Safet Sušić - Pape

Goodison
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Goodison » 23 jun 2014, 17:34

Papa Pape. :wave:

Hvala ali dosta.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 23 jun 2014, 17:35

Mene zanima koliko je Safet Sušić financijski osakatio ovu državu u smislu tome koliko će BiH dobiti za nastup u grupi, a koliko bi dobila da je prošla u osminu finala u najlakšoj grupi na mundijalu?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2014, 17:36

NFSBiH nema niti jedan razlog da Sušiću ne ponudi novi ugovor. Sa njihovog aspekta, Safet Sušić je nešto najbolje što se savezu moglo desiti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 23 jun 2014, 17:37

Virtu4l je napisao/la:NFSBiH nema niti jedan razlog da Sušiću ne ponudi novi ugovor. Sa njihovog aspekta, Safet Sušić je nešto najbolje što se savezu moglo desiti.
Trolcino

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 23 jun 2014, 17:38

MaksuzBaksuz je napisao/la:Ja bi volio vidjeti kako to ide sa nekim strancem, (niskim sa Balkana) !!
Samo tako mozemo uspijeti, isto sa Vahom mozemo dobro proci ali nas savez ve minirati spomenutog gospodina i velikog strucnjaka. Najvise bi volio onog bivseg dzekinog trenera iz Wolsburga jeli ono Megath ili tako nekako. Hajde savez uzeli ste milione dajte cojk'ku milion ili koliko vec da nam pripremi ove balerine da budu masine. Pape hvala ti za sve ali mrs i ti i tvoja arogantna zatupljenost, eto sad preuzmi Barcelonu hahaha
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 jun 2014, 17:38

legenda reala je napisao/la:Mi da smo pobjedili, ona formacija je promašaj i vrijeđa inteligenciju svakog ko se imalo razumije u fudbal i tu se nema šta puno diskutovati, pobjedili ili izgubili ne mjenja se činjenica da je formacija bila amaterska i da je svima bilo jasno da će nam se ponoviti Zenica i meč sa Slovačkom :thumbdown: :thumbdown: formacija je takva da pet igrača ne zna koja im je uloga u njoj, Safet i Emir su rak rana ove reprezentacije i moraju ići, prvi zbog limitiranosti, drugi zbog svog egoizma :bih: :bih:
Dovedi ovog Virtualnog u red. Ne mogu da vjerujem koje gluposti pise. :urnebes:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 23 jun 2014, 17:40

Susic bi mogao, protiv Irana , izvesti svoje pulene - Tina, Hadzica, Vrsajevica, pa da to opravda, pridodati jos neke koji nisu dobili priliku, drugim rijecima, rezervni tim !
Sto bi , opet , mogao biti skandal jer ta utakmica, djelimicno, odlucuje o tome ko ce biti drugoplasirani !? Od Susica me ne bi nista cudilo...
Zadnja izmjena: hogarstrasni, dana/u 23 jun 2014, 17:43, ukupno mijenjano 2 puta.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 jun 2014, 17:40

damir_82 je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la:@damire Susic je se zafrko sa taktikom, tu nema sta diskutirati.

Naravno je u slucaju kad Lulic ode naprjed to trebo zatvarati ipak neiskusni Besic, koji je u ovoj tekmi puno grjesio i ispadao kao i svi ostali. Ipak Pape nije smio praviti eksperimente u ovako bitnoj tekmi. Nije smio mjenjati uvjezbanu taktiku. Nije smio gomilati igrace slicnog profila u sredini terena i igrati bez krila u drugom poluvremenu. Da su uz losu taktiku i pojedinjeni igaci zakazali dolazi jos vise do izrazaja kad se gubi sva organizacija u igri, sto je bio slucaj kod nas pogotovo drugo poluvrjeme.
Da se razumijemo, ja da se pitam igrao bih sa istom postavom kao protiv Argentine.... Selektor je odlucio drugacije...
Evo odgovori mi i ti...
1.Da li su Medunjanin, Misimovic i Pjanic kreirali Dzeki nekoliko sansi?
2.Da li su nam 4 igraca bili iza lopte kod primljenog gola?
Hajde da prvo to apsolviramo...
Sve to pada u vodu kad pogledas 90 minuta tekme i stavis neke zakljucke. Da smo igrali kako treba i izgubili niko nebi reko nista (odprilike kao protiv Argentine niko nista nije reko, iako sam JA licno tu malo drugog misljenja - mogli smo izvuci bod protiv nikad slabije Argentine, ali bili smo nervozni, mozda malo i plasljivi i na kraju se vidi da fizicki i mentalno nismo dobro propremljeni kad nas uporedis sa drugim ekipama na SP).

