Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Janez
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Janez » 26 jun 2014, 14:02

Jest Ajax, ali zaboravljate nešto kod Inžinjera nema glavnog igrača nego ko je u najboljoj formi najviše igra. Opet je znači do Džeke i zalaganja na terenu, ako bude pružao dobre partije igrati će, ako ne klupa i gotovo.

Pa ako je Fernando nešto tipa Nasrija ili Silve koji slabo asistira, a dolazi kao zamjena Yayi koji će da napusti tim onda je to loša vijest za Džeku jer neće dobijati lopte i prilike da zabija golove. ;)

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Edin Džeko

Post Postao/la JoseMourinho » 26 jun 2014, 14:04

Fernando je cisti zadnji vezni ;)

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 26 jun 2014, 14:12

Cartman je napisao/la:Neka te je stid Edine.
Kad treba novčana pomoć - Edin Džeko!
Kad treba graditi lobi i reklamirati BiH u svijetu- Edin Džeko!
Kad treba našu djecu zbog raznih bolesti obradovati - Edin Džeko!
Kad treba ujediniti državu - Edin Džeko!
Kad treba podržati Teletovića u NBA - Edin Džeko!
Kad treba podržati Ćatića - Edin Džeko!
Kad treba postići pogodak Grčoj - Edin Džeko!
Kad treba postići pogodak Francuskoj - Edin Džeko!
Kad treba postići pogodak Španiji - Edin Džeko!
Kad treba postići pogodak Belgiji - Edin Džeko!
Kad treba nositi zastavu BiH po osvajanju Premiershipa ili Bundeslige - EDIN DŽEKO!
Kad treba praviti humanitarnu utakmicu - Edin Džeko!
Kad treba dati podršku ugroženim od poplave - Edin Džeko!
Kad treba spasiti mladi život skupim operacijama- Edin Džeko!
Kad treba nekog popljuvati... za to imate SDA, HDZ, SDP, SNSD, SDS i druge skraćenice... bujrum, a od njeg odbijte!!!!! Stoko nezahvalna! Za šest godina Bosni i Hercegovini je dao više nego što je od nje dobio!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 jun 2014, 14:12

Janez je napisao/la:Jest Ajax, ali zaboravljate nešto kod Inžinjera nema glavnog igrača nego ko je u najboljoj formi najviše igra. Opet je znači do Džeke i zalaganja na terenu, ako bude pružao dobre partije igrati će, ako ne klupa i gotovo.

Pa ako je Fernando nešto tipa Nasrija ili Silve koji slabo asistira, a dolazi kao zamjena Yayi koji će da napusti tim onda je to loša vijest za Džeku jer neće dobijati lopte i prilike da zabija golove. ;)
Fernando je cisti zadnji vezni. On i Mangala iz Porta su bili glavne zelje kluba. Kao sto sam napisao na ovoj temi prije dva mjeseca. Mangala je zamisljen kao glavni stoperski par sa Kompanyem ali je izgleda zasad zapelo oko para. Odnosno negdje sam procitao da mogu potrosit samo oko 45 miliona. ( zbog FIFE ) Ako je Fernando 15 onda im ostaje jos samo 30-tak. Ako im ode Yaya opet moraju kupit igraca. Kao sto sam rekao Fernando bi trebao biti prva zamjena Yayi ili Fernandinhu. Ali nisu racunali da se je Yaya naljutio na njih. Zbog brata i nekih ostalih stvari. Znaci oko 25 milki koje su zeljeli investirat u stopera Mangalu. Ne mogu jer ocigledno Negredo zeli da ide iz kluba zbog minutaze. I izgleda da im je preci jos jedan napadac ( Sanchez ) nego planirani stoper ( Mangala ). Ako nebi imali problema sa FIFOM kupili bi naravno obojicu. I stopera i napadaca.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 jun 2014, 14:28, ukupno mijenjano 4 puta.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 26 jun 2014, 14:14

