Safet Sušić - Pape

ZahaKING
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la ZahaKING » 23 jun 2014, 02:24

Sabinho je napisao/la:Risha druze Safet kao najvece BH nogometno ime svih vremena svakako zasluzuje da ima temu na jednom BH forumu. Dalje, pratice se aBd i pisace se na njoj jer ne vidim razliku izmedju njegove i Spahine/Dzekine teme.
Jest' al u podforumu "Nogometne legende". Nikako trenerske.
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 jun 2014, 02:26

ZahaKING je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Risha druze Safet kao najvece BH nogometno ime svih vremena svakako zasluzuje da ima temu na jednom BH forumu. Dalje, pratice se aBd i pisace se na njoj jer ne vidim razliku izmedju njegove i Spahine/Dzekine teme.
Jest' al u podforumu "Nogometne legende". Nikako trenerske.
I trenerske kako god odveo nas je u taj Brazil i upisao se zlatnim slovima u historiju.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 23 jun 2014, 02:29

On je ko krava muzara ispao. Dao puno mlijeka i prosuo sve nogom ;)
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 23 jun 2014, 02:29

Neutral je napisao/la:Upravo tako, idealan scenarij bi bio otkaz Sušiću i da otvoreno kaže šta se dešavalo unutar reprezentacije. Repka je državna i moja i vaša i svih građana BiH, tako da imamo pravo znati što se pojedinci odnose prema njoj kao da je nešto bezvrijedno.

Događalo se to da je Sušić tražio jedini od svih da mu se unaprijed daju pare i da savez digne kredit da se ne čekaju novci od fife i to je unjelo dodatni nemir u reperzentaciju. A ovo vam je provjeren info za sve vas koji pričate o njegovoj ljudskoj veličini. Pa čovjek nije gledao utakmicu baraža protiv Portugala, Toliko o tome koliko je njega briga za BiH i o njegovom patriotizmu. Smrad.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 jun 2014, 02:33

JosipBukal je napisao/la: Događalo se to da je Sušić tražio jedini od svih da mu se unaprijed daju pare i da savez digne kredit da se ne čekaju novci od fife i to je unjelo dodatni nemir u reperzentaciju. A ovo vam je provjeren info za sve vas koji pričate o njegovoj ljudskoj veličini. Pa čovjek nije gledao utakmicu baraža protiv Portugala, Toliko o tome koliko je njega briga za BiH i o njegovom patriotizmu. Smrad.
Tome ide u prilog i cinjenica da smo juce igrali bez ljevog beka i Misimovicem do 90te minute.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 23 jun 2014, 02:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 23 jun 2014, 02:35

Sabinho,on gdje god ode s ovakvim ponašanjem neće ostat dugo.... ove gluposti i šabanizme preko Avaza koje smo čuli od njega,nigdje ne prolaze osim kod nas... O presicama da ne pišemo...

I baš me zaboli da li će on imati temu na ovom forumu.. :)

Kao igrača ga poštujem,i bolje mu je da je ostao samo igrač,jer bi ga barem po lijepom zapamtili... Vidjet ces ti jos cirkusa vec u srijedu protiv Iranaca...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 23 jun 2014, 02:36

sta se sve desava(lo) u i oko repke mi jos nismo ni svjesni ;) to je maltene materijal za one iz wikileaks.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 23 jun 2014, 02:38

Sad kad propjevaju slavuji poslije SP... pih ima svega da bude :D
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 23 jun 2014, 02:40

1988risha je napisao/la:Sabinho,on gdje god ode s ovakvim ponašanjem neće ostat dugo.... ove gluposti i šabanizme preko Avaza koje smo čuli od njega,nigdje ne prolaze osim kod nas... O presicama da ne pišemo...

Kao igrača ga poštujem,i bolje mu je da je ostao samo igrač,jer bi ga barem po lijepom zapamtili... Vidjet ces ti jos cirkusa vec u srijedu protiv Iranaca...
Nemoj tako! Ako ne bude njegove teme, onda nam nece biti vise Virtuala, graha, calcia i ostalih parazitica..a bas to je ono "posebno" :mrgreen:

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 23 jun 2014, 02:46

ARGUMENT je napisao/la:
1988risha je napisao/la:Sabinho,on gdje god ode s ovakvim ponašanjem neće ostat dugo.... ove gluposti i šabanizme preko Avaza koje smo čuli od njega,nigdje ne prolaze osim kod nas... O presicama da ne pišemo...

