Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

mamaSmurf
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la mamaSmurf » 22 jun 2014, 19:44

Pa ja i rekoh da se oprosti,uradio je svoje,imamo igrača na izvoz, on je ionako beskoristan ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 22 jun 2014, 19:45

tepsija je napisao/la:Pade mi na pamet Mandžukić.Prva zvijezda Hrvatske,bez obzira što Modrić igra u Realu.
Ja o čovjeku nikad ništa loše nisam čuo,totalno pozitivan lik,gine na terenu.Kad su bile ove poplave bio sa običnim ljudima u Slavoniji,nema ga po žutim medijima,ne znam ni ima li djevojku.
Mi ćemo opet kad se slegne ova gorčina pratiti Edina,kako u reprezentaciji tako i u klubu u kojem bude igrao,i uvijek će biti naš ali definitivno bi se trebao spustiti na zemlju,biti običan kao Mandžo.
Zato sto Hrvati imaju malo normalnije novinare. Kad ni Mandzo nije mogao meda oni su (kao ostatak svijeta) skontali da je to do Stimca. U nas niko u ekipi nemoze meda i imamo kriminalno tele kao selektora, neki se mora kritikovati a Safeta i njegovu germansku bagru niko nesmije dirati.

Zato danas umjesto da citamo kritike na racun papeta koji jedini na svijetu igra bez ljevog beka imamo clanke poput ovih:

"Džeko nije zvijezda"
"Džeko nejneefikasnij"
"Džekina Amra vise nije nevina"

I onda naravno:
"Tino-Sven Susic pokazao patriotizam"
"Anel Hadzic zmaj koji zasluzuje prvu postavu"

itd itd

EDINE GLAVU GORE

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 22 jun 2014, 19:47

floyd je napisao/la:Dokle god ovaj novinarcic suti o Susicevim greskama koje spominje citav svijet, zato sto lete charterom o trosku saveza (jucer u dnevniku ovog portala spomenuto) nema pravo da uzima u usta Edina Dzeku.
Sad ce izgmizat ovi sujetni poltroncici saveza, koji ne smiju spomenut kriminalno vodjenje tima. Vec vidjeno i deplasirano.
Hajde da sute, nego ispade jos da je guranje Bratica i kopileta brata patriotski cin :rol:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 jun 2014, 19:51

Edin Dzeko - Zvijezda. Novinarcicici mogu samo da mu ga puse.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 22 jun 2014, 19:52

Nevjerojatno koja razlika.

slika

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 jun 2014, 19:53

Principatus je napisao/la:Edin Dzeko - Zvijezda. Novinarcicici mogu samo da mu ga puse.
evo zasto ja pisem da je on iznad reprezentacije.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 22 jun 2014, 19:55

Neutral je napisao/la:
Džeko je dao mnogo za BiH, nećemo se lagati, veliki promotor našeg fudbala ali ovo što igra u posljednje vrijeme u najboljim igračkim godinama je mizerno. Odnos prema našim novinarima pokazuje i odnos prema nama navijačima. Može dati intervju za druge, ali ne za naše jer su ga možda uvrijedili sa nekom pričom o Amrici.
HAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHA

OOOOOOOOOOOOOO Boze

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH

:rol: :rol:

DZEKO NAPOLJE, Novinari uz vas smo :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jun 2014, 19:55

Caeruleus je napisao/la:Nevjerojatno koja razlika.

slika
Sramota.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 22 jun 2014, 19:56

Cartman je napisao/la:

slika
Sramota.
Bruka jedna. :guz:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 22 jun 2014, 19:57

Hajde dosta vas je vise,napali ste ko copor vukova. Zasluzio je Edin mnogo vise od ovoga sto mu darujete.
Slazem se da je sinoc bio taraba ali to njemu na dusu. Isto tako Susic majstor fudbalski ali klinac trenerski.Samo jedno nam ostaje to je dovest za trenera Sir.Amara Osima ili Vahu . Kolasinac na klupu?Miske(uz duzno postovanje)starter?
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 jun 2014, 19:59

Ima li mozda ko gif kad su Nigerijci napadali sa strane ja msm i Dzeko onao lezerno prohoda u pravcu prema protivnickom golu, negdje oko aut linije je to bilo, jao kako sam tu popizidio odmah sam znao da od pobjede nema nista. :evil:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 jun 2014, 19:59

Jedino ovi strumfovi brane Edina. Hmm...
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 jun 2014, 19:59

Bez riječi za bh. javnost od prvog dana okupljanja
Teško je biti istinska zvijezda
Piše: F. Zametica
Danas, 18:28
Biti sportski novinar i pratiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine jedan je od najtežih zadataka za sve kolege u našoj zemlji.
PREPORUČI
Share on Facebook

Odštampaj Printaj
Reklama | Oglašavaj se

Ono što novinarsko pero napiše više se ne može povući, a pojedini redovi vas mogu pratiti tokom čitavog života. Meni, iskreno, ni to nije pretjerano bitno, jedino što mi je važno jeste da svojim čitateljima uvijek prenesem istinu i da napišem sve onako kako jeste. Nažalost nisam uvijek bio u prilici da to uradim. Zarad atmosfere u reprezentaciji neke su se stvari "gurale pod tepih".

