Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Nakon odlazka selektora treba se odreci i svih koji bilo sto uvjetuju u repki. Svaki igrac koji ne moze odgovoriti zahtjevima nogometa 21 stoljeca mora ici u penziju. Misimovic koji mi je jedan od najdrazih igraca, kad ga posjedes na klupu odma rafala a moze igrati jedno poluvrijeme a i to je upitno. Medunjanin ne rafala ali igra po poluvrijeme u slaboj Turskoj ekipi. Ibricic je poveden samo da Dzeko ima igracku. Znaci sva trojica aut, uz pocasti ali aut. Imamo Pjanica, Besica,Prcica,Vrancica a u najavi Zolu,Gojka,Grahovca i Modica pa mozda i Susica. Sta nam trojica iz prvog djela price mogu ponuditi osim rafala i setnje po terenu? Nista.
Dzeksona ne dirat ipak je on nezamjenjiv ali nabiti mu konkurenciju koliko je got moguce u ovom trenutku. Ibisevic,Zec,Hrgota pa i Tankovic i Halilovic pa neka onda seta po terenu kad se naljuti.
E sad ono sto me najvise boli. Spaha je nas najbolji obrambeni igrac, momak koji se trudio oko Kolasinca kao da je selektor, momak kojega godinama poznam i ne mogu shvatiti da je na tako losem glasu u repci. Ali puno se spominje u svim losim stvarima i u kratkom vremenu poslije pocetka kvalifikacija bi ga se rjesio. Drzati ga samo toliko dok neko od cetvorke Arslanagic,Bicakcic, Bunoza,Zukanovic ne bude spreman preuzeti njegovo mjesto. Sto je prije moguce. Ovo bi sve bilo u sluzbi olaksavanja rada novog selektora. Moje zelje Vaha,Dusko, Prosinecki. Tocno ovim redom. Uvjet svemu ja da Susica otjeramo i to odma nakon utakmice sa Iranom ma kako ona zavrsila.
Dzeksona ne dirat ipak je on nezamjenjiv ali nabiti mu konkurenciju koliko je got moguce u ovom trenutku. Ibisevic,Zec,Hrgota pa i Tankovic i Halilovic pa neka onda seta po terenu kad se naljuti.
E sad ono sto me najvise boli. Spaha je nas najbolji obrambeni igrac, momak koji se trudio oko Kolasinca kao da je selektor, momak kojega godinama poznam i ne mogu shvatiti da je na tako losem glasu u repci. Ali puno se spominje u svim losim stvarima i u kratkom vremenu poslije pocetka kvalifikacija bi ga se rjesio. Drzati ga samo toliko dok neko od cetvorke Arslanagic,Bicakcic, Bunoza,Zukanovic ne bude spreman preuzeti njegovo mjesto. Sto je prije moguce. Ovo bi sve bilo u sluzbi olaksavanja rada novog selektora. Moje zelje Vaha,Dusko, Prosinecki. Tocno ovim redom. Uvjet svemu ja da Susica otjeramo i to odma nakon utakmice sa Iranom ma kako ona zavrsila.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 24 jun 2014, 13:55, ukupno mijenjano 2 puta.
Kriv za prvi gol ?? Bicakcic se izmakne lopti ( stoper ) i Kolasinca pogodi u nogu. I tu je Spahic krivBatko je napisao/la:
Protiv Argentine je kriv za prvi gol.... sjedi jedan![]()
Inace nije mu prvi put da pravi onakve greske.....Uostalom uvijek lose igra protiv jacih protivnika....
Jesi gledao kako je igrao protiv Dortmunda, Bajerna, PSGa i Uniteda ove sezone....Pogledaj klipove.
Sljedeci gol Bicakcic saplete Besica. Sjedi jedan. Spahic je odigro duplo bolje od naseg drugog stopera Bicakcica. kojemu je trenera trebao da da jos jednu sansu protiv Nigerije ( da o Kolasincu i ne govorimo ). A kako ti mislis da bi protiv Argentine odigrao Sunjic i Lulic na beku ??
