Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Paradajz
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Paradajz » 20 jun 2014, 02:04

Ta Kolumbija moze tuci ovaj Brazil vrlo lako, i svaku jacu ekipu, i opet ponavljam, prijateljske su nikakvo merilo.
Daleko smo mi od njih, nemamo ni trenera, niti sistem, igru, samo individualni kvalitet "pojedinih" igraca, a to je na nekom velikom takmicenju nikakav pokazatelj snage. Nismo mi amateri, samo smo jednostavno daleko od tog nivoa.

Ovaj ciklus od 4 godine je za nas presudan, nova prica i novi pocetak, i ovu generaciju i ovaj mix igraca ili ce se iskoristiti na pravi nacin, ili cemo se opet sramotiti partijama nasih u kvalifikacijama, mada priznajem, potencijalno nekvalifikovanje na EP bi smatrao najvecom katastrofom ikad, deluje mi cak i nemoguce da se desi, ali kod nas je sve moguce.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 jun 2014, 14:07

Slozio bih se sa dosta sto si napisao. Tacno je da su prijateljske jedno, a takmicarske utakmice nesto drugo!

Medjutim, nije da smo daleko, nego ne mogu da se otmem utisku da smo bolji ili u istom rangu sa dosta ekipa koje ucestvuju na ovom SP. Ajde, necu ni da pominjem ove Afrikanere, jer nismo u istoj kvalifikacionoj zoni, ali od Evropljana su samo Holandjani, Nijemci i Italijani za sada pokazaili neki zavidan nivo, koji je za nas u ovom trenutku objektivno nedostizan!
Daleko od toga da smo od svih ostalih bolji, jer je i tesko na osnovu samo 1-2 utakmice dati neki sud!
Belgijanci odigrali toplo-hladno, BiH pruzila sasvim korektan i pristojan mec iako je izgubila od favorizovane Argentine. Francuzi na poguranac razbili Honduras, vidjecemo ih bas veceras, kao i Svajcarce koji nisu bili bas najuvjerljiviji sa Ekvadorcima!
Hrvati su mi najveca enigma! Protiv Brazila odigrali osrednju utakmicu i izgubili kako su izgubili, a nakantali vjerovatno najvece cirkusante prvenstva - Kamerunce! Njihovo pravo lice cemo vidjeti tek protiv Mexika!

S druge strane, Portugalci totalno razocarali, ne samo zbog rezultata, nego i zbog nikakve igre, nediscipline itd. Od Rusa sam blago receno dosta vise ocekivao, narocito sto imaju takvog strucnjaka na klupi kakav je Kapelo!
Na kraju, slag na tortu - Grci! Najmrtvija evropska ekipa na turniru...

Sto se nas tice, tacno je da se nismo jos ni priblizno razvili na zeljeni nivo u odnosu na potencijal koji imamo, ali nama ne treba nista vise od toga nego da nam igraju samo najbolji igraci, pa da bi bili jaci od pojedinih navedenih ekipa!
U Ivanoviću, Kolarovu, Matiću, Tadiću, Markoviću...vec imamo neki kostur tima + oporavljeni Subotić i Nastasić, Jojić, Gudelj, Ljajić, Basta, Tošić, Sulejmani, Mitrović, Đorđević...pa da budemo neki prosjecan nivo Evropljana na ovom SP.... ;)

Ukoliko se sa ovakvim igracima ne plasiramo na naredno EP, onda treba da ugasimo fudbal u Srbiji :!: Kao sto moj ortak rece: "Ja bih potpisao da me javno objese u centru Bg-a, ukoliko sa ovim timom ne bih izborio EP"... :kafa:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 20 jun 2014, 15:52

Mislim da nije stvar u tome, koji tim ce cak i igrati, koliko je prosirenje sistema turnira na 24 ekipe, omogucilo da se vise timova iz grupa moze kvalifikovati. Ako se sad ne kvalifikujemo, onda usmeriti sve snage na druge sportove.

Sto se tice ovih ekipa na SP, ne mozemo mnogo prigovarati, jer oni su tamo, a mi ovde. Treba dodati da je to americko tlo, gde su ekipe sa tog kontinenta obicno najjace i najvise motivisane, tako da sam siguran da ni mi ne bi dobro prosli sa kakvim god sastavom otisli u odnosu na ove evropske ekipe.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 jun 2014, 16:16

Paradajz je napisao/la:Mislim da nije stvar u tome, koji tim ce cak i igrati, koliko je prosirenje sistema turnira na 24 ekipe, omogucilo da se vise timova iz grupa moze kvalifikovati. Ako se sad ne kvalifikujemo, onda usmeriti sve snage na druge sportove.
Nije to do sporta, nego do kriminalaca koji su upetljani u iste! U fudbalu ih je najvise, sto je i logicno s obzirom da se tu vrti i najveca lova... :x
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2014, 10:25

Ljudi, odmorite malo.