Istinska zvijezda

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine pratim od februara prošle godine i prijateljske utakmice u Ljubljani protiv reprezentacije Slovenije. Kada sam dobio priliku da radim ovaj posao bio sam izuzetno sretan, prije svega što imam priliku da izvještavam bh. javnost o svakom koraku naših reprezentativaca, idola nacije, da u svijet iz Mix zone pošaljem izjave naših prvih zvijezda, Džeke, Spahića, Begovića, Ibiševića...

Prošlo je od tada skoro godinu i pol, a sada znam ko su prave zvijezde, prava gospoda i na terenu i van njega. Zvijezda nije samo na terenu, zvijezda nije samo dok su kamere upaljene i dok vas prate navijači, zvijezda treba biti i van terena, u svojoj sobi, između četiri zida, kao zvijezda se moraš roditi, ona prava, istinska, a ne lažna, jer njen sjaj nikada ne može potrajati zauvijek.

Istinska zvijezda može preći preko svoje sujete, istinska zvijezda ne smije biti egocentrik, istinska zvijezda mora znati i izgubiti, zaplakati kada je teško, biti bolja i pametnija od drugih kada stvari ne idu po planu, uvijek staviti interes reprezentacije, ispred svog ličnog.

Istinskoj zvijezdi nikada nije teško trenirati, ona nikada ne dovodi odluke selektora u pitanje, uvijek je tu za mlađe kolege. Istinska zvijezda ne smije tražiti povlašten status u odnosu na druge reprezentativce, jer samo tada njen sjaj će prevladati mrak koji svi mi ponekad imamo u sebi. Jedino tada će moći da se digne iz pepela kao feniks i bude još veća, bolja i sjajnija.

Engleski jezik više ne govorimo

Nije teško shvatiti da se ovi redovi odnose na Edina Džeku, najboljeg poslijeratnog fudbalera Bosne i Hercegovine. Momka koji nas je toliko puta obradovao, zbog čijih golova su se mijenjale ljudske sudbine, ali i momka kojeg je breme slave promijenilo. Baš kao da nije odrastao u gradu u kojem slava ništa ne znači ili barem nije značila. U gradu koji ne trpi ljude koji imaju visoko mišljenje o sebi, gradu kojem nije bitno da li si Andrić, Sidran, Brega, Čola, Pimpek, Daca, Kinđe, Edin, bitno je samo jesi li raja ili si šupak.

Odnos Edina Džeke prema novinarima poseban je par cipela, pa Džeki bh. sportski novinari pitanje nisu mogli postaviti od prvog dana okupljanja, pa sve do danas. Više i ne pokušavamo, nije nam ni važno šta Edin ima reći. Njegove izjave, bar one vezane za reprezentaciju, za strane medije polako prestajemo i prenositi. Malobrojna bh. novinarska svita koja se okupila u Brazilu sinoć je nakon utakmice u mix zoni gledala Džeku kako daje izjavu na engleskom jeziku kolegama iz Nigerije, Engleske, Francuske... Engleski jezik više ne govorimo niti želimo govoriti, jer smo kao i Edin Džeko, Bosanci.

Teško je valjda shvatiti da prosječan Bosanac želi čuti šta Edin ima reći na nekom jeziku koji on razumije, a da se pitanja koja postavljaju naši ljudi razlikuju od onih koja dolaze iz uređene Evrope. Ružno će zvučati, ali mene Edinova izjava i ne interesuje, ja sam samo servis, glasnik i ljudima prenosim ono što njih zanima, a njih zanima šta Edin ima reći, boli li njega poništen gol, je li bilo teško igrati u tropskim uslovima Cuiabe, zašto se nasmijao nakon sudijskog zvižduka, je li taj osmijeh ironičan, gorak, težak? Kako se osjećao kada je na Maracanu sa ostatkom Zmajeva doveo bh. himnu?

