Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Bogami, kako je krenulo bice da je Ivica vise kriv nego sami susic..
kad je god Ivica stao u zastitu safetu, i ja sam sam smeksao svoj stav, kontam ako Ivica kaze tako ko sam onda ja da mislim drugacije. iskreno, mislim da je unazad 2 mjeseca i sami Ivica digao ruke od safeta, dokaz je i ona njegova izjava kada je stao u zastitu Zukanovicu.. Ali ruku na srce, covjek je u godinama, bolestan, ne treba ni ocekivati da se on sada nesto posebno mijesa..
Volim te Bosno!!!
Enis za selektora!!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- DukeOfWellington
- Kontakt:
haryxs je napisao/la: ok je to sve al haj mi/nama samo objasni kako si zakljucio da je bila losa fizicka sprema?
Ja nikako nemogu da shvatima da mozemo odigrat onakve tri utakmice, sa onakvim presingom protiv Obale, Mexica a kasnije i Argentine i onda reci da nam je slaba fizicka sprema.
i isto nije mi jasno kako neko moze objasnjavat formaciju ako ne poznaje materiju.
jednostavno jadno izgleda kad pocnete pisati kako je trebo ovo ili ono a i sami ne znate kakva je bila svrha onakve formacije.
Pratim fudbal preko 20 godina i još nisam vidio da neka ekipa fizički padne još u prvom poluvremenu, to smo mi uspjeli protiv Nigerije i to je sramota bez presedana. To se desilo zato što Sušić nije održao fizičku spremu igrača s kojom su došli iz svojih klubova, treninzi su svako malo bili otkazivani iz ovog ili onog razloga, a igrači su imali sramotan broj slobodnih dana. Uz to su pripreme održane u Hrasnici da bi igrači mogli da hodaju po Sarajevu, dakle nikakva disciplina koja je takođe uticala da fizički užasno nazaduju. I ti mene sad pitaš kako sam ja zaključio, umij se i otvori oči pa nećeš postavljati smiješna pitanja.
Te prijateljske utakmice su odigrane ranije, dakle forma je pogrešno tempirana što naravno ni najmanje ne čudi od Sušića. I odigrane su u puno slabijem ritmu od utakmica kakve se igraju na SP, samo što ti nisi u stanju da to vidiš, što takođe ni najmanje ne iznenađuje.
Ti ne poznaješ materiju i naravno da ti ništa nije jasno. Nema logičnog objašnjenja za tu formaciju, ima samo Sušićevo nelogično objašnjenje koje ćemo možda nekad čuti i naravno proanalizirati zašto je nelogično.
Slijedeći put se malo bolje pripremi, nemoj ovako da ispadaš bezveze.
Gledam Hrvate kako su se fantasticno postavili protiv Meksika... Gdje bismo mi bili da smo imali covjeka sa barem malo mozga na klupi.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
Vjeruj da su strucne analize Opancica na ovom nivou...Kaunas je napisao/la:Enis za selektora!!![]()
![]()
![]()
[youtube][/youtube]
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Šta hočete i Kovač igra bez lijevog bočnog ! 
Balkanski nogomet je na koljenima i moramo se dobro zapitat sta mi radimo i sta mislimo da smo. Latinoamerikanci su svemirski brodovi za nas.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Imamo igrace, cijeli Balkan... Ali treneri, savezi i sve oko ekipa je teški amaterizam!!
Sent from my Home using fingers
Sent from my Home using fingers
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pogledaj kako su nalozeni, kako se bore... Kod nas bi jedino Besic, Kolasinac i Pjanic mogli proci, ovo ostalo sve im nesto muka potrcati. Generalno evropske reprezentacije su bile takve na ovom prvenstvu, bezvoljni nekako. Ne znam sta im je. Ovi latinoamerikanci ginu bukvalno na terenu.Cartman je napisao/la:Balkanski nogomet je na koljenima i moramo se dobro zapitat sta mi radimo i sta mislimo da smo. Latinoamerikanci su svemirski brodovi za nas.
