Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

meho-medo
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la meho-medo » 24 jun 2014, 22:48

tuzlak1987 je napisao/la:Berardi i Gabbiadini moraju biti u prvih 11 za 2 godine..jednostavno

Isto kada vidim tu formaciju bez krila muka mi :stop:
Cuj moraju, mozda El Shaarawy bude u boljoj formi nego njih dvojica. Sve u svoje vrijeme, ne znamo mi kako ce se njima razvijati karijera u naredne dvije godine.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2014, 22:50

meho-medo je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Berardi i Gabbiadini moraju biti u prvih 11 za 2 godine..jednostavno

Cuj moraju, mozda El Shaarawy bude u boljoj formi nego njih dvojica. Sve u svoje vrijeme, ne znamo mi kako ce se njima razvijati karijera u naredne dvije godine.
Pa da napisao sam vec da ako sve bude uredu biti ce u 11 startnih, ali ako im se desi ovo sto se Sarafu desilo u zadnje vrijeme nece biti ni u 23 igraca koja ce putovati..

Momak hitno mora da ozivi svoju karijeru malo..

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 24 jun 2014, 22:52

tuzlak1987 je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:

Pa da napisao sam vec da ako sve bude uredu biti ce u 11 startnih, ali ako im se desi ovo sto se Sarafu desilo u zadnje vrijeme nece biti ni u 23 igraca koja ce putovati..

Momak hitno mora da ozivi svoju karijeru malo..
Vidjet cemo, El Shaarawy se ako Bog da ekspresno vraca ove sezone, samo da ga povrede zaobidju.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jun 2014, 22:57

Ne vidim da odgovara realnosti kako ti rezonujesh. ;)
Verratti je dovoljan garant kreativnosti ekipe, eventualno se mozhe dodati josh neko pravo krilo koje kreira.
Insigne nije losh u tom delu, takodje.
Ono shto Italija mora da promeni to je ovo jajarenje i stroga igra na rezultat. Mora se igrati brzhe i okomitije ka golu.
Od sledeceg selektora ochekujem da:

1) prvo poslozhi odbranu,

2)da zategne krila i sredinu sa 4 mobilna igracha i samo jednim pravim tehnicharem (Verratti),

3) da nema brainfartove a la Parolo, Cassano, Motta i sl.

Solo per questo io sarei felice...

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 24 jun 2014, 22:59

De Rossi budući kapiten !
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 24 jun 2014, 23:13

MaGiCa je napisao/la:Ne vidim da odgovara realnosti kako ti rezonujesh. ;)
Verratti je dovoljan garant kreativnosti ekipe, eventualno se mozhe dodati josh neko pravo krilo koje kreira.
Insigne nije losh u tom delu, takodje.
Ono shto Italija mora da promeni to je ovo jajarenje i stroga igra na rezultat. Mora se igrati brzhe i okomitije ka golu.
Od sledeceg selektora ochekujem da:

1) prvo poslozhi odbranu,

2)da zategne krila i sredinu sa 4 mobilna igracha i samo jednim pravim tehnicharem (Verratti),

3) da nema brainfartove a la Parolo, Cassano, Motta i sl.

Solo per questo io sarei felice...
Sve je to upitno, ako bude nedostajalo kvalitete, morat cemo se zadovoljiti igracima tipa Parola, Cassana,Motte i sl.

Najveci problem po meni je odbrana, Chiellini ima 29 godina, Barzagli 33 i vjerovatno Barzagli se uskoro oprasta od repke, gdje su tu kvalitetni stoperi Ranochia?,Bonucci?,Astori?,Ogbonna?, ne znam kakvo je stanje s mladim odbrambenim fudbalerima. Bekovi Santon,Darmian,De Sciglio,Murru, tu ima potencijala, ali kvalitet je upitan, neki mogu postati WC a mogu i flopirati.

