21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

Goalgetter
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la Goalgetter » 19 jun 2014, 23:22

Prije puta u Cuiabu, fudbalska reprezentacija BiH je odradila posljednji trening u Guaruji.

Safet Sušić ima dva problema, Emir Spahić i Sejad Salihović. Za raziliku od Salihovića, kapiten bi ipak trebao biti spreman za Nigeriju. Prema posljednjem trening Pape je na mjesto stopera uvježbavao Tonija Šunjića, dok je u veznom redu bio Haris Medunjanin.

Tokom većeg dijela treninga društvo Edinu Džeki u napadu je pravio brzonogi Edin Višća. Prema posljednjem treningu u Guaruji i izvještaju brazilskih medija sastav za Nigeriju bi trebao izgledati ovako:

Begović, Mujdža, Bičakčić, Kolašinac, Spahić (Šunjić); Bešić, Misimović, Pjanić, Lulić; Višća (Ibišević, Medunjanin) i Džeko.

Ipak, postoji i opacija da u vrhu napada uz Džeku bude Vedad Ibišević, strijelac gola protiv Argentine.
:hmmmmm:

emir_

Post Postao/la emir_ » 19 jun 2014, 23:25

Samo nezanlica može reći da smo opasniji sa Vedom i Edinom naprijed od početka, sa takvom igrom smo zamalo dobijene kvalifikacije prodali. Niti jedan tim na svijetu ne igra sa takva dva napadača zajedno, da ne spominjem da to znači da neće imati podršku sa krila obzirom da bi jedno igrao Lulić a drugo Miske ili još gore, slabo snalažljivi Vedo na krilu. :cry:
4-IN-A-ROW

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 19 jun 2014, 23:27

Nije normalan ukoliko bude mijenjao formaciju kakvu smo imali protiv Argentine. Ako bude vadio Hajrovića i ponovo stavljao Ibiševića na neko lažno krilo, ima da pop*zdim.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Rios

Post Postao/la Rios » 19 jun 2014, 23:28

ARGUMENT je napisao/la:
Rios je napisao/la:Pape unio pometnju totalnu ovom najavom o novom igracu..Sad svi samo mozemo nagadjati ko je taj a ko ce van..Ne vjerujem da blefira,neka izmjena ce vjerovatno biti..Spahu svi najavljaju za Nigeriju,od Karabega,preko novninara pa do Safeta..Sejo navodno jos nije fit tako da on nije...Bicakcic odigrao svih 90 min. protiv Argentine,dakle sad moze biti smao spremniji,nikako obratno..Besic je fantastican nece dirati ni njega..Pjanica,Dzeku,Lulica,Kolasinca i Mujdzu takodjer..Nekako mi svi mirise na Vedu,Safet ga izuzetno postuje,uz to je zabio i gol na Marakani..Eh sad umjesto koga..Misketa nece dirati gotovo sigurno iz vise razloga,da ih sad ne nabarajam..Moja pretpostavka je da ce van Hajrovic..Vedo ce opet glumiti to lazno krilo plus svakako pomaganje Edinu u samom spicu..Mozda i grijesim,ali nekako mi je to najrealnije..
Toga se i ja bojim, da ce izvaditi naseg najopasnijeg igraca.
Nisam ni ja za bilo kakve promjene u sastavu..Onaj tim je odigrao sjajno protiv Argentine,siguran sam da bi bili odlicni i protiv Nigerije..Ok,Misketa bi vadio puno prije nego sto je bio slucaj protiv Gaucosa i to je to..Daljne neke izmjene bi diktirao rezultat..
Ovako cemo vidjeti sta je na krjau Safet pripremio..Bice najprije Izet out Vedo in.. :)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 19 jun 2014, 23:28

Moze se igrati sa Vedom i Dzekom, ali u tom slucaju:

---Medo--- -Besic-------Salihovic
---------------Pjana
-------Dzeko---------Vedo

Sto se naravno nece desiti, dok je Pape tu... Idemo isti sistem kao protiv Gaucosa..
- Ed Woodward for Prime Minister !

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 jun 2014, 23:32

Goalgetter je napisao/la:
Prije puta u Cuiabu, fudbalska reprezentacija BiH je odradila posljednji trening u Guaruji.

Safet Sušić ima dva problema, Emir Spahić i Sejad Salihović. Za raziliku od Salihovića, kapiten bi ipak trebao biti spreman za Nigeriju. Prema posljednjem trening Pape je na mjesto stopera uvježbavao Tonija Šunjića, dok je u veznom redu bio Haris Medunjanin.

Tokom većeg dijela treninga društvo Edinu Džeki u napadu je pravio brzonogi Edin Višća. Prema posljednjem treningu u Guaruji i izvještaju brazilskih medija sastav za Nigeriju bi trebao izgledati ovako:

Begović, Mujdža, Bičakčić, Kolašinac, Spahić (Šunjić); Bešić, Misimović, Pjanić, Lulić; Višća (Ibišević, Medunjanin) i Džeko.

