Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Evo i na Papetovoj stranici da postavim svoje viđenje.
Hvala debelom Ronaldu. Hvala Gekasu. Hvala Džeki. Hvala Hajroviću. Hvala Ibiševiću. Hvala Safetu Sušiću na taktici protiv Litehštajna, Latvije 2X i jednom protiv Litvanije. Hvala svim igračima koji su izborili plasman reprezentacije na SP.
Nigerija. Dobra reprezentacija, ali su lošiji od nas. Počeli smo dobro utakmicu, čak i dali gol, dok nisu Nigerijci vidjeli da igramo bez lijevog beka. Kada se na jednoj utakmici desi da stoper (Spahić) jednom do dva puta mora pokriti rupu na beku, onda trener koriguje taj propust. Sinoć se desilo da Spaha mora stoijednom da pokriva rupu na beku i da opet igra stopera. Nigerijci su špartali našom lijevom stranom, jer je nismo ni imali. Spaha spašavao što se moglo spasiti.
Džeko dao gol-poništile sudije. Uradio ono što se od njega traži. Našao se u 4-5 prilika, ali nije pogodio. Da se nije trudio i zalagao, trčao ne bi se ni našao u prilikama. Nije Džeko kriv što su nam ljudi samo po jednoj strani napravili hiljadu proboja. Nije Džeko mogao zatvoriti tu stranu ili je morao igrati i beka.
Oba Matića su mogla vidjeti da Lulić više nema snage da sam pokriva lijevu stranu terena. Lulić igrao lijevo krilo, i eto da pomogne malo na beku? Spahić i Lulić zavaljeni.
U sredini, većinom na desnoj strani Medunjanin, Pjanić, Misimović, sva trojica ugušeni.
Onda izmjene. Izlazi raspoloženi Hajrović? Izlazi Medunjanin koji je u Izraelu naučio da igra u onakvim klimatskim uslovima. Izlazi Lulić, za kojeg sam mislio da će umrijeti na terenu, jer nije mogao igrati sam protiv kompletne desne strane Nigerije.
Ulazi Ibišević i Džeku vraća na polušpica.
Ulazi Salihović i opet sam na lijevom krilu? Opet nema beka.
Ulazi TSS, valjda amidža rekao, uđi i riješi utakmicu, postat ćeš heroj SP. Na kraju plakao, jer se riječi amidže nisu obistinile.
Džeko se na kraju smijao, vjerovatno genijalnoj postavci Safeta Sušića. TSS plače i niko mu ne prilazi da ga utješi. Što li?
Izjava genijalca Safeta Sušića:
Startna postava je bila iznenađujuća. Zbog čega nije igrao Kolašinac?
"Mi već mjesec dana radimo sa tim momcima, bio sam u dilemi koga da stavim na mjesto stopera. Bičakćić po meni nije spreman da odigra jaku utakmicu. Kolašinac je u svom klubu lijevi bek, teško ga je vratiti na stopera, oni su jaka i visoka ekipa, odlučio sam se za Šunjića, koji je korektno odradio posao".
Bičakčić nije za jake tekme, a igrao protiv Argentine?
Kolašinac u klubu igra lijevog beka, a mi utakmicu igramo bez lijevog beka. Lulić mu na krilu.
Safete ti si kralj, šah, car, genije taktike. Safete ti si svjetska trenerska klasa. Safete, HVALA TI, što je samo Asmir Begović shvatio tvoje taktičke zamisli i odigrao poziciju na koju si ga postavio.
Hvala debelom Ronaldu. Hvala Gekasu. Hvala Džeki. Hvala Hajroviću. Hvala Ibiševiću. Hvala Safetu Sušiću na taktici protiv Litehštajna, Latvije 2X i jednom protiv Litvanije. Hvala svim igračima koji su izborili plasman reprezentacije na SP.
Nigerija. Dobra reprezentacija, ali su lošiji od nas. Počeli smo dobro utakmicu, čak i dali gol, dok nisu Nigerijci vidjeli da igramo bez lijevog beka. Kada se na jednoj utakmici desi da stoper (Spahić) jednom do dva puta mora pokriti rupu na beku, onda trener koriguje taj propust. Sinoć se desilo da Spaha mora stoijednom da pokriva rupu na beku i da opet igra stopera. Nigerijci su špartali našom lijevom stranom, jer je nismo ni imali. Spaha spašavao što se moglo spasiti.
