Safet Sušić - Pape

odjava
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la odjava » 23 jun 2014, 00:40

FaraonTM je napisao/la:@odjava

U prvoj je imao asistenciju za jedini gol, za mene nije bio lošiji od ostalih. A jučer, pa kad kudiš Lulića zbog jučerašnje tekme moraš imati na umu da je momak igrao SAM po lijevoj strani, znači i krilo i beka i da trči i za sebe i za Medunjanina i da pokriva što Spaha zayebe.
osim asistencije najgori igrac protiv argentine.prvo sto nije mogao odigrati tacan pas,nazad je blago receno bio katastrofalan,a duel igra da ne pricam uz nedostatak kondicije jer ne moze odigrati 50 minuta.a ovo nije cirkus,ovo je sp na kojem svaki igrac mora biti fizicki besprijekoran.visca je odigrao odlicno prijateljske,momak je svjez i puno je bolje da je igrao i protiv nigerije gdje bi ima li brzi bok,ali ko nas pita.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 23 jun 2014, 00:41

1988risha je napisao/la::rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: KOJI LIK !!!
[youtube][/youtube]
Ovaj od tuge izludjeni momak je sve rekao,u dvije,tri rijeci.Nema se sta dodat.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 23 jun 2014, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2014, 00:42

damir_82 je napisao/la:
Kralju, rekao sam da je od ponudjenih igraca najblizi ideji bocnog igraca, jer kad sagledamo ofanzivno-defanzivne kvalitete alternativa vidimo da je Kolasinac bek (do pola) a Visca krilo (od pola)...
Mi smo u prvoj tekmi sa lijevom stranom u kombinaciji Kolasinac - Lulic dobro zatvorili lijevu stranu defanzivno, ali smo ofanzivno bili tupi...

Rezultat te postavke su bile sanse za Edina koje je Hare servirao...
Nismo prosli dalje, i naravno da je na sefu parade najveca odgovornost, ali ovdje se poziva na linc, i negira odgovornost bilo koga drugog.... Sve sto je uradio ima smisla kad se sagleda roster kojim raspolazemo, i sve je uradio iz najbolje namjere da dobijemo utakmicu(e)....
Po meni bi bilo zadovoljavajuce da je Kolasinac odigrao "samo" beka. Jer najvjerovatnije nebi primili gola. A da je Lulic odigrao samo krilo. A u 60 minute zamjeniti Lulica sa Viscom. Na taj nacin mislim da bi bili cak i ozanzivno opasniji sa Lulicem na krilu nego sa Medunjaninom.

Dobro Medunjanin je stvorio Dzeki par prilika. Pa stvorio bi mu bar toliko i Lulic da je igrao krilo umjesto njega. Velika steta trebao je igrati kao i prosle 4 utakmice i nista ne mijenjati. Ovo je bila prilika generacije. SP je lakse od EP ali eto. Steta jaro.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 23 jun 2014, 00:44

Evo sad sam pogledao opet prilog ftv-a, covjece nekako sve to ima sad vise smisla :oops: Trebali smo bolje znati. Vrijeme je i da Spahic ide uz selektora. ;) Prisjetio sam se i nekog lika sa foruma koji je tvrdio da mu se Spahic javljao na fejsu i psovao mu sto lose pise o njemu na netu. Sad mu vjerujem :urnebes:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 jun 2014, 00:49

odjava je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:@odjava

U prvoj je imao asistenciju za jedini gol, za mene nije bio lošiji od ostalih. A jučer, pa kad kudiš Lulića zbog jučerašnje tekme moraš imati na umu da je momak igrao SAM po lijevoj strani, znači i krilo i beka i da trči i za sebe i za Medunjanina i da pokriva što Spaha zayebe.
osim asistencije najgori igrac protiv argentine.prvo sto nije mogao odigrati tacan pas,nazad je blago receno bio katastrofalan,a duel igra da ne pricam uz nedostatak kondicije jer ne moze odigrati 50 minuta.a ovo nije cirkus,ovo je sp na kojem svaki igrac mora biti fizicki besprijekoran.visca je odigrao odlicno prijateljske,momak je svjez i puno je bolje da je igrao i protiv nigerije gdje bi ima li brzi bok,ali ko nas pita.
Možemo ovako do sutra, Lulić trči više nego iko + imao asistenciju. Da mu je Seo sinoć čivao leđa sve bi bilo drugačije ali kao što kažeš ko nas pita.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 23 jun 2014, 00:50

