U postu iznad sam spomenuo klupu..drummer je napisao/la:Krivica selektora i igraca ne moze biti ista,ni blizu,nema tu spina ni razvlacenja.OnlyUnited je napisao/la:Pazite, kriv je Pape, ali su isto tako kriv i Spaha. Onako nonsalantno ponasanje, predaja lopti gdje strijepis hoce li je protivnik prsjeci te izlazi naprijed u stilu Lucia...
Spaha je odigrao katastrofalno,odigrao je i Kasiljas katastrofalno ali brko ce,kao svaki normalan trener,preuzeti krivicu na sebe.
Ili Pepe je odigrao isto katastrofalno,od Spahe gore milion puta.
Ne druze,igrac se kazni postavljanjem na klupu poslije lose utakmice a trener dobije otkaz.
Tako ti stvari funkcionisu u normalnom svijetu.
Znaci brko ide(sam ce otici,niko ga ne mora ni tjerati)a Kasiljas ostaje,kuzis?
Safet Sušić - Pape
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
- Ed Woodward for Prime Minister !
- storm_raider
- Kontakt:
Nisam trener, ali taktika je uzasna bila. Pape, podbacio si debelo.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Treba postavit Kolu za kapitena i to pravo sa klupe gdje ga je selektor vjerovatno zasluzeno stavio. Samo niko normalan ne zna sta je on tamo radio. Sto vise niko ga ne smatra potrebnim to ni pitati. Zasto je to uradio? U stvari neko ga je i pitao a on rece da Seo igra u svom klubu beka. Majko mila cirkusakokakolas je napisao/la:Hahahaha! A da bi tvoje tele od selektorčića stavilo kakvog lijevog beka poput Kolašinca na tu stranu, možda kapiten ipak ne bi trebao pokrivati dvije pozicije odjednom?calcio je napisao/la:Dzaba ti da postavis najbolju mogucu taktiku kada ti kapiten i zadnji covjek igra poput jedne obicne pi*ke. Sramota moj Spahicu, u srijedu si kapiten po zadnji put, nadam se.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ne vadite moje recenice iz konteksta. Ja ne tvrdim da sam uvijek u pravu, ali kada pisem uvijek pokusam obrazloziti ono sto sam napisao.
- DonCorleone
- Kontakt:
Nema ovde kvalitetne rasprave dok karcinomi poput calcia, hendersona i virtuala piskaraju po temi.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- 1988risha
- Kontakt:
Nikad nećemo saznati jel bila dobra taktikacalcio je napisao/la:Ne vadite moje recenice iz konteksta. Ja ne tvrdim da sam uvijek u pravu, ali kada pisem uvijek pokusam obrazloziti ono sto sam napisao.

Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Evo ja sam branio Susica, jer je u kvalifikacijama imo dobre rezultate i prepoznatljiv (autentica) stil igre i taktike. Usro je stvar poslje Slovacke u Zenici jer je stavio Medu u igru, defakto igro bez DM (nazalost Zahirovic van forme, Besic tad u ofsajdu) i kocko se (iso na sve ili nista - sto je se ispostavilo kao previse rizicno i neizvodljivo protiv ozbiljnih ekipa).
Cim sam vidio kako je kreno protiv Nigerije znao sam da nam se lose pise. Taktika je bila absolutno losa. Bolje bi bilo da je igro isto kao u kvalifikacijama sa dva spica (iako Vedo nije u formi), ali imo je Hajrovica i samim tim isti sastav kao protiv Argentine. Izmjene ucinjene su bile absolutno glupe (vadi krilo i stavlja jos vise centralnih igraca). Dodajmo ocajnoj taktici netrudnju, nezrtvovanost, nespremu, neznanje pojedinih igraca onda smo na kraju sami sebe pobjedili (jes nam oduzet cist gol ali gdje je to nase da mi svakome mozemo dati 3!?)! Zakazali su taj dan i nasi glavni igraci, i oni snose odgovornost, ali njih sam kritikovao na njihovim temama.
Nemamo se sta sad vise tjesiti sa sudijom i ovim onim! Pape treba da ode, ali sa njim moraju i poneki igraci (prije svega Spahic, Ibricic, Mikse svakako ode u penziju). Dzeko mora da se promjeni ili mu klupa negine (radije Imam Ibisevica koji gine nego Dzeku koji se seta). Novi kapiten: Begovic
Pomladiti jos malo ekipu sa nekim novim imenima i dobro nam se pise u buducnosti.
Cim sam vidio kako je kreno protiv Nigerije znao sam da nam se lose pise. Taktika je bila absolutno losa. Bolje bi bilo da je igro isto kao u kvalifikacijama sa dva spica (iako Vedo nije u formi), ali imo je Hajrovica i samim tim isti sastav kao protiv Argentine. Izmjene ucinjene su bile absolutno glupe (vadi krilo i stavlja jos vise centralnih igraca). Dodajmo ocajnoj taktici netrudnju, nezrtvovanost, nespremu, neznanje pojedinih igraca onda smo na kraju sami sebe pobjedili (jes nam oduzet cist gol ali gdje je to nase da mi svakome mozemo dati 3!?)! Zakazali su taj dan i nasi glavni igraci, i oni snose odgovornost, ali njih sam kritikovao na njihovim temama.
