21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

alemsa
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la alemsa » 22 jun 2014, 08:26

Kod faula nad Spahicem je kreno da svirne faul, medjutim pomocni sudija nije digao zastavicu, a imao je bolji ugao (vjerovatno mu je I rekao putem slusalica ne), vjerovo pomocnom sudiji sa druge strane. Tako da glavni arbitar je vjerovo kolegama. Kao sto je I cesto slucaj, sto se tice odluka gdje je direktno sviro, nije puno grijesio.

Kao sto @let rece bilo je bruku vremena da se nadoknadi gol ali Noske svojim neznanjem nam nije dao priliku za to.

Ghana juce okrenu rezultat protiv jedne Njemacke, Costa Rica dere velesile naspram sebe, Argentina jedva uze Iran a Noske prdi o nakom boljem protivniku.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 22 jun 2014, 08:33, ukupno mijenjano 2 puta.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jun 2014, 08:27

Preksinoć su bila dva rođendana, to se 100% napilo, cijelu noć teferičilo i logično nema igre.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 22 jun 2014, 08:29

Pocet cu od toga da je najbitnije da se nismo obrukali, ali mi je toliko krivo sto smo onako lose odigrali, nezalaganje pojedinaca, previse je euforije bilo, imao sam taj neki osjecaj da bi mogli u revelikoj zelji i izogriti. Prvo nas je dotukao ponisten gol, znaci, sto posto regularan pogodak nam je ponisten i ono sudija ako nije vidio, ja ne znam stvarno, pa ono u nasim kantonalnim ligama bi bio skandal, a ne jedno svjetsko prvenstvo. Džeko je kasnije imao bruku šansi, ali neće iu gol pa neće, ni u zadnjoj minuti kad smo stativu podrmali, ali nece u gol pa nece. Šunjiću skidam kapu :salut: odigro je lik maestralno, kao i Pjanke, Ibišević, Begović, pa i Džeko, imao je šansi ipak, mozda u par navrata da je cekao loptu na tanjiru, ali šta ćeš mu. Pored svega, dotuklo me je valjanje Nigerijaca na maltene svaki kontakt. Emenike je prolazio pored Spahe ko vjetar. Od svega sinoc, nije mi samo jasno ostalo zast izvede Hajrovića? U najmanju ruku cudna izmjena. Kolasinac ne udje minute...

Nedaj se Bosno!

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 08:31

LJudi ovome se jednom mora stati, pa ovo nigdje nema svi normalni sportovi koriste blagodati tehnike i zbog toga ima challange. Pa zamislie npr. u plivanju da je na sudiji zadnji hajde cire ko je pobjednik a vama ruke u "istom" trenu dotakle finish zbog toga imaju kamere i ostala tehnika. Definiivno uvesti challange tako da jedan paksu nije u stanju da na ovaj nacin rijesi tekmu mzda je sada kasno pravi trenutak je bio nakon kada su oni dali gol da smo na lijep nacin loptu urucili smradu sa novog zelanda uz jedan dobar tuber hraaakkk u facu pred cijelim svijetom i pravac ciku, reci im fino eto igrajte vi nogomet mi idemo kuci dakle bojkotovati fifu i pravila na taj nacin. Vjerovatno bi bilo kaznjeni astronomski ali onda se baciti na peticiju i aktivirati i druge zemlje sa sobom vjerujte da bi imali ogromnu podrsku sa tim bi usli u istoriju i ako bi uspjeli u namjeri bili bi najveci pobjednici. Safete smradu trebao si povuci ekipu sa terena i kuci ici, isto kao sto je Blaz Sliskovic trebao postupiti na marakani, sto je dosta drosta je. Uvesti fino challange hajde daj vamo pogledamo snimak jeste bio offside nije bio offside idemo dalje, to bi bilo fer za sve, podhitno fifi tj mafiji treba stati u kraj oni se tome protive jer na ovaj nacin karaju koga hoce dakle to im je ta moc pomocu koje mogu da rade sta hoce haaaallo ba pa sijetite se samo irske i onog rukometa od strane francuske jooj pa dobro smo mi prosli.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 22 jun 2014, 08:34