donniedarko je napisao/la:Evo sad sam pogledao opet prilog ftv-a, covjece nekako sve to ima sad vise smisla :oops: Trebali smo bolje znati. Vrijeme je i da Spahic ide uz selektora. ;) Prisjetio sam se i nekog lika sa foruma koji je tvrdio da mu se Spahic javljao na fejsu i psovao mu sto lose pise o njemu na netu. Sad mu vjerujem :urnebes:
Tek sad covjek vidi istinu. I ja sam danas pogledao prilog covjece sve sad ima smisla!

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 23 jun 2014, 00:51

grad-na-rijeci-sani je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:Evo sad sam pogledao opet prilog ftv-a, covjece nekako sve to ima sad vise smisla :oops: Trebali smo bolje znati. Vrijeme je i da Spahic ide uz selektora. ;) Prisjetio sam se i nekog lika sa foruma koji je tvrdio da mu se Spahic javljao na fejsu i psovao mu sto lose pise o njemu na netu. Sad mu vjerujem :urnebes:
Tek sad covjek vidi istinu. I ja sam danas pogledao prilog covjece sve sad ima smisla!
O kojem prilogu je rijec?

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 23 jun 2014, 00:53

Da budemo jasni nije samo Safet kriv za ovaj poraz.Igraci su igrali ko pi*** .Jedna Costa Rica je pobjedila dvije fudbalske velesile.Kad cemo mi pobjediti te ? NIkad brate nikad a mozda ni tada.Nase plafon pobjede su one protiv Grcke I Danske .

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 jun 2014, 00:54

Ajax je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Kralju, rekao sam da je od ponudjenih igraca najblizi ideji bocnog igraca, jer kad sagledamo ofanzivno-defanzivne kvalitete alternativa vidimo da je Kolasinac bek (do pola) a Visca krilo (od pola)...
Mi smo u prvoj tekmi sa lijevom stranom u kombinaciji Kolasinac - Lulic dobro zatvorili lijevu stranu defanzivno, ali smo ofanzivno bili tupi...

Rezultat te postavke su bile sanse za Edina koje je Hare servirao...
Nismo prosli dalje, i naravno da je na sefu parade najveca odgovornost, ali ovdje se poziva na linc, i negira odgovornost bilo koga drugog.... Sve sto je uradio ima smisla kad se sagleda roster kojim raspolazemo, i sve je uradio iz najbolje namjere da dobijemo utakmicu(e)....
Po meni bi bilo zadovoljavajuce da je Kolasinac odigrao "samo" beka. Jer najvjerovatnije nebi primili gola. A da je Lulic odigrao samo krilo. A u 60 minute zamjeniti Lulica sa Viscom. Na taj nacin mislim da bi bili cak i ozanzivno opasniji sa Lulicem na krilu nego sa Medunjaninom.

Dobro Medunjanin je stvorio Dzeki par prilika. Pa stvorio bi mu bar toliko i Lulic da je igrao krilo umjesto njega. Velika steta trebao je igrati kao i prosle 4 utakmice i nista ne mijenjati. Ovo je bila prilila generacije. SP je lakse od EP ali eto. Steta jaro.
I ja bih igrao sa istim sastavom kao protiv Argentine, uz mozda izmjenu Sunjic-Bicakcic... I ja sam misljenja da je bolje osigurati se nazad, pa onda graditi igru prema gore...
Ali selektor je sa njima na treninzima, i on odlucuje.... i ja sto sam vidio na treninzima dok su bili tu, Sunjic mi je odlicno djelovao...Nije fudbal samo ono sto se vidi na utakmici...trening cesto puno kaze....
Meni samo nema smisla ta prica o pogresnoj taktici kad smo mi takticki tako stajali da smo pasovima i postavkom kreirali sanse za Edina, sto je i krajnji cilj takticke postavke trenera.... a opet defanzivno smo ok stajali dok neki Nigerijac ne preleti Spahu... Svi su zaboravili da je Mujdza sam pokrivao desnu stranu, a konstantno ponavljaju kako nam je Lulic fizicki/trkacki najspremniji igrac...Pa sta je cudno u odluci da ovaj put on bude bocni igrac?
Bice jos prilika...svaka skola se placa... Boli poraz, ali vise bole druge stvari u avliji.... Krenuvsi od onih koje ni sinocnji poraz ne boli, kao sto ih nije bolio ni poraz od Portugala u prvom barazu...

