Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Sportschau.de, sportski portal prvog programa njemačkog javnog servisa, piše da je nigerijski strijelac Peter Odemwingie nakon utakmice izjavio kako je pobjeda za nigerijsku momčad bila nevjerojatno težak zadatak: “Bosna i Hercegovina ima odlične igrače, bilo je teško pobijediti ih. Ali smo sada svi veoma sretni.”
Isti portal piše da Džeko nije iskoristio niti jednu od velikih šansi koje su mu se pružale te prenosi i izjavu Zvjezdana Misimovića: “Gorko je što sad moramo ići kući. Možda nam je pomalo i nedostajalo iskustvo na Svjetskom prvenstvu. Za mene je to bio posljednji turnir, ali se nadam da će to moje kolege za četiri godine bolje uraditi.”
Isti portal piše da Džeko nije iskoristio niti jednu od velikih šansi koje su mu se pružale te prenosi i izjavu Zvjezdana Misimovića: “Gorko je što sad moramo ići kući. Možda nam je pomalo i nedostajalo iskustvo na Svjetskom prvenstvu. Za mene je to bio posljednji turnir, ali se nadam da će to moje kolege za četiri godine bolje uraditi.”
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Svabo ne pominje fenomenalnog FiFinog sudiju i ponisten gol Dzeke.bparena je napisao/la:Sportschau.de, sportski portal prvog programa njemačkog javnog servisa, piše da je nigerijski strijelac Peter Odemwingie nakon utakmice izjavio kako je pobjeda za nigerijsku momčad bila nevjerojatno težak zadatak: “Bosna i Hercegovina ima odlične igrače, bilo je teško pobijediti ih. Ali smo sada svi veoma sretni.”
.
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 25 jun 2014, 16:12, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Naravno promasena sansa je promasena sansa, ali znas za cuvenu izjavu Gumene glave "igrac koji ne puca nikad nece dati gol, igrac koji puca ce dati gol".IlCapitano je napisao/la:Ne. Promašena šansa je promašena šansa. Ne možeš ga hvaliti za "stativu u 93", a obrukao se tim promašajem.biskitt je napisao/la:Ono je 100% sansa samo zato sto je on izgradio poziciju da bude takva. Nije mu je neko stavio na gol liniju i njegovo je samo da je zarola preko linije. Ili mislis da on nije htio da da gol? Pa da logicno, zato i jeste ustopao rukom loptu, zelio je da sudija svira ruku, medjutim zajeba ga sudija pa mu je jedino preostalo da traljavo suta i da pogodi golmana.IlCapitano je napisao/la:Fenomenalno mi je kako se stativa u 93' pokušava predstaviti kao da je prošao tri igrača i sa 30 metara pogodio stativu gdje je malo falilo da bude spasitelj, a ne kao 100%-na šansa na metar od gola i golmanom na zemlji.![]()
Na ovom drugom gifu je bio u odbrani jer su Nigerijci imali korner, ne jer je istrčao da pomogne odbrani iz napada.
Na prvom je ispratio pogledom pokretanje kontre protivnika, to se ne radi, u kakvoj god poziciji bio.
EDIT: I naravno, i danas se oni koji kritikuju Džeku klasifikuju kao državni neprijatelji br.1 jer kritikuju Edina što je loše odigrao. Naravno, apsolutna laž.![]()
Traziti od Dzeke da bude igrac koji nikad nije bio je stvarno fenomen koji ne znam kako da nazovem. Gledamo ga svi evo vec sedam godina, i znamo mi jako dobro sta on moze a sta ne moze. NIkad nije igrao odbranu niti je to znao. Ovdje se to predstavlja kao da on namjerno nije igrao odbranu.
Fraza "igrač koji nikad nije bio" u današnjem fudbalu ne postoji. Ekipa ako hoće nešto da napravi, svaki igrač na terenu mora dati sve od sebe. Džeko to nije uradio. Je li mu bilo svejedno, namjerno to uradio, Sušić mu zabranio, ili nešto deseto, ja ne znam. Znam da je on kao "idol nacije" razočarao. Ne promašajima, već zalaganjem.