Cepi1981 je napisao/la:LJudi ovome se jednom mora stati, pa ovo nigdje nema svi normalni sportovi koriste blagodati tehnike i zbog toga ima challange. Pa zamislie npr. u plivanju da je na sudiji zadnji hajde cire ko je pobjednik a vama ruke u "istom" trenu dotakle finish zbog toga imaju kamere i ostala tehnika. Definiivno uvesti challange tako da jedan paksu nije u stanju da na ovaj nacin rijesi tekmu mzda je sada kasno pravi trenutak je bio nakon kada su oni dali gol da smo na lijep nacin loptu urucili smradu sa novog zelanda uz jedan dobar tuber hraaakkk u facu pred cijelim svijetom i pravac ciku, reci im fino eto igrajte vi nogomet mi idemo kuci dakle bojkotovati fifu i pravila na taj nacin. Vjerovatno bi bilo kaznjeni astronomski ali onda se baciti na peticiju i aktivirati i druge zemlje sa sobom vjerujte da bi imali ogromnu podrsku sa tim bi usli u istoriju i ako bi uspjeli u namjeri bili bi najveci pobjednici. Safete smradu trebao si povuci ekipu sa terena i kuci ici, isto kao sto je Blaz Sliskovic trebao postupiti na marakani, sto je dosta drosta je. Uvesti fino challange hajde daj vamo pogledamo snimak jeste bio offside nije bio offside idemo dalje, to bi bilo fer za sve, podhitno fifi tj mafiji treba stati u kraj oni se tome protive jer na ovaj nacin karaju koga hoce dakle to im je ta moc pomocu koje mogu da rade sta hoce haaaallo ba pa sijetite se samo irske i onog rukometa od strane francuske jooj pa dobro smo mi prosli.
DRUZE DOCE TO NA RED I U NOGOMETU ALI NE JOS.... OTOM POTOM.

FIFA :puke: :puke: pa jbmt mogli su sudije iz Nepala dobaciti ejjj Novi Zeland...pa jebla vas ta liga i nogomet sto ovi tamo sude bolji ima u BHPL. :facepalm:

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 22 jun 2014, 08:37

Cepi1981 je napisao/la:kada su oni dali gol da smo na lijep nacin loptu urucili smradu sa novog zelanda uz jedan dobar tuber hraaakkk u facu pred cijelim svijetom i pravac ciku.
hahahhaah umirem od smijeha :lol: :lol: :lol: Konačno eto da se nakon svega nasmijem. Kakav kralj :kralj:

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 08:41

Joj crnjaka u pm Safete smradu mrs iz repke ti si krivac mamlaze jedan, bio si igracina ipo ali si **** od trenera, ja sam talasika ali ebo me svako ako ih bolje nebi znao poredati, a o izmjenama i motivaciji da nepricam, ko pizdica si nedaj boze usprotiviti se jednom spahi fujj, odma si ga u 38-oj minuti trebao izbaciti vanka i nek prdi na njegovo mjesto Kolasinca i vozra.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 08:44

Šutevi 20 - 18 u korist Nigerije
13 - 10 u okvir gola (opet u korist Nigerije)

u drugom poluvremenu nas je Begović vadio težeg potopa (barem 3 gola je skinuo).

znao sam ja odmah poslije utakmice, da ce novozelandski sudijski ološ biti glavna tema i glavni krivac za poraz, da ce se o njemu pisati kasnije eseji , o FIFI isto...a to što je naš tokmak selektor postavio formaciju i zapoceo utakmicu bez lijevog beka :o :facepalm: to cemo vješto ignorisati.
Bice da je novozelandski ološ glavni krivac i za to što smo od 60 do 80 minute bili na konopcima :facepalm: , a u međuvremenu nas je Begović vadio svojim odbranama.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 08:44

Ma iznervira se insan danas kad nisam sve polupao komsije sam isprepadao ovda i zakleo sam se da vise svjetskog negledam, sajo budi sad mangup pa pusti irance da nas dobiju da se oduzimo ovim ugljesama ovim africkim orangutanima...

