Safet Sušić - Pape

1988risha
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la 1988risha » 25 jun 2014, 12:54

DukeOfWellington je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:Meni nije jasno zasto pojedine osobe imaju potrebu kao da biraju stranu, da dizu npr. selektora naspram klana i obrnuto i optuzuju da je samo neka strana kriva. Sto se mene tice, moje misljenje je da su se svi akteri ponijeli neprofesionalno. Nema tu nikakve diskusije, kao ozbiljne odrasle osobe, profesionalci, trebali su sve nesuglasice davno rijesiti. Zna se sta radi selektor a sta igraci. Ne vjerujem da je tu iko bio savjestan i da mu je rezultat bio na prvom mjestu osim profesionalcima tipa Kolasinac, Begovic, Ibisevic i slicni. ;)
Radi se o tome da su neki previše idealizovali neke od glavnih aktera ove šarade pa im dođe teško da im upute opravdane kritike. Inače, post ti je 100% na mjestu, o tome sam govorio kada je bio aktuelan slučaj Egipat.
Ne možeš ti imati ovdje normalno pisanje i argumente,kad imaš 5-6 njih,koji 6 mjeseci pišu o bijelim bubrezima,Pape dijeli šamare,Pape ovo,Pape ono... Pape dominira... Slavili su kad je Zukanović prekrižen,JER KAO NJIHOV IDOL POKAZAO AUTORITET,A OTIŠ'O 7000 km daleko pa pokaz'o autoritet... I opet taj ''autoritet'' pokazao na poštenoj raji,Zukanoviću i nad jednim momkom koji se zove Sanjin Prcić...

A u svlačionici ne smije pisnut,nego poruči preko Avaza : Neće meni Džeko i Spahić krojiti tim... Pa ne prođe malo eto Ibričića ponovo u repki...

Neće meni igrači krojiti tim : U razgovoru sa igračima i stručnim štabom odlučio je prekrižiti Zukanovića :kafa:

Istjerat i njega i ove što prave probleme,da si 100x Edin Džeko ili Emir Spahić ili bilo ko drugi,voz iz repke...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 jun 2014, 12:58

Mislim da imamo 6 mjesta u autobusu koje treba isprazniti.

Sušić; Spahić; Ibričić; Vršajević; Hadžić; Sušić Jr.

Imamo i neke kandidate koji bi mogli u ovisnosti od situacije koja će se stvoriti pred nama biti njima drugovi u putu bez povratka. Tu prvenstveno mislim na Džeku, Misimovića, Medunjanina. Čak šta više, smatram da u jednoj ozbiljnoj reprezentaciji igrač tipa Medunjanina ne bi smio imati mjesta.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 jun 2014, 12:59

kad se sve uzme u obzir mi za klupe od medunjanina boljeg nemamo, kad budemo imali onda je to druga stvar
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 jun 2014, 13:03

Ima igrača koji se javljaju, ili koji će se javiti u dogledno vrijeme i zauzeti tu čuvenu klupu naše reprezetancije. Reprezentacije koja bi trebala krenuti iznova na zdravim temeljima. Imamo naše momke kao što je Grahovac, Cimirot, Prcić, koji bi mogli da uzmu to mjesto.

Medunjanin je fizički ograničen igrač, trči jednim tempom čitavu utakmicu i kao takav po turskim sporovima se provlači te sjedi na klupi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 25 jun 2014, 13:04

Vaha: Sest mjeseci sam analizirao igru Juzne Koreje.

Susic: Nigeriju ce pogledat poslije Irana, nema potrebe ranije :urnebes:

Dati ovom malju da vodi reprezentaciju je isto kao dati majmunu da vozi ferari.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 jun 2014, 13:06

Ako je ovo istina:
slika

Begovic - OK

Spahic - Bicakcic - OK ( jer igra ne rezultat, da se casno oprosti od SP )
Mujdza - OK ( mada mogao je i Vranjes zaigrat ali sasvim OK )
Salihovic ili Kolasinac ?? ( njegova ocigledno najveca dilema gdje ce se opet zajebat kao protiv Nigerije. Znaci on vjerovatno zna da je vecini javnosti Kolasinac omiljen igrac. Ali isto tako Salihovic nije igrao skoro nista na ovom SP i godinama je jedan od standardnijih igraca kod njega. Nazalost covjek ce se vjerovatno odluciti za Salihovica jer misli da njemu nesto duguje, u inat svima - GRESKA )