Danas ne postoje i ne mogu postojati igrači koji sve čekaju samo na tanjiru. Fernando Llorente je bio možda i gori tanjiraš i sidraš od Džeke u Bilbau, pa je dolaskom u Juventus i rigoroznim režimom počeo da ore teren kao što to rade Mandžukić, Cavani, Suarez, itd...
Sušić ovakav ili onakav, svi smo se složili da je glavni krivac. S druge strane, to ne smije biti izgovor nekome ko se toliko kune u patriotizam kao što to Džeko radi. Miralemu i Muhamedu sigurno nije bio.
Isto tako mozemo sada osuti paljbu po Kolasincu i reci autogol je autogol, ili Begovicu istom logikom. Ali naravno da tome nema mjesta. Nas je problem sto pretjerano uzdizemo u zvijedze nakon dobre igre, a nakon lose proglasavamo nekoga klocem. Istina je negdje na sredini. Taj "igrac koji nikada nije bio" je za reprezentaciju u 60 i nesto nastupa postigao 30 i nesto golova, da ne konsultujem wikipediju sada. Ratio odigranih utakmica i golova mu je daleko bolji neko sto je to u svim klubovima pojedinacno ili zajedno.
Ok, mozemo razgovarati o tome da li je on dovoljno kvalitetan igrac, i na temu da li imamo kvalitetnijeg igraca od njega, to je vec diskusija koju podrzavam i bas me zanima argumentovana rasprava na tu temu. I mogu se sloziti sa konstatacijom da je Vedo sasluzio vecu minutazu naustrb "Idola", koji nije pokazao ocekivano na Prvenstvu. Ono sto necu podrzati je pljuvanje eto cisto onako kad svi pljuju daj da i ja pljucnem. Pa cemo se sutra takmiciti u velicanju tog istog igraca.
Covjece da nesto razjasnimo a vezano za Edina. Vjerujem da 99% svih nas koji ga kritikujemo nema nista protiv njega i svi bi voljeli kao i ona da je bilo drugacije. Ako ti ne ide OK - suti i ne napadaj Pjanu i Hajrovica, skloni se na klupu pa pusti Vedu od 1 minuta da vidimo kako njemu ide. Znal on a i vi da je nas Edin proglasen do sada kao najlosiji napadac na SP sa potrosenih najvise lopti i sansi u ovim utakmicama. Sramota dijamantu, sramota.... Ono ponovno istrcavanje pred golmana Vedo bi to dovrsio kao i protiv Argentine - ovako idi kuci. 
Njima je njihov dijamant najbolji napadac na svijetu i sad. Bez obzira sto taj napadac se vidjelo i vidi se po statistici sta je i ko je.bparena je napisao/la:Covjece da nesto razjasnimo a vezano za Edina. Vjerujem da 99% svih nas koji ga kritikujemo nema nista protiv njega i svi bi voljeli kao i ona da je bilo drugacije. Ako ti ne ide OK - suti i ne napadaj Pjanu i Hajrovica, skloni se na klupu pa pusti Vedu od 1 minuta da vidimo kako njemu ide. Znal on a i vi da je nas Edin proglasen do sada kao najlosiji napadac na SP sa potrosenih najvise lopti i sansi u ovim utakmicama. Sramota dijamantu, sramota.... Vedo bi to dovrsio kao i protiv Argentine - ovako idi kuci.
Bez obzira sto je katastrofalan bio u obje utakmice!
Bez obzira sto je jedva docekao da pripreme budu u Hrasnici kako bi mogao sa Kabadahijom i Zutaljem ici po diskotekama i svinge svinge raja party-ima, i to sve u jeku priprema.
Bez obzira sto je jedan od najgorih u Brazilu, on je njima najbolji.
Da je imalo covjek, da ima trun mali kao ispod malog nokta na ruci, one zelje za pobjedom BiH, on bi sam trazio izmjenu na drugom poluvremenu jer je vec u prvom hodao ko prebijena macka.