Na kraju Susic je kriv za poraz zajedno kao i igraci (isto tako sto je zasluzan za ovo sto smo dosli na SP). Pape je pao na glavnom ispitu i zao mi ga je ali nazalost je pao...Losa postavka i losa taktika su nas kostali remija, Pape je isto tako odgovoran za lose zalaganje igraca i za losu fizicku spremnost. Ovo neznaci da su neki igraci isto tako totalno zakazali.

Sve ostalo pada u vodu i svodi se na ono SBBKBB.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2014, 17:47

PapeSusic je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:NFSBiH nema niti jedan razlog da Sušiću ne ponudi novi ugovor. Sa njihovog aspekta, Safet Sušić je nešto najbolje što se savezu moglo desiti.
Trolcino
Demantuj me. Zašto bi NFSBiH otpustio selektora koji je uradio ono što nije niti jedan prije njega, nema nikakvog smisla.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 jun 2014, 17:50

hogarstrasni je napisao/la:Susic bi mogao, protiv Irana , izvesti svoje pulene - Tina, Hadzica, Vrsajevica, pa da to opravda, pridodati jos neke koji nisu dobili priliku, drugim rijecima, rezervni tim !
Sto bi , opet , mogao biti skandal jer ta utakmica, djelimicno, odlucuje o tome ko ce biti drugoplasirani !? Od Susica me ne bi nista cudilo...
Ne kazem da ce biti tako, niti da bi trebali tako uraditi, ali zasto bi to bio skandal? Kada oni nama mogu ponistiti cisti gol mozemo i mi izvesti rezerve ako hocemo.

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 23 jun 2014, 17:50

Virtu4l je napisao/la:
PapeSusic je napisao/la:
Trolcino
Demantuj me. Zašto bi NFSBiH otpustio selektora koji je uradio ono što nije niti jedan prije njega, nema nikakvog smisla.

Evo ja cu ti reci samo jedan razlog a to je nepotizam od strane dotičnog, pametnom dosta
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 jun 2014, 17:50

Evo ih :lol: :lol: :lol:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 23 jun 2014, 17:52

Ovo što je Sušić uradio, uradio bi i neki trener iz Kantonalne lige. Toliko lagana grupa je bila da bi nas svako odveo, a svoje pravo znalačko (ne)znanje je pokazao na najvećoj sceni.
Smešno je kako je pripremio repku, kakve je taktike koristio. Taktiku koju nikad niko nije vidio, igrati bez levog beka, Pape je izmsilio nešto novo... Muka mi od njega, ne želim da komentarišem ka.rinu od trenera.

Pape odlazi!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 23 jun 2014, 17:53

Kad sam vidio da iz igre vadi Hajrovica koji je u tom trenutku bio poletan, brz, zeljan igre, sut sa distance je njegova jaca strana i mogao je opaliti, tu je svaka logika pala u vodu.

Nevjerovatno, kome je ova drzava dopustila da se sere po reprezentaciji.

Ovaj narod nikad nece doci pameti, 20 godina nas guze debeli, krezubi i nepismeni, i kad napokon imamo adut kojim mozemo predstavit zemlju u svijetu, tu postavimo najgori oblik primitivne vrste da to sjebe lagano.
S ovim se niko normalan u ovoj drzavi ne bi trebao lako pomiriti, propala je odlicna prilika zbog nepotiste koji nema obraza da prizna da je kriv.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 jun 2014, 17:53

Odlazi. :kafa:
1946

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 jun 2014, 17:53

Virtu4l je napisao/la:
PapeSusic je napisao/la:
Trolcino

@Virtu ja mislim da ce Susic sam otici jer nije uspio do sebi zacrtanog cilja! Dodaj tome probleme se pojedinim igracima i gnjev navijaca poslje "neuspjeha" u Brazilu.

