Safet Sušić - Pape

Head
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Head » 26 jun 2014, 16:16

DonCorleone je napisao/la:
Principatus je napisao/la:
Head je napisao/la:Kako ce pojedini zaliti za Susicem.
Pa "pojedini" hoce definitivno. :urnebes:
Nemoj dirati glavonju, tada ga je drmala euforija pobjede nad Iranom :lol: . Zar ne vidis da se 23ceg jos zalagao za njegov odlazak :urnebes: .
Pa ja sam i sad za njegov odlazak.
Samo je razlika sto ja gledam i pozitivne i negativne strane a vi pojedini samo lose.
Covjek je usao u historiji a vi lelimudani mozete. :beba:
1946

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 26 jun 2014, 16:18

Pape OSTANI
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 26 jun 2014, 16:19

samirr je napisao/la:Pape OSTANI
Svezan!!!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 26 jun 2014, 16:36

aleksandar_veliki je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ne znam Aleksandre kao ti gledas na to ko radi taj i grijesi. Ja imam 40 godina i takve greske nikad nisam vidio. Hrvatska ima pocetnika na klupi ali i takav trener ne cini ovakve stvari. Ne znam sta se o tome ima puno pricat. Tko jos vjeruje u Safeta nek pogleda utakmicu u reprizi i sve ce mu biti jasno. A ono sa mudima,treba reci da ti sa velikim mudima umjesto mozgom najcesce zavrse na los nacin.
Nisi mnogo stariji, ja i ti i svi smo vidjeli propuh, vidjeli smo ocajnog Spahica, ocajnog Lulica za ciji ocaj je odgovoran i Susic. Pocetnik Sunjic je u tom susrtetu cuvao muda velikom Spahi. Svaka strana ima dvije medalje. Pape je napravio sjajan posao u kvalifikacija, kojeg je usrao u Brazilu. Zasto? Po meni zato sto nije imao muda i presjekao neke stvari u Insbruku. Nije polozio u Brazilu, ali ako cu birati izmedju njega i Barbareza, ja sam za njega...
Ma dajte ljudi Barbarez i nije opcija,nego zelja raje s foruma... U savezu ga niko i ne spominje,svakako,osim u kontekstu U-21 BIH... Ako bude smjena tu ce biti ili Bajević ili Baždarević... Onog Hadžibegića ne bi volio,jer smo s njim već jednom imali iskustvo i jedno nista...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jun 2014, 16:37

Begović,Pjanić,Kolašinac,Bičakčić,Bešić,Hajrović,Višća,Vranješ,Arslanagić,Prcić to su sve igrači za narednih deset godina, Lulić,Džeko,Salihović,Ibišević,Mujdža,Zukanović bez problema mogu odraditi ciklus od četiri godine

Sušić se sinoć fino pokazo, možda se razvije, Vrančić će u Bundesku, Grahovac,Zolotić,Hodžić su napravili fine transfere, možda se pojavi još neki talenat tipa Kolašinca i Bešića

E kako to mi da se više nikad nećemo plasirati na SP, ekipu ćemo imati još i bolju nego do sad, imamo dovoljno bodova da budemo nositelji u kvalifikacijama i baražima u naredne četiri godine i sl.

sve u svemu pišete gluposti, osto Pape ili otišo nama plasmana na Euro i na SP ne može doći u pitanje :bih: :bih:

Safet nije ništa specijalno uradio u kvalifikacijama, on ove iste probleme vuče cijele kvalifikacije, igra bez krila, sa jednim bekom koji pokriva cijelu stranu do iznemoglosti, 3-4 centralna vezna zajedno u timu, bez zadnjeg veznog itd. + dopuštanje svašta glavnim igračima
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 jun 2014, 16:40

