21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog,doci
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Jos 22 sata.

Kaže Milovan Rajevac, čovjek koji je 3 puta dobio Nigeriju i jednom igrao neriješeno, da gotovo sve afričke ekipe imaju 5-6 minuta 'black-out' na svakoj utakmici, period gdje potpuno gube koncentraciju i taktički su dezorijentisani na terenu. Rekao je da tu treba tražiti veliku šansu, ako je moguće uvaliti im gol (pa možda i dva onako brzinski ko Francuzi) i nokautirati ih, poslije toga se teško oporavljaju.
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Senegal se jednom desio na SP-u, nema takvih više iz Afrike.
JEB*ĆEMO IM MAJKU !!!
JEB*ĆEMO IM MAJKU !!!
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Ako ovo ne uzmemo - pa idite kući pješke !

Desila se Gana prije 4 godine. Polako sa hebavanjem majke, Nigerija nije bolja od nas ali naivni su oni koji im sude na osnovu utakmice sa Iranom. Mogu se kladiti da ćemo se i mi poprilično namučiti sa njima.Amar Dzeko je napisao/la:Senegal se jednom desio na SP-u, nema takvih više iz Afrike.![]()
JEB*ĆEMO IM MAJKU !!!
Da se igra u evropi ili americi bio bih uvjeren u dobsr rezultst, no ova klima me brine i vidi se da se je tesko igrati. Ljudi su gola voda nakon 10tak minuta... nadam se ipak da ce nasa tehnicka superiornost doci do izrazaja, mada ne vjerujem da cemo ih rasturiti. 1:0 meni dosta
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Nadamo se dobrom rezultatu , ali bez obzira na sve , PONOSNI treba da budemo na ove momke !
Hvala im , sto .................... (duga prica , ispricana . )

