Ne znam ni što ovo radim ali eto, da se ima šta čitati...
Sead Sušić:
- Mislio sam da je situacija oko naše reprezentacije puno bolja - da je popravljena, međutim i prije utakmice sam vidio da to nije tačno.
- Istina, sve je pokvaro sudija, koji nam je poništo čist pogodak. Mislim na normalan tok utakmice...Međutim, problem je što se "svi" mi pravimo selektorima.
- On je - mislim na selektora, odlučio tako i tačka, pa šta!? Ali, ne mogu svi novinari ili svi ti "divlji" menadžeri koji imaju igrače u reprezentaciji postavljati pitanja - zašto ne igra ovaj ili ovaj?
- Mene su napadali da imam svoje igrače u reprezentaciji, a ja - odgovorno tvrdim, nemam nikoga, a pomažem koliko mogu. Ne samo Papetu, već bilo kojem selektoru ili treneru naše reprezentacije ili tima I to na najbolji mogući način - patriotski, kao svaki normalni građanin BiH, Bosanac ili Hercegovac (gdje Bošnjak moj Seade).
- Pravi navijači su oni koji su uvijek uz reprezentaciju ili klub. I kad se gubi i kad se pobjeđuje. A oni što pišu pljuvotine po raznim forumima, to nisu navijači. Oni mrze sebe, a ne svoju državu ili državni tim. To je naša realnost. Kakva nam je država, takav je odnos i prema državnom timu.
Ostalo je manje važno.
Safet Sušić: Možda je vrijeme da se rastanemo...
- Moj ugovor sa Savezom ističe nakon Brazila. Nisam želio ovdje tokom Mundijala pregovarati o novom ugovoru, jer sam smatrao da nije vrijeme. Trebalo je to "dole" završiti. Bilo je vremena nakon kvalifikacija.
- Naravno da ćemo učiniti sve da se pobjedom oprostimo od Brazila. Ako i odem hoću da se korektno sa svima rastanem, da svakom mogu pogledati u oči. Moram po ko zna koji put zahvaliti brazilskim navijačima na podršci, domaćinu na gostoprimstvu. Bilo nam je prelijepo, želim sa takvim impresijama napustiti Brazil. Znam da će biti kritičara i ja to nikom ne osporavam. Ne želim ovdje napdati svoje igrače. Još se može popraviti dojam.
"Priznao je kako je blizu odluke da se raziđe sa NSBiH. Odnosno da ne produži ugovor. Sušić ima dosta pristalica u nogomentoj vladi pa je moguće da će se lomiti koplja oko njegovog budućeg statusa".
Nema na čemu.