Veza ima buducnost : Verrati, ELS, Insigne,Berrardi,Gabbiadini, Candreva pa tu su jos relativno mladi Marchisio,Cerci i Montolivo pa i De Rossi,Cristante,Jorginho(ako se odluci za Italiju), te i zasto da ne Mastour( takodje ako se odluci za Italiju).

Napad isto ima perspektivu Balo,Rossi,Immobile....
(İbn Qajjim)

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 jun 2014, 23:17

Romagnoli je komotno mogao ici i na ovo sp,da bude na klupi.Ako nastavi pruzati partije kao prosle sezone uz eventualni napredak,def materijal za reprezentaciju.
embrace the chaos

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 24 jun 2014, 23:21

Denno je napisao/la:Romagnoli je komotno mogao ici i na ovo sp,da bude na klupi.Ako nastavi pruzati partije kao prosle sezone uz eventualni napredak,def materijal za reprezentaciju.
Da i Romagnolia sam zaboravio, kao i Florenzija i Destra. Plus Romagnoli moze igrat i LB i CB. Ima tu perspektive.
(İbn Qajjim)

Calcio7
Kontakt:

Post Postao/la Calcio7 » 24 jun 2014, 23:23

u buducnosti Italija nece imat problem sa golmanom to je sigurno. Sirigu je vec sad vrhunski golman, i protiv engleske je bio odlican, dakle buduca 1, a iza njega Italija tu ima Manonea(odlicna sezona u Sunderlandu, svojim odbranama ih je spasio u ligi), Perin, Leali, Bardi, Cragno, Scuffet, Brignolli.. Stoperi Ogbonna, Ranko, Astori sve zavisi kako ce se pokazat u narednom periodu i da li ce napokon odigrati kako se od njih ocekivalo ili ce totalno potonuti. od mladjih talentovanih stopera tu su Rugani, Romagnoli, Antei, Camporese, vjerovatno sam nekog od njih i zaboravio.. sto se tice bekova tu su talijani najtanji, Santon i Siljo nisu zasad ispunili ono sto se ocekivalo od njih, tu je Darmian, D'Ambrosio koji je u Torinu bio reprezentatvni kalibar i onda u Interu propao. Zapacosta nije vidio dalje od serije b bas kao i Sabelli a to su trenutno najveci prospekti na bekovskim pozicijama, zaboravio sam i malog Murrua.. od veznjaka tu su Verratti, Sturaro, Baselli, Viviani, Cristante, Cataldi od ofanzivnih veznih i krila tu su Insigne, Saraf, Florenzi, Bernadeschi, Matsour, Ricci, D'Alessandro, Bonaventura(koji je nesto stariji od navedenih), Sanseverino, Rozzi, Galano.. od napadaca Ciro, Balonja, Berardi, Zaza, De Luca, Gabiadini, Destro..

puno je tu upitnika kako ce se ovi igraci razviti i ustvari koga ce trener pozivati, ali vrijeme da se talijani oslone na mladje talentovane igrace.

da je kako Carla dovesti za trenera to bi bio pun pogodak.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 jun 2014, 23:25

Denno je napisao/la:Romagnoli je komotno mogao ici i na ovo sp,da bude na klupi.Ako nastavi pruzati partije kao prosle sezone uz eventualni napredak,def materijal za reprezentaciju.
Kad je mogao Tino Sven mogao je vala i Romagnoli :grin:
U vezi ofanzivne igre Šilje, pa mi koji navijamo za Milan smo davno prestali očekivati kvalitetne centaršuteve od naših bekova :mrgreen:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 24 jun 2014, 23:56

Kakav crni Gabbiadini, Destro i slični? :facepalm: Italija štanca na desetine takvih, sve dok se ne počnu stvarati kalibri El Sharawya, Insignea, Giovinca sa karakterom, Rossiji, i slični, nema tu napretka. Italija može dati te igrače, ali im ne da da se razviju, da igraju konstantno, a sve zarad debilne taktike i radnih igrača.

Inače, moje "pljuvanje" Cesarea od kvalifikacija pa do danas je evidentno bilo i više nego opravdano.