Ajax je napisao/la:
Janez je napisao/la:
Ali ne dolazi do u izražaja u Barci kao sa repkom, Messi, Neymar dugo je u sjeni zato i želi da napokon ode i postane glavni igrač u drugom klubu. Fernando je extra pojačanje, a došao je za solidnu cifru, e sad šta je Inžinjer zamislio vidjeti ćemo. Sigurno je da Džeku ima u svojim planovima, vjerujem da će mu sada poslije SP ponuditi novi ugovor. ;)
Fernando je zamisljen kao prva zamjena Yaye ili Fernandinha, odlican igrac. Puno je bolji igrac od Garcie. i odlican posao kluba. Sanchez bi im super legao samo ako momak zeli biti glavni igrac i jos dodaj tu Aguera koji ce uvjek igrati kad je zdrav imas opet istu situaciju ili cak i goru.
Ja Sancheza ne volim i mislim da je jako ogranicen igrac, deficitaran sa inteligencijom unatoc odlicnim fizickim prediskozicijama i znanju. Perednost mu je sto radi i bori se svaku utakmicu 90 minuta.
Mana, milion sansi mu treba za gol. Nekad djeluje da sam sebe seva i dosta je smotan u pojedinim situacijama. Ponekad djeluje totalno bezopasno i imas osjecaj da do sutra ne bi dao gol.
Zna fulati mrtvu sansu ali i zabiti euro gol.
Puno vrijedniji radnik od Edina ali losiji finiser. Najveca vrijednost mu je timska igra i zalaganje, manjak nedostatak "klase".
Ko bi igrao u sastavu od njih dvoice, zavisi od trenera i od taktike.

P.S. Navijac sam Barcelone i licno bih volio da Snchez ode.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 26 jun 2014, 14:16

@JoseMourinho

Ahaa znači on je prava zamjena za Yayu. :thumbup: Znam da nije prava tema, ali mi nešto jeftino zvuči 15 milione € samo? :eh:

@atko

Jedva sam čekao da to postavite. Ima tu dosta nelogičnosti.

Znači Džeko jedini daje novac, Džeko sve organizuje. Samo on prati NBA, vjerujem da je svaku utakmicu Mirze ispratio preko streamova do zore ko mi na forumu. Da nije bilo Džeke svi bi pocrkali od gladi usljed poplava, da nije Džeko zabio i golove Slovačkoj i Litvaniji za odlazak na SP. Da nije možda Džeko i Novaku rekao da na RG sjeti se poplavljenih područja?

Sve je što je tu navedeno ima i zasluga Džeke, ali ispade samo Džeko pomaže. :roll:

Pa haj da i ja par stvari napišem:

Ko navijače koji ga kritikuju naziva miševima? Edin Džeko
Ko patriote ove zemlje dijeli na prave i krive? Edin Džeko
Ko ne može podnijeti zvižduke sa tribina pa odgovara na iste neprimjereno? Edin Džeko
Ko ostaje do zore u restoranu Bosna? Edin Džeko
Ko kasni na pripreme repke po 2 dana? Edin Džeko
Ko diže nos radi nepozivanja havera u repku? Edin Džeko
Ko šuti na prozivke navijača City-a na Bluemoon-u? Edin Džeko
Koji igrač odanost repki pokazuje statusima na FB, a ne igrom na terenu? Edin Džeko
Ko je zakazao protiv Nigerije? Edin Džeko
Zadnja izmjena: Janez, dana/u 26 jun 2014, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 26 jun 2014, 14:19