Normalno da protiv jacih protivnika igra losije jer je konkurencija teza. A kako bi zivota ti Sunjic ili Vranjes odigrali protic Ibrahimovica ili Bajerna. Pa jeste li vi normalni ljudi. Oni da su toliko dobri igraci nebi igrali u Zoryi i Elazigsporu.
Ponavljam slazem se da mozda Spahic ima neki los uticaj. Mada nebi bilo ovdje gdje smo da nije njega. Ali mnoge pobjede se lako zaboravljaju. I sto se mene tice nega ide momentalno. Ali ako imamo adekvatnu zamjenu. Znaci odma pozvat Arslanagica za sljedeci ciklus. Ako zadovolji u prve 3,4 utakmice. Tek onda razmisljat o nepozivanu Spahica. Prije toga ni u snu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 24 jun 2014, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.
-
bordobijeli
- Kontakt:
nema se tu sta rezat promjenis selktora i novi selktor ce da reze kako on zeli .Batko je napisao/la:Pa jeli ti vidis da ovako vise ne ide?drummer je napisao/la:Ono sto je najvaznije da tranzicija koju moramo napraviti prodje mirno i bez vecih posljedica po rezultate reprezentacije,mi jednostavno moramo na evropsko prvenstvo.
E o tome ja drugovi govorim,zato lagano,stat malo na brazuku.
Ko bi zrtvovao rezultat i plasman na evropsko samo radi svog zadovoljstva da vidi kako se protjeruju neki igraci taj nije prijatelj reprezentacije,jok.
Sa Papetom selektorom, Spahicem kapitenom i ovakvom atmosferom se ne bi plasirlai na EURO.....To se odma mora rezati u korijenu. Upropastili su SP, ne smije im se dozvoliti da upropaste i slijedece kvale...
Zao mi Turskog kluba koji ce dobiti ovog retarda na svoju klupu. Nisu ni svjesni u sta se uvaljuju.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
Bordobijeli je sve rekao a i ja sam gore iznad.
Novi selektor ce prerezati sve sto bude trebalo rezat i uspostavit svoj nacin i svoja pravila igre.I odgovarat ce za krajnji rezultat toga,to je to.
Novi selektor ce prerezati sve sto bude trebalo rezat i uspostavit svoj nacin i svoja pravila igre.I odgovarat ce za krajnji rezultat toga,to je to.
Hvala Bogu pa mu je sutra posljednja utakmica na klupi reprezentacije...

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Pa naravno da je Spahic kriv.....On je stoper, on je odgovoran za odbranu, on je kapiten, on je taj KOJI JE IZGUBIO DUEL u drugoj minuti....Argentinac ga je nadvisio i pipnuo loptu.....Ajax je napisao/la:Kriv za prvi gol ?? Bicakcic se izmakne lopti ( stoper ) i Kolasinca pogodi u nogu. I tu je Spahic krivBatko je napisao/la:
Protiv Argentine je kriv za prvi gol.... sjedi jedan![]()
Inace nije mu prvi put da pravi onakve greske.....Uostalom uvijek lose igra protiv jacih protivnika....
Jesi gledao kako je igrao protiv Dortmunda, Bajerna, PSGa i Uniteda ove sezone....Pogledaj klipove.![]()
![]()
.
A ukoliko poznajes iole zakone fizike znao bi da Kolasinac koji je bio iza ne moze stici reagirati tako brzo, to je isto kao da te neko puca iz puske a ti mislis da bi se mogao skloniti, laicki objasnjeno...
Bicakcic je takodjer sukrivac kod prvog gola, takodjer nije mogao reagirati zbog promjenjenog pravca lopte ali kao stoper je morao pomoci Spahicu i ici na ovu visoku loptu.... Stoperi su najodgvorniji na ubacijima, korenerima itd....
A SPAHIC JE TAJ KOJI JE IZGUBIO direktan duel, ko kaze da nije odgovoran za ovaj gol, iskreno nema pojma o nogometu...Izvini ali tako je...