Hajrovic ( kao desno krilo , na grafici je greska kao lijevo sto nece igrati , OK )
Visca lijevo krilo ( OPET GRESKA , on mislio da je Visca kao njegovo otkrice i zeli mu dati jos jednu sansu. Drugi razlog zasto ce igrati sa Viscom je da moze opravdati Tina Susica )

Pjanic - Susic ( Pjanic DA , Susic NE , ali ispada da se namece kao jedno rijesenje zar ne ?? Besic nemoze, Medunjanina je prekomandovao na njegovu prirodnu poziciju, Salihovica je prekomandovao na beka-krilo ostaje samo Susic. Dodatni razlog je to sto zeli da dokaze svima da TIna nije pozvao jer mu je rod. Nego zato jer ima neki kvalitet. A gdje ces bolje prilike nego protiv ovih amatera, a nema ni imperativa pobjede ).

Medunjanin ( ofanzivni vezni OK. Mislim da ce danas pruziti dobru partiju i da je i prije trebao da igra tu pozicju a ne zadnjeg veznog gdje je neupotrebljiv. Naravno zato jer Pape nije imao muda da Misketu pokaze klupu tu poziciju nisu igrali ni Pjanic ni Medunjanin - a trebali su )

Dzeko ( OK, mada je razlog to da Pape nema muda Dzeku poslat na klupu ).

Sve u svemu realna formacija po "njegovoj" logici. Ali kao i uvjek nije najbolja jer sastoji se od najmanje dvije greske. Nadam se da ce pamet proradit. I da ce Kolasinca postavit na beka a Salihovica na krilo. Mada tada nebi imao opravdanja za Svena Tina sto igra. Tako da mislim da nece biti nista od toga. Naravno protiv ovog bunkera trebao bi poceti sa dvojicom napadaca Dzeko - Vedo i Pjanicem iza njih. Ako bi gledali cisto sportski.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 jun 2014, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 jun 2014, 13:08

Ono što mi se tad (Egipat) nije sviđalo, a što mi se sad sviđa je to da je ipak većina odustala od ideje držanja jedne od strana. Sada nam je svima jasno do čega nas je javašluk doveo i kuda to sve skupa ide. Nema više bahatog branjenja ni jednog ni drugog ni trećeg (izuzmemo li nekoliko pojedinaca) kao ni bahatog ismijavanja onih koji opravdano kritikuju. Neki su (nadam se) naučili da treba braniti princip, nikako pojedinca ma ko on bio. Vjerujte mi, zaslužili smo red u reprezentaciji u svakom smislu, a taj red će dati rezultat puno bolji od ovog koji smo sada postigli. Država koja ima navijače koji zapostavljaju svoje radne obaveze i troše slobodno vrijeme radi reprezentacije i reprezentativaca prateći ih masovno u njihovim klubovima, zaslužuje da ima reprezentaciju koja je nešto, ali zaista nešto u fudbalskom svijetu. Mnogo je faktora što do sada nismo bili nešto. Ali bićemo, čim nam red pokuca na vrata.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 25 jun 2014, 13:11

Najnoviji insajderski info iz Brazila.Tinky danas pocinje,Spaha ucjenio selektora da Tino mora igrati zbog prodaje u Arsenal,pare od transfera dijele Spaha i Keljmendi u omjeru 70:30.Pape se protivi,kaze ne ide,nepotizam je to ali klan je jaci.

Sad ozbilja,nemamo nista,imamo puno neprijatelja i van i unutra,svi su se aktivirali i pucaju iz svih oruzja.
Sjetite se samo kako su nam u proslosti znali potpuno srusit reprezentaciju kojoj je onda trebalo po pet godina da se vrati.
Imamo neuspjeh na SP,to je jedino sigurno i dokazano.Za neuspjeh se zna ko odgovara.
Imamo savez,neka ljudi rade svoj posao.Ako dodje novi selektor neka rijesi probleme u svlacionici,ako je istina ista od ovih spekulacija treba se zahvaliti pojedinim igracima.
Sve uredu,samo ne dozvolimo im da nam bace na koljena reprezentaciju i da opet cekamo pet godina da ustanemo.
Vjerujte da ih ima puno i medju nama koji je zele baciti na koljena.
Budimo pametni.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jun 2014, 13:13

