Da ne bude da su se miševi ( tako nas Džeko zove ) sakrili. Tu smo da i dalje kritikujemo, ali da i pohvalimo Džeku i svakog drugog kad odigraju dobro.
Prvi put u životu nakon pogotka Džeke nisam slavio gol Bosne i Hercegovine, nije razlog da sam bio ljubomoran što ga je baš on zabio Bože sačuvaj, nego nisam imao neke želje i volje. Nekako je nakon Nigerija dio mene utihno, kao da sam gledao nekog drugog, a ne našu dragu Bosnu i Hercegovinu. Možda sam jedini, možda nisam, ali je danas bilo mučno gledati kako igramo opet dobro, kako se Edin trudi i napada, a znaš da je prije samo par dana on ( i drugi naravno ) odigrao jako loše, nepovezano bez zalaganja i truda. Ali eto zabio je Džeko, upisao se kao strijelac na Mundijalu i svaka mu čast na tome. Odigrao je baš onako kako nas je navikao godinama, kao što je radio u City-u prethodne sezone i zato kažem BRAVO EDINE. Ali ostaje žal, ostaje tuga i razočarenje zašto Edin kojeg smo danas vidjeli nije bio na visini zadatka u subotu. Imao je i danas nekih loših momenata ( ono skidanje Pjanića šuta), ali nema veze odigrao je dobro, trčao i zasluženo ponio epitet igrača utakmice. Ali me nije kupio, ja ne mogu zaboraviti utakmicu sa Nigerijom, kez i ostalo. Trebati će vremena i partija da povrati moje povjerenje i poštovanje, vidim po FB statusi to se hvali, prozivaju se oni koji su kritikovali, a meni srce puno jer znam da i kritike djeluju na ljude. Ali neću i ne želim kvariti današnji utisak vi koji ga i dalje srčano volite uživajte u tome zaslužili se. Očekujem od Edina u novom ciklusu kvalifikacija za EP da se uozbilji da opet bude najbolji strijelac i demantuje nas sa svojim nastupima.
Vi koji nas nazivate debilima, idiotima i svakakvim nadimcima to govori više o vama nego o nama, jer mi pišemo argumentovano i kritikujemo da Edin bude bolji. Prvi ja nisam ljubomoran na Edina, neka je on živ i zdrav još puno godina, da osvoji sve titule ovog svijeta i da mu karijera bude ispunjena samo uspjesima.