Riba smrdi od glave. A glava je FSS. I nikakve sushtinske promene se nece desiti u toj organizaciji. Svaka smena tamo je samo smena po principu sjashi Kurta.

I onda nemojte da se chudite raznim Pizhonima ili Mihajlovicima ili sl. likovima.

Glede Mihajlovica: da mu se oproste sve gluposti za sve shto je ikada loshe uradio kao igrach, opet bi samo idioti mogli da brane ono shto je on uradio kao trener u repki. Chovek koji u kultnoj emisiji na RAIju Domenica Sportiva uveravao 1 Fulvija Collovatija da je M.Shcepovic novi Ibrahimovic, za mene je ili teshka neznalica ili skupo placen pion u nekoj igri. To je jednostavno bio takav bezobrazluk, da ne postoji nishta shto bi moglo da ga opere. A ovde ima ljudi koji brane tog i takvog Mihajlovica, tipa: trebalo mu je vremena da provali neke stvari, uradio je mnogo toga korisnog, bla, bla, bla...:facepalm:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 21 jun 2014, 12:44

Ja sam i digao ruke od FSS-a i od misli da ce se neka bitna promena desiti. Covek jednostavno zeli da veruje, da uprkos ljudima u savezu, nacionalni tim moze nesto postici. Sanse za to su startu male, ali su opet su postojece.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 24 jun 2014, 21:37

Piksi se spominje, komedija se nastavlja. :(

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 24 jun 2014, 21:42

NeshaFCB je napisao/la:Piksi se spominje, komedija se nastavlja. :(
Jos je rano da pricamo bilo sta, kad ga postave, naravno ako ga postave za selektora i kad vidimo spisak i cujemo sta ima da nam kaze, e onda cemo da pricamo, do tad mozemo samo da nagadjamo.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 24 jun 2014, 21:46

Nije u tome stvar.
Stvar je da tako brzo trošimo ono što imamo, da nema roka i da se sve radi svjesno da se uništi ono što se ima, a to je baza koja je nikad veća još od 1992. godine. I iskreno ne mogu da vjerujem kakve se stvari događaju proteklih mjeseci... Samo par ključnih je dovoljno da se napravi nekakva vrsta presjeka i shvati da naš fudbal ide u onu stvar

- Karadžić ostao na funkciji
- Zvezda izgubila licencu
- Đurić ostao na funkciji i nema procesa
- Terzić nakon plaćene kaucije i uočenih malverzacija i lopovluka postaje predsjednik Zvezde
- Vojvodina u mjesec dana izabrala i trećeg predsjednika
- Drulović pod upitnikom, Piksi se pojavljuje
- Druga utakmica baraža za popunu JSL se nije odigrala
- FSS i ostale strukture dobile pomoć u vidu osvjedočenih nesposobnjakovića.....

:( :( :( ... I idu još jedne kvalifikacije.....

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 24 jun 2014, 22:49

Zaboravio si spomenuti da je isti Savez stavio selektora na probni rad ko da je kuvarica u restoranu. :lol:
To što pričaš da brzo trošimo i mijenjamo selektore, u pravu si. Nema se strpljenja, nema dugorčnog plana, nema nikoga iz vrha Saveza da preuzme odgovornost za loše rezultate repke, samo se selektori mijenjaju ko na traci, a samo selektori nisu problem. Recimo od odlaska Antića sa klupe poslije sp 2010., na selektorskoj poziciji su se promijenili Pižon, Ćurčić, Mihajlović, Drulović (sve je izvjesnije da će i on otići a mogao bi ga zamijeniti Piksi), znači ovaj posljednji bi mogao biti peti selektor za nepune 4 godine :crazy: . Takav luksuz ni savezi nekih egzotičnih afričkih i azijskih zemalja sebi ne dopuštaju.
Nema konstantnosti na klupi, ne može biti ni rezultata, prosto.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 jun 2014, 00:08

Sto je najjace, niko tu ne pita nista igrace, iako su pojedinci (u prvom redu Matić) u par navrata istakli kako Drulović treba ostati i da je on za njih selektor... :facepalm:

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 25 jun 2014, 11:35

Ne znam što bi otišlo u tom pravcu?!

Sem što m iu oko upada nekoliko imena (koja ruku na srce možda su bila perspektivna prije 3-4 godine, a danas se radi o prosječnom ili ispodprosječnom JSL kadru) : Ognjen Ožegović, Miloš Veljković, Slobodan Medojević. Zaboravio si neka imena što je i razumljivo, ali recimo jedan Radoja iz Voše je ogroman potencijal i igrač kakvog rijetko da pamte i stariji poznavaoci na DM, samo da ga povrede zaobiđu, imaće vrhunsku karijeru. Ima tu još dosta momaka.