Pripremljeni ljudi da trce i da se svi brane. Pogledajte kod drugog gola Meksika kretnju Modrica, a pogledajte ovog Peraltu ili bilo kojeg ofanzivca Meksika kada se brane. Modric ko Dzeko u onoj situaciji ko da su na pisti. Ne kritikujem Modrica ni Edina nego nas mentalitet, losi treneri itd. Ljudi se uce na reprezentaciji. Pa nisu budale Spanci, Brazilci i ostale velike reprezentacije. Dovode ljude na klupu od 60-70 godina, a ne ko mi i Hrvati dovodimo neprovjerene, prosjecne, nedokazane trenere.calcio je napisao/la:Pogledaj kako su nalozeni, kako se bore... Kod nas bi jedino Besic, Kolasinac i Pjanic mogli proci, ovo ostalo sve im nesto muka potrcati. Generalno evropske reprezentacije su bile takve na ovom prvenstvu, bezvoljni nekako. Ne znam sta im je. Ovi latinoamerikanci ginu bukvalno na terenu.Cartman je napisao/la:Balkanski nogomet je na koljenima i moramo se dobro zapitat sta mi radimo i sta mislimo da smo. Latinoamerikanci su svemirski brodovi za nas.
Pape napadni u srijedu sa dva napadaca. Razbit cemo njihov bunker. Nemaju sanse. Dzeko dva komada, Pjanke jedan i Vedo jedan. Jedino neka Miske pocne na klupi

pa gledaj kako meksiko igra bori se a sudije ih karaju 2 penala protiv kameruna ponistise bore se i dobiju sada protiv hrv penal im ne svirase ljudi igraj igraj i uzmu a ne ko nasi ko da su na godisnji otisli poveli svoju familiju rodbinu idt i kuliraju tamo nidze veze a pape moj si idol i dans ostao kao igrac ali karna od trenera bez autoriteta bez icega dopustio si da se sprdaju sa milijarde stanovnika bih sirom svijeta dopustio si da neki dzeko i spahic budu veci od repezentacije dno dna smo kad nam igraci biraju koga ce pozvat da igra za repku a talenti dobri igraci ispastaju i cudimo se kako biraju susjedne zemlje idt , smijesa nam je repezentacija, sve rastjerati osim Pjane, Bega, Kole, Bice, Mujdze, Lule, Bese,Ibisevica, i jos par finih igraca Pozvat Arslangica Prcica,Zukanovica i jos par momaka koji zaslzuju da nose dres Najdraze nam Zemlje dovest Trenera sa autoritetor ili stranca kod koga ce igrat oni koji zasluze a ne koji ce se vucarat setAT po terenu i koji ce birat ko ce u repku... niko nije veci od REPEZENTACIJE!!!!
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- DonCorleone
- Kontakt:
Apsolutno. Fizicki, psihicki, takticki.Cartman je napisao/la:Balkanski nogomet je na koljenima i moramo se dobro zapitat sta mi radimo i sta mislimo da smo. Latinoamerikanci su svemirski brodovi za nas.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Znaci samo pratis fudbal 20 godina, nisi nikoga trenirao ili nedo Bog igrao profi fudbal? Ako jesi i ako ti nije tesko, podjeli i sa nama svoju referencu.DukeOfWellington je napisao/la:haryxs je napisao/la: ok je to sve al haj mi/nama samo objasni kako si zakljucio da je bila losa fizicka sprema?
Ja nikako nemogu da shvatima da mozemo odigrat onakve tri utakmice, sa onakvim presingom protiv Obale, Mexica a kasnije i Argentine i onda reci da nam je slaba fizicka sprema.
i isto nije mi jasno kako neko moze objasnjavat formaciju ako ne poznaje materiju.
jednostavno jadno izgleda kad pocnete pisati kako je trebo ovo ili ono a i sami ne znate kakva je bila svrha onakve formacije.![]()
Pratim fudbal preko 20 godina i još nisam vidio da neka ekipa fizički padne još u prvom poluvremenu, to smo mi uspjeli protiv Nigerije i to je sramota bez presedana. To se desilo zato što Sušić nije održao fizičku spremu igrača s kojom su došli iz svojih klubova, treninzi su svako malo bili otkazivani iz ovog ili onog razloga, a igrači su imali sramotan broj slobodnih dana. Uz to su pripreme održane u Hrasnici da bi igrači mogli da hodaju po Sarajevu, dakle nikakva disciplina koja je takođe uticala da fizički užasno nazaduju. I ti mene sad pitaš kako sam ja zaključio, umij se i otvori oči pa nećeš postavljati smiješna pitanja.