Al' nema tu covjeka, tu ima samo lazni Edin Dzeko koji se licno ne smije obratiti naciji nego gura onog parmaka Ligatu da on napise nesto.
Papak svoje vrste, zaobadani. M'rs iz svetinje...
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 24 jun 2014, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!
Vidi kako u posljednjih nekoliko stranica se razveza normalna komunikacija. A prelistaj malo prije i citaj bljuvotine.bparena je napisao/la:Covjece da nesto razjasnimo a vezano za Edina. Vjerujem da 99% svih nas koji ga kritikujemo nema nista protiv njega i svi bi voljeli kao i ona da je bilo drugacije. Ako ti ne ide OK - suti i ne napadaj Pjanu i Hajrovica, skloni se na klupu pa pusti Vedu od 1 minuta da vidimo kako njemu ide. Znal on a i vi da je nas Edin proglasen do sada kao najlosiji napadac na SP sa potrosenih najvise lopti i sansi u ovim utakmicama. Sramota dijamantu, sramota.... Ono ponovno istrcavanje pred golmana Vedo bi to dovrsio kao i protiv Argentine - ovako idi kuci.
Naravno da su odigrali katastrofalno, to niko ne spori. Kritika je jedno, a bljuvotine su drugo.
-
pobjedesve
- Kontakt:
Kad bi trazio izmjenu **** bi mu vi mater kao sto ste **** kad smo igrali protiv EgiptaIronMany je napisao/la:Njima je njihov dijamant najbolji napadac na svijetu i sad. Bez obzira sto taj napadac se vidjelo i vidi se po statistici sta je i ko je.bparena je napisao/la:Covjece da nesto razjasnimo a vezano za Edina. Vjerujem da 99% svih nas koji ga kritikujemo nema nista protiv njega i svi bi voljeli kao i ona da je bilo drugacije. Ako ti ne ide OK - suti i ne napadaj Pjanu i Hajrovica, skloni se na klupu pa pusti Vedu od 1 minuta da vidimo kako njemu ide. Znal on a i vi da je nas Edin proglasen do sada kao najlosiji napadac na SP sa potrosenih najvise lopti i sansi u ovim utakmicama. Sramota dijamantu, sramota.... Vedo bi to dovrsio kao i protiv Argentine - ovako idi kuci.
Bez obzira sto je jedva docekao da pripreme budu u Hrasnici kako bi mogao sa Kabadahijom i Zutaljem ici po diskotekama i svinge svinge raja party-ima, i to sve u jeku priprema.
Da je imalo covjek, da ima trun mali kao ispod malog nokta na ruci, one zelje za pobjedom BiH, on bi sam trazio izmjenu na drugom poluvremenu jer je vec u prvom hodao ko prebijena macka.
Al' nema tu covjeka, tu ima samo lazni Edin Dzeko koji se licno ne smije obratiti naciji nego gura onog parmaka Ligatu da on napise nesto.
A za te pripreme zna se ko je kriv. A njega ne pljujemo kao sto pljujemo Edina.
