Grupa D (Urugvaj, Kostarika, Engleska, Italija)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

Ko ide dalje?

1. Urugvaj
138
33%
2. Kostarika
38
9%
3. Engleska
80
19%
4. Italija
157
38%

Ukupno glasova: 413

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Grupa D (Urugvaj, Kostarika, Engleska, Italija)

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jun 2014, 20:57

Till je napisao/la:Ovdje ima ljudi koji ne znaju ni fudbalska pravila... :roll:
Svaki start u kojem noga ne ide na loptu i gdje se ozbiljno ugrožava zdravlje protivničkog igrača se kažnjava crvenim kartonom! Namjerno, nenamjerno - nema razlike! Kao što nije ni intenzitet starta bitan!
Sudija je ispravno isključio Marchisia! Imao je dvije greške! Nije sudio čist penal na Cavaniju (oboren u grčko-rismkom stilu od Chiellinija, što nije u duhu fudbalske igre), i nije isključio Suáreza za ujedanje.
Urugvaj zasluženo iako sam navijao za Italiju! Više su htjeli, više trčali, bili fudbalski bolji!
:lol:

Gdje je opasnost po zdravlje u onom startu? Onakvih startova po ima desetak u svakoj utakmici.

I nakon što smo prije samo nekoliko dana nepravdu osjetili na svojoj koži, neki, da bi opravdali svoje navijanje za Urugvaj ili protiv Italije, čistu nepravdu nad Italijanima pokušavaju minimizirati. Vjerovatno su se neki Italijani, privremeni navijači Nigerije, takođe naslađivali sa našom nesrećom. Takvih ljudi ima svugdje, realno sagledavanje stvari za njih je naučna fantastika.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 24 jun 2014, 20:58

e moj cesare :facepalm:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jun 2014, 20:59

rambo16 je napisao/la:pa kako se to štima Brazilu kad Evropljani igraju odron od fudbala..ne kontam??
Kad Evropljani pobjeđuju onda su sila a kad počnu gubiti onda je to zbog urote sudija klasika. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2014, 20:59

Ovdje je tesko ocekivati izgleda od "Engleza" realnosti malo, ljudima bilo samo da ispadne Italija jer je Engleska izgubila od Italije pa sada nema poente pricati.

Isto tako ne kazem da Italiji ovo nije trebalo, kukavicka igra..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 24 jun 2014, 21:01, ukupno mijenjano 1 put.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 jun 2014, 21:01

Slaba utakmica, koja je bila jedino uzbudljiva rezultatski do samog kraja.
Previše se taktiziralo. Prandelli je znao od kako je selektor često igrati s Italijom i otvorenije, ataktivnije, a danas je suviše čuvao rezultat. Na kraju je stigla kazna. Visio je gol Italiji u zraku i na kraju su ga primili.
Suarez sjajan fudbaler, ali stvarno se čovjek može zapitati dal je on normalan. Ja baš volim oštrije igrače, koji igraju muški, ne volim neke balerinice na terenu, ali Suarez je u mnogo situacija zaista budala. Glumata čovjek, a još ovaj potez da nekog ugrize i to onako kanibalski , bespotrebno i bez razloga.. Hinjski i bezobrazno.....

A Italija je takva specifična reprezentacija, ili ispadnu u startu ili odu do kraja, a neka sredina im je rijetkost. S ovakvom igrom i ukupnim dojmom i nisu zaslužili prolaz dalje. A čini mi se da su njih posebno pogodile ove klimatske prilike....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 24 jun 2014, 21:01

Saurman je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:pa kako se to štima Brazilu kad Evropljani igraju odron od fudbala..ne kontam??
Kad Evropljani pobjeđuju onda su sila a kad počnu gubiti onda je to zbog urote sudija klasika. :kafa:
al' ne ..fakat...ljudi ili ne gledaju prvenstvo ili mrze Brazil...trećeg nema....
A.F.C. Bournemouth!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2014, 21:02

tuzlak1987 je napisao/la:Ovdje je tesko ocekivati izgleda od "Engleza" realnosti malo,
Ne, nego je realno da u oba tabora ima takvih, ne treba uzdizati jedne, a spuštati druge.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jun 2014, 21:02

slika

slika

I onda kako da neko ne kapitalizuje kvalitetnim tiketom :?:

slika

:tokralju:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jun 2014, 21:04

Jedini krivac za poraz je Prandeli nema se šta dalje raspravljati.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2014, 21:04

rio_Ferdy88 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ovdje je tesko ocekivati izgleda od "Engleza" realnosti malo,
Ne, nego je realno da u oba tabora ima takvih, ne treba uzdizati jedne, a spuštati druge.
Ja sam iz talijanskog ali mislim da su bila 2 crvena, po jedan i da je ovo u jednu ruku Italija zasluzila, cisto da se mozda opamete do Eura, nesto promjene jer ovo nije valjalo mada ni Urugvaj nije nista posebno. A opet im se moze otvoriti do cetvrtfinala sada..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 24 jun 2014, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 24 jun 2014, 21:05

tuzlak1987 je napisao/la:Ovdje je tesko ocekivati izgleda od "Engleza" realnosti malo, ljudima bilo samo da ispadne Italija jer je Engleska izgubila od Italije pa sada nema poente pricati.