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 22 jun 2014, 08:49

fakat nesto kontam, ne sjecam se kad je izveo Spahića, Dzeku, znaci bez obzira na njihovu predstavu ikada i u jednoj tekmi :problem:

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 08:52

let3 je napisao/la:Šutevi 20 - 18 u korist Nigerije
13 - 10 u okvir gola (opet u korist Nigerije)

u drugom poluvremenu nas je Begović vadio težeg potopa (barem 3 gola je skinuo).

znao sam ja odmah poslije utakmice, da ce novozelandski sudijski ološ biti glavna tema i glavni krivac za poraz, da ce se o njemu pisati kasnije eseji , o FIFI isto...a to što je naš tokmak selektor postavio formaciju i zapoceo utakmicu bez lijevog beka :o :facepalm: to cemo vješto ignorisati.
Bice da je novozelandski ološ glavni krivac i za to što smo od 60 do 80 minute bili na konopcima :facepalm: , a u međuvremenu nas je Begović vadio svojim odbranama.
Sve to stoji buraz Bgovic je tiiito vidjeli ste kako iznosi njihovog glumca sa terena krevelji se frajer kao da su mu nogicu na saraftuk stavili fujj suvisno je burazeru pricati vise o taktici tj netaktici susica to je zagonetka za kolegij eksperta a kamo li za nas obicne srmtnike.... Dzeko, Spaha mrss zao mi Hajrovica momka su izgleda istraumirali nesto se izvinjava Dzeko fino se vidi ona face kaze izvini prepao se sto je zasmetao lipicaneru sto je bio u njegovoj zoni kretanja haaalo ba Hajrovicu legendo ebi mu onu retardiranu sekanu sto je bila na tribini sa onom amricom o kojoj nam mediji dosadjuju danima de loma koji clanak u kojem su avionu za sljedecu destinaciju haaalo kvaza novinari libo nas racku i za dzeku i za njegovu ofajlu ...

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 22 jun 2014, 08:54

Što se sudija tiče , ko god je pratio i jedno prvenstvo prije ovog zna da se uvijek navlači "poznatijem" protivniku i da su na svakom prvenstvu 70% sudija dilajle ,ovo se može ispravit samo tako da se odredi 10-ak najboljih sudija iz evrope isključivo i da oni sude sve tekme yebeš ti sudiju sa novog zelanda ili iz južnoafričke republike.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 08:54

sonik24 je napisao/la:fakat nesto kontam, ne sjecam se kad je izveo Spahića, Dzeku, znaci bez obzira na njihovu predstavu ikada i u jednoj tekmi :problem:
Ma kakvi oni su poput Majke Tereze jednostavno nezamjenjivi, davno bi ja njih iz vise razloga na zemlju spustio pa neka izvine kompletna nacija.
Zadnja izmjena: Cepi1981, dana/u 22 jun 2014, 08:55, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jun 2014, 08:55

Cepi1981 je napisao/la:Ma iznervira se insan danas kad nisam sve polupao komsije sam isprepadao ovda i zakleo sam se da vise svjetskog negledam, sajo budi sad mangup pa pusti irance da nas dobiju da se oduzimo ovim ugljesama ovim africkim orangutanima...
Treba ih sad izbacit, pustit Iran da nas pobjedi 10-0, samo zbog onog izležavanja. Kako i neće imati snage kad svake 2 min neko leži.

Ako Nigerija i prođe, da Bog da im Francuska uvlila 10 golova, izbila im svaku moguću želju za fudblaom a on sudiji ebem sve, ako ne vidiš stavi naočale, bem te čorava. (bez uvrede ikom)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 22 jun 2014, 08:58

moje vidjenje nakon prespavane noci i lijep pozdrav za naredne kvalifikacije.