I daj mi razlog sto bi to Edin volio da ispadnemo sa SP ili sto bi mu bilo svejedno molim te
a... pehari su tu
Dzeko prebaci se na invalidski fudbal ionako ne trcis
Lupus in fabula!mumebesic je napisao/la:Dzeko prebaci se na invalidski fudbal ionako ne trcis
Kad moze Nigerija ili Iran u drugi krug,kad moze Costarica pored Italije,Engleske i Urugvaja, e mogla je i BiH i velika je sramota sto nije prosla dalje bila 1x ili 100x put na SPTMmanija2012 je napisao/la:Losa pripremljenost i losa taktika je nas kostala..ili je ono nas maksimum.Nismo samo mi razocarali sta ce reci navijaci Spanije ili Engleske koji su ocekekivali puno vise od nas.Nasi igraci i navijaci su olako shvatili ovo SP ..vecina je upisala pobjede protiv Nigerije i Irana,a poraz od Argentine..a pazi pucamo na 1/8 ..poraz od Argentine smo dozivjeli u najmanju ruku kao da smo odigrali nerjeseno,hvalili igrace,nalozili se da Nigeriju uzimamo lagano i to nam se obi o glavu..zaboravili smo da se malo i sudije pitaju,malo ima i do klime..pogledajte kako se Evropljani pate..slicno se desilo i Hrvatskoj sinoc..prvo su krenuli da omalovazavaju Mexikance..ono tipa ko su oni,mi imamo igrace u Realu i Barsi..Kovac se pripremao 8 mjeseci za tekmu protiv Mexica..na kraju Mexico i trener Mexica ocito lekciju Hrvatskoj.Na kraju sve je gotovo i ne treba razyebati ovu nasu sjajnu generaciju..vi zaboravili da su Dzeko i druzina nas odveli prvi put na SP..ko nam garantuje da cemo opet biti..neki pominju golovi Vede i Izeta nas odveli na SP,jesu nas odveli,ali odveli su nas i golovi od Dzeke..neki to brzo zaborave.Sutra trebamo biti uz nase momke i probati pobjediti ..upisati prvu pobjedu na SP.
pobjedesve je napisao/la:Kad bi trazio izmjenu **** bi mu vi mater kao sto ste **** kad smo igrali protiv EgiptaIronMany je napisao/la:Njima je njihov dijamant najbolji napadac na svijetu i sad. Bez obzira sto taj napadac se vidjelo i vidi se po statistici sta je i ko je.bparena je napisao/la:Covjece da nesto razjasnimo a vezano za Edina. Vjerujem da 99% svih nas koji ga kritikujemo nema nista protiv njega i svi bi voljeli kao i ona da je bilo drugacije. Ako ti ne ide OK - suti i ne napadaj Pjanu i Hajrovica, skloni se na klupu pa pusti Vedu od 1 minuta da vidimo kako njemu ide. Znal on a i vi da je nas Edin proglasen do sada kao najlosiji napadac na SP sa potrosenih najvise lopti i sansi u ovim utakmicama. Sramota dijamantu, sramota.... Vedo bi to dovrsio kao i protiv Argentine - ovako idi kuci.
A za te pripreme zna se ko je kriv. A njega ne pljujemo kao sto pljujemo Edina.
I daj mi razlog sto bi to Edin volio da ispadnemo sa SP ili sto bi mu bilo svejedno molim te![]()
Pitaj Edina neka ti on objasni kao pravom navijacu, posto si ti pravi navijac, a ja vrlo vjerovatno spadam u lazne, zasto je on hodao po terenu i zasto je u onim situacijama onako "reagovao".
Od njeg trazi taj odgovor, ne od mene.
Isto tako ga pitaj zasto Edin zajedno sa Zutaljem i Kabadahijom je isao partijat za vrijeme priprema i zasto dobrotu Safetovu je koristio na jedan podmukao nacin?
I to ga usput pitaj pa neka ti objasni.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!
.
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 25 jun 2014, 16:11, ukupno mijenjano 1 put.
-
pobjedesve
- Kontakt:
IronMany je napisao/la:
Pitaj Edina neka ti on objasni kao pravom navijacu, posto si ti pravi navijac, a ja vrlo vjerovatno spadam u lazne, zasto je on hodao po terenu i zasto je u onim situacijama onako "reagovao".
Isto tako ga pitaj zasto Edin zajedno sa Zutaljem i Kabadahijom je isao partijat za vrijeme priprema i zasto dobrotu Safetovu je koristio na jedan podmukao nacin?
Joj Safeta, medvjedica dobrog srca
Pa kako ti nije jasno da je sve to opet Safetova krivica. Kako ti nije jasno da covjek u svom klubu ne moze dahnut i da je navikao na to. I onda mu dodje Safet i kaze mu haj danas radite sta hocete. Pa cudo nije bijelo smrk'o.