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 00:57

Armala je napisao/la:O kojem prilogu je rijec?

[youtube][/youtube]

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 23 jun 2014, 00:58

Aha, znam taj, reko da nije nesto novo. ;) Sve tacno

selfmade
Kontakt:

Post Postao/la selfmade » 23 jun 2014, 01:06

Nije samo potreba promjena na poziciji selektora. Nekako, stece se utisak da je reprezentaciji prijeko potreban Sportski direktor. Ocito je da komunikacija na relaciji savez- selektor- igraci nije najbolja i nedostaje tu jedna karakterna licnost, koja ce to sve uvezati i dici na jedan visi nivo. Osoba, kojoj nece biti problem i posvadjati se sa igracima i ukazati selektoru na greske, radi ostvarivanja sportskih rezultata. Begici, Pilavi i slicni, to nisu niti ce kada biti, bez obzira koju funkciju obnasali.

Po meni, u bosanskohercegovačkom fudbalu, jedino, takva osoba je Amar Osim, a za selektora, ipak, Sergej Barbarez. Vrijeme je.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2014, 01:09

damir_82 je napisao/la:
I ja bih igrao sa istim sastavom kao protiv Argentine, uz mozda izmjenu Sunjic-Bicakcic... I ja sam misljenja da je bolje osigurati se nazad, pa onda graditi igru prema gore...
Ali selektor je sa njima na treninzima, i on odlucuje.... i ja sto sam vidio na treninzima dok su bili tu, Sunjic mi je odlicno djelovao...Nije fudbal samo ono sto se vidi na utakmici...trening cesto puno kaze....
Meni samo nema smisla ta prica o pogresnoj taktici kad smo mi takticki tako stajali da smo pasovima i postavkom kreirali sanse za Edina, sto je i krajnji cilj takticke postavke trenera.... a opet defanzivno smo ok stajali dok neki Nigerijac ne preleti Spahu... Svi su zaboravili da je Mujdza sam pokrivao desnu stranu, a konstantno ponavljaju kako nam je Lulic fizicki/trkacki najspremniji igrac...Pa sta je cudno u odluci da ovaj put on bude bocni igrac?
Bice jos prilika...svaka skola se placa... Boli poraz, ali vise bole druge stvari u avliji.... Krenuvsi od onih koje ni sinocnji poraz ne boli, kao sto ih nije bolio ni poraz od Portugala u prvom barazu...
- Sunjic jos uvjek mislim da je prespor da bi igrao u prvih 11. Ali eto juce je odigrao dobro. Ali jednostavno njegovi nedostatci su vidljivi. Dobar je u zraku i spor protiv vrhunskih igraca po zemlji. Ali jos uvjek koristan igrac za siri spisak. Posto je odigrao juce dobro on nije tema.
- Mujdza nije sam pokrivao desni stranu nego je imao ispred sebe pravo krilo Hajrovica.
- Lulic jeste trkacki najspremniji igrac ali je ipak Mujdza defanzivno spremniji od Lulica.
- Kao sto sam rekao velik steta. Ali slazem se da netreba pljuvati po Papetu.
- Ali ako se kojem slucaju pruzi prilika za Vahu treba ga angazovati bez razmisljanja.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 jun 2014, 01:20

ljudi nikako da shvate da se ovaj poraz "desio" davno, a ne sinoc...desio se pogresnom selekcijom igraca, poltronskim odnosom selektora, KATASTROFALNIM pripremama, pozivanjem povrijedjenih, krizanjem zdravih igraca, stvaranjem lose atmosfere u ekipi..a sve to je pocelo davno, prije egipta, kulminiralo protiv egipta , a zavrsilo sinoc..