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 23 jun 2014, 17:55

Virtu4l je napisao/la:
Necu da trosim vrijeme jer si obicni trol. Bio si smjesan na pocetku sad mi je te zao, skini sebi kakvu igricu ako ti je dosadno.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2014, 17:56

Virtu4l je napisao/la:
PapeSusic je napisao/la:
Trolcino
Majstore. Negleda se sta je ko uradio prije 20 godina. Vazno je samo dali je sa sadasnjim igracima ispunio realan cilj. On ne da nije ispunio cilj zbog nesrece. On je cak i radio amaterske greske i totalno je zakazao. A realan cilj je naravno bio da budemo drugi u grupi. Jer imamo igracki poprilicno bolju reprezentaciju od Nigerije i Irana. Cak smo od skysports pa do svih kladionica po svima smo bili favoriti protiv Nigerije. Da o Iranu ni ne govorim. Po toj tvojoj "logici" Pape i kad bi zakazo u sve tri utakmice on bi opet ispunio cilj ?? :clap: :clap:

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 jun 2014, 17:59

MaksuzBaksuz je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la:@damire Susic je se zafrko sa taktikom, tu nema sta diskutirati.

Naravno je u slucaju kad Lulic ode naprjed to trebo zatvarati ipak neiskusni Besic, koji je u ovoj tekmi puno grjesio i ispadao kao i svi ostali. Ipak Pape nije smio praviti eksperimente u ovako bitnoj tekmi. Nije smio mjenjati uvjezbanu taktiku. Nije smio gomilati igrace slicnog profila u sredini terena i igrati bez krila u drugom poluvremenu. Da su uz losu taktiku i pojedinjeni igaci zakazali dolazi jos vise do izrazaja kad se gubi sva organizacija u igri, sto je bio slucaj kod nas pogotovo drugo poluvrjeme.
Da se razumijemo, ja da se pitam igrao bih sa istom postavom kao protiv Argentine.... Selektor je odlucio drugacije...
Evo odgovori mi i ti...
1.Da li su Medunjanin, Misimovic i Pjanic kreirali Dzeki nekoliko sansi?
2.Da li su nam 4 igraca bili iza lopte kod primljenog gola?
Hajde da prvo to apsolviramo...
Sve to pada u vodu kad pogledas 90 minuta tekme i stavis neke zakljucke. Da smo igrali kako treba i izgubili niko nebi reko nista (odprilike kao protiv Argentine niko nista nije reko, iako sam JA licno tu malo drugog misljenja - mogli smo izvuci bod protiv nikad slabije Argentine, ali bili smo nervozni, mozda malo i plasljivi i na kraju se vidi da fizicki i mentalno nismo dobro propremljeni kad nas uporedis sa drugim ekipama na SP).

Na kraju Susic je kriv za poraz zajedno kao i igraci (isto tako sto je zasluzan za ovo sto smo dosli na SP). Pape je pao na glavnom ispitu i zao mi ga je ali nazalost je pao...Losa postavka i losa taktika su nas kostali remija, Pape je isto tako odgovoran za lose zalaganje igraca i za losu fizicku spremnost. Ovo neznaci da su neki igraci isto tako totalno zakazali.

Sve ostalo pada u vodu i svodi se na ono SBBKBB.
Pitao sam te dva konkretna pitanja, i nisam dobio odgovor, zato sto se upada u matricu i donose unaprijed kreirani zakljucci...
NE slazem se sa Susicevim odlukama, ja bih volio da je neke stvari drugacije uradio, ima mjesta za kritiku ali za pljuvanje ne...
Cinjenica je to da smo u ovoj formaciji kreirali sanse za Edina Dzeku i da smo imali 4 igraca iza lopte u akciji u kojoj smo primili gol... A to je cilj taktike...
Pitaj nekoga ko se razumije da ti objasni koliko je moguce podici fizicku spremu u roku mjesec dana...

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 23 jun 2014, 17:59

Virtual,jesu li svi selektori prije Papeta dobijali otkaze,odmah poslije neuspjelog ciklusa ???
Jel Pape imao neuspješan ciklus prije ovog,mislim na ono demoliranje od 6-2 protiv Portugala i ostao je na klupi... Ćiro je isto dosao do baraža s tim istim Portugalom ciklus prije Papeta,izgubio u obje tekme po 1-0...

Dakle identičan rezultat,Ćiro dobio nogu,Sušić ostao... Ni tu nema logike u savezu...

Tako da me ne bi iznenadilo ni da mu poslije ove katastrofe na SP ponude novi ugovor do 2018.

Pape je za razliku od ostalih selektora dobio najviše vremena,sad je usr'o i to mora priznat,od priprema pa do taktike i izbora igrača...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.