Emir Spahić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

LenBias
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la LenBias » 24 jun 2014, 09:25

calcio je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
calcio je napisao/la:slika slika
Lakse povrijedjen Lulic drzi sam citavu ljevu stranu, sto rezultira rupama pozadi kada krene naprijed i izgubi loptu, tada nema nikoga osim Spahica da zaustavi kontra napade Nigerijaca. Upravo to se kroz pogresnu takticku zamisao desilo.

Nikako ne mozes to da prihvatis a nije uopste tesko shvatiti. Osnov fudbala je da jedan igrac NE MOZE drzati SAM citavu jednu stranu. Kod nas je lakse povrijedjen igrac upravo to radio, dakle ludilo teletine.

Posao stopera i jest da krpi te rupe iza bekova kada krenu prema naprijed. Mogao sam postaviti i heat map Besica, pa da vidis da je i on krpio rupe iz Spahica. To je njegov posao. Samo sto se to mora raditi efikasno, ako ne mozes izbiti loptu, fauliraj, iznesi ga sa terena, zaustavi kontru po svaku cijenu. Spahicu to nikako nije polazilo za rukom, prelazili su ga kao zadnjeg amatera. A kada ga nisu prelazili, onda im je on poklanjao lopte. Te herojske price kako je on drzao dvije pozicije ostavite za nekog drugog.
to je posao stopera kad ima beka u ekipi, ovde ga nije bilo i to je velika, ogromna razlika, lulic je sam drzao citavu stranuo i bukvalno crko u prvom poluvremenu i onda je spaha, koji kroz citavu karijeru nije bio poznat po brzini a ne u ovim godinama zalaska karijere ostao sam da mu nigerijci, fizicki spremniji od njega hiljadama puta, rade sta zele i pretrcavaju ga kako im je volja ;) spaha je bio los, tacnije svi osim begovica, besica, sunjica i pjanica su bili losi ali ni pod tackom razno ne moze biti kriv za poraz jer je isti samo papetova krivica i nicija vise, kad te neko unaprijed osudi na poraz i sramotu onda je se veoma tesko i skoro nemoguce izvaditi iz toga :(
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

bilalx

Post Postao/la bilalx » 24 jun 2014, 09:42

Nakon svih ovih godina polako se otkirva pravo lice "kapitena". "Kapiten" umjesto da drzi ekipu na okupu da dize moral, ambicije, da ih gura da budu brzi, bolji, da svaki put preoru teren i daju sve za pobjedu i to na svom primjeru on sve to radi upravo suprotno. Nije problem samo utakmica protiv Nigerije. Pa zalomi se svakome da ima los dan i podjeli neke lose pasove i odigra katastrofalno. A i tada, "kapiten" je trebao traziti izmjenu i reci "vidis pape tito ga nejebo da mi ne ide...vadi me!". Pogotovo ako je, kako tvrde, igrao rovit. Time ne pokazuje svoju odanost vec cistu glupost i svojeglavost.

Sad se tu vec akumuliralo jako puno incidenata i sumnjivih detalja. Pravi klanove u reprezentaciji, odlucuje ko je dovoljno "cool" da se druzi sa njim a ko nije. Pa onda bojkot medija, fol ne daje izjave, ljuti se, duri se. A kao kapiten bi trebao da izadje pred kamere, diktafone, telefone, skypovei sta ti ja znam i onako otvoreno i slatkorjecivo, kako samo on zna, da neku izjavu ako nista da unese malo sigurnosti i otrese spekulacije. A onda da to prikaze na nekom primjeru. Da popije kafu, sok, pivo sta vec sa Lulicem, Begovicem, Vedom, Mujdzom, itd. Al jok. Najlakse je ovako. Suti ko zaliven, zatvori se u sobu sa svojim haverima Dzekom i Ibricicem i kuje svoje planove za i oko reprezentacije. Ne ide to tako. To nije primjer kako bi se jedan kapiten treba ponasati.
Mislim da mu je vakat da ide. Ali kao sto vec rekoh, ceka Spahu fotelja u savezu. Zivi bili pa vidjeli...