Džeko dao gol-poništile sudije. Uradio ono što se od njega traži. Našao se u 4-5 prilika, ali nije pogodio. Da se nije trudio i zalagao, trčao ne bi se ni našao u prilikama. Nije Džeko kriv što su nam ljudi samo po jednoj strani napravili hiljadu proboja. Nije Džeko mogao zatvoriti tu stranu ili je morao igrati i beka.
Oba Matića su mogla vidjeti da Lulić više nema snage da sam pokriva lijevu stranu terena. Lulić igrao lijevo krilo, i eto da pomogne malo na beku? Spahić i Lulić zavaljeni.
U sredini, većinom na desnoj strani Medunjanin, Pjanić, Misimović, sva trojica ugušeni.
Onda izmjene. Izlazi raspoloženi Hajrović? Izlazi Medunjanin koji je u Izraelu naučio da igra u onakvim klimatskim uslovima. Izlazi Lulić, za kojeg sam mislio da će umrijeti na terenu, jer nije mogao igrati sam protiv kompletne desne strane Nigerije.
Ulazi Ibišević i Džeku vraća na polušpica.
Ulazi Salihović i opet sam na lijevom krilu? Opet nema beka.
Ulazi TSS, valjda amidža rekao, uđi i riješi utakmicu, postat ćeš heroj SP. Na kraju plakao, jer se riječi amidže nisu obistinile.
Džeko se na kraju smijao, vjerovatno genijalnoj postavci Safeta Sušića. TSS plače i niko mu ne prilazi da ga utješi. Što li?
Izjava genijalca Safeta Sušića:
Startna postava je bila iznenađujuća. Zbog čega nije igrao Kolašinac?
"Mi već mjesec dana radimo sa tim momcima, bio sam u dilemi koga da stavim na mjesto stopera. Bičakćić po meni nije spreman da odigra jaku utakmicu. Kolašinac je u svom klubu lijevi bek, teško ga je vratiti na stopera, oni su jaka i visoka ekipa, odlučio sam se za Šunjića, koji je korektno odradio posao".
Bičakčić nije za jake tekme, a igrao protiv Argentine?
Kolašinac u klubu igra lijevog beka, a mi utakmicu igramo bez lijevog beka. Lulić mu na krilu.
Safete ti si kralj, šah, car, genije taktike. Safete ti si svjetska trenerska klasa. Safete, HVALA TI, što je samo Asmir Begović shvatio tvoje taktičke zamisli i odigrao poziciju na koju si ga postavio.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- povratakotpisanih
- Kontakt:
Ovo si dobro rekao za rukometaše. Ko je gledao mogao je primjetit kako Prce kao lider repke opominje i selektora i saigrače kada je to potrebno a i preuzima odgovornost na parketu. Dok u fudbalu takvog igrača nemamo.dubrovnik je napisao/la:Igraci kod Markovica i rukometasa na lekcije iz zalaganja i truda. Susica pustiti neka ide u Paris, posla se ne treba plasiti neca ga ni naci.Bojim se rasula sada i pada mi na pamet Hibicev interview prije prvenstva.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
-
- Kontakt:
Koji kompleksaši i negativci, naslađujte se, uvijek ste, i kad se gubilo i dobijalo.
- adriano_leite
- Kontakt:
Susic je usao s klupe i bio jedan od najboljih igraca u minutama u kojima je dobio sansu, a tokom prenosa utakmice komentator je rekao da je Seo imao povredu, tako da je normalno da ga Pape pokusa sacuvati za dalji dio takmicenja, jer smo svi vec upisali bodove protiv Nigerije koja nije nimalo naivna ekipa. Jedina greska Papeta je sto mu je igrao Miske do kraja i sto moraju Spahic i Dzeko da igraju po svaku cijenu. Dzeko ako se ne spametuje, vrlo brzo ce izgubiti mjesto u repki ako dodje neki trener koji iole smije da djeluje sam. Sto se tice Spahica, nadam se da je vec sada bivsi, jer ce nam usrati i sljedece kvalifikacije. To je igrac koji moze odigrati fantasticno, ali mu je dovoljna jedna utakmica da cijelu ekipu zavije u crno. To je radio u klubovima gdje je igrao, to radi i u repki. Ne treba mijenjati sve, ali par starosjedioca treba prekriziti sa svih buducih spiskova, ukljucujuci i kapitena.SamoZeljo je napisao/la:Poslije Argentine sam rekao da je ono bio maksimum ali ovo je sramota. Rezerva Hajduka igra a igrac prvog tima Shalkea ne igra. Ja takticara i g*vana.