Odlično napisano....rijetko citiram, ali ovo je stvarno vrijedno....revan je napisao/la:Mislim da Safet ide već u četvrtak. To je praktički gotova stvar. Da mu obnove ugovor, bio bi pod (opravdanim) pritiskom neviđenih razmjera. Tako da tu nema budućnosti. Sa njim će skoro sigurno i određeni igrači tipa: TSS, Hodžić/ Hadžić ili kako se već preziva, Vršajević, Ibričić (tu jeste samo da Džeki pravi društvo).
Što se tiče Spahića, sa njim treba novi selektor fino popričati. Kulturno mu ukazati na probleme u ponašanju, dati mu do znanja da on nije selektor i da ne može određivati postave i pripreme, probati to korigirati. Tek ako to ne urodi plodom, prelazak na drastične mjere. Kapitensku traku dati Asmiru, jer Spahić nije više materijal za kapitena. Da nam još treba u reprezentaciji, treba.
Sa Džekom isti razgovor obaviti. Probati mu dokazati da reprezentacija ne igra za njega, nego da on igra za nju. Također, posavjetovati da svoju porodicu ostavi na tribinama, a ne da mu otac glumi selektora u tunelu. Nije ovo srednjoškolska ljetna liga. Džeko je reprezentaciju puno zadužio. Njegov patriotizam nikada nije bio upitan, ali reprezentacija je iznad svakog igrača ili selektora, pa tako i njega. Ne zanima nas šta radi u privatnom životu. Ne interesuju nas njegove djevojke (barem mene ne). Samo je želja da se ponaša profesionalno dok je u reprezentativnom dresu i na reprezentativnim pripremama. Činjenica je, da se kod Pellegrinija onako nonšalantno šetao po terenu i ponašao prema suigračima, ne bi letio na klupu, nego na tribine.
Nikoga ne treba tjerati. Sa svakim ko je kamen spoticanja u reprezentaciji i ko ima neke probleme, treba sjesti i popričati. To su ipak sve odrasli ljudi i želim vjerovati razumni. Samo selektora sa iskustvom i autoritetom dovesti. Sve se može posložiti bez turbulencija, tjeranja iz reprezentacije i sličnih ekstremnih solucija.
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
Dobro ti ima pojma. Spahic je krivlji od Bicakcica sa njegove dvije greske. Ko bi izbacio igraca Bayera ( koji se je i vise nego dokazao u reprezentaciji ) i umjesto njega bi ubacio jednog igraca Zorye i to sve zbog jedne dobre utakmice. Igraca kojeg prati glas da je spor. I trebat ce se itekako dokazati da nije, u sta sumnjam. Ne navijam ja ni za koga. Meni je jedino bitna da Bosna postane stalni ucesnik velih smotri i bar oko 20 ekipe na svijetu. Spahic ako bude igrao kao sto je igrao u zadnjih 10 godina ima mjesto i to u prvih 11. Ako bude igrao jos par utakmica kao protiv Nigerije. Znaci da je propao kao igrac da nije vise onaj stari. I moze bit koristan igrac sa klupe ako je on na to spreman i nista vise od toga. To je sve sto se tice Spahica. Steta da Zukanovic nije bio pozvan naknadno. Mozda bi se sve drugacije zavrsilo.Batko je napisao/la:..
A SPAHIC JE TAJ KOJI JE IZGUBIO direktan duel, ko kaze da nije odgovoran za ovaj gol, iskreno nema pojma o nogometu...Izvini ali tako je...
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 24 jun 2014, 14:14, ukupno mijenjano 2 puta.
- hogarstrasni
Iole ozbiljan trener, koji ,prije svega, nema oraha u dzepu i interes reprezentacije stavlja ispred sitnosopstvenickog, lako ce se obracunati s igracima koji misle da imaju pravo sefovati. To je jednostavno i imace podrsku javnosti.
