Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

meho-medo
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la meho-medo » 24 jun 2014, 21:31

@MaGiCA pa sta, Prandelli je failovao i zbog toga daje otkaz, sada se svi mi mozemo praviti pametnjakovici na forumu, a nemamo nikakve koristi od toga.

@Saurman, nek ti znas koliko je Italija kvalitetna.

Balotelli is sitting in the #ITA team bus by himself. All the other Italian players are in the dressing room, waiting for Prandelli.
Abete has also just announced that he is resigning as the president of the Italian FA (FIGC).
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 24 jun 2014, 21:38

Sad trebaju dovest nekog ko ce igrati ofanzivni nogomet. Ostaviti se ovih talijanskih formacija i iskoristiti ovaj mladi pptencijal sto imaju za euro.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 24 jun 2014, 21:42

suhi je napisao/la:Sad trebaju dovest nekog ko ce igrati ofanzivni nogomet. Ostaviti se ovih talijanskih formacija i iskoristiti ovaj mladi pptencijal sto imaju za euro.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Tri su kandidata za reprezentaciju: Allegri, Spalleti i Mancini.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Calcio7
Kontakt:

Post Postao/la Calcio7 » 24 jun 2014, 21:46

IlCapitano je napisao/la:Ne mogu ne spomenuti da je Godin bio Bonuccijev igrac. :tokralju:

Koji kikser... :oops:
jos je odigrao odlicnu utakmicu ali djaba kad on jednim kiksom sjebe sve..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 24 jun 2014, 21:49

Spalletti je tu negdje sa Cesareom. Bolje i on nego ova dvojica analfabeta...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 24 jun 2014, 21:52

Da spomenem i Ciru Offsidemobile, gubi se ko bezglava kokos.
Najtuznije mi je to sto je ovo Buffonu vjerovatno zadnje prvenstvo, al eto oprasta se uz jos jednu sjajnu utakmicu sa njegove strane, Superman indeed. :opaopa: :)
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2014, 21:56

------------------------------Sirigu-----------------------------

De Sciglio- Ranocchia/Ogbonna-Chiellini- Murru/Darmian

-----------------De Rossi---------------Verratti---------------

Berardi------------------------------------------------Insigne

------------------------Rossi/Saraf---------------------------

-------------------------Balo-Gabi------------------------------

Mislim da je postena ekipa, Euro naredni. De Rossi kapiten ili Chiellini. A i mlada, uz to vrijeme je konacno da Italija prestane igrati sa 3 srednja vezna ili nekad cak 4

Inace mozel mi neko reci sta je sa Criscitom? I imal neko ideju o nekom mladom igracu iz Serie B ili slabijeg tima Serie A koji bi mogao vec ove sezone da zablista. To bi mozda mogao biti Zaza..Mozda onaj mladi golman Udina sto je blizu Milana isto, biti ce nesto od njega..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 24 jun 2014, 22:02, ukupno mijenjano 2 puta.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 24 jun 2014, 21:59

IlCapitano je napisao/la:Spalletti je tu negdje sa Cesareom. Bolje i on nego ova dvojica analfabeta...

Bas ne zna se ko je gori, i ja bi spaletija prije nego ova 2 pokusaja od trenera ,nek igra onu svoju 4 6 0 iz rome :mrgreen:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 jun 2014, 22:00

Ne bi meni De Sciglio nikad vise obukao sveti dres.I Milan ce se njega rj,moze opstati max jos iducu sezonu.
embrace the chaos

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 jun 2014, 22:04

I ja smatram da Siljo nije ispunio očekivanja, bar za sad. Al ovu utakmicu je sasvim korektno odigrao

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2014, 22:06

Nije ispunio ocekivanja sigurno, bio je bum kada je tek poceo sa karijerom. Nesto kao i sto je bio Santon ali realno i svi ostali su poluprodukti za pozicije bekova trenutno..Jedino ako neko ne izleti uskoro..

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 jun 2014, 22:07

muxa je napisao/la:I ja smatram da Siljo nije ispunio očekivanja, bar za sad. Al ovu utakmicu je sasvim korektno odigrao

Jeste nazad,al naprijed nista,ne zna centrirati :S
embrace the chaos

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 24 jun 2014, 22:13

muxa je napisao/la:I ja smatram da Siljo nije ispunio očekivanja, bar za sad. Al ovu utakmicu je sasvim korektno odigrao

:lol: :lol: :lol: :rol: :rol: :rol:
Pa kako inače igra, ako je ovo danas bilo korektno. Momak je u 80% slučajeva pogriješio, nisam na cijelom SP primjetio da je neko slabije utak. odigrao. Ja stvarno ne znam šta vide u De Scigliu, kad sam god gledao Milan ili Italiju, ništa mali nije pokazao, a ovo danas je bilo blago rečeno katastrofalno. Nemam ništa protiv malog, želim mu sve najbolje u karijeri, da bude bolji od Evre, ali s ovako lošom igrom, teško. Žao mi Santona, Pasquala, Criscita... trenutno su bolji bekovi od Šiiilje za 3 klase, a nisu dobili priliku zaigrati na SP.