Naravno da ću kritikovati pojedince tipa Emir Spahić, radim to već godinama i radiću dok mu ne vidim leđa. Neko shvati prije, neko kasnije, a neko nikad.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 jun 2014, 13:15

Samo da prođe i ova utakmica ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 25 jun 2014, 13:15

uklonili su onaj snimak sa youtubea :puke:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 25 jun 2014, 13:20

Kaunas je napisao/la:uklonili su onaj snimak sa youtubea :puke:
Znači Kaunas zaslužujemo te. :tokralju:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 25 jun 2014, 13:20

Važno je bilo napisat da je 90% forumaša bilo plaćeno na ovom forumu,da blati Papeta,da mrzi reprezentaciju... I to su pisali Virtual i kompanija... A raja samo pisala ono o cemu danas svi pisu... Odavno nije bilo mira u repki niti reda,al jok,bijeli bubrezi su bili najvažniji...

Eh eto sad,izgubili smo 1/8 finala radi nesposobnog selektora koji od 10-og mjeseca prošle godine pa do juna ove godine,nije uspio da sredi svlačionicu a **** se preko Avaza i na presicama kako je on glavni...

Eto sad svi troleri nek stave logo Germanije kao avatar i nek se pridruže svom vođi Virtualu... Mi ostajemo plaćenici, a vi ćete biti zapamćeni kao nešto najbolje što se moglo desiti ovom forumu od postanka pa do danas!!!
Zadnja izmjena: 1988risha, dana/u 25 jun 2014, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

klinac
Kontakt:

Post Postao/la klinac » 25 jun 2014, 13:21

Gledajuci ponovo i to s udaljenim duhom onu utakmicu protiv Nigerije neke stvari se daju razjasniti.
Kao prvo, mi smo usli u tu utakmicu kao favorit, htjeli ili nehtjeli. (Po FIFA-Listi smo daleko dalje od Nigerije, te su strucnjaci i kladionice tendencijalno dali prognozu u kojoj Bosna treba da pobijedi. Ne samo zbog pojedinaca nego iz cistog fakta, da samo se u zadnjih cetiri godina razvili u jedno ozbiljnu i opasnu reprezentaciju).
U svemu tome najociglednija cinjenica je da je Reprezentacija BiH podcjenila protivnika. A to se vidjelo na terenu bas u tome sto nitko od igraca nije mogao pomisliti da je potrebno zalagati se i trcati onako kao u utakmici protiv Argentine. Nitko si nije mogao objasniti tu fizicku dispoziciju nase ekipe, pa i tako je nije lako opisati. Dali je to bila nemarnost, lezernost ili lagana nervoza? Sigurno je da je tu bilo jakih momenata, ali nikako nismo osijetili da nasa Repka uziva u ugri fudbala. To uzivanje je ipak karakteristika pobjednika, no nazalost mi nismo usli kao takvi.
Usli smo kao djaci, koji su spremni da odrade zadatak koji ih ocekuje, no za koji misle da su dovoljno naucili a izasli smo iz tog ispita i nismo znali kako nam je i sta se desilo. Svaka utakmica je novo iskustvo, a izkusani igraci i treneri moraju biti u stanju procijeniti to sto je pred njima, staviti cilj i nacin na koji doci to doga.