aleksandar_veliki je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ne znam Aleksandre kao ti gledas na to ko radi taj i grijesi. Ja imam 40 godina i takve greske nikad nisam vidio. Hrvatska ima pocetnika na klupi ali i takav trener ne cini ovakve stvari. Ne znam sta se o tome ima puno pricat. Tko jos vjeruje u Safeta nek pogleda utakmicu u reprizi i sve ce mu biti jasno. A ono sa mudima,treba reci da ti sa velikim mudima umjesto mozgom najcesce zavrse na los nacin.
Nisi mnogo stariji, ja i ti i svi smo vidjeli propuh, vidjeli smo ocajnog Spahica, ocajnog Lulica za ciji ocaj je odgovoran i Susic. Pocetnik Sunjic je u tom susrtetu cuvao muda velikom Spahi. Svaka strana ima dvije medalje. Pape je napravio sjajan posao u kvalifikacija, kojeg je usrao u Brazilu. Zasto? Po meni zato sto nije imao muda i presjekao neke stvari u Insbruku. Nije polozio u Brazilu, ali ako cu birati izmedju njega i Barbareza, ja sam za njega...
Svaka cast jasno ko dan, ja iza te utakmice ne mogu misliti kao ti. Skratio mi je godinu zivota a gledati i cekati kad ce mu opet sinuti da napravi nesto slicno nisam spreman.Uz to dok je on tu Prcic i slicni nece biti. Kad pogledam Seferovica tuga me uhvati a mi sa 2 napadaca. Ne zelim govoriti o tome ko je manje zlo, ako je potrebno i Spahu vani. Napredak repke nam mora biti prioritet a ne manja steta. Svaka cast na misljenju ali mene tako nesto nikad nije u zivotu zadovoljavalo.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 26 jun 2014, 16:54

Ma kako god,Barbarez je ako nista pristupačniji od Papeta,a čovjek i živi u Njemačkoj,a tu nam je ako ćemo pošteno baza i sadašnja i buduća... Naša djeca gore Babareza znaju,i imali su ga priliku gledati i dok je igrao,tako da s jedne strane on bi mogao puno više uticat od Papeta pri dovođenju kako mladih reprezentativaca,tako i ovih za A tim... S jedne strane je to veliki plus,a s druge je minus jer Barbarez nema iskustva,al kod nas se u repki manje-više sve zna... tako da i ne bi imao nekog pretjeranog posla,dugo je repka na okupu,kostur se zna,samo bi mu trebao neki iskusniji pomoćnik uz njega i to je to... Ako već nemamo pare za Vahu ili Bajevića...

A PAPETA zanima velika trojka Turske ( Fener,Galata,Besiktas) a od takvog kluba on ponudu nece dobiti.... tako da ne vjerujem da ce i otici s klupe,jedino za neke velike pare,a to mu osim ove trojke gore u Turskoj nit moze nit zeli neko ponuditi!
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 26 jun 2014, 17:00

Presudno za nas kvalitet igre je smjena selektora. Ali ne smijemo ponovo pogrijesiti dovodenjem neprofesionalca ili s nekim ko nema iskustva. Mozda se sjecate pisanja njemackih strucnjaka, Nijemci su bili u pravu prije mundijala kada su tvrdili da je najveca slabost nase selekcije selektor koji nema iskustva.

Prije svega treba nam osoba sa rezultatima, to bi bio prije svega Vaha ali njega iskljucujem iz utrke zbog razloga koji su vec isticani pa zbog toga mislim da je najbolje rjesenje Bajevic. Dosta vremena proveo u Grckoj, znaci sa igracima slicnog mentaliteta nasim. Zna vjerovatno sta ga ocekuje buduci da je bio u komitetu za normalizaciju. Poznaje nase igrace i igru. Slabosti i prednosti. Principijelan je i disciplinovan sto znaci da vjerovatno ne bi imali ubuduce probleme sa klanom. Pored toga mislim da bi imali mnogo jacu klupu jer ne bi bilo vise igraca iz Germanije. Ne bi se vise nervirali zbog izjava ili dvostrukih arsina. Vjerujem da bi unaprijedio nas stil igre i bolje bi se pripremili protiv suparnika buduci da je Safet radio katastrofalan posao ( primjer Nigerija ).

Ja vidim samo pluseve u odnosu na sad a ne uspijevam da vidim bilo sta sto ide u prilog Susicu naspram Bajevicu !