Cuj Sunjic, cuj Tino. Pa kako ga nije sramota?!
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Gdje su ovi Sušićevci što ga braniše, pravi je to strateg i stručnjak. HAHAHAHAHHA
Pa da nismo mi jaki ko iran da uzmemo bod nigeriji, nismo mi Kostarika bog te koja gazi sve pred sobom, a ima imena u ekipi strašni sud, nikakva taktika, nikakva postavka nikakva formacija na sreću smo zalutali na sp sad je svima jasno, i neka samo mogu reći naašim stručnjacima tamo marš kući bjedo.

Pa da nismo mi jaki ko iran da uzmemo bod nigeriji, nismo mi Kostarika bog te koja gazi sve pred sobom, a ima imena u ekipi strašni sud, nikakva taktika, nikakva postavka nikakva formacija na sreću smo zalutali na sp sad je svima jasno, i neka samo mogu reći naašim stručnjacima tamo marš kući bjedo.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Al haj sto je prvo poluvreme fejlo taktiku,i svi su to vidjeli,sto nije drugo onda odmah vratio na staro ,i onda izvrsi izmjene za organizirati posebnu strucnu komisiju da ih analizira
A sto se tice nase fizicke "spreme" ,vise je to nezalaganje ,nego sto ne mogu, jer nisu oni ginuli 60min na terenu pa onda pali,recimo alzir je ginuo na terenu 60min i vise nisu mogli,ovi nasi su hendikepirani od pocetka. Jedino se izdvajaju pjanic i besic koji su u 2 utakmice pretrcali 50km.
“Ne smijemo se zavaravati, ali mi nismo bili favoriti. Kad odigramo dobro možemo se sa svima nositi, a kad je većina neraspoložena onda to ide znatno teže.”
Mora da su lose kurve imali

A sto se tice nase fizicke "spreme" ,vise je to nezalaganje ,nego sto ne mogu, jer nisu oni ginuli 60min na terenu pa onda pali,recimo alzir je ginuo na terenu 60min i vise nisu mogli,ovi nasi su hendikepirani od pocetka. Jedino se izdvajaju pjanic i besic koji su u 2 utakmice pretrcali 50km.
“Ne smijemo se zavaravati, ali mi nismo bili favoriti. Kad odigramo dobro možemo se sa svima nositi, a kad je većina neraspoložena onda to ide znatno teže.”

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
Na sta smo mi spali, pa da nam j*bena Nigerija ocitava lekciju fudbala pod palicom ovog retarda.
Ali ono sto je najgore, NIGDJE nema nikakve price o ostavci, a covjek je sa svakim potezom kojeg je povukao isao u prilog Nigeriji.
Sta cekate sportsport?! Barem ste vi bili objektivni dosad?!
Ali ono sto je najgore, NIGDJE nema nikakve price o ostavci, a covjek je sa svakim potezom kojeg je povukao isao u prilog Nigeriji.
Sta cekate sportsport?! Barem ste vi bili objektivni dosad?!
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
Ova nesreća je Zukina nepravda
Lose radit a dobru se nadat ne ide. Safete ne vracaj se lopove!!!
Lose radit a dobru se nadat ne ide. Safete ne vracaj se lopove!!!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- 1988risha
- Kontakt:
Nayebeniye ti je u životu kad se ogriješiš o nečije dijete... A u ovom slučaju prvo dijete je bilo Sanjin Prcić,drugo dijete je bio staloženi i smireni Zukanović... Cirkus je bio od početka priprema,objavljivanjem spiska,sa cirkusom smo i zavrsili...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Bolna mi ne bila.