Pobjeda je realistican cilj za one koji imaju zelju da pobjede, ali se to nazalost nije iskazalo u igri, iako su pojedinci ginuli na terenu. Bila je to zbrka bez metode i odredjene mentalne dispozicije. Ekipa ja iz jednog momenta napadala, te briljirala (dva ili tri puta u igir naprijed bilo je odlicnih i atraktivnih poteza), no u drugom momentu bila je kompletno izgubljena i branila je neshvatljive greske koje su rezultat nekoncentrisanja. A sve to je rezultat nestabilne podrske i nejasnog motiva.
U glavnom odgovoran za tu zbrku je selektor Safet Susic, koji je polslje utakmice izjavio da je bio iznenadjen kako ga je Nigerija iznenadila s brzinom, okretom, te kako su Nigerijanci ozbiljno htjeli pobjediti.
Susic je poznat kao Trener koji ne dopusta kritike, posebno od novinara.
Da nas trener nema kvalitet za veliko takmicenje, vidi se u intervjuima, gdje je propterecen svakom neudobnom pitanju na koje treba odgovoriti, te umjesto da argumentira logicno on samo dize ramena kao "pa eto, znas valjda". Jasno je da se terner ne trebe objesnjavati svakom listu, no treba imati onu duhovnu nadmoc, da se ne mora braniti kritike a pogotovo ne obicnih takticnih pitanja. S takvom sposobnosti sigurno nije lako ocvrsiti ekipu nase BiH, kad je upitanju vazna pobjeda.
Safetu Susicu treba cestitati na ovakom uspjehu, no sad nam treba neko mocniji, neko ko se ne boji i ko ne okljiva. Neko ko vjeruje u svoje mogucnosti i zna misliti s igre u igru i ko ne kalkulira previse. Mozda neko mlad? Svjez. Ili neko s mnogo izkustva, ko bi htjeo voditi ove lavove do pobjede. Treba nam lav, u svakom slucaju, jer ekipa lavova koju janje vodi nema sanse protiv ekipe janja koje lav vodi. Po medjunarodnoj mjeri Safet Susic nije lav. On nije trener koji se usudjuje suprostaviti se oficijalnim i sudijama, niti je trener koji zna udariti sakom na stol i donijeti red u Repku.
Mozda je cinicno ali nije pogresno reci, da bi se sa ovom ekipom moglo i doci do polufinala, no nikako sa ovakvim vodjom. Koji nece riskirati dva napadaca i beka u najvaznijoj utakmici svoje karijere te se u zandjem momentu odrekne svoje taktike, koja je bila ucvrscena. Jedna je stvar zatvoriti karte, ali se cisto vidi da cak i pred ovaj mac danas protiv irana Safet Susic jos uvjek nije siguran koju taktiku da bira, s jednim ili sa dva napadaca. To je katastrofalno sto okljeva uci utakmice, dan prije (vidi pres konferenciju). To okljevanje je prenio u nasu ekipu te se vidjelo da nismo pobjednici, nego jedna ekipa koja pokusava ono sto ne moze. Mi ne mozemo s setanjem pobijediti Nigeriju. To mozda moze Njemacka na njihovom dobrom danu. Ali ni jedna ekipa se ne podcjenjuje. A Safet Susic koji je (valjda) planirao staviti Kolasinca sa zutim protiv Irana ipak se uobrazio misliti da ce pobjeda protiv Nigerija ili nerjeseno biti minimum sto cemo mi postici. Ekipa jos nije dosla do tog status quo, jos nije dozrela, da svoj mentalni status drzi, zato ga treba ponavljati i objasniti, a Susic to nije napravijo. Da, mi smo zasluzeno dosli do prvensta, i ako s malo srece i prilicno prosjecnoj grupi u kvalifikacijama, ali nista ne objesnjava to amatersko drzanje, kad smo unisli u igro protiv Nigerije kao favoriti. Bas favoriti trebaju da znaju za pokornost i ipak ne dopustiti ni jednom protivniku da ih bilo gdje dalje pomjere od onog mjesta gdje oni misle da su i gjde zele da budu. To znaci isto da mi nismo znali gdje smo i ko smo, ni koliko vrijedimo ili ne vrijedimo, pa se iz prve pise da nismo za nista iako se dana prije pisalo da smo odlicni. Treba se naci mjesto u evropskom fudbalu. Ali to mora biti mjesto s pobjednickim mentalitetom. Iako smo prvi put na velikoj sceni (pa bila je i Hrvatska 98'), nema tu zadovoljstva u osmini finala i nema mjesta za pseudo-skromnost, koju Safet Susic dovodi u nas tim. Ta ekipa ja izvrsna i sastoji se od momaka koji su u svemu ukupno kao ekipa ravni svakoj ostaloj ekipi osim mozda prvih tri na svjetu. A to sto je Susic iz pocetka davao prognoze naseg odvijanja na takmicenju, to je bila njegova greska. Brzo to udje u um i covjek se drzi toga. Ponekad se novinarima ne treba objasniti, cak ni odgovoriti. U tom se slucaju da reci „ne znam“ ili „ne zelim odgovoriti“, jednostavno.
Susic je dao izjavu u kojoj je pomenuo da nasa ekipa nije bila razpolozena. To su rijeci koje se ne prastaju. Ekipa koja nije rezpolozena se ne zove na svjetsko prvenstvo. Tocka. Kad se igra, igra se sa svom voljom kao sto je pokazala SAD i iznenadila kao mnoge ekipe, koje su sa prosjecnim igracima prosle u drugi krug.
Nije bas jasno zasto ja Safet Susic u prvim danima poslje utakmice protiv Argentine dao izjavu kako nije zadovoljan sa pristupom ekipe u toj utakmici, a cetiri dana poslje meca protiv Nigerije govori obrnuto (jucerasnja pres konferencija), te pravda kako smo ipak bili jako dobri protiv Argentine. Zasto Safet Susic tako relativira postignuce mi nikad necemo saznati. Ali to svjedoci da nas selektor nema kicme, niti zna zapamtiti sto je rekao.