A imali bi i nacionalni mir u savezu buduci da ce se Srbi sloziti s njegovim angazovanjem ! ;)

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 26 jun 2014, 17:01

Safetova najveca greska jeste njegov pogresan autoritet!

Autoritet dobrote.

Takav autoritet spada u red najnerazumnijih oblika autoriteta. Kod njega dolaze do izrazaja popustljivost, blagost i dobrota trenera. Treneri sa ovakvim autoritetom zele mir u kuci jer se boje konflikta, spremni su na zrtve i ustupke samo da ne bi bilo problema i trzavica.
Nazalost kako to uvijek biva kod trenera koji imaju ovakav vid autoriteta, igraci pocinju postepeno da izbjegavaju obaveze, da oponiraju i konfrontiraju, dok jednog dana potpuno ne otkazu poslusnost!

Medjutim kod Safeta je evidentan i autoritet prijateljstva pomjesan sa ovim gore autoritetom.
Takav vid autoriteta ispoljava se u nazovi prijateljskom i pogresnom ravnopravnom odnosu igraca i trenera. Samo jedan mali korak je potreban da igrac predje granicu prijateljstva i tada pocinje obrnuti proces. Tada igrac preuzima inicijativu i uci trenera, dijeli mu indirektnim ili direktnim putem lekcije, zove ga po imenu i sve cesce izlaze podsmijehu, ironiji i drugim grubostima.

Pogledati video na 10:30 kada se kabadahija hinjski podsmijehuje nakon sto je Safetu upuceno pitanje.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-ne ... evu/134390" onclick="window.open(this.href);return false;

Nakon toga pogledati video

[youtube][/youtube]

Na pocetku samom videa, kabadahija prica o atmosferi u reprezentaciji tokom IZLETA, kako on nazva to okupljanje i indirektno ispoljava pametologiju : ja bi to bolje.

Posebno obratiti paznju na dio 8:17 kada kabadahija salje poruku svim navijacima, da ih nikada nece iznevjeriti u najtezim trenutcima, odnosno onda kada bude najpotrebnije.

Prva nevjera je iskoristavanje trenerovog autoriteta dobrote i pojavljivanje u diskotekama po Mostaru i Sarajevu, vjerovatno bez znanja selektora, (ako je uz njegovo znanje ONDA TIM GORE) tokom priprema za svjetsko prvenstvo.
Nakon toga obratiti paznju na dio kada kabadahija objasnjava kako se sukobio sa Safetom i onda mu pominjao imena igraca, Muslimovic, Zahirovic, Ibricic, Rahimic i iz toga se direktno vide simptomi autoriteta prijateljstva gdje igrac dijeli lekcije treneru i uci ga njegovom poslu.

Iz ovoga svega se moze isto tako izvuci pouka da itekako u svlacionici nije bajno, niti tu odavno ista funkcionise onako kako bi trebalo.
Svojim ponasanjem Emir Spahic i Edin Dzeko, koji su uz Safeta okarakterisani kao najveci krivci za ispadanje sa SP-a, ne sluze na cast svojoj zemlji, niti su to njihovi navijaci u koje su se oni kleli i koji su ih nosili kroz cijele kvalifikacije do SP-a,to zasluzili.

I onda dodje Edin i nakon kritika koje su itekako na mjestu, ima toliku drskost da dijeli navijace na prave (valjda su to oni koji mu lajkaju statuse koje LJigata objavi na fb stranici) i na lazne (to su navijaci koji ga kritikuju nakon lose predstave u svetom dresu).

Safet je kriv, kako napisah, zato sto nije imao potreban autoritet, onaj pravi, a ne ova dva losa - gore opisana.
Nazalost, njegove slabosti Emir i Edin su iskoristavali, pa prema tome i oni su zajednicki krivi za neprolazak grupe i pojavljivanju u 1/8 finala na SP-u.
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 26 jun 2014, 17:25, ukupno mijenjano 2 puta.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 26 jun 2014, 17:03

IronMany je napisao/la:Safetova najveca greska jeste njegov pogresan autoritet!