1. formacija 4-2-3-1 je uigravana u pripremnim i nakon 3 utakmice gdje se uhvatio zamah pape rotira nelogicno i imamo 2 spora igraca u veznom redu medunjanina i misimovica (igrac i po na terenu manje od brzih nigerijaca)

2. spor medunjanin, povucen lulic i kiks spahic je kumovalo porazu, jer upravo je tu uvijek pucalo dok se lulic nije istrosio obosmjernom igrom raspamecenog spahica. djaba sto je uigravan kolasinac u zadnje 4 utakmice

3. ponisten gol...pucanje po to lijevoj strani - jer da je ondje bio kolasinac nista ne bi proslo

4. misimovic gusi pjanica

5. igrom medunjanina i misimovica pape se matirao u izmjenama. i umjesto da u drugom poluvremenu uvede salihovica i ibisevica odmah umjesto medunjanina i misimovica...on ceka do 60-te da mu crknu lulic i hajrovic....hajrovic kakav god da je od 60-te bio bi bolji od misketa koji se nije do kraja cuo, osim sto je onu loptu promasio. on je u 60-toj trebao kolasinca uvesti umjesto lulica...i to je to!

6. tino-sven susic? nemam rijeci!

7. priprema utakmice na psihickom planu - nula bodova, spremnost igraca - nula bodova, takticki pristup - 0 bodova. svi su trebali znati, da prvih 20min trebamo igrati povuceno i prepustiti im inicijativu da se potrose do poluvremena, a onda trostrukom izmjenom pri rezultatu 0-0 i promjenom formacije 4-5-1 u 4-4-2 dijamant navalitit i razmontirati ih...a mi navalili u prvih 30min i potrosili se...treba znati igrati po onakvom vremenu i reducirati snagu kad protivnik fizicki padne!

8. sve u svemu, tuzno je vidjeti da jedan cirkuzant na klupi nigerije takticki nadmudruje papeta koji je prvo sam sebe nadmudrio u 7 pomenutih tacaka!

i da, izgubili smo od najmladje reprezentacije na SP2014 za koju ne mozemo reci da ima iskustva igranja na prvenstvima + pomogli smo im da prebrode svoje svadje i vratili im mir u svlacionicu...postali smo eskperti da posrnule ekipe koje treba dotuci uzdignemo kao feniks iz pepela!
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 22 jun 2014, 08:59, ukupno mijenjano 1 put.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 08:58

Unofficialpage je napisao/la:
Cepi1981 je napisao/la:Ma iznervira se insan danas kad nisam sve polupao komsije sam isprepadao ovda i zakleo sam se da vise svjetskog negledam, sajo budi sad mangup pa pusti irance da nas dobiju da se oduzimo ovim ugljesama ovim africkim orangutanima...
Treba ih sad izbacit, pustit Iran da nas pobjedi 10-0, samo zbog onog izležavanja. Kako i neće imati snage kad svake 2 min neko leži.

Ako Nigerija i prođe, da Bog da im Francuska uvlila 10 golova, izbila im svaku moguću želju za fudblaom a on sudiji ebem sve, ako ne vidiš stavi naočale, bem te čorava. (bez uvrede ikom)
Tako je burazeru definitivno pustiti Iran, vise gotivim perzijance od ovih africkih ugljesa pogotovo nakon ovoga danas jos njihov onaj cmeljo od trenera tifusar jedan bijafrijski pizdara jedna ni da spomene sudijsku blamazu na bilo kakav nacin nista kao oni su ono svakako bili favoriti bili su oni istroseni ****..

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 22 jun 2014, 08:59

madridist je napisao/la:Što se sudija tiče , ko god je pratio i jedno prvenstvo prije ovog zna da se uvijek navlači "poznatijem" protivniku i da su na svakom prvenstvu 70% sudija dilajle ,ovo se može ispravit samo tako da se odredi 10-ak najboljih sudija iz evrope isključivo i da oni sude sve tekme yebeš ti sudiju sa novog zelanda ili iz južnoafričke republike.
ma ja ba, tamo dominira kriket, polo, onaj njihov ludi fudbal teren ide u krug 7 duluma i stuaju onu loptu u obliku jajeta...