Nemoj tako! Ako ne bude njegove teme, onda nam nece biti vise Virtuala, graha, calcia i ostalih parazitica..a bas to je ono "posebno" :mrgreen:
Oni će dozivat Papeta ako ode s klupe,nakon prvog poraza BIH... ne brinem se za njih :rol:
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 23 jun 2014, 03:03

Cirkus... kriv ovaj kriv onaj. Susic je kriv zasto je pravio koji eksperiment sa formacijom. Sudija je kriv sto nam ponisti gol. J**** mater Meksika su ponistili dva gola a ljudi su pobjedili sa borbom, mi smo kao p******* - kriv ovaj kriv onaj - brate, nemamo pobjednicki duh - je li Susic kriv za ovo? Nije. Nema veze ko igra, ako nema pobjednicki duh nema nista, 0 bodova. Begovic, Besic, Pjanic i Ibisevic su 4 od 11 igraca sto su imali srce i pobjednicki duh. Koji crni Dzeko bolan? Susic je kriv za svoje sto je pravio eksperiment sa formacijom a druga je stvar sto igraci su p***** i prodali utakmicu kad je bila 1-0.

Sudija ponistili su Meksiku dva gola a ljudi pobjedili borbom za pobjedu. Hocu da kazem, jeste da je Susic kriv za svoje a nije sam. Igraci su p*******, sramota i bruka.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 23 jun 2014, 03:05

1988risha je napisao/la:Sad kad propjevaju slavuji poslije SP... pih ima svega da bude :D
Sto najgore slomice se na igracima najvise dok krivac Safet.

On ode i boli ga dupe za nama uostalom gdje je to sinoc priznao krivicu a vidilo se iz aviona ko je pogresio ko je krivac glavni. Ma jok sudija kriv, Nigerija kriva jer je jaca...jok :( ali ebaji ga kod nas uvijek ona bilo proslo a Safet :wave: samo se dalje pitajmo kud iskoci ovaj tupac.

Ciro za sve si kriv :(

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 23 jun 2014, 03:11

slika

:(

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 23 jun 2014, 03:13

Ulazem Jokera :cool:

slika
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 23 jun 2014, 03:18

[youtube][/youtube]

:kafa:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 jun 2014, 03:22

Reprezentacija koja ima 2 teska dizelasa na sredini koji se odbijaju od Nigerijaca kao od zida i koja igra bez lijeve strane nema apsulutno nikakve sanse da dobije nekog na ovom prvenstvu. Dzeko je cijelo vrijeme igrao na postavljene Nigerijce i nije imao nikakve sanse. Zabio je jedan i pogodio stativu ali nije ni to dovoljno bilo. Nigerijci su jucer pregazili Misimovica i Medunjanina da je to bilo smjesno za gledati. Spaha je bio ocajan ali bi to puno bolje bilo da je Kolasinac bio da pomogne. Osobno mislim da je Medunjanin igrao jer mu je jedina logicna izmjena Tino i kako bi inace on zaigrao i umjesto koga. Susica ne bi trebali vrijedjati vec mu samo bez rijeci uruciti otpusno pismo i neka ide svoje psihoterapeutske mogucnosti prodavat nekom drugom. Ispali smo na sramotan nacin i tako bi i njega odstranio iz repke. Zamjena nije bitna jer ne moze biti losije od njega a ja bi osim nabrojanih Vahe, Duska, Sergeja,Osima razmislio i o Prosineckom koji je u vrijeme Bilica bio alfa i omega Hrvatske iz sjene. Nije u dilu sa nikim a ovlasti mu dati do neba. Ostra jezika i u HNSu ga radi toga niko ne voli. Ali ponavljam zamjena nije bitna jer gore ne moze. Dovoljno je i da je prosjecno inteligentan covjek vec imamo napredak. A Spaha, Medunjanin, Miske, Ibricic, Agencijski igraci aut uvodit nove mladice. Dzeku ako se ne svidja aut i on. Dosta je bilo budalastina vise vrijeme je za cistku, pogledajte kako se isplatila u rukometnoj repci.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 23 jun 2014, 03:32

ovo je pisano na index hr prije 4 mjeseca :kafa:

IMA jedna dobra i jedna loša vijest za navijače nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Dobra vijest je da izbornik Safet Sušić nije "slijep", te da je vidio što je najveći problem njegove momčadi, a loša je što će taj problem pokušati riješiti s nećakom Tinom-Svenom Sušićem.