- champions1921
http://sportsport.ba/bh_fudbal/spahic-n ... ssi/134201" onclick="window.open(this.href);return false;
Hajde neka je bar neko javno objasnio neke stvari, mada se tu jos mnogo skakljivih cinjenica moze reci ali izgleda da mnogima fali muda da se uhvate u kostac sa omanjom grupom ljudi koja nam je unistila finu sansu da napravimo mnogo vise u Brazilu..
Hajde neka je bar neko javno objasnio neke stvari, mada se tu jos mnogo skakljivih cinjenica moze reci ali izgleda da mnogima fali muda da se uhvate u kostac sa omanjom grupom ljudi koja nam je unistila finu sansu da napravimo mnogo vise u Brazilu..
BUDI ŽELJO !!!
Kako ga nije stid dan pred utakmicu izjavi ' nije nsma niko postavio cilj da prodjemo grupu
a najlaksa,isto ko i ona kvalifikacijska, u istoriji svjetskih prvenstava. O taktickim potezima je sve recemo, sinoc na kojoj god tv i koji god strucnjak da je upitan za misljenje ljudi slijezu ramenima.. sto je najgore pravdavaju ga ali ni njima nije jasno kako , tragikomicno..

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
- Principatus
- Kontakt:
Dodje mi da povratim kako onaj portal (reprezentacija) pokusava da ovo uljepsa. Objavljuju vec mjesecima placene clanke o Susicu i braticu i igracima agencije, a danas pisu kako su sudija i "nedostatak srece" krivi za poraz.
Hebem i njima i svakom novinaru kukavici u BiH sve sto im je drago.
Hebem i njima i svakom novinaru kukavici u BiH sve sto im je drago.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Pape kad pođeš povedi sa sobom Begićai Spahića,ova reprezentacija ne zaslužuju te likove i oni treba da budu prošlost.

Safete, hvala za magiju koju si rasipao kao igrač, hvala za sve u proteklim godinama. Ostaneš li, imati ćeš podršku od mene kao i bilo ko kad bi sjeo na tu stolicu, ali smatram da je vrijeme da se pozdraviš.
Hvala, doviđenja. Sretno u nastavku trenerske karijere.
Hvala, doviđenja. Sretno u nastavku trenerske karijere.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- 1988risha
- Kontakt:
PAPE OSTANI...
IDEMO NA EP DA IH SVE SRUŠIMO!!!
S PAPETOM U RUSIJU I QATAR!!!
NE ZASLUŽUJEMO TE PAPE!!!! OSTANI MOLIM TE !!!
Zadnja izmjena: 1988risha, dana/u 22 jun 2014, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.
Bolna mi ne bila.
Bilo mi je zao koliko ste pljuvali Papeta i kakvim imenima ste ga nazivali, uvijek sam govorio stanite da se ovo sve završi...
Evo završilo i sada mogu i ja otvoreno reci... Pape je najveći krivac za ovu blamažu... Imali smo najlošiju grupu a kako stvari stoje zavrsicemo zadnji!!!
Pape mora napustiti reprezentaciju a vrijeme je itekako došlo i za Misimovica i Spahica...
Dovesti novog selektora, vratiti Zuku, pozvati Prcica, Vrančića, Arslanagica, Zeca... Iskočiće tu jos koji igrač...
Sent from my Home using fingers
Evo završilo i sada mogu i ja otvoreno reci... Pape je najveći krivac za ovu blamažu... Imali smo najlošiju grupu a kako stvari stoje zavrsicemo zadnji!!!
Pape mora napustiti reprezentaciju a vrijeme je itekako došlo i za Misimovica i Spahica...
Dovesti novog selektora, vratiti Zuku, pozvati Prcica, Vrančića, Arslanagica, Zeca... Iskočiće tu jos koji igrač...
Sent from my Home using fingers
gnjido, nadam se da nikad vise neces krociti na svetu zemlju bosne i hercegovine 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- 1988risha
- Kontakt:
PAPE OSTANI...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.
Bolna mi ne bila.
Pape uspio si u meni ubiti volju za gledanjem utakmica repke....ovo protiv irana necu ni gledati
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
phily je napisao/la:Pape uspio si u meni ubiti volju za gledanjem utakmica repke....ovo protiv irana necu ni gledati
G BUSSA BUSS
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.