Ajax je napisao/la:
Neznam ja sam citao da Negredo ide zato sto je nezadovoljan sa minutazom i to poslje samo pola godine. **** " svoje minute " kad ih djelis sa jos trojicom. Negredo ako potpise za finalistu lige prvaka. Nece dobiti " svoje minute " nego ce biti prva spica kluba. Sto se tice italije to se slazem. Ali to tek poslje 2,3 godine. Pitanje je sta su njegove zelje za ovih par godina sto je jos na vrhuncu. Da bude prva zvijezda i napadac nekog jaceg klupa ili opet kao dosad sto je bilo.
Pogledaš na ovaj način, gdje je Diego Costa otišao poslije onakve sezone, u Englesku, nije mu palo na pamet da ostane u Atleticu. Engleska je u ovom trenutku vrh (osim Barcelone, i Reala) i sve drugo (govorim o onih četiri -pet
vrhunksih klubova u Engleskoj) je skakanje sa konja na magarca. Ne vidim nikakvu logiku da poslije onakve sezone, Džeko ima želju da negdje ide. Naravno zavisi i od Citija i njegovih planova, ali Edin je tamo sad već neupitan važan dio tima. Stekao je i reputaciju kod navijača, Pellegrini mu očito vjeruje, ja da sam na nejgovom mjetsu ne bih se micao....

Uostalo, čitam utiske ovih naših navijača kloji su bili u Brazilu, par njih je naprosto bilo iznenađeno činjneicom kolika je Edinova planetarna popularnost. Ne možeš biti planetrano popularan ako igraš u klubu koji nije na očima javnosti. Jeste, Atletiko je to bio prošle godine, ali šta će biti ove...ko zna....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 jun 2014, 14:22

atko je napisao/la:
Kad treba nositi zastavu BiH po osvajanju Premiershipa ili Bundeslige - EDIN DŽEKO!
Kad treba nekog popljuvati... za to imate SDA, HDZ, SDP, SNSD, SDS i druge skraćenice... bujrum, a od njeg odbijte!!!!! Stoko nezahvalna! Za šest godina Bosni i Hercegovini je dao više nego što je od nje dobio!
Kad treba promasit 5-6 izglednih prilika - Edin Dzeko
Kad treba setat po terenu u najvaznijoj utakmici reprezentacije - Edin Dzeko
Kad se treba smijat nakon najbolnijeg poraza u historiji reprezentacije - Edin Dzeko
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 jun 2014, 14:22

Janez je napisao/la:@JoseMourinho

Ahaa znači on je prava zamjena za Yayu. :thumbup: Znam da nije prava tema, ali mi nešto jeftino zvuči 15 milione € samo? :eh:
On nije zamjena za Yayu. On je dovedan kao treci zadnji vezni. Jer su imali probleme kada jedan od dvojca Yaya - Fernandinho nije mogao da igra. Garcia je jako los i onda su imali probleme u igri. Jer ih nije mogao nadomjestiti. Pele voli pokretljive zadnje vezne sa dobrom tehnikom i Fernando je upravo takav igrac. Ali Yaya i Fernandinho su isto takvi igraci i jos duplo skuplji i mnogo bolji. Sto se tice Yaye on se je naljutio na klub jer mu nisu dozvolili da bude uz brata. Fernando je bio puno prije u planu. On i Mangala.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/yaya-to ... ata/134355

a i zbog ovog

http://www.24sata.info/sport/fudbal/194 ... elonu.html
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 jun 2014, 14:26, ukupno mijenjano 1 put.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Edin Džeko

Post Postao/la JoseMourinho » 26 jun 2014, 14:24

Janez je napisao/la:@JoseMourinho

istico mu sad ugovor sponinjo se city još u januaru za male pare ili cak ovo djabe sad da im dodje, al on potpise novi ugovor u januaru..
klauzula u prošlom ugovoru bila isto 15 miliona tako da vjerujem da je on potpisao ugovor da bi ispo fer prema portu a znao je da city ce to olatit bez problema ;)
ako budemo nastavljali ovu priču prebaci se u cityevu temu ovo veze sa dzekom nema xD