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 22 jun 2014, 09:05

Al kako nas covjek hladno izbaci sa svjetskog. Pa kakav talent moras imati da krenes tekmu bez beka protiv ekipe cija je jedina kvaliteta upravo brzina krila i napadaca. I jos ti na kraju das izjavu da su te iznenadili brzinom. Ostale promasaje ne vrijedi komentirati nikako.

Jose Mourinho :"When we win it's because of everybody,when we lose it's my fault." :!:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 09:05

hz1987 je napisao/la:moje vidjenje nakon prespavane noci i lijep pozdrav za naredne kvalifikacije.

1. formacija 4-2-3-1 je uigravana u pripremnim i nakon 3 utakmice gdje se uhvatio zamah pape rotira nelogicno i imamo 2 spora igraca u veznom redu medunjanina i misimovica (igrac i po na terenu manje od brzih nigerijaca)

2. spor medunjanin, povucen lulic i kiks spahic je kumovalo porazu, jer upravo je tu uvijek pucalo dok se lulic nije istrosio obosmjernom igrom raspamecenog spahica. djaba sto je uigravan kolasinac u zadnje 4 utakmice

3. ponisten gol...pucanje po to lijevoj strani - jer da je ondje bio kolasinac nista ne bi proslo

4. misimovic gusi pjanica

5. igrom medunjanina i misimovica pape se matirao u izmjenama. i umjesto da u drugom poluvremenu uvede salihovica i ibisevica odmah umjesto medunjanina i misimovica...on ceka do 60-te da mu crknu lulic i hajrovic....hajrovic kakav god da je od 60-te bio bi bolji od misketa koji se nije do kraja cuo, osim sto je onu loptu promasio. on je u 60-toj trebao kolasinca uvesti umjesto lulica...i to je to!

6. tino-sven susic? nemam rijeci!

7. priprema utakmice na psihickom planu - nula bodova, spremnost igraca - nula bodova, takticki pristup - 0 bodova. svi su trebali znati, da prvih 20min trebamo igrati povuceno i prepustiti im inicijativu da se potrose do poluvremena, a onda trostrukom izmjenom pri rezultatu 0-0 i promjenom formacije 4-5-1 u 4-4-2 dijamant navalitit i razmontirati ih...a mi navalili u prvih 30min i potrosili se...treba znati igrati po onakvom vremenu i reducirati snagu kad protivnik fizicki padne!

8. sve u svemu, tuzno je vidjeti da jedan cirkuzant na klupi nigerije takticki nadmudruje papeta koji je prvo sam sebe nadmudrio u 7 pomenutih tacaka!

i da, izgubili smo od najmladje reprezentacije na SP2014 za koju ne mozemo reci da ima iskustva igranja na prvenstvima + pomogli smo im da prebrode svoje svadje i vratili im mir u svlacionicu...postali smo eskperti da posrnule ekipe koje treba dotuci uzdignemo kao feniks iz pepela!
Pitar sve objasnio nema sta samo kod zagonetke 6? znas sta je tu zonfa??? Susic skontao da smo puusha tj raspad sistema i uvodjenjem strasnog TSS-a pomirio se sa cinjenicom da smo donji pa veli da ubacim bratica neka se okusi malo SP jos ako iznenadi super.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 22 jun 2014, 09:06

tino?
kad kazem nemam rijeci - onda fakat nemam rijeci u nasem jeziku da opisem bilo sta vezano za njega, njegovu igru i odlazak na svjetsko prvenstvo.

zato postoje utakmice nigerija - bih...da se sudije iz banana drzava u prvom krugu uvjezbavaju i kale. do kraja svjetskog ovaj sudija ce biti maksimum 4-ti sudija i bice mu skrenuta paznja da jos poradi na svom znanju. za 10 dana niko se nece sjecati meca nigerija - bih i da je neki sudija svirao ofsajd a nije bio...
najtuznije je sto taj sudija nije svjestan da ne zna i da je slab sudija - on se trudio i radio svoj posao najbolje sto je znao...i ubjedjen je da je dobro odradio posao osim te 2-3 greske koje se svakom mogu desiti...

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.