P.S. Samar Pjanicu mu nikad necu halalit!

havildika
Kontakt:

Post Postao/la havildika » 24 jun 2014, 10:22

bilalx je napisao/la:Nakon svih ovih godina polako se otkirva pravo lice "kapitena". "Kapiten" umjesto da drzi ekipu na okupu da dize moral, ambicije, da ih gura da budu brzi, bolji, da svaki put preoru teren i daju sve za pobjedu i to na svom primjeru on sve to radi upravo suprotno. Nije problem samo utakmica protiv Nigerije. Pa zalomi se svakome da ima los dan i podjeli neke lose pasove i odigra katastrofalno. A i tada, "kapiten" je trebao traziti izmjenu i reci "vidis pape tito ga nejebo da mi ne ide...vadi me!". Pogotovo ako je, kako tvrde, igrao rovit. Time ne pokazuje svoju odanost vec cistu glupost i svojeglavost.

Sad se tu vec akumuliralo jako puno incidenata i sumnjivih detalja. Pravi klanove u reprezentaciji, odlucuje ko je dovoljno "cool" da se druzi sa njim a ko nije. Pa onda bojkot medija, fol ne daje izjave, ljuti se, duri se. A kao kapiten bi trebao da izadje pred kamere, diktafone, telefone, skypovei sta ti ja znam i onako otvoreno i slatkorjecivo, kako samo on zna, da neku izjavu ako nista da unese malo sigurnosti i otrese spekulacije. A onda da to prikaze na nekom primjeru. Da popije kafu, sok, pivo sta vec sa Lulicem, Begovicem, Vedom, Mujdzom, itd. Al jok. Najlakse je ovako. Suti ko zaliven, zatvori se u sobu sa svojim haverima Dzekom i Ibricicem i kuje svoje planove za i oko reprezentacije. Ne ide to tako. To nije primjer kako bi se jedan kapiten treba ponasati.
Mislim da mu je vakat da ide. Ali kao sto vec rekoh, ceka Spahu fotelja u savezu. Zivi bili pa vidjeli...

P.S. Samar Pjanicu mu nikad necu halalit!
kad je to bilo :wtf:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jun 2014, 11:20

Virtu4l je napisao/la:O tome ćemo na njegovoj temi. Neću ti dozvoliti da me izmanipulišeš pa da skrenemo sa teme, a tema je kabadahija iz Dubrovnika, koji će nas koštati minimalno jednu utakmicu u Brazilu, ovo dobro upamtite.
Da se još jednom citiram, da se ne zaboravi.

Što se tiče šamaranja Pjanića, pa nije Pjanić jedini igrač kojeg je terorisao u zlatno doba svoje vladavine. Nećemo o tome, dušebrižnici će reći da ih zanima samo ono što on prikazuje na terenu, a ne van njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 24 jun 2014, 11:26

Virtu4l je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:O tome ćemo na njegovoj temi. Neću ti dozvoliti da me izmanipulišeš pa da skrenemo sa teme, a tema je kabadahija iz Dubrovnika, koji će nas koštati minimalno jednu utakmicu u Brazilu, ovo dobro upamtite.
Da se još jednom citiram, da se ne zaboravi.

Što se tiče šamaranja Pjanića, pa nije Pjanić jedini igrač kojeg je terorisao u zlatno doba svoje vladavine. Nećemo o tome, dušebrižnici će reći da ih zanima samo ono što on prikazuje na terenu, a ne van njega.
Tokom utakmice, tebe i ovoga sam se odmah sjetio :bow: :bow: :bow:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 24 jun 2014, 11:28