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 26 jun 2014, 14:27

gost je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Neznam ja sam citao da Negredo ide zato sto je nezadovoljan sa minutazom i to poslje samo pola godine. **** " svoje minute " kad ih djelis sa jos trojicom. Negredo ako potpise za finalistu lige prvaka. Nece dobiti " svoje minute " nego ce biti prva spica kluba. Sto se tice italije to se slazem. Ali to tek poslje 2,3 godine. Pitanje je sta su njegove zelje za ovih par godina sto je jos na vrhuncu. Da bude prva zvijezda i napadac nekog jaceg klupa ili opet kao dosad sto je bilo.
Pogledaš na ovaj način, gdje je Diego Costa otišao poslije onakve sezone, u Englesku, nije mu palo na pamet da ostane u Atleticu. Engleska je u ovom trenutku vrh (osim Barcelone, i Reala) i sve drugo (govorim o onih četiri -pet
vrhunksih klubova u Engleskoj) je skakanje sa konja na magarca. Ne vidim nikakvu logiku da poslije onakve sezone, Džeko ima želju da negdje ide. Naravno zavisi i od Citija i njegovih planova, ali Edin je tamo sad već neupitan važan dio tima. Stekao je i reputaciju kod navijača, Pellegrini mu očito vjeruje, ja da sam na nejgovom mjetsu ne bih se micao....

Uostalo, čitam utiske ovih naših navijača kloji su bili u Brazilu, par njih je naprosto bilo iznenađeno činjneicom kolika je Edinova planetarna popularnost. Ne možeš biti planetrano popularan ako igraš u klubu koji nije na očima javnosti. Jeste, Atletiko je to bio prošle godine, ali šta će biti ove...ko zna....

Vrh je plata koja se dobija u Engleskoj ;)
Diego Costa sigurno nikad ne bi otisao iz AM da su mu mogli ponuditi iste novce kao i Chelski i da su mogli garantovati da ce zadrzati postojecu ekipu.

Odigrati 35 ili 45 utakmica u sezone sumnjam da je neka velika razlika igracima. Sa druge strane zaraditi 7 ili 4 miliona godisnje, puno veca im je razlika od neigranja svake utakmice ;)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 jun 2014, 14:34

pisac je napisao/la:
Diego Costa sigurno nikad ne bi otisao iz AM da su mu mogli ponuditi iste novce kao i Chelski i da su mogli garantovati da ce zadrzati postojecu ekipu.

Odigrati 35 ili 45 utakmica u sezone sumnjam da je neka velika razlika igracima. Sa druge strane zaraditi 7 ili 4 miliona godisnje, puno veca im je razlika od neigranja svake utakmice ;)
Tako je Jaro. To je sva filozofija. E sad sta su kome prioriteti. U svakom slucaju u nezhvalnoj je poziciji jer mu je ostala jos godina ugovora. Klub ga pritisce da potpise novi. Posebno iz razloga jer ima FIFA otezava kupovinu svakog novog igraca. Ove godine smiju potrosit samo oko 45 milki. I za njih je mnogo lakse da postojecim igracima produze ugovore, makar ih i malo preplatili ( sto ce vjerovatno i uraditi ). Nego da kupuju nove Nasrije, Yaye, Dzeke i slicne skupe igrace. Nadam se da ce Dzeko mudro odigrati.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 26 jun 2014, 14:40

Cartman je napisao/la:
atko je napisao/la:
Kad se treba smijat nakon najbolnijeg poraza u historiji reprezentacije - Edin Dzeko
Kad treba zabiti u toj najvaznijoj tekmi - Edin Dzeko
(gol je neopravdano ponisten a sto se tice tog smijanja, smijao se i Asmir Begovic pa sta?!)

Edin ima kredita da izvadi kitu i popiski se nakon tekme, i da mu opet ne zamjerimo. Druga je stvar sto mu vec godinama trazimo dlaku u jajetu, psujemo mater po ulicama Zenice jos prije nekoliko godina...
Znaci da je do nas a ne do njega.