JEDINI nacin na koji smo mi mogli sa ovako nespremnim igracima odigrat sinoc je bilo totalna defanziva i igra na bod...znaci Mujdza-Spaha-nebitno-Lulic u odbrani, ispred njih Besic-Kolasinac kao dva trkaca zadnja vezna, desno Pjanic, lijevo Hajrovic i gore Dzeko i Vedo i samo nabijat loptu pa ako sta Dzeko i Vedo urade dobro i jest, il cekaj kakav prekid..ako nista ne bude dobar je i bod...

to je bio jedini nacin, jer da je je.eni Lipi vodio onako ranjenu, povrijedjenu, nemotivisanu ekipu sinoc ne bi bolje prosao..mi smo jedva sabrali 11 igraca (tj nismo ni sabrali) koji su u punom trenaznom procesu...povrijedio nam je pola ekipe Susic na svojim "pripremama" pa sta je to radio s njima a ovako nepripremljeni..kako i nece biti kad je otkazano 100 treninga...sinoc NIJE MOGLO zavrsit drugacije, osim ovako kako sam rekao, bunker pa nabijaj na ovu 2 da sta urade..a ko je kriv sto je ekipa u takvom psihofizickom stanju- samo i iskljucivo selektor koji je katastrofalno vodio i pripremio ovo prvenstvo...ubacis nove igrace, novu formaciju, imas pola ranjene ekipe, pola nemotivisane, nove igrace, neuigrane linije i ocekujes cudo...jbg stari cudo treba zasluzit;)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 jun 2014, 01:23

ultrasstyle_tz je napisao/la:ljudi nikako da shvate da se ovaj poraz "desio" davno, a ne sinoc...desio se pogresnom selekcijom igraca, poltronskim odnosom selektora, KATASTROFALNIM pripremama, pozivanjem povrijedjenih, krizanjem zdravih igraca, stvaranjem lose atmosfere u ekipi..a sve to je pocelo davno, prije egipta, kulminiralo protiv egipta , a zavrsilo sinoc..
100%
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

stampy

Post Postao/la stampy » 23 jun 2014, 01:26

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 jun 2014, 01:28

Consigliere je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ljudi nikako da shvate da se ovaj poraz "desio" davno, a ne sinoc...desio se pogresnom selekcijom igraca, poltronskim odnosom selektora, KATASTROFALNIM pripremama, pozivanjem povrijedjenih, krizanjem zdravih igraca, stvaranjem lose atmosfere u ekipi..a sve to je pocelo davno, prije egipta, kulminiralo protiv egipta , a zavrsilo sinoc..
100%
Jos ce biti ovakvih utakmica ma ko nas vodio, bitno je ko igra!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rios

Post Postao/la Rios » 23 jun 2014, 01:29

damir_82 je napisao/la: Meni samo nema smisla ta prica o pogresnoj taktici kad smo mi takticki tako stajali da smo pasovima i postavkom kreirali sanse za Edina, sto je i krajnji cilj takticke postavke trenera.... a opet defanzivno smo ok stajali dok neki Nigerijac ne preleti Spahu... Svi su zaboravili da je Mujdza sam pokrivao desnu stranu, a konstantno ponavljaju kako nam je Lulic fizicki/trkacki najspremniji igrac...Pa sta je cudno u odluci da ovaj put on bude bocni igrac?
Bice jos prilika...svaka skola se placa...
Sinoc je tebra sve bilo pogresno..Formacija,sastav,taktika,izmjene..Sve.. Prvo,formacijski smo igrali bez LB,ako je to bio Lulic onda smo igrali bez krila,ako je krilo igrao Miske onda smo igrali bez poluspica..Kako god da okrenes neka pozicija je falila..Dalje,igrali smo sa 3 igraca u sredini terena,u nekih 10-15 metara bukvalno..Medunjanin mi nikad besmislenije nije izgledao kao sinoc,Besic ga gusio u def. zadatcima,Pjanic i u def. i u ofanzivnim,a Miske u ofanzivnim,a opet on svima njima smetao..Lulic ostavljao brisani prostor po lijevoj strani koji je morao da pokriva Spaha,al opet da ostavlja prostor na stoperu..Pjanic mi je djelovao kao da ne zna da li da krene naprijed,ili ipak mora ostati nazad,ili ce na krilo..Miske nominalno lijevo krilo a visio iza Dzeke..Takticki jos gore..Nit smo napadali,nit smo se branili,nit je bilo presinga,nit je bilo nekih kontri,nit smo cekali prekide..Nista..Bezidejno smo djelovali cijelu utakmicu,nit glave nit repa..Sto se sastava tice,Bicakcic odigrao cijelu utakmicu protv tezeg protivnika,sinoc na klupi..Zasto? Mogao je biti samo spremniji,nikako dugacije..Kolasinac na klupi..Zasto? Izmjene da ne povjerujes..Nama treba ritma,brzine,prodornosti a on ubacuje Seju( povridjen vec 10 dana ),Tina i Vedu..Vadi Hajrovica i Lulica,jedinu dvojicu koja su nam to mogla ponuditi..Ostavlja Misimovica svih 90 min a svaku utakmicu ga vadio oko 60-70 minute..
Prica kako smo umorni i zbog toga izgubili,a danas vidimo da smo pretrcali vise od Nigerije..Gdje tu logika,gdje tu trenersko oko koje prepoznaje problem..Drugi razlog mu je bio da je Nigerija bolja ekipa..Ma nemoj,po cemu?
Safet je htio da ispadne strucnjak a na kraju ispao neznalica..Svakako,tu je i losi Spaha,sudijska kradja,sve to stoji..Ali na prvom mjestu Safet..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 23 jun 2014, 01:31, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 23 jun 2014, 01:30

