekala jedna velika titula, ali se ne slazem s tobom da su celnci ostali mirni i dali vremena trenerima, jer:

Herberger - nakon SP-a 1962 je mora napustiti kormilo reprezentacije zato sto je ispao u 1/4 finalu, a osvojio je jedan veliki trofej

Schön - bruka iz Cordobe ga kostala posla, iako je iza sebe imao titulu na EP-u i SP-u

Derwall - lose EP u Francuskoj ga kostalo posla, iako je iza sebe imao titulu na EP-u i finale SP-a

Beckenbauer - sam se povukao nakon SP-a u Italiji

Vogts - katastrofa protiv Hrvatske ga kostala posla, iako je osvojio titulu na EP-u i igrao jos jedno finale

Ribbeck - no comment

Völler - igrao finale SP-a kada se to najmanje ocekivalo i za razliku od Joakima pokazao dostojanstvo nakon EP-a u Portugalu i dao ostavku

Klinsmann - nije uspio u onome sto je naumio i povukao se sa pozicije selektora
"My Favorite Ring is Always the Next One"

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jun 2014, 13:32

" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jun 2014, 17:51

adnan24 je napisao/la:Mene oni stvarno i ne interesuju toliko na ovom prvenstvu s obzirom da smo i mi tamo ali ne kontam kako mozete pravdati Lowa i njegove poteze...kao da vodi Nigeriju a ne Njemacku,pa u svakoj pobjedi ispada on heroj.
Niko ne uzdiže Loewa, nego samo smatram da se on previše kritikuje. Znači treba naći zlatnu sredinu...

A ja za Njemačku navijam u potpunosti i na ovom Mundijalu, s tim da za BiH naravno navijam više i ona mi je na prvom mjestu. Protiv Nijemaca bi tako jedino bio u duelu s našom reprezentacijom. Dok kod tebe osjetim da najviše želiš Dortmundove igrače u prvoj postavi i onda kada samo Hummels dobije priliku, onda odmah Loewova postava ne valja. Jučer se potvrdilo da je sve dobro uradio. Iako ja i očekujem od Elf-a da dobije jedan Portugal, jer Portugal je rang ispod Njemačke, iako se radi i tu o jakoj reprezentaciji.
amerosm je napisao/la:
da ne duzim, ali mislim da si isto kao i mi mislio kada si vidio koju ce formaciju Joakim izvesti na teren.
Ja sam s formacijom bio zadovoljan, jer znao sam da će biti mnogo rotiranja i zamjena pozicija naprijed i da će to protivnika izludit. Jedino bi ja jučer da me ko pitao prije utakmice u prvu postavu stavio Durma umjesto Howedesa i možda Poldija, jer u pripremama je gorio, veliki je borac, vidi se da je zagrijan i zato se moglo o tome razmišljat. Ali generalno jučer je sve dobro bilo i onako treba nastaviti ekipa. Ovaj put do kraja Njemačka mora ići sovjom igrom, neka se protivnici Nijemcima prilagođavaju, a ne obrnuto.

Ma svaki selektor Elf-a kada ispadne prije polufinala, već je automatski jako, jako blizu otkaza. Rijetko koji selektor je to preživljavao. A ono s Kilinsijem 2006. godine je bilo fenomenalno, to treće mjesto je skoro bilo ravno tituli, jer ova ekipa je doživjela reformu pa je bila faktički u novom nastajanju i igrala je fenomenalan fudbal.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 jun 2014, 18:57

effe_sa je napisao/la:Niko ne uzdiže Loewa, nego samo smatram da se on previše kritikuje. Znači treba naći zlatnu sredinu...
Ipak je on trener Njemacke...ocekujem da bude na nivou igrackog kadra,znaci jedan od najboljih trenera na turniru.Drugacije ne mogu do titule.
effe_sa je napisao/la:Dok kod tebe osjetim da najviše želiš Dortmundove igrače u prvoj postavi i onda kada samo Hummels dobije priliku, onda odmah Loewova postava ne valja.
Hummels igra,Greuskreutz i nije bio u nekim semama za prvu postavu,jedino je Durm sporan.Meni vise smeta sto mu pola igraca ne igra na svojim prirodnim pozicijama...
effe_sa je napisao/la:Jučer se potvrdilo da je sve dobro uradio. Iako ja i očekujem od Elf-a da dobije jedan Portugal, jer Portugal je rang ispod Njemačke, iako se radi i tu o jakoj reprezentaciji.
Svakako da je rezultat na njegovoj strani ali opet kazem,njega pravi ispiti tek cekaju...proslo svjetsko je posteno podbacio,vidjet cemo da li je nesto naucio.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 18 jun 2014, 23:17

Jedna Njemačka rak rana je izbačena sa SP jos samo da neko ove žabare mlatne onda sam ubijeđen da niko neće moći zaustavit Njemačku mašineriju......
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jun 2014, 21:00

Besic je napisao/la:Jedna Njemačka rak rana je izbačena sa SP jos samo da neko ove žabare mlatne onda sam ubijeđen da niko neće moći zaustavit Njemačku mašineriju......
Ma Nijemci su dugo bili Špancima (kao i mnogim drugim nacijama) rak rana. S tim što su se stvari od tog EP 2008. promijenile, pa je izgubljeno to finale i onda polufinale na SP 2010. godine. Ali uvijek se to nekako predstavljalo na taj način, da se sticao dojam, da Njemačka godinama nije Španiju pobijedila.
S Talijanima je taj bilans na velikim takmičenjima lošiji dosta i tu su Nijemci imali tradicionalno probleme.
Međutim, jednostavno je bitno na putu do titule svakog pobjednika koji ti se na putu nađe pobijedit. Isto tako jedan Čile neće Nijemcima biti nešto toliko lakši protivnik, može biti i gori, jer ovakvu Španiju bi Elf moguće razbio na sličan način kao prošle sezone Bayern Barcu. O nekim paralelama sam govorio i pred početak SP.

A južnoameričke ekipe na svom kontinentu mogu biti za sviju opasne, tako da i Njemačka ako naleti na neku od njih može imati probleme. Međutim, ako se pristupi ozbiljno i nastavi u ritmu kao protiv Portugala, a Loew se u nekom bitnom susretu ne prekombinuje s taktikom (njegova mana i jeste što mu se to nekad desi), onda Elf ima dobre šanse za osvajanje titule... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jun 2014, 23:35

Nijemci nece dalje od 1/4-finala. :bih:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 20 jun 2014, 00:39

Idu Panceri glat do polufinala u 1/8 Rusija,1/4 Francuzi ili BiH i onda u 1/2 pravi izazov Brazil :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 20 jun 2014, 16:21

gledaj ovih naših nijemaca, najjača sorta na forumu, effe_sa poglavica
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 20 jun 2014, 16:31

nedim93 je napisao/la:gledaj ovih naših nijemaca, najjača sorta na forumu, effe_sa poglavica
kako si ti bolestan gay gooner :tokralju: :tokralju:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 20 jun 2014, 16:45

BadrHari je napisao/la:
nedim93 je napisao/la:gledaj ovih naših nijemaca, najjača sorta na forumu, effe_sa poglavica
kako si ti bolestan gay gooner :tokralju: :tokralju:
što si homofobičan ?
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jun 2014, 17:38

Idu Panceri do titule vodice ih Mesut Ozil.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 20 jun 2014, 23:45

BigBigBang je napisao/la:Idu Panceri do titule vodice ih Mesut Ozil.
Kroos :oops: :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 jun 2014, 03:47

Zanimljiv izbor šminkera sa dva stopera na bekovima. Očigledno je da nije imao hrabrosti smjestiti rupu zvanu Jerome Boateng na klupu jer je igrač Bayern-a i kao takav ima privilegije u timu. Hummels je za njega izmislio fudbal iako je i on, ruku na srce kiks igrač.

Howedes igra jer je Durm premlad, a Jansen povrijeđen. Nijemci uvijek imaju probleme sa jednim bekom, a evo na ovom prvenstvu i sa oba. Lahm igra na izmišljenoj poziciji i to radi nespremnog Bastian-a.

Povreda Reus-a je veliki hendikep i iako su Nijemci dobili bez problema slabašne Portugalce za mene su odigrali utakmicu sa puno grešaka. Ozil nije ni blizu forme prije godinu dana. Ono što on igra kroz prijateljske utakmice, te prve utakmice na prvenstvu nije fudbal. Gotze ostaje mister promašaj a Mullerm uz Khediru i Hummels-a gine na terenu. Neuer kao i uvijek koncentrisan i maksimalno je u utakmici.

Čim dođe ozbiljan protivnik očekujem probleme. Odbrana tanka, jako su ranjivi po toj desnoj strani gdje u kombinaciji dva visoka igrača (od čega jedan igra na neprirodnoj poziciji) imaš situaciju da neka ekipa koja igra na kontre može natrpati Nijemce kao što su to uradili Talijani prije dvije godine.

Šminkeru otkaz nakon ovog prvenstva, osvojio ga ili ne.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 21 jun 2014, 19:34

Definitvno svabe prvi favoriti. ovo dosad je od favorita uzas argentina brazil bez ideje, spanija eng ispali mozda ce i zabari kuci, prvenstvo odlicno puno golova prilika akcija ma ljepota gledat, ja sutra bacam dva cenera na svabe sad il nikad!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 21 jun 2014, 21:53

Šta ovaj Ozil traži na krilu majko mila... Da vidimo hoćel Draxler dobit prliku :geek:

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 21 jun 2014, 21:57

Svabe preko qrca igraju,dabogda izgubili u 90oj.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 21 jun 2014, 23:28

bavaracmujo je napisao/la:Definitvno svabe prvi favoriti. ovo dosad je od favorita uzas argentina brazil bez ideje, spanija eng ispali mozda ce i zabari kuci, prvenstvo odlicno puno golova prilika akcija ma ljepota gledat, ja sutra bacam dva cenera na svabe sad il nikad!
:o Pa oni ne bi bili favoriti na nekim igrama Commonwealtha. Nije Ezil džaba dobio nogu iz Reala i otiš'o u neki nižerazredni klub a i to forsiranje po strani je užasno. Hoakim mora modifikovat' zadnju liniju, presporo je to. Bra'o za Miru. Kakav CF, kakav osjećaj, dar s' Neba.

:tokralju: Švajni
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.