Spahic nije pravi kapiten,to svi znaju! Imao je on odlicnih partija u reprezentaciji,ali i utakmica u kojima je odigrao katastrofalno kao protiv Egipta,Nigerije itd.... njegov problem je njegova glava,umjesto da ujedini igrace,on pravi klanove,uci ih kako ne treba...pokvario je Dzeku sto je najgore,posvadjao ga sa navijacima,medijima bez ikakve potrebe...a Edin kao emotivac ,nasjedne brzo...njegovim budalastinama nikad kraja,fol bojkotuje medije,uvrjedili ga kao nesto... kapitensku traku mu je trebalo davno oduzeti i dati je Ibisevicu ili Begovicu,Pjanicu! treba mu se zajedno sa selektorom zahvaliti na svemu,pozeljeti mu sve najljepse u zivotu,a BIH ide dalje,sa novim normalnijim selektorom i novim normalnijim kapitenom! odlaskom Spahica dobit cemo pravog Dzeku,momka iz raje,kulturnog i vasipatnog,koji gine za bh dres,koji prica sa svima,koji se druzi sa svima,a ne ovakvog Dzeku koji se izgleda posvadjao i sa samim sobom,zbog koga? zbog budale....

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 jun 2014, 11:50

Spahic je bio gnjida uvijek, samo smo mi zatvarali oci. Naserem mu se u kapitensku traku!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 24 jun 2014, 11:52

Zahvaliti mu se i izbaciti iz repke. Ne dati mu da vise vrsi bilo kakav uticaj u nogometnim strukturama BiH i to je to ;)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 24 jun 2014, 12:04

Spaha je kukavica, anonimuse i novopridosle u reprezentaciji terorise, a kad igraci naprave karijeru ne smije im pisnuti vise.
Kad se sjetim kako je tjerao Pjanica, nije mu na pola utakmice dao da izvede slobodni udarac ..
Sad mu se samo sageti moze, jer Mireta narod gotivi
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 24 jun 2014, 14:07

slika

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 24 jun 2014, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 24 jun 2014, 14:08

Najbolja atmosfera u reprezentaciji je bila , kad je spaha bojkotovao reprezentaciju ... tad su decki ginuli na terenu , predvodjeni misimovicem i tad djecakom ibisevicem kao i dzekom , dolaskom spahe , odmah skandal prvi , misimovic se oprasta od repke , jer mu spaha ( kabadahija ) uzima kapitensku .. ostalo sve znate , uglavnom ovog lika nikad nisam gotivio , pa u klubovima kad se repka okuplja redovno dobije zuti ili crveni da ne nastupa na slijedecoj utakmici za klub da moze vise da tulumari sarajevskim ulicama ... Madjarska u zenici , Grcka u zenici kad on treba da dobije crveni usuti se i dobije papac od tad papac odlazi iz repke .. udaranje marina , francuska , sad ovvo ma joj ....
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 jun 2014, 14:22

ja se nadam da ga vise nikad necu gledati u dresu bh reprezentacije a ni dzeku ako nastavi ovako.
You are someone else I am still right here

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 24 jun 2014, 14:25

Jednostavno tip vuce profesionalnost u ekipi ka dnu. I jos je kapiten. Cuj kapiten ekipe ucjenjuje selektora igranjem igraca koji nezasluzuju da igraju :puke:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 24 jun 2014, 14:26

Gledam ove snimke,ovo je fakat faul nad Spahicem.Kriminalna odluka sudije,klasicno saplitanje s ledja.
Nije opravdavanje,odigrao je kriminalno ali ovo je faul,sto jest jest ;)

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 24 jun 2014, 14:33

drummer je napisao/la:Gledam ove snimke,ovo je fakat faul nad Spahicem.Kriminalna odluka sudije,klasicno saplitanje s ledja.
Nije opravdavanje,odigrao je kriminalno ali ovo je faul,sto jest jest ;)
U ovoj situaciji se ne ide na gradjenje lopte nego se lopta izbije u pm, da l' u aut ili korner ili prema sredini terena, pogotovo ako si rovit, a jest bio.

Kabadahija i lazni patriota je odreagovao kao odbrambeni igrac 2. lige Sjever BiH. ;)

PS: i saplitanje nije bilo namjerno pa ti se yebi....
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 24 jun 2014, 14:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 24 jun 2014, 14:35

Kakav faul, frajer ga odnio u duelu...