Autoritet dobrote.
:rol: :rol: :tokralju: :tokralju:

A autoritet 'zaboravljanja na lijevu stranu odbrane'? :mrgreen:

Covjek je amatercina, pola trenera iz nase lige bi nas bolje vodili. Hajrovic mu je spasio karijeru, da ima obraza 20% buducih prihoda bi islo momku :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 26 jun 2014, 17:06

Consigliere je napisao/la:
IronMany je napisao/la:Safetova najveca greska jeste njegov pogresan autoritet!

Autoritet dobrote.
:rol: :rol: :tokralju: :tokralju:

A autoritet 'zaboravljanja na lijevu stranu odbrane'? :mrgreen:

Covjek je amatercina, pola trenera iz nase lige bi nas bolje vodili. Hajrovic mu je spasio karijeru, da ima obraza 20% buducih prihoda bi islo momku :mrgreen:
Buraz, smijesno tebi bilo ili ne, taj autoritet koji sam ti napisao ovdje, postoji i evidentiran je i opisan u knjigama.

Ovo sto ti pises, to je znanje ili neznanje, sto apsolutno nema veze sa autoritetom.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 jun 2014, 17:12

Ako Susic ostane selektor nemamo se sta puno buniti jer onda to i zasluzujemo. Imamo izbor pratiti ili ne. Ali vec je i na forumu vidljivo da smo jako podjeljeni i cini mi se da je velika vecina protiv. Prvo njegovo posrtanje i Zenica ce ga docekati sa zvizducima i nepopularnim nacinima navijanja. To ce nam unistiti i kvalifikacije za EP a onda se nece imati potrebu mjenjati nista. Tako nam se pise. Treba neko pametniji od nas forumasa u savezu a vjerujem da takav postoji sta goc o istom mislili dobro produmat sta mu je ciniti.U pitanju je gola buducnost reprezentacije.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 26 jun 2014, 17:15

Ne razumijem zasto se neko plasi promjene selektora ako znamo da bi Susica mogao zamjeniti neki istinski profesionalac sa autoritetom ? Fkt ne kontam zasto neko ne zeli put napretka. Prirodan i logican slijed je da angazujemo profesionalca koji ce nas odvesti korak dalje !!! ;)

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 26 jun 2014, 17:17

Nema Safet sta vise da trazi u ovoj reprezentaciji. Sve je konce pogubio vec odavno, jos od Rumunije u gostima i nema tu sta vise da ispravlja.
Potreban nam je neko sa novim idejama, neko sa vecim znanjem u nogometu i sa pravim autoritetom. Neko ko ce za 1 sat nakon sto preuzme kormilo reprezentacije da rijesi problem uplitanja igraca u selektorov rad.

Ja licno vidim to samo u Vahi, jer evidentno covjek se ne da zajebavat gdje god da dodje.
Bajevic koji se spominje kao vrlo vjerovatno rijesenje, ne znam kakav je po tom pitanju. Ima rezultate, ali sa kakvim ekipama. Mozda nisu bili ovakvi "vukovi i lisice" kao ove nase zvijezde i idoli. Mozda i on padne na ispitu.

Ostaje nam da vidimo, a svakako ide zanimljiv period kad je reprezentacija u pitanju.
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 26 jun 2014, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jun 2014, 17:18

Nema autoriteta, a ruku na srce nije ni neki taktičar, tanak je Safet ko sir, al eto našo se u pravo vrijeme na pravom mjestu, iskoristio ponuđeno i osto upisan za sva vremena u historiji, iako je preko godinu dana već izgubljen u vremenu i prostoru ne zna ni on šta radi i bojim se ako ostane, Belgija nas dobije, prljavi veš ponovo izađe na vidjelo kao i nakon svakog poraza, odoše nam kvalifikacije, on bojkotuje igrače, igrači njega, a navijači puše
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 jun 2014, 17:21

Valjda ce izaci na povrsinu pravi razlozi poraza od Nigerije i uzasno lose igre.

Znaci bilo da se radi o tome da je Susic fulio taktiku, odabir igraca, ili da se Emir i Edin stvarno ponasaju kabadhijski i da kolo vode.

Samo da