Susic je , prije svega, sopstvenim idiotizmima i korupcijom izgubio podrsku dobrog dijela javnosti, dobrog dijela igrackog kadra , a onda su kompromisi sa Dzekom i Spahicem (ako je uopste istina) bili normalan razvoj dogadjaja.
"Sto bi igrali Vrsajevic, TSS, Hadzic, a ne moj jaran Ibricic? ", svidjelo vam se ili ne, normalno razmisljanje najutjecajnijih igraca koji shvataju da je trener idiot !
Susic je , prije svega, sopstvenim idiotizmima i korupcijom izgubio podrsku dobrog dijela javnosti, dobrog dijela igrackog kadra , a onda su kompromisi sa Dzekom i Spahicem (ako je uopste istina) bili normalan razvoj dogadjaja.
"Sto bi igrali Vrsajevic, TSS, Hadzic, a ne moj jaran Ibricic? ", svidjelo vam se ili ne, normalno razmisljanje najutjecajnijih igraca koji shvataju da je trener idiot !
Zadnja izmjena: hogarstrasni, dana/u 24 jun 2014, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!
Ako Susic stvarno zna da vise nece bit selektor vidjet ces sutra sastava majko moja mila,Vrske,Tino kao box to box ili kao Van Persy,Hadzic kao kreator igre..... 
Mene samo plasi Cirova izjava koju sam negdje procitao da se Susic morao nagoditi sa nasim glavnim igracima kad je preuzimao repku. Novog selektora bi trebalo upozoriti na te stvari, jer ako krene krivo spasa tu nema. Naravno Vahu i Duska ne bi trebali upozoravati. Preiskusni su to treneri da bi padali na kafanske fore.sekula je napisao/la:Odlično napisano....rijetko citiram, ali ovo je stvarno vrijedno....revan je napisao/la:Mislim da Safet ide već u četvrtak. To je praktički gotova stvar. Da mu obnove ugovor, bio bi pod (opravdanim) pritiskom neviđenih razmjera. Tako da tu nema budućnosti. Sa njim će skoro sigurno i određeni igrači tipa: TSS, Hodžić/ Hadžić ili kako se već preziva, Vršajević, Ibričić (tu jeste samo da Džeki pravi društvo).
Što se tiče Spahića, sa njim treba novi selektor fino popričati. Kulturno mu ukazati na probleme u ponašanju, dati mu do znanja da on nije selektor i da ne može određivati postave i pripreme, probati to korigirati. Tek ako to ne urodi plodom, prelazak na drastične mjere. Kapitensku traku dati Asmiru, jer Spahić nije više materijal za kapitena. Da nam još treba u reprezentaciji, treba.
Sa Džekom isti razgovor obaviti. Probati mu dokazati da reprezentacija ne igra za njega, nego da on igra za nju. Također, posavjetovati da svoju porodicu ostavi na tribinama, a ne da mu otac glumi selektora u tunelu. Nije ovo srednjoškolska ljetna liga. Džeko je reprezentaciju puno zadužio. Njegov patriotizam nikada nije bio upitan, ali reprezentacija je iznad svakog igrača ili selektora, pa tako i njega. Ne zanima nas šta radi u privatnom životu. Ne interesuju nas njegove djevojke (barem mene ne). Samo je želja da se ponaša profesionalno dok je u reprezentativnom dresu i na reprezentativnim pripremama. Činjenica je, da se kod Pellegrinija onako nonšalantno šetao po terenu i ponašao prema suigračima, ne bi letio na klupu, nego na tribine.
Nikoga ne treba tjerati. Sa svakim ko je kamen spoticanja u reprezentaciji i ko ima neke probleme, treba sjesti i popričati. To su ipak sve odrasli ljudi i želim vjerovati razumni. Samo selektora sa iskustvom i autoritetom dovesti. Sve se može posložiti bez turbulencija, tjeranja iz reprezentacije i sličnih ekstremnih solucija.
je l' otišao smrad više ?