Te prijateljske utakmice su odigrane ranije, dakle forma je pogrešno tempirana što naravno ni najmanje ne čudi od Sušića. I odigrane su u puno slabijem ritmu od utakmica kakve se igraju na SP, samo što ti nisi u stanju da to vidiš, što takođe ni najmanje ne iznenađuje.
Ti ne poznaješ materiju i naravno da ti ništa nije jasno. Nema logičnog objašnjenja za tu formaciju, ima samo Sušićevo nelogično objašnjenje koje ćemo možda nekad čuti i naravno proanalizirati zašto je nelogično.
Slijedeći put se malo bolje pripremi, nemoj ovako da ispadaš bezveze.
Nisam ja dosao ovdje da se raspravljam s tobom ili da ti kontriram, ali sama tvoja referenca da samo "pratis" fudbal 20 godina i da nisi u stanju objasniti neku od formacija ili taktiku kojom se utakmica odvijala mi daje za pravo da te nazovem samo prosjecnim nezadovoljnim forumasem.
Pod hitno pogledat postove od Damir_82 koji poznaje materiju ali grijesi u par stvari, ali otom potom...
Sto se utakmica tice, na stranu onda te prijateljske, sta cemo sa utakmicom protiv Argentine koja je odigrana 7 dana ranije?
Nemoguce je odigrati utakmicu sa onakvim tempom 7 dana ranije i reci da su igraci fizicki nespremni. a imali su dovoljno da se oporave.
- hogarstrasni
Amerikanci razvaljuju , i juzni i srednji i sjeverni ! Neoptereceni zvijezdama,prevelikom kombinatorikom, ocekivanjima da jedanili dva "genijalca" rijese utakmicu...Igraju brzo , timski, pozrtvovano, disciplinovano, fizicki besprijekorno spremni. Cestitke, ima i toga da nisu europski potroseni ...
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Taj damir82 je čovjek koji je napisao najveću glupost dekade, a to je da je Hajrović zamijenjen jer nije imao dovoljno snage iako je očigledno bio fizički naš najspremniji igrač u toj utakmici.
Nije moguće objasniti nelogičnu formaciju, Spahić, koji je bio apsolutno nespreman da igra vlastitu poziciju morao je da uz svoju poziciju pokriva i lijevu stranu što je naravno uradio katastrofalno, dok je u isto vrijeme na klupi sjedio Kolašinac koji puca od snage. Tu nema logičnog objašnjenja. Al šta o logici zna trivijalac i neznalica poput tebe.
Nisi ti u poziciji da daješ sud o mom fudbalskom znanju, previše si limitiran da bi to radio.
- 1988risha
- Kontakt:
Ovakav nama SELEKTOR treba 

Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Bolna mi ne bila.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ajax je napisao/la:Wisey je napisao/la:
Pored taktičkog idiotizma valja se ponovo vratiti i na fizičku pripremu. Poređenja radi, Niko Kovač je prije punih 8 mjeseci naručio skauting Meksika (znam od čovjeka koji je zadužen za to), Niko Kovač je u Bad Tatzmannsdorfu uveo cijelu ekipu u saunu, podesio vlažnost na onakvu kakva ih čeka u Manausu, dobili su tačnu kilometražu koju moraju preći na biciklu svaki dan za vrijeme priprema, igrači su dobili koncept prehrane, odredili su pojedinačni plan kome je potrebno više odmora a kome više rada...
A naši u Hrasnicu na masnicu. Pa ga onda iznenadila Nigerija, njihovo trčanje, teren i vrućina u Cuiabi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
“Svi konkuriraju za momčad protiv Meksika. Meksiko je vrlo agresivan, s dobrim bokovima, i vjerujem da ćemo postaviti pravu taktiku”, zaključio je Kovač.
Hrvatski će se reprezentativci danas posvetiti regeneraciji, a sutra ih očekuje lakši trening, s obzirom da uoči Meksika imaju dan priprema manje nego uoči Kameruna. Gledat će se i snimke meksičkih faza otvaranja, zatvaranja i transformacije, a na put prema Recifeu kreću u subotu poslijepodne.
Fascinantno.
1988risha je napisao/la:Ovakav nama SELEKTOR treba
A jos je pljuno i po Papetu...
- 1988risha
- Kontakt:
HAHAHAA... ono kad ga je zayebo za sastavMB7 je napisao/la:1988risha je napisao/la:Ovakav nama SELEKTOR treba
![]()
A jos je pljuno i po Papetu...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.
Bolna mi ne bila.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.