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 24 jun 2014, 14:36

gledam po fb kako on na bolesnu djecu kupuje narod fkt tuzno ..
al najgore kad je himna , on nesto mrtav ozbiljan kao ovo ono hajde napravite anketu dali se spahi treba oduzeti kapitenska ..
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 jun 2014, 14:57

ironmany
ajd MARS, ne s teme, nego s foruma, i ti i tebi slicni

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 24 jun 2014, 14:57

Ima nešto što Spahi ne smijemo zaboraviti nikada, to su svakako dobre partije koje je znao često da pruži u dresu repke, igranje pod bolovima, odbijanje izmjene uprkos povredi, odlazak na dženazu Krajišnicima, posjećanje na malog Hajrudina rahmet mu duši i mnoge druge stvari koje je napravio i uradio van terena za Bosnu i Hercegovinu. Svidjelo se to nekome ili ne, gledao kao hinjske poteze, mazanje očiju javnosti djela su tu i to mu niko ne smije umanjiti. Međutim treba biti realan da nas je taj isti Spaha puno puta koštao loših rezultata, poteza pogotovo nepromišljenih tipa duel sa Nasrijem. O Spahi kruže razne priče, od repke do klubova, uveliko se piše da on voli naštimati tekme da dobija često crvene i da je zato u kratkom vremenu promijenio dosta klubova. Mora se priznati kad pogledamo detaljnije takve priče imaju osnove, ali ono što želim reći i napisati jeste sljedeće. Spahića su stigle godine, Spaha više ne igra na visokom nivou i ne pruža partije kakve se od njega očekuju. Dolaze neki novi momci, polako se slaže nova linija odbrane i vrijeme je da se Spahi napravi fin oproštaj dok je još omiljen kod raje, jer bojim se kad tad će isplivati neke loše stvari jer možemo se mi praviti ludi, ali nije Spaha nevinašce, ima on svojih bubica i mutnih radnji u i oko repke. Bolje da ode sada dok je još kod raje poštovan nego da krene rafalna paljba po njemu ako ostane ( a to će se desiti budite sigurni kad tad) ako nastavi igrati za repku). Kad se oprosti treba mu se zahvaliti na svemu što je napravio, ali nipošto kasnije praviti neki linč. Mi smo takvi Balkanci, prevrtljivi, namazani volimo da se miješano u sve i da budemo krojači svačije sudbine. Spaha je odavno etiketiran ko vođa klana koji se o svemu pita, nažalost prije su forumi, net i druge stvari manje bile dostupne pa se dosta stvari uspijelo zataškati, ali danas kad se sve snima, prati, piše mnoge stvari postaju jasnije. Zato Spaha hvala ti ko igraču, kapitenu, legendi, ali daj budi dingospo oprosti se sad sa stilom odradio sam veliko takmičenje dočekao si SP-Brazil imaš par god. klupske karijere odradi to i nemoj se više sramotiti. Vama koji ga prozivate kabadahijom i sl. ne radite molim vas kakav god da je naš je, isto kao što Džeku ne treba zvati Klocem, ni Safeta vrijeđati. Budimo dostojanstveni do kraja, ispratimo svakog pošteno i prema zaslugama, ali ne vrijeđati i psovati. Kiksao je on puno, ali nas je i zadužio jednom smo pogriješili u historiji sa Bracom nemojte sad da nam se drugi smiju. Pređimo jednom preko ponosa, ne budimo đonovi i da svakog na kraju ispratimo ko smeće. Spaha hvala ti, ali vrijeme je za Kolašinca, Šunjića, Zukanovića i druge momke da budu stubovi odbrane i da čuvaju Begovića od rafalne paljbe.

Samo BiH! :bih:

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 24 jun 2014, 14:59

:thumbup:
IronMany je napisao/la:slika

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Baboon i 13 gostiju.