Mi smo izgubili jer smo se izgubili i buduca nada je da nas jedan selektor moze odvesti sto dalje i da necemo stati na pola puta, nego ici da pobjedimo. Onako kako treba. Ako smo vec ofenzivna ekipa, onda je treba postaviti kao taku, a ona postava protiv Nigerija bila je rizik. Zato sto covjek rizikuje samo kad ne zna sta radi. U suprotnom Vahid Halilhodzic je znao sta radi, tako da nije rizikirao provit Koreje, moze se reci. Nadamo se da ce buduci selektor ucvrstiti taj pobjednicki mentalitet u nasoj Repki, tako da cemo vise puta gledati onu Ekipu koja uziva u fudbalu i pokaziva sta moze, nego onu koja se bori da napravi sto nemoze. Ta nemoc koja nadvlada sav nas trud, zato sto nismo sposobni da se slozimo, gadno reflektira prirodu nase nacije, i bolno nas podsjeca ne ono sto nismo osvojili, umjesto da nas obraduje onog na cemu radimo. Mi imamo u nogama, ali jos nemamo u glavi. To treba shvatiti, prihvatiti, i konacno promjeniti. Budimo pametni. Cestitamo Safetu Susicu, ali kao sto je vrjeme mnogima da idu, na bilo kojem prostoru, bila to lokalna politika ili necijonalna, bio to fudbal, goodbye, integritet je najvazniji i ljudi sa cvrstim odlukama i fleksibilnim mozgom, to mogu dovesti u srce nase drzave.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 25 jun 2014, 13:25

Sastav kakav god izadje ne treba da vas cudi.Rekli smo da ce Germanija i bratic igrat davno,branioci selektrora su rekli da nece.
Igrali bi i da je ovo odlucujuca utakmica i da je sve uredu,i to smo znali.
Sacekajmo kraj prvenstva i rijesimo probleme koje imamo ali mirno i bez posljedica po rezultat i snagu reprezentacije,to neprijatelji zele.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 25 jun 2014, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 25 jun 2014, 13:26

Ima nas koji smo spasili video na kompjuter, ako treba ponovo će na youtube ;)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 25 jun 2014, 13:27

DooVe je napisao/la:
ne na youtube, nego na vimeo! :mrgreen: razmisljam dal' da uploadam :crazy:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 25 jun 2014, 13:28

ZahaKING je napisao/la:
DooVe je napisao/la:
ne na youtube, nego na vimeo! :mrgreen: razmisljam dal' da uploadam :crazy:
Normalno da ćeš uploadat, ona sramota se ne smije zataškati. Što su se iživljavali, iživljavali su se.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

klinac
Kontakt:

Post Postao/la klinac » 25 jun 2014, 13:35

"Ja prezuzimam odgovornost. Moj koncept je bio neuspjesan". -Pirandelli, trener Italije

BRAVO, covjek

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 25 jun 2014, 13:40

hroni je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:slika
ovo je bezobrazluk veliki, ako se desi naravno :shock: :shock:
Pazi, njemu je Kolasinac kriv za onaj gol protiv ARG i ovo je kazna Kolasincu izgleda :lol: . Covjek je teski moron.
[/quote]

Nemojte ljudi...makar je beka sad stavio...napredak! :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.