Kriminalna taktika, kriminalne ideje, čovjek koji vodi repku x godina i još se ne zna koju formaciju ista želi da igra, očajan izbor igrača. Morao je presijeći i rizikovati, bilo sa Rossiem ili Sharawyem, ma koliko nespremni bili.

Potpuno bezidejan, došao bez formacije i sa samim Balotelliem u vrhu da odigra prvenstvo, pa jedan Luca Toni bi pridonio ovoj formaciji kao niko, ako je već istu želio igrati.

Ublehaš dao otkaz, a Abete za njim, konačno. :clap:
Dalje, zahvaliti se Pirlu, Gigiu, Cassanu, flopu Aquilaniu i sličnim, Barza može možda još Euro odigrati jer je kvalitet, ostalo sve treba da se vrti oko Verrattia, Insignea, Florenzia i u skoroj budućnosti Berrardia ako ispuni potencijal. Na golmanima su mirni (Sirigu, Perin, Leali, Bardi, Scuffet), na stoperu bi Ogbonna mogao uletiti, u Astoria ne vjerujem kao ozbiljnog stopera, mali Rugani iz Juventusa kao jedan od najvećih talenata na stoperskoj poziciji u Italiji bi mogao ubrzo upasti.

Nadam se da će se napraviti ova čistka poslije ublehaša Abetea i Cesarea, ali poznavajući italijane....

Što se tiče selektora, Spalleti je moj pik, taktički nije najjači, ali njegove ekipe igraju fudbal, učinit će rezove što je dovoljno u naredne 2 godine.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 25 jun 2014, 00:45

Pa Gabbiadini je Messi za te debile Insignea i Giovinca, a Destro je Messi za sve njih skupa :kafa:
Immobile je danas pokazao nama kritičarima o kakvom je kalibru igrača riječ :thumbup:

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 25 jun 2014, 00:58

Montela bi je odlicno vodio ovu selekeciju
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 jun 2014, 01:06

Andrej je napisao/la:Montela bi je odlicno vodio ovu selekeciju
+1
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 jun 2014, 01:58

ispali, hvala Bogu :urnebes:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 jun 2014, 10:19

Ja ne znam sta vi imate protiv Motte, odličan je destruktivac, a solidan je i prema naprijed. U svakom slucaju bolji od Parola,Aquilanija i sličnih.. Meni je Motta uvijek bio gotivan i uvijek je korektno igrao.

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 jun 2014, 10:24

Prljav igrac previse,nema tehnike nikako koliko sam ja primjetio,zna izgubiti loptu kad ne treba.
embrace the chaos

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 jun 2014, 10:30

Denno je napisao/la:Prljav igrac previse,nema tehnike nikako koliko sam ja primjetio,zna izgubiti loptu kad ne treba.
ima sasvim dovoljno tehnike, protiv Engleske on i Pirlo cijelo drugo poluvrijeme izluđivali na sredini terena kratkim pasovima. Al opet kazem destruktivac je, osim De Rossija koji moze obavljat taj zadatak nemaš drugog takvog igrača.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 jun 2014, 12:49

''Postoji nekoliko razloga zbog kojih smo prošli ovako kako smo prošli. Vrućina i suđenje su neki od faktora, ali ovaj debakl trebamo što prije zaboraviti kako nam se slična stvar ne bi ponovila'', rekao je De Rossi, a potom se indirektno okrenuo Balotelliju.

''Moramo samo zapamtiti što je i gdje pošlo po zlu. Moramo krenuti dalje s pravim i odgovornim igračima. Ne trebaju nam Panini sličice i likovi koji ih skupljaju. Od takvih stvari reprezentacija nema nikakvu korist'', rekao je De Rossi talijanskim medijima.
:think:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 25 jun 2014, 13:09

Nije njima kriv balo,iako i on je prica za sebe,kriva je taktika daj loptu pirlu i nek salje duge lopte na napadace,jedna ce proci :facepalm:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 3 gosta.