Pa neuspjeh je mjesavina uticaja kabadahija u vidu kljucnih igraca Dzeko i Spahic te selektora bez znanja koji se na kraju predao te sam poceo sa nepotizmom i sl. Dobili smo poraz u jednoj od najvaznijih utakmica koje smo ikad igrali iako smo na drugoj strani imali loseg suparnika ;)

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 jun 2014, 01:34

Ajax je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
- Sunjic jos uvjek mislim da je prespor da bi igrao u prvih 11. Ali eto juce je odigrao dobro. Ali jednostavno njegovi nedostatci su vidljivi. Dobar je u zraku i spor protiv vrhunskih igraca po zemlji. Ali jos uvjek koristan igrac za siri spisak. Posto je odigrao juce dobro on nije tema.
- Mujdza nije sam pokrivao desni stranu nego je imao ispred sebe pravo krilo Hajrovica.
- Lulic jeste trkacki najspremniji igrac ali je ipak Mujdza defanzivno spremniji od Lulica.
- Kao sto sam rekao velik steta. Ali slazem se da netreba pljuvati po Papetu.
- Ali ako se kojem slucaju pruzi prilika za Vahu treba ga angazovati bez razmisljanja.
Svi su tema pa i Sunjic... Pokazao je (konacno) da ima kvalitet da na visokom nivou odigra utakmicu... Bio je pravovremen i manjak brzine je nadoknadio svojim postavljanjem uz igraca i snaznim ulaskom u svaki duel... Dakle pokazalo se da ga Safet nije bezveze zvao....
"Svi su zaboravili da je Mujdza sam pokrivao desnu stranu" se odnosilo na neke ranije tekme reprezentacije... Prije Hajrovica.... Lijevo smo imali Papac - Lulic ili Salihovic - Lulic, a desno je to odradjivao Mujdza....
Nisam niti jednom usporedjivao defanzivne kvalitete Mujdze i Lulica, vec samo konstatovao da ako vec hoces da igras sa bocnim igracem na lijevoj strani, i da taj igrac pokriva cijelu stranu, onda je najlogicnije da kod nas tu poziciju povjeris Lulicu, jer mu je omjer defanziva-ofanziva najblizi.... Kolasinac moze igrati samo defanzivno, Visca samo ofanzivno a Lulic moze igrati i ofanzivno i defanzivno, iako je, naravno, mnogo bolji u ofanzivnim zadacima.....
Pape je sa igracima zaradio dovoljno da se Vahi plati, pa i da mu pojaca cifra od eventualnih premija....

Pape je presao preko mnogo stvari zarad interesa reprezentacije i za to mu hvala, jer da je tjerao inat isli bi mi bez nekih igraca u Brazil... Kod Vahe bi se takvi odstranili iz ekipe, a pitanje je da li bi to u nasem slucaju bilo kontra produktivno.... Ne znamo dok ne budemo vidjeli....

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.