Nemamo se sta sad vise tjesiti sa sudijom i ovim onim! Pape treba da ode, ali sa njim moraju i poneki igraci (prije svega Spahic, Ibricic, Mikse svakako ode u penziju). Dzeko mora da se promjeni ili mu klupa negine (radije Imam Ibisevica koji gine nego Dzeku koji se seta). Novi kapiten: Begovic
Pomladiti jos malo ekipu sa nekim novim imenima i dobro nam se pise u buducnosti.
Previse se zanosite, prije ce Pape otici nego Miske, Spahic, Ibrici i slicni, ima sve da ih gledamo vec u septembru.
Kao da ce dolaskom novog selektora ova troica "doci sebi" i pruzati dobre partije. sve je do njih samih tj. treninga, zalaganja, igre i davanja svega od sebe - ali njihovo vrijeme je proslo.
P.S. U septembru dolazi mladi Arslanagic Dino, dobio je pasos.
Kao da ce dolaskom novog selektora ova troica "doci sebi" i pruzati dobre partije. sve je do njih samih tj. treninga, zalaganja, igre i davanja svega od sebe - ali njihovo vrijeme je proslo.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 23 jun 2014, 15:09, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
calcio je napisao/la:Ne vadite moje recenice iz konteksta. Ja ne tvrdim da sam uvijek u pravu, ali kada pisem uvijek pokusam obrazloziti ono sto sam napisao.
Druze znas da nikad Papeta nisam pljuvo i da sam njegovu taktiku pokusao razumjeti i objasniti, ali ovaj put je sam sebe usro. Jeste da su igraci zakazali, ali pogledaj tekmu Hrvaske i nasu i sve ama bas sve ce ti biti jasno ako ista razumjes o fudbalu (za taktiku mora trener odgovarati kao i za poraz...isto tako kako je zasluzan za pobjede)!!!
Posao sam da pisem opsiran post al se sve da napisati u jednoj recenici "SMIJESAN LIK I PIJACARSKA VARALICA" ovo kao trener mislim. A o onim ublrhasima koji ga godinama brane na forumu ne bih nista ni komentarisao.
SRETNO TI BILO SAFETE U NASTAVKU OVO Do SADA JE KUCA CASTILA !!!!!!!!!! MRS OD BOSNE IDI DALJE U ANONIMNOST U PARIZU I NE VRACAJ SE NIKAD NIKOME NECES OVDJE NEDOSTAJATI !!!
SRETNO TI BILO SAFETE U NASTAVKU OVO Do SADA JE KUCA CASTILA !!!!!!!!!! MRS OD BOSNE IDI DALJE U ANONIMNOST U PARIZU I NE VRACAJ SE NIKAD NIKOME NECES OVDJE NEDOSTAJATI !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Nemas ti sta obrazlozit. Lulic nikad nije bio bek. Covjek ne ide jace u kontakte kao Mujdza cak ih izbjegava. On nema defanzivnih sklonosti. I to je Pape morao da zna. I sve se je slamalo preko nedovoljno spremnog Spahica. Koji je morao da izlazi i na beka umjesto Lulica. Greska amaterska, velika i neoprostiva.. Druga je greska gdje je on NADAM SE konacno uvidio ono sto mu govorimo godinama. Da moderan fudbal nemozes igrati kao prije 20 godina i kako je on "naucio". Da nakrka sredinu terena sa znalcima Medunjanin, Pjanic, Miske. Zato jer je fudbal postao brzi i to vise nepali. Nazalost konacno je shvatio i pritom unesrecio cijelu jednu naciju na tezi nacin da to ne ide. Bar se nadam da je tako. Znaci lazno desno krilo ( Ibisevic ) i odsad lazno lijevo krilo ( Misimovic ) NE PROLAZI U MODERNOM FUDBALU ( osim protiv LLL ekipa )calcio je napisao/la:Ne vadite moje recenice iz konteksta. Ja ne tvrdim da sam uvijek u pravu, ali kada pisem uvijek pokusam obrazloziti ono sto sam napisao.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 jun 2014, 15:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Svaka cast ovo postujem i trebas braniti Susica poslije svega jer inace ne bi bio dosljedan. Eto ajde molim te pokusaj obrazloziti sto je Sead Kolasinac radio na klupi. Nikad mi ovaj potez nece biti jasan. Lulica su iznijeli na poluvremenu radi toga i tu je moralo propustiti. Ali obrazlozi ostavljanje Kolasinca na klupi a na dosljednosti svaka cast.calcio je napisao/la:Ne vadite moje recenice iz konteksta. Ja ne tvrdim da sam uvijek u pravu, ali kada pisem uvijek pokusam obrazloziti ono sto sam napisao.