Ono što je svima već dugo jasno, a odnedavno i Sušiću jest da reprezentacija BiH ima veliki problem na poziciji defenzivnog veznog. Pape je pronašao "idealnog" igrača koji će se suprotstaviti Messiju i društvu u Brazilu - sina svog brata Seada.

"Gledao sam Tina jednom protiv Dinama i svidio mi se. Hvalio ga je i Stanko Poklepović, pa nema razloga da ne dobije poziv", otkrio je Pape, koji vjerojatno namjerno izostavlja činjenicu da je Tino-Sven ofenzivno orijentiran nogometaš, baš poput oca i strica, te da nije karika koja će BiH napraviti jačom reprezentacijom.

Hadžić razočarao Sušića, ali će ipak dobiti poziv

Ima Pape na raspolaganju već nekoliko "Sušića", igrača koji su veliki majstori s loptom, ali ne tako dobri u defenzivi. Međutim, svi ti majstori su mu beskorisni u ovoj formaciji.

Beskoristan će najvjerojatnije biti i Anel Hadžić, nogometaš Sturma koji će uz Sušića debitirati u prijateljskoj utakmici protiv Egipta. Kreativni veznjak, koji je u mladosti igrao i kao napadač, sigurno nije pravi izbor za igrača koji treba zaustaviti napade Argentine i Nigerije. I sam Sušić priznaje da je dva puta gledao Hadžića i da je razočaran viđenim, no pozvat će ga jer su ga "neki ljudi nahvalili".

Što je zajedničko Tinu-Svenu i Hadžiću? Isti menadžer, Sead Sušić!

Što je zajedničko Tinu-Svenu i Hadžiću, osim da im igra u obrani nije jača strana? Ista menadžerska agencija Germania Sportagentur GmbH, ona u kojoj radi Safetov brat i Tinov otac Sead. Je li slučajnost da se taj dvojac gura u reprezentaciju baš uoči povijesnog nastupa na Svjetskom prvenstvu?

U istoj agenciji je još jedan standardni reprezentativac Adnan Zahirović koji je ove sezone više vremena proveo na tribinama navijajući za njemačkog drugoligaša Bochuma, nego na terenu igrajući. Međutim, to ne sprječava Sušića da ga redovno poziva.

A pravi defenzivci...

S druge strane poziv čekaju standardni, pravi "razbijači" poput Muhameda Bešića, koji je dvije godine zaredom proglašen najboljim igrače mađarske lige ili Veroljuba Salatića, kapetana Grasshoppersa. Pape će prije gurati bratove igrače na tu poziciju, nego one kojima je to mjesto prirodno i koji na njemu briljiraju u svojim klubovima.

"Imam veliki problem u obrani. Ne zato što nam nedostaje igrača, već zato što imam šest sjajnih štopera, a samo četvoricu ću voditi u Brazil", rekao je Sušić i još jednom šokirao.

Sušić ima šest sjajnih štopera?!

Osim Emira Spahića i neiskusnog Ermina Bičakčića koji su to štoperi na koje računa Pape? Jedan je Ervin Zukanović koji je zbog ozljede propustio cijelu prošlu polusezonu. Drugi je Toni Šunjić koji nije mogao zaustaviti niti napadače Lihtenštajna. Tu su još i Ognjen Vranješ, novi štoper turskog Elazigspora, u koji je stigao nakon skoro godinu dana neigranja, te bivši Hajdukovac Boris Pandža koji igra svaku treću utakmicu u poljskom Gorniku. I dok su ovi štoperi "slatke Sušićeve brige", poziv i dalje ne dobiva Edin Cocalić, nezamjenjivi stup obrane Maccabija iz Haife.

Treći napadač "se krije" na Grbavici

Problem, koji bosanskohercegovački izbornik ne želi priznati, postoji i u napadu. Nevjerojatno je da će BiH biti jedina reprezentacija sa samo dvojicom napadača u Brazilu - Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem. Nitko ne razmišlja što ako se jedan od njih dvojice ozlijedi na prvenstvu!