Dijamantova "PR služba"

Ostali smo uskraćeni za te odgovore, jer Edin Džeko za bh. javnost već odavno ne govori. Dijamant ima "PR-a u sukobu interesa", koji će nam putem Facebooka prenijeti šta Edin misli, a priliku da postavimo pitanje idolu mnoge djece već odavno nemamo. Nećemo mi Edina ništa pitati o privatnom životu, baš kao što ne pitamo ni bilo koga drugog. Ne želimo od Edina nikakve povlastice ili bilo kakve poklone, želimo samo znati šta on misli o fudbalu.

Čovjek, portparol, koji je uspio posvađati Edina sa cjelokupnom bh. novinarskom svitom radi na svoju ruku, zarad lične promocije i potezima koje vuče samo šteti našem najboljem igraču i atmosferi. Zbog toga danas svi analiziraju Edinov nastup na svoju ruku, svako ima svoje mišljene, svoju priču i svoju istinu, a Edinovu nažalost nismo mogli čuti. Šutili smo zarad mira u kući, ali pred početak nove kampanje, stvari će se morati promijeniti.

Još uvijek nije kasno da Edin zasija istim onim sjajem koji ga je ne tako davno krasio. Još uvijek nije kasno da loptu spusti na zemlju, odigra pas za Papeta ili nekog budućeg selektora i zajedno sa njim sredi nered u svlačionici i oko nje. Da pokaže mlađim šta znači biti zvijezda, ona prava istinska, a ako tako i ne bude, ne trebamo se plašiti, velikih i pravih zvijezda u našem timu na sreću ima, a zovu se Asmir, Haris, Vedad, Senad, Miralem, Mensur...
__________________________________________________________________________________________________
Bolje bi bilo da se nikada nisi ni bavio ovim poslom. Ti novinar. Fuj. Ovo š.upak na koga si mislio. Ti pišeš tekstove. Upravo ova rečenica, govori sve o tebi: "bitno je samo jesi li raja ili si šupak".
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 22 jun 2014, 20:00

slika
A mozda je i Dzeko trebao dotrcati do Spahica da pokupi loptu? U jednim trenutko su Pjanic, Misimovic i Medunjanin zajedno dosli da preuzmo loptu, kad je vec bal nek je maskenbal jelde trebo je i Dzeko snjima? Nije on kriv sto nas vodi tele.

Sto se tice clanka

"bitno je samo hoces nam platiti turu ili ne"

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 jun 2014, 20:02

Za lose odigrano na SP je kriv Susic i samo Susic , ali nezalaganje i onakvu partiju kao sinoc nemogu halaliti Edinu! Nije njegov Ego veci od repke!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 jun 2014, 20:03

Ovi napadi na Dzeku su komicni.
I ja zelim naruciti clanak na SS.ba. Morel jedna porcija cevapa i piva? :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 22 jun 2014, 20:04

Stoperi vise pretrcali od naseg "dijamanta" :rol:

Safete, Safete, gdje ce ti dusa :oops:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 jun 2014, 20:10

dr.van nostrand je napisao/la:Stoperi vise pretrcali od naseg "dijamanta" :rol:

Safete, Safete, gdje ce ti dusa :oops:
Pa morali su kada nije imao lijevog beka. Zamisli Humelsa da mora igrati stopera i beka istovremeno. Taktička postavka Sušića je najnovija inovacija u svijetu fudbala. Ovakvu postavku još nikada nije ni jedan trener na svijetu prezentirao fudbalskim zaljubljenicima.

Pročitaj šta njegove kolege iz svijeta fudbala misle o Sušiću i njegovoj inovaciji.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 22 jun 2014, 20:14

rob do bagro je napisao/la:Ima li mozda ko gif kad su Nigerijci napadali sa strane ja msm i Dzeko onao lezerno prohoda u pravcu prema protivnickom golu, negdje oko aut linije je to bilo, jao kako sam tu popizidio odmah sam znao da od pobjede nema nista. :evil:

Taj detalj me najvise ispizdio na utakmici.
Lagano pogledom propratio kako onaj nigerijac trci pored njega.
Gledam fudbal vec 25 godina, onakvo sto jos nikad nisam vidio.

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 22 jun 2014, 20:16

Principatus je napisao/la:Ovi napadi na Dzeku su komicni.
I ja zelim naruciti clanak na SS.ba. Morel jedna porcija cevapa i piva? :lol:
Jedan clanak mjesecno ulazi u clanarini Germanske Agencije. Sjecam se kad su od Harisa Bukve pravili zvijezdu :mrgreen:

Sreca pa ovaj Bukva nije uspio ni u Hajduku, inace bi jos jedan igrac bio **** iz kadra kao Prcic, Zukanvovic i Rahimic.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hansbosna, hurem, MiranGlasnic, Normus90 i 49 gostiju.