A ko si ti da mu sudis o bezgrijesni ironmany
a... pehari su tu
pobjedesve je napisao/la:IronMany je napisao/la:
Joj Safeta, medvjedica dobrog srca![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa kako ti nije jasno da je sve to opet Safetova krivica. Kako ti nije jasno da covjek u svom klubu ne moze dahnut i da je navikao na to. I onda mu dodje Safet i kaze mu haj danas radite sta hocete. Pa cudo nije bijelo smrk'o.
A ko si ti da mu sudis o bezgrijesni ironmany
Ponavljam, a ako treba i nacrtat cu ti!
Rekao sam i mozambiku kad me pitao. Krivim i Safeta isto, ne stavljam njega na drugu stranu uopste.
Ali da je Edin Dzeko covjek, da je idol onakvim kakvim ga raja zamislja, ne bi KLOC jedva docekao Hrasnicu kao da mu je to godisnji odmor a ne paklene pripreme pred prvo SP.
Serem mu se na karakter i na ime, jer on se sam posrao sa tim izlascima po svima nama i zloupotrebljavanjem Safetovog loseg autoriteta za rad partijanja i slabog treniranja, pa ga ko fol temperatura u Brazilu syebala da ne moze trcat.
Jedva je ono docekalo da se drka po Hrasnici, a ne nekoj tamo drugoj pripremnoj bazi van granica BiH gdje bi dupe morao da oznoji za SP. Tamo ne bi bilo partijanja sa Kabadahijom i Zutaljem i nema se gdje izaci jer ne poznajes teren i nemas uhodane seme za guzenje i ojnanje.
I to idol? Kuraz je on od idola!!!!
M'rs iz svetinje!
- donniedarko
- Kontakt:
Ljudima je generalno tesko prihvatiti istinu o osobama koje su godinama idolima pravili. I ja sam volio Dzeku i Spahica. Branio ih i ovdje na forumu. Ali da sad ne vidis negativnu vladavinu Spahica nad svlacionicom vec treba okrenuti glavu za 180 stepeni. Na Edina se mozda jos moze uticati da se podredi ekipi a pod hitno pronaci novog lidera medju zmajevima umjesto Spahica. Spahicu se zahvaliti, moze se organizovati prijateljska tekma ali uglavnom udaljiti ga od reprezentacije da ne moze vrsiti nikakav uticaj na svlacionicu 
Dzekin karakter je jedna velika 0.
Njemu je manje bitan uspjeh reprezentacije, bitno mu je da ima svoj klan s kojim derneci, vedri i oblaci.
To se vidi iz aviona, ali ima jos bolida koji ne zele da vide ocigledno
Njemu je manje bitan uspjeh reprezentacije, bitno mu je da ima svoj klan s kojim derneci, vedri i oblaci.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
ako ima snimak postaviteMB7 je napisao/la:Jeli ko gledao na OBN - Mimo ukratko objasnio neke stvari gosp. Dzeki
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Dio krivnje za ovakav ishod preuzeo je i vratar Stipe Pletikosa: "Nisam uspio spasiti ekipu u ključnim situacijama, preuzimam punu odgovornost."
Stipe Pletikosa, kakav gospodin i kakav junak
Nakon ovakve izjave, ko bi mu sta zamjerio?
Ali nasa primadona ce i dalje ocekivati samo da ga mase tapsu po ramenima i da mu tepaju
Stipe Pletikosa, kakav gospodin i kakav junak
Nakon ovakve izjave, ko bi mu sta zamjerio?
Ali nasa primadona ce i dalje ocekivati samo da ga mase tapsu po ramenima i da mu tepaju
-
pobjedesve
- Kontakt:
jbg nisu svi Drazen Petrovic, pa da treniraju i kad im ugase svijetla u sali...BadrHari je napisao/la:Dzekin karakter je jedna velika 0.
a... pehari su tu
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], hz1987, legendarnadruga, napapijri1987, Proximic i 48 gostiju.