Kao što si već rekao baza je ogromna, ali nažalost unutrašnji i spoljašnji faktori rade sve da reprezentacija ne pravi uspjehe.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 jun 2014, 15:55

@ Till

Ponoviću nesto sto sam X puta na ovoj temi napisao...Nasa U21 reprezentacija, po igračkom kvalitetu, se moze ladno nositi sa pola evropskih A selekcija!

Znači, ekipa od igraca rodjenih 1992. i kasnije, u punom sastavu, sa pravim i dobrim strucnjakom se ne bi osramotila cak i na ovom SP da je ucestvovala! Zasto?! Pa zato sto dosta njih vec igra ozbiljan seniorski fudbal!

Spajić standardan u Tuluzu, Nastasić vec 2 godine igra na vrhunskom nivou (osim ove poluzesone usled povreda), Jojić enormno napreduje u Dortmundu i dobija zapazenu minutazu, Marković jedan od najboljih i najvaznijih igraca Benfice, Kostić najbolji igrac Groningena, Mitrović donio titulu Anderlechtu sa 16 golova i 6 asistencija, jedino Đuričić stagnira u Benfici...

Toliko o nasem potencijalu! + nesto (godinu-dvije) stariji Ljajić, Gudelj, Maksimović, Krstičić, Lazović, S. Šćepović.

O plejadi ovih klinaca sto tek treba da dodju i da se dokazu na ozbiljnijem nivou, necu ni pisati... ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jun 2014, 16:29

Nisi objektivan @marconato. ;)
Ekipu ne chini prost zbir pojedinaca, a ni kvalitet nije toliki kakvim ga ti smatrash.
Postoji razlog zashto su Hrvati bili na 8 od 10 velikih takmichenja na koja su mogli da idu, a Srbija samo na 4 od 9 mogucih, pri chemu nije igrachki kvalitet bio u tom odnosu. :roll:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 jun 2014, 16:59

Znamo vrlo dobro i ti i ja zasto Hrvati idu, a mi ne idemo! Kulminacija svega toga jesu ove poslednje kvalifikacije!

Njima igra Šimunić (prosjecan stoper od 36 god), jer oni smatraju da nemaju boljeg, dok nama u prvom redu ne igra jedan Vidić! Da je Hrvat dajem ruku u vatru da bi i danas dan igrao za njihovu reprezentaciju... ;)
Oni kupe igrace po cijelom svijetu (pod ovim ne podrazumijevam Samire i ostale brazilce), nego igrace koji vuku njihove korijene, dok nasi skartiraju Ramba Petkovića, najboljeg stranca u istoriji brazilske lige... :facepalm:

Zato sam ja i naglasio da po igrackom kadru mi imamo ozbiljnu U21 ekipu i da se ne bi osramotili na SP-u (uzeo sam to kao obican primjer), a pod tim ne podrazumijevam prolazak grupe naravno, ali ne bi nas niko ni kantao...to sam mislio i iza toga i dalje stojim :!:

E sad, drugi par rukava su nase sve ostale negativne osobine: neadekvatni selektori, menadzerisanje, sujeta, nedisciplina i sve ono sto nas kosta ozbiljnog i konstantnog rezultata ... ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jun 2014, 18:14

marconato je napisao/la:Znamo vrlo dobro i ti i ja zasto Hrvati idu, a mi ne idemo! Kulminacija svega toga jesu ove poslednje kvalifikacije!

Njima igra Šimunić (prosjecan stoper od 36 god), jer oni smatraju da nemaju boljeg, dok nama u prvom redu ne igra jedan Vidić! Da je Hrvat dajem ruku u vatru da bi i danas dan igrao za njihovu reprezentaciju... ;)
Oni kupe igrace po cijelom svijetu (pod ovim ne podrazumijevam Samire i ostale brazilce), nego igrace koji vuku njihove korijene, dok nasi skartiraju Ramba Petkovića, najboljeg stranca u istoriji brazilske lige... :facepalm:

Zato sam ja i naglasio da po igrackom kadru mi imamo ozbiljnu U21 ekipu i da se ne bi osramotili na SP-u (uzeo sam to kao obican primjer), a pod tim ne podrazumijevam prolazak grupe naravno, ali ne bi nas niko ni kantao...to sam mislio i iza toga i dalje stojim :!:

E sad, drugi par rukava su nase sve ostale negativne osobine: neadekvatni selektori, menadzerisanje, sujeta, nedisciplina i sve ono sto nas kosta ozbiljnog i konstantnog rezultata ... ;)

