DonCorleone je napisao/la:Lakse povrijedjen Lulic drzi sam citavu ljevu stranu, sto rezultira rupama pozadi kada krene naprijed i izgubi loptu, tada nema nikoga osim Spahica da zaustavi kontra napade Nigerijaca. Upravo to se kroz pogresnu takticku zamisao desilo.calcio je napisao/la:![]()
Nikako ne mozes to da prihvatis a nije uopste tesko shvatiti. Osnov fudbala je da jedan igrac NE MOZE drzati SAM citavu jednu stranu. Kod nas je lakse povrijedjen igrac upravo to radio, dakle ludilo teletine.
Posao stopera i jest da krpi te rupe iza bekova kada krenu prema naprijed. Mogao sam postaviti i heat map Besica, pa da vidis da je i on krpio rupe iz Spahica. To je njegov posao. Samo sto se to mora raditi efikasno, ako ne mozes izbiti loptu, fauliraj, iznesi ga sa terena, zaustavi kontru po svaku cijenu. Spahicu to nikako nije polazilo za rukom, prelazili su ga kao zadnjeg amatera. A kada ga nisu prelazili, onda im je on poklanjao lopte. Te herojske price kako je on drzao dvije pozicije ostavite za nekog drugog.