Znam lika koji je glas na izborima nudio za 100 maraka i sad on fol Bosanac a Edin nije. Unazadio bi drzavu 4 godine za stoju. Ja patriote i g*vana (a ne mora, ima posao i platu koja nije Bog zna cemu ali ima)

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 26 jun 2014, 14:44

Cartman je napisao/la:
atko je napisao/la:

Svaka cast za ovo gore,Dzeko ce bit i ostat najveca licnost ove drzave.. Pomogao je gdje god je trebalo,primjer koliko je svijet bio ukljucen u pomoc BiH preko poplave sve radi njega... Tebi jarane hvala Bogu mozda ne treba pomoc pa ga kritikujes na osnovu utakmice,nije islo protiv Nigerije al to je samo fudbal koliko je dobrog uradio za ovu drzavu,da me stid bude citat neke komentare.. ko da Dzeko nije htio zabit i proc dalje,al nije islo hvala mu za sve

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 jun 2014, 15:02

da je bilo trunka srece i trunka pravde..sada bi imao 3 gola, BiH u 1/8 finala, heroja nacije i Ciru kako likuje da je predvidio da ce Dzeko biti medju najboljim strijelcima mundijala, a ako tekma 1/8 finala krene ko u Parizu i najbolji
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 jun 2014, 15:04

Kako ljudi brzo zaborave dogadaj od prije mjesec-dva kada je citav svijet gledao proslavu titule engleske premier lige i zastavu Bosne i Hercegovine na istoj...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 jun 2014, 15:15

ma tako je to kod nas kad si glavni kao sto su Dzeko, Spaha i Miske u reprezentaciji..kad sve ide dobro ti si najzasluzniji, kad sve ide lose ti si glavni krivac..to je nas mentalitet i tako ce uvijek bit i sa novim "dzekom", "spahom" i "misketom", ko sto je bilo i sa Hasanom, Baljicem itd itd
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 26 jun 2014, 15:24

pisac je napisao/la:

hajde :mrgreen: , pa naravno, najveći plaćaju najviše, nisi to znao, pa tako je svugdje ne samo u fudbalu. Ima još nešto, najteže je ući kod najvećih, to mogu samo rijetki

Rios

Post Postao/la Rios » 26 jun 2014, 15:24

Kad se sve sabere i oduzme,ja sam zadovoljan njegovim nastupom na SP-u..Neka zlatna sredina..Protiv Argentine dobar,protiv Nigerije je bilo i losijih od njega,kako na klupi tako i na terenu,mozda je u par navrata bio nonsalantan i to mu se jedino treba zamjeriti..Protiv Irana dobar opet,zvanicno i igrac utakmice..Prijateljske bio odlican..
Sto se tice onog osmijeha protiv Nigerije,mene je u tom trenutku takodjer pogodilo,ali kasnije sam shvatio da je djecije fatati se za takvo nesto..Vec par sec. iza onog osmijeha moglo se zaista vidjeti na njemu da ga je pogodio poraz..Na kraju krajeva smijao se i Asmir,pa sta..
Nekad stvarno imam utisak da mi radimo upravo ono sto zamjeramo navijacima City-a,ocekujemo da Dzeko bude Messi,da igra sam,itd..Jedno je traziti vece zalaganje ( i to nekad s pravom od njega mozemo traziti ) a drugo je traziti da prodje 3 igraca sam i zabije,jbg..
Edin mora shvatiti takodjer da je nas narod takav,koga voli najvise njega najvise i kritikuje,ne treba se bas primati na svaku,pogotovo mu ne treba da ulazi u sukobe sa navijacima..Takodjer,ako ima istine u nekim navodima medija,treba shvatiti,ma koliko bio veliki,od repke i drzave nije veci sigurno..
Sve u svemu,Edin je nasa najveca zvijezda,igrac od koga su strahovali svi u grupi,momak koga su zumirale kamere,i to je cinjenica..Donijet ce on nama jos radosti aBd,siguran sam!
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 26 jun 2014, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 jun 2014, 15:36

Lik dadne gol Iranu u utakmici bez znacaja i pola naciji zamaze oci. :rol: Jedino sto moze ispravit njegovu sramotu u Brazilu je odlican nastup na SP u Rusiji. Nista drugo.

Ovce. :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CHR, Edincapitano, Google [Bot], Proximic, s4mke, Vaya i 47 gostiju.