Isto tako ne kazem da Italiji ovo nije trebalo, kukavicka igra..
Imaš i ovih bosanskih Švaba sto imaju sindrom "Italija".Ko krpelji.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 24 jun 2014, 21:10

darker10 je napisao/la:Ocito je da se namjesta Brazilu jer je FIFA namijenila onog s Novog Zelanda da izbaci BiH.
Sagledaj malo širu sliku. BiH nema veze s ovim, mi smo manji od makovog zrna na globalnom planu. Štrajkovi, male plate, nezaposlenost i šta već ne muči taj Brazil. I onda pogledaš koliko je Brazil potrošio na ovaj događaj.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

korisnickoime88
Kontakt:

Post Postao/la korisnickoime88 » 24 jun 2014, 21:10

80' Sudac je prekinuo igru zbog nesportskog ponašanja. Luis Suarez (Urugvaj) ne poštuje pravila igre
81'
Diego Godin (Urugvaj) je skočio najviše na centaršut iz kornera i lijepo zabio glavom u donji desni kut pored nemoćnog golmana. Obrambeni igrači gledaju jedan u drugog i ne vjeruju svojim očima. Kakav sjajan gol je ovo bio.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 24 jun 2014, 21:15

Iza svakog SP i osvajaca, stoji neka teorija zavere, ali svakog. Ima cak i knjiga o tome.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 24 jun 2014, 21:15

nakon japana i juzne koreje FIFA je trebala shvatiti da neevropske sudije nemaju sta traziti na svjetskim prvenstvima jer ocigledno je da ovako ne ide. od otvaranja prvenstva pa do ove posljednje utakmice ogroman je broj gresaka koje su mnoge reprezentacije kostale plasmana u naredni krug takmicenja (nazalost, tu se nasla i bih).

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2014, 21:16

Nije niko kriv Evropi, generalno zna se gdje se igra. Dole ovi ostali imaju super podrsku, lakse se prilagode. Reprezentacije iz EU koje su dosle spremne su i prosle, Holandija u grupi smrti kao prva, Njemacka u neugodnoj grupi kao prva vjerovatno, Belgija u laksoj grupi sa ne nekom igrom ali imala kontrolu u obje utakmice, Francuska u dosta slaboj grupi ali odradila Svicarsku dobro bas..

Ostalo sve nije nista pokazalo gotovo...kad se sve sagleda manje vise zasluzena ispadanja. Bilo bi gutavo i Svicarskoj da nije bilo zadnje minute..

Chile-zasluzeno
Kolumbija-zasluzeno
Argentina-slabo ali ostali slabiji, zasluzeno
Brazil-zasluzeno manje vise
Kostarika-zasluzeno
SAD-apsolutno zasluzeno, trebali su imati 6 bodova
Meksiko-ekipa koja je najvise zasluzila da ide dalje.

Znaci sve je cisto..

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 24 jun 2014, 21:21

Klima ima ovde veliki uticaj na Evropljane i ovako "rani" termini.
Ne treba proturati da se stima za Juznu Ameriku ili Brazil, nidje veze to. Sve latinoamericke ekipe igraju sjajan fudbal, sem Urugvaja, i svi su skroz zasluzeno u drugoj fazi.

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 24 jun 2014, 21:21

Evropi smeta ona vrućina i sparina jedno je kad dodju ovii iz CR i Juznomaerikanci pa trce kao gazele , ima dosta i u tome haj ti igraj u 13 meni tesko disem kad je sparno
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jun 2014, 21:24

tuzlak1987 je napisao/la:Nije niko kriv Evropi, generalno zna se gdje se igra. Dole ovi ostali imaju super podrsku, lakse se prilagode. Reprezentacije iz EU koje su dosle spremne su i prosle, Holandija u grupi smrti kao prva, Njemacka u neugodnoj grupi kao prva vjerovatno, Belgija u laksoj grupi sa ne nekom igrom ali imala kontrolu u obje utakmice, Francuska u dosta slaboj grupi ali odradila Svicarsku dobro bas..

Ostalo sve nije nista pokazalo gotovo...kad se sve sagleda manje vise zasluzena ispadanja. Bilo bi gutavo i Svicarskoj da nije bilo zadnje minute..

Chile-zasluzeno
Kolumbija-zasluzeno
Argentina-slabo ali ostali slabiji, zasluzeno
Brazil-zasluzeno manje vise
Kostarika-zasluzeno
SAD-apsolutno zasluzeno, trebali su imati 6 bodova
Meksiko-ekipa koja je najvise zasluzila da ide dalje.

Znaci sve je cisto..
Ovo je tačno. Bespotrebno se od slučaja Urugvaj - Italija napravio slučaj Amerika - Europa.

Klima? Pa i europske selekcije su u prednosti kad se igra u Europi, ne u tolikoj ali u određenoj sigurno. Osim toga pokazalo se da klima puno više utiče na fizički slabije pripremljenje reprezentacije. Onaj ko nije računao na klimatsko stanje u Brazilu donekle je i sam kriv zbog toga.

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.