Inače, Italija zasluženo ispala. Kukavička igra protiv Costa Rice, danas isto, bez ijedne šanse na utak. Istina sudija nas je drastično oštetio s crvenim Marcisiu i ne izbacivanjem onog dabra što ujede Chielinija, ali stvarno je Italija premalo pokazala da bi prošli dalje. Protiv Engeza ok, ali zadnje dvije tekme :roll:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 jun 2014, 22:21

ma nema vise dovoljno kvalitetnih igraca, ovi novi sto dolaze svi su upitni...cucnula liga, logican slijed dogadjaja je bio da cucne i reprezentacija obzirom da su kljucni igraci u 30-im..

valjda se odlaskom ovog zlocinca sa cela saveza nesto promijeni, jer ligi su potrebne korjenite promjene..a liga bi povukla i reprezentaciju, ako treba nek postane i drzavni projekat kao sto je bundesliga
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 jun 2014, 22:22

Vrijeme ja za određenu smjenu generacije u Italiji, tu prije svega mislim na Buffona i Pirla. Iskreno, što se tiče golmana ne vjerujem da će Italija imati problema. Ali novi Pirlo se na nazire, možda to bude Verratti ali daleko je on još od toga za moj ukus.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2014, 22:26

FaraonTM je napisao/la:Vrijeme ja za određenu smjenu generacije u Italiji, tu prije svega mislim na Buffona i Pirla. Iskreno, što se tiče golmana ne vjerujem da će Italija imati problema. Ali novi Pirlo se na nazire, možda to bude Verratti ali daleko je on još od toga za moj ukus.
Verratti je bar po onim nekim podjeljenim loptama koje sam mogao da vidim iz Lige Prvaka vise orijentisan na kratke pasove, Pirlo na dosta duze. Tj najveci dio Verrattijevih pasova su vise sigurni pasovi.. Znaci nikako ne podsjecaju trenutno jedan na drugog. Verratti igra vise kao Xavi..

S tim da je trenutno sigurno bolji defanzivac nego kreator..

Treba se okrenuti krilima..1 napadac, 2 krila i to je to, kao i svi ostali

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jun 2014, 22:36

Za sledece kvale se zahvaliti Pirlu, Buffonu i Barzagliju, a moglo bi isto da se uradi i sa poluproizvodima i has beensima tipa Abate ( :crazy: ), Aquilani ( :silent: ), Cassano ( :facepalm: ) ili Parolo ( :urnebes: ). Vratiti u tim Faraona, Santona, Rossija, Florenzija, a pozvati mozhda i D'Ambrosija - ako se pokazhe dobro u narednim mesecima.

Lichno bih voleo ovako neshto da vidim:

Sirigu

Santon - Astori - Chiellini - De Sciglio

De Rossi - Verratti - Marchisio

Rossi - Insigne

Balotelli

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2014, 22:39

Berardi i Gabbiadini moraju biti u prvih 11 za 2 godine..jednostavno

Isto kada vidim tu formaciju bez krila muka mi :stop:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jun 2014, 22:40

tuzlak1987 je napisao/la:Berardi i Gabbiadini moraju biti u prvih 11 za 2 godine..jednostavno
Za dve godine mozhda, ja ti pricham za septembar.
Izvini, a shta je Insigne :?:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2014, 22:43

MaGiCa je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Berardi i Gabbiadini moraju biti u prvih 11 za 2 godine..jednostavno
Za dve godine mozhda, ja ti pricham za septembar.
Izvini, a shta je Insigne :?:
Pa da naredni Euro i to ako ne dozive pad misteriozni u svojim karijerama kao sto se to dogodi vecini igraca Talijana u zadnje vrijeme...

Da ako ga budu gurali na lijevo krilo, ali onda sa dva krila i manjkom kreativnosti iza tih krila u vidu De Rossija, Marchisia i Verrattija tj nakon sto se pokuvao Pirlo to ce opet biti predvidljiva ekipa.. Uglavnom nema pogodnog rjesenja, sveo se kvalitet lagano na status kao kod Engleske reprezentacije..

Mada ja sam siguran da ce Napoli nekako Insigneu da unisti karijeru, guranjem stranaca, restrikcijom minuta..uvjeren sam, ako ne bar uspori progres u karijeri. On je trebao ovo svjetsko igrati sve 3 utakmice po 90 minuta ali eto tako je kako je..

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.