Kvalitet nije toliki kakvim ga opisujesh. O tome se radi. ;)
Srbija, sem Matica, nema igracha u sredini i napadu koji je WC igrach. Jednostavno nema. Shta ce ispasti od Markovica, Mitrovica, Kostica, Djurichica za 1, 2, 3 ili 4 godine...videcemo, no oni danas nisu WC igrachi, kao shto to nisu ni Ljajic, Jojic, Toshic i dr.
Bez sredine i napada nema fudbala, ostaje ti samo destrukcija protivnikove igre i nada u neki lucky run da ti se poklopi mnogo toga. Mi moramo drugachije da razvijamo igrache, u ligi je neophodno da se igra otvorenije i brzhe, jer metodoloshki kasnimo za Evropom i svetom u tom breedingu igracha. ;)

Naravno, o krivici FSSa sam tomove ovde pisao i pokachio se sa 7-8 likova, minimum.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 jun 2014, 18:29

Ja ni jednog trenutka nisam napisao da su oni vec sada WC igraci, ali da su odlicni za svoje godine - jesu!

Imamo jednu od najboljih U21 selekcija u Evropi i to je cinjenica... ;)

P.S. Nije rijec o A selekciji, jer vidim cesto ubacujes istu u kontekst ove price! Samo sam se nadovezao da imamo veliki potencijal u mladoj reprezentaciji i da dosta igraca iz nje vec sada igra u ozbiljnim i jakim evropskim klubovima i ligama!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jun 2014, 20:15

marconato je napisao/la:Ja ni jednog trenutka nisam napisao da su oni vec sada WC igraci, ali da su odlicni za svoje godine - jesu!

Imamo jednu od najboljih U21 selekcija u Evropi i to je cinjenica... ;)

P.S. Nije rijec o A selekciji, jer vidim cesto ubacujes istu u kontekst ove price! Samo sam se nadovezao da imamo veliki potencijal u mladoj reprezentaciji i da dosta igraca iz nje vec sada igra u ozbiljnim i jakim evropskim klubovima i ligama!
Ti si napisao ovo:
Znači, ekipa od igraca rodjenih 1992. i kasnije, u punom sastavu, sa pravim i dobrim strucnjakom se ne bi osramotila cak i na ovom SP da je ucestvovala!
Ja ti kazhem da si preterao. OK :?:

Znachi, stavljanjem klinaca da igraju protiv najjachih timova, dobili bi da nas jachi timovi rastachu kao shto je to radila Belgija na Marakani. Ako ti to nije bruka, onda: nishta.

Generalno se precenjuje malo taj potencijal koji nash fudbal ima. To je poenta moje priche. ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 jun 2014, 21:12

Takvi porazi se jednostavno desavaju! Ko ti garantuje da isto tako ne bi izgubili i da smo igrali sa najiskusnijom mogucom postavom??!

Isto kao sto si ti meni naveo taj poraz od Belgijanaca, tako i ja tebi mogu pomenuti Grcki debakl od Columbie, a ljudi opet igraju osminu finala... :roll: Francuzi napunise Svajcarce, a ovi opet imaju sanse za prolaz...

Ja svoje misljenje temeljim na tome da ti klinci vec uspijesno igraju sa najboljim! Zar taj Spajić ne igra iz kola u kolo sa ibrahimovićem, Falcao-om, Cavanijem...Zar Nastasić na vodi bitke sa RVP-om, Suarezom...Zar Jojić (izmedju ostalog) nije odigrao odlicnu utakmicu sa Realom? Zar Marković nije jedan od najboljih mladih igraca u Evropi ili jos konkretnije portugaslkog prvenstva?! .....

Dakle, oni kao takvi su sasvim sigurno kadar uzeti bod(ove) na ovakvom SP-u i da bi bez sumnje bili konkurentni mnogim ekipama...ALI nisam bzvz naglasio sa dobrim selektorom i pravom atmosferom!

Sto se tice tog precjenjivanja, ja bas mislim suprotno! Imamo odlicnu generaciju mladih fudbalera, jer da nije tako oni ne bi ni igrali gdje igraju i ne bismo bili prvi u izrazito jakoj grupi, gdje smo sa limiitranim selektorom opet pregazili navikane Belgijance :!:

Na kraju krajeva, koliko to imas igracki jacih U21 reprezentacija od nase u Evropi?!

P.S. Da me neko ne shvati pogresno, ponavljam, ne smatram ja naravno da bi oni tamo pravili show, ali se isto tako ne bi ni brukali, jer nema razloga za to kada momci vec igraju ozbiljan fudbal... ;)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 jun 2014, 21:20

Ovisi sta podrazumijevamo pod "WC igrac"...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.