Hvala im , sto .................... (duga prica , ispricana . )
Čelik do bagro
Bosna i Hercegovina se ne treba nikoga bojati. Pokazali smo protiv Argentine kako sa zalaganjem možemo mnogo toga postići. Izgubili smo prvi meč, više nesretno nego zasluženo ali to je fudbal. Greške se dešavaju, šteta da je kod oba gola jedan igrač direktno (indirektno) uticao na oba gola (sageo glavu kao da ide bomba prema njemu, te zabijanje u vlastitog igrača) ali opet ponavljam, greške su sastavni dio fudbala.
Nigerija nas je podcijenila i prije Svjetskog prvenstva, tako da sam siguran da će momci pokazati još veći inat na utakmici.
Napokon smo dobili igrača koji je vrhunski destruktivac u igri, te uz to zna i iznijeti loptu na pravi način. To nam je godinama falilo. Muhamed Bešić će biti jedan od traženijih igrača nakon Svjetskog prvenstva.
Sušić je izabrao logičnu taktiku sa jednim napadačem protiv Argentine i odigrali smo odličan meč, tako da očekujem identično taktiku i protiv Nigerije. Dosta nam je i bod, ali treba naravno ići na pobjedu. Vedo je pokazao da može uvijek zabiti, Misimović da je vrhunski igrač dok može (30-tak minuta), tako da možda možemo očekivati Misketa na klupi iako sumnjam da Safet ima toliko hrabrosti. Ne podcjenjujem Misketa, on je za mene creme de la creme fudbala ali se vidi da mu i dalje fali kondicije (iako je smršao par kilograma).
Nigerija i Iran su prolazni, samo smireno, koncentrisano uz ozbiljan pristup i rezultat će doći od sebe. Sretno Zmajevima, neka nas učine još jedanput ponosnima.
IGRAJ BOSNO NE DAJ SE,IGRAJ SVI SMO UZ TEBE!!!
Nigerija nas je podcijenila i prije Svjetskog prvenstva, tako da sam siguran da će momci pokazati još veći inat na utakmici.
Napokon smo dobili igrača koji je vrhunski destruktivac u igri, te uz to zna i iznijeti loptu na pravi način. To nam je godinama falilo. Muhamed Bešić će biti jedan od traženijih igrača nakon Svjetskog prvenstva.
Sušić je izabrao logičnu taktiku sa jednim napadačem protiv Argentine i odigrali smo odličan meč, tako da očekujem identično taktiku i protiv Nigerije. Dosta nam je i bod, ali treba naravno ići na pobjedu. Vedo je pokazao da može uvijek zabiti, Misimović da je vrhunski igrač dok može (30-tak minuta), tako da možda možemo očekivati Misketa na klupi iako sumnjam da Safet ima toliko hrabrosti. Ne podcjenjujem Misketa, on je za mene creme de la creme fudbala ali se vidi da mu i dalje fali kondicije (iako je smršao par kilograma).
Nigerija i Iran su prolazni, samo smireno, koncentrisano uz ozbiljan pristup i rezultat će doći od sebe. Sretno Zmajevima, neka nas učine još jedanput ponosnima.
IGRAJ BOSNO NE DAJ SE,IGRAJ SVI SMO UZ TEBE!!!
Neznam koliko nam je dobro igrati aa jednim spicom, bojim se da ne sagorimo u zelji da postignemo go. Rani go bi nam dosao kao halva da se ekipa rastereti, bojim se onog naseg grca. U ovim trenutcima je najbitnija jaka psiholoska terapija jer nasi zmajevi mogu pobjediti sve i jednu ekipu na svijetu ali isto tako mozemo se napatiti protiv Albanije ili Litvanije pogotovo kad nam je rezultat prijeko potreban.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
ne mogu cekati GRRRRRRRRRRRRRR... grizem ko grizli
slobodan sam ovaj vikend, a veceras tekma
ocekujem prvu pobjedu na sp, Ibisevic i Džeko, za 2:0
Nigerija jest jaka, ali nije to ona Nigerija iz 1998, a Bosna nikad jaca. HAJMOOOOOOOOOOOOOO
Nigerija jest jaka, ali nije to ona Nigerija iz 1998, a Bosna nikad jaca. HAJMOOOOOOOOOOOOOO
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Sepp Blatter ce danas u svecanoj lozi sa Begicem na stadionu gledati tekmu. 
Sent from my GT-I9300 via Tapatalk
Sent from my GT-I9300 via Tapatalk
Oni su jako nedisciplinovani (Nigerijci) kao i sve africke ekipe tu vidim sansu Lulica jer je i on zivac pa da malo isprovocira kojeg Nigerijca a ovaj ce mu vratiti crvenim kartonom.. 
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Seo će Mosesa isprovocirat na crveni, kad mu Seo nekoliko lopti sruši ima da ovaj poludi. Ali neće smjeti Seu ništa, kad vidi momčiluka, još kad vidi kako ruši gotov je. 
Igrači su puni optimizma ali i opreza, najbitnije je da vjeruješ u sebe i onda nema problema.
Igrači su puni optimizma ali i opreza, najbitnije je da vjeruješ u sebe i onda nema problema.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- 1988risha
- Kontakt:
Samo treba držati sredinu terena,i čekat šansu,pogriješit će Nigerijci 100%...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
samo da ne bude kontraInterista je napisao/la:Oni su jako nedisciplinovani (Nigerijci) kao i sve africke ekipe tu vidim sansu Lulica jer je i on zivac pa da malo isprovocira kojeg Nigerijca a ovaj ce mu vratiti crvenim kartonom..
Ma samo da ne mijenjamo sistem... Neka bude 4-2-3-1 pa neka ih reda kako hoće... Svakako se zajedno preko mjesec dana o oni najbolje znaju ko je u trenutno najboljoj formi!!!
Sent from my Home using fingers
Sent from my Home using fingers
- kenanbrajic
- Kontakt:
Sve je to super ako ne dobije crveni a Lula nosila.... :/Interista je napisao/la:Oni su jako nedisciplinovani (Nigerijci) kao i sve africke ekipe tu vidim sansu Lulica jer je i on zivac pa da malo isprovocira kojeg Nigerijca a ovaj ce mu vratiti crvenim kartonom..
-
jasko_juve
- Kontakt:
Italija izgubi od Kostarike, Englezi odoše kući, Španci takodjer. I onda se nadju ljudi da komentarisu tipa: " ovo ako ne dobijete idite kuci pjeske". Smijesno. Hvala im sto imam za koga navijati na ovom prvenstvu i sto jedva cekam utakmice. btw. nadam se da ce istu ekipu izvest kao i protiv Argentine. SRETNO MOMCI!
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Samo u utakmicu uci bez straha i sa velikom zeljom za pobjedom (kao Urugvaj i Kostarika ).Ocekujem 3+ tekmu.
Samo jaaaaaaaaakoooooooo

Samo jaaaaaaaaakoooooooo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.