A za trećeg napadača Pape ne treba lutati svijetom, dovoljno je da ode na sarajevsku Grbavicu i pogleda kako u Željinom dresu na posudbi iz Liverpoola golove zabija i suparničke braniče maltretira Armin Hodžić, nogometaš koji trikove uči od najboljeg strijelca Premierlige Luisa Suareza.

Šutnja bh. medija

Sušić je već nakon ždrijeba proglasio Argentinu pobjednikom skupine i odmah "upisao" poraz na Maracani. Još više šokira činjenica da do prvenstva ne planira pogledati reprezentaciju Nigerije s kojom će se njegova momčad boriti za drugo mjesto i plasman u osminu finala.

"Zašto bih gledao Nigerijce u pripremnim utakmicama kada isti sastav neće igrati u Brazilu?! Gledat ću ih na Svjetskom prvenstvu protiv Irana", poručio je Sušić.

O ovim problemima se šuti u bosanskohercegovačkim medijima kako se ne bi narušila atmosfera uoči prvog nastupa na velikom natjecanju. Je li to dobro ili loše, pokazat će Brazil...
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 jun 2014, 03:51

Sve je rečeno, jasno je da većina smatra da su Halilhodžić i Bajević idealne varijante, o čemu neki od nas pričaju godinama unazad. Treba ići na to da bude neko od njih dvojice i ne štediti upravo zarađene pare, sve se to višetrsuko vrati plasmanom na veliko takmičenje. Nema nikakve sumnje da bi jedan od ove dvojice stručnjaka bez problema bio na jednoj od prve dvije pozicije u našoj grupi. Spominjao se i Amar Osim. Ja kažem da, ali ne sad, nije pravo vrijeme, on se bacio na potpuno drugu vrstu posla i tek je počeo da to radi, biće vremena za njega na klupi reprezentacije, treba nam neko ko će biti u potpunosti posvećen nacionalnom timu.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 23 jun 2014, 04:27, ukupno mijenjano 1 put.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 23 jun 2014, 04:11

Ako zelimo biti ozbiljna ekipa treba otkinuti milion dolara od ovih 5 sto smo dobili za nastup na SP i platiti trenera svjetske klase. Dosta vise krparenja, dakle trener sa dokazanim uspjesima iza sebe. Patriotizam i ostala suplja obecanja da ce se neki Kodro, Mesa ili Barbarez odkroviti ako im se samo da sansa, ne dolaze u obzir. Susic je i sam bio macak u vreci ali ako se neki ne sjecaju on je odabran od starog rezima iz Saveza bez ikakvih kredita iza sebe i sa velikim znakom pitanja da li ce eksperiment upaliti. Taj znak pitanja se sam odgovorio puno puta u zadnjih 3-4 godine koliko je vec selektor a sa ovim debaklom u Brazilu potpuno razotkrio.

Nemamo mi pet ovakvih generacija igraca da mozemo ekperimentisati sa anonimusima. Imamo ovu generaciju jos mozda 5-10 godina a poslije toga sta nam bog da, osim ako ozbiljno ne investiramo u fudbal.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 23 jun 2014, 05:01

Dado je napisao/la:Ako zelimo biti ozbiljna ekipa treba otkinuti milion dolara od ovih 5 sto smo dobili za nastup na SP i platiti trenera svjetske klase. Dosta vise krparenja, dakle trener sa dokazanim uspjesima iza sebe. Patriotizam i ostala suplja obecanja da ce se neki Kodro, Mesa ili Barbarez odkroviti ako im se samo da sansa, ne dolaze u obzir. Susic je i sam bio macak u vreci ali ako se neki ne sjecaju on je odabran od starog rezima iz Saveza bez ikakvih kredita iza sebe i sa velikim znakom pitanja da li ce eksperiment upaliti. Taj znak pitanja se sam odgovorio puno puta u zadnjih 3-4 godine koliko je vec selektor a sa ovim debaklom u Brazilu potpuno razotkrio.

Nemamo mi pet ovakvih generacija igraca da mozemo ekperimentisati sa anonimusima. Imamo ovu generaciju jos mozda 5-10 godina a poslije toga sta nam bog da, osim ako ozbiljno ne investiramo u fudbal.
Tacno tako!
Dosta vise izgradnje karijera preko repke.
Dovesti trenera koji je svoj uspjeh i znanje vec dokazao.

Evo Vaha na primjer.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.