- hogarstrasni
Ne treba tu brinuti puno, javnost je odvec kivna na ponasanje Dzeke i Spahica, vise ili manje opravdano, oni nemaju puno prostora za kockanje. Ako javnost procijeni da je novi trener korektan, a da ovi ucjenjuju, s pravom ce biti istorija.dubrovnik je napisao/la: Mene samo plasi Cirova izjava koju sam negdje procitao da se Susic morao nagoditi sa nasim glavnim igracima kad je preuzimao repku. Novog selektora bi trebalo upozoriti na te stvari, jer ako krene krivo spasa tu nema. Naravno Vahu i Duska ne bi trebali upozoravati. Preiskusni su to treneri da bi padali na kafanske fore.
Ni Susiceva nije do zore gorila !
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!
- legenda reala
- Kontakt:
Cijenjeni Sky Sport javlja da Fudbalski savez Bosne i Hercegovine neće ponuditi produženje ugovora aktuelnom bh. selektoru Safetu Sušiću, koji će tako nakon Mundijala napustiti kormilo naše selekcije.
Ovo je sasvim očekivano, budući da Zmajevi nisu uspjeli izboriti plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu, a i sam Sušić navodno nije voljan nastaviti s radom u reprezentaciji BiH.
Tako će Zmajeve u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. voditi novi selektor.
Podsjećamo, popularni Pape ima ugovor sa Fudbalskim savezom BiH do kraja Svjetskog prvenstva, a BiH svoje učešće u Brazilu već sutra završava.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
PONOVO LAZES !!!!Ajax je napisao/la: Dobro ti ima pojma. Spahic je krivlji od Bicakcica sa njegove dvije greske. Ko bi izbacio igraca Bayera ( koji se je i vise nego dokazao u reprezentaciji ) i umjesto njega bi ubacio jednog igraca Zorye i to sve zbog jedne dobre utakmice. Igraca kojeg prati glas da je spor. I trebat ce se itekako dokazati da nije, u sta sumnjam. Ne navijam ja ni za koga. Meni je jedino bitna da Bosna postane stalni ucesnik velih smotri i bar oko 20 ekipe na svijetu. Spahic ako bude igrao kao sto je igrao u zadnjih 10 godina ima mjesto i to u prvih 11. Ako bude igrao jos par utakmica kao protiv Nigerije. Znaci da je propao kao igrac da nije vise onaj stari. I moze bit koristan igrac sa klupe ako je on na to spreman i nista vise od toga. To je sve sto se tice Spahica. Steta da Zukanovic nije bio pozvan naknadno. Mozda bi se sve drugacije zavrsilo.
Video dokazuje da je Bicakcic bio daleko od lopte, i da nikako nije mogao reagovati, a kamoli se izmaknuti.
Spahic je izgubio zracni duel sa argentinsim bekom, koji je trebao dobiti i lopta je pogodila Seu koji jine bio spreman jer je Spahic tu loptu trebao ocistiti.
- DonCorleone
- Kontakt:
Nikada nisu bile izglednije sanse da Vahid bude novi selektor. Sada imamo novac, koliko, toliko strucan savez i dobre igrace. Vahid je jedina prava solucija.
Tele ide ako Bog da prekosutra, AUF NIMMA WIEDER SEHEN KRETENCINO!
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Ode smrad, odmah se bolje osjećam.
#Marš iz svetinje.
#Marš iz svetinje.
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Pa situacija je idealna......DonCorleone je napisao/la:Nikada nisu bile izglednije sanse da Vahid bude novi selektor. Sada imamo novac, koliko, toliko strucan savez i dobre igrace. Vahid je jedina prava solucija.
1. Selektorsko mjesto upraznjeno
2. Imamo odlicne igrace
3. Imamo dobru grupu za Euro kvale
4. Vaha slobodan
5. Imamo novac
Dakle, ako Vaha sada ne bude htio nece nikada....
- legenda reala
- Kontakt:
+ Begić mu se sigurno neće petljati u posao, imao bi podršku 99% navijača BIH, ali mislim da su šanse minimalne, jednostavno lik ne želi
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: ferroviere87, passatb6 i 8 gostiju.