Ja cu isto tako biti dosljedan i ako Susic ostane nestajem sa foruma i mislim da je to fer jer sam porazen.
Zasto nije igrao Kolasinac?
Je li nesto u vezi Emenikea?
Idemo ludo,idemo jako....
sa ba la ba la ba la ba du....
Zato što je zabio autogol i izbio nam bod iz džepa. Bičakčić nije igrao jer je kriv za Messijev go.drummer je napisao/la:Zasto nije igrao Kolasinac?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
- Principatus
- Kontakt:
Henderson i Calcio u utrci za forumsku ludu. Aajmmoo momci, zasad bi cak Hendersonu dao prednost.
You can do it, go go!
You can do it, go go!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Pape , crni Papeeeeeeeeee1988risha je napisao/la:
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Elegant je napisao/la:Previse se zanosite, prije ce Pape otici nego Miske, Spahic, Ibrici i slicni, ima sve da ih gledamo vec u septembru.
Ja mislim da ce Iran Miksetu biti zadnja ozbiljna tekma u repki(mozda jos dobije oprostajnu). Spahic treba kapitensku traku staviti na raspolaganje sljedecem treneru (nema vise to davanja danje trake kome je njemu cejf!!! treber bira svog kapitena) i mozda treba otici ako nemoze da se poklopi drugim vodjama -> isto vazi za Dzeku. Ibricic nema sta vise traziti u repki ako bude igro kao do sad u svom klubu (lik mi je drag, ali nema se od Toga kruha). Ako se ovo nedesi djaba je ko ce biti trener, jedino da trener bude sam dovoljno jak da pocisti kabinu i dovede mir (kod nas to nije jednostavno i cisto sumljam da ce iko uspjesti satim)!
Ma nemoj,jesi siguran da je zbog toga?Znaci Safet strasni ne prastaHenderson je napisao/la:Zato što je zabio autogol i izbio nam bod iz džepa. Bičakčić nije igrao jer je kriv za Messijev go.drummer je napisao/la:Zasto nije igrao Kolasinac?
Znas li ko je Emenike...
sa ba la ba la ba la ba la ba duuuuu.....
Umjesto "dosljedan" ubaciti "budala" da se dobije tačna formulacija rečenice.dubrovnik je napisao/la:Svaka cast ovo postujem i trebas braniti Susica poslije svega jer inace ne bi bio dosljedan. Eto ajde molim te pokusaj obrazloziti sto je Sead Kolasinac radio na klupi. Nikad mi ovaj potez nece biti jasan. Lulica su iznijeli na poluvremenu radi toga i tu je moralo propustiti. Ali obrazlozi ostavljanje Kolasinca na klupi a na dosljednosti svaka cast.calcio je napisao/la:Ne vadite moje recenice iz konteksta. Ja ne tvrdim da sam uvijek u pravu, ali kada pisem uvijek pokusam obrazloziti ono sto sam napisao.
Ja cu isto tako biti dosljedan i ako Susic ostane nestajem sa foruma i mislim da je to fer jer sam porazen.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pa vidi, sa rezultatom u rukama mozemo reci da je taktika bila promasaj. Ali ne mozemo nikako zaobici prelosu partiju naseg kapitena. Dodavanje protivniku tacno u noge, pustanje igraca u duelima... Nedavno je Leverkusen igrao protiv PSG-a u ligi prvaka i bila je jedna bas identicna situacija sa Spahicem i Ibrom kao sa Emenikeom. Cim je ugledao mogucnost Spaha je izbio loptu Ibri kao sto treba raditi u takvim situacijama. Sprijeci ga po svaku cijenu, cuvaj svoj gol. A ovdje izvodi nekakve egzibicije, baca se... Da je samo izbijao loptu u korner, u aut, kao sto treba raditi, sve bi to drugacije bilo.Ajax je napisao/la:Nemas ti sta obrazlozit. Lulic nikad nije bio bek. Covjek ne ide jace u kontakte kao Mujdza cak ih izbjegava. On nema defanzivnih sklonosti. I to je Pape morao da zna. I sve se je slamalo preko nedovoljno spremnog Spahica. Koji je morao da izlazi i na beka umjesto Lulica. Greska amaterska, velika i neoprostiva.. Druga je greska gdje je on NADAM SE konacno uvidio ono sto mu govorimo godinama. Da moderan fudbal nemozes igrati kao prije 20 godina i kako je on "naucio". Da nakrka sredinu terena sa znalcima Medunjanin, Pjanic, Miske. Zato jer je fudbal postao brzi i to vise nepali. Nazalost konacno je shvatio i pritom unesrecio cijelu jednu naciju na tezi nacin da to ne ide. Bar se nadam da je tako. Znaci lazno desno krilo ( Ibisevic ) i odsad lazno lijevo krilo ( Misimovic ) NE IDE.calcio je napisao/la:Ne vadite moje recenice iz konteksta. Ja ne tvrdim da sam uvijek u pravu, ali kada pisem uvijek pokusam obrazloziti ono sto sam napisao.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.