Ipak, postoji i opacija da u vrhu napada uz Džeku bude Vedad Ibišević, strijelac gola protiv Argentine.
Pa jel on lud? Sta mu moze ponudit Visca, sto ne moze Hajrovic :facepalm:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 jun 2014, 23:34

Salihovic propusta i Nigerju, povreda nije zaljecena.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 19 jun 2014, 23:35

Goalgetter je napisao/la:

Samo molim Boga da ne stavi Ibisevica na krilo. To bi u startu bio igrac manje za nas. Lik ne zna igrati krilo i sasvim je beskoristan tu. Uz to bi se bespotrebno potrošio trckarajuci gore dole. Mislim da bi ga pametnije bilo sačuvati za drugo poluvrijeme.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 19 jun 2014, 23:35

1988risha je napisao/la:ma boli nas đoka,ne može nam niko ništa :D
slika
oo jbg ja mislio samo ja :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 19 jun 2014, 23:37

zna li se tko sudi ?
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 19 jun 2014, 23:38

slika

dobicemo 2:1
:bih: :bih: :bih:
@ grdan: sudija je sa novog zelanda neki lik
Semper Fidelis

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 19 jun 2014, 23:38

Nije valjda lud toliko. Pa svi znamo kako to izgleda kad nam Vedo sidrun glumi krilo. :wtf:
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 jun 2014, 23:41

Grdan je napisao/la:zna li se tko sudi ?
Sudija sa Novog Zelanda.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 19 jun 2014, 23:43

Elegant je napisao/la:
Grdan je napisao/la:zna li se tko sudi ?
Sudija sa Novog Zelanda.
Kako nama sve neki levati.. :eh: prvi levat me prijatno posteno iznenadio nadam se da ce i ovaj biti pribran i posten da nece kostati ni nas a ni Nigerije.

Samo posteno.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 19 jun 2014, 23:44

Po meni je Hajrovic odigrao bolje od Lulica prosli put i mislim da bi glupo bilo da ga izvadi Pape i stavi na klupu , a stavi Ibisevica ili Medunjanina umjesto njega .
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 19 jun 2014, 23:47

emir_ je napisao/la:Samo nezanlica može reći da smo opasniji sa Vedom i Edinom naprijed od početka, sa takvom igrom smo zamalo dobijene kvalifikacije prodali. Niti jedan tim na svijetu ne igra sa takva dva napadača zajedno, da ne spominjem da to znači da neće imati podršku sa krila obzirom da bi jedno igrao Lulić a drugo Miske ili još gore, slabo snalažljivi Vedo na krilu. :cry:
Haj ne bruči se.
Da nije Vedo igro ne bismo ni vidili Brazila. Protiv Argentine tek kad je Vedo ušo dali smo gol i gle čuda on ga dao.

Rješenje je jednostavno Misimović na klupu jer lik nema kondicije niti za 30 min., tako da Vedo neće morati igrat na krilu.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 jun 2014, 23:48

Jedino se bojim ludog Susica pred ovu utakmicu. Bog zna sta on smislja... :crazy:

Nema muda izbacit one koji to zasluzuju, to jest Misimovica i Lulica (iako mislim da ovog drugog ne treba), ali zato je dovoljno lud da Ibisevica opet stavi na krilo, i to na racun Hajrovica. Ili da opet forsira Medunjanina uz Pjanica i Misimovica, pa da izgledamo sporiji od Albanije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 19 jun 2014, 23:51

Visca i Ibisevic da pocnu... :facepalm: ok razumijem da udju sa klupe ali da pocne ovako bitnu tekmu igrac iz "druge turske lige" i igrac koji 6mj. ne igra lopte a da igra krilo ili sta vec..opet cemo se vratiti Slovackoj i xy drugi malo jaci tekmi gdje smo bili donji kad je Ibisevic glumio krilo :damn:

Izet je pokazao zelju veliku, trci pomaze gore dole a bogami ima sut, malo prostora neka ostave mu ima da je potegne ko iz TOPA nego pored toga ima i dribling, a pored toga sto ima jako ostar ubacaj sa boka moze Dzeku pogoditi u trepavicu jok Ibisevic krilo :cry:
Zadnja izmjena: MB7, dana/u 19 jun 2014, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jun 2014, 23:53

Ma Visca nema sanse da pocne. On samo kao joker unijeti svjezinu, sto mu nije uspjelo protiv Argentine, totalno potonuo, skoro svaku loptu je izgubio, i nije uputio upotrebljive centrasuteve. Sumnjam da je Pape toliko lud.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 19 jun 2014, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 jun 2014, 23:53

vidim da ovdje dosta raje dijeli isto misljenje....vecine je vise strah safeta negoli nigerije....i ja isto tako osjecam...ako on pocne nesto mudrovat i p.r.e.s.e.r.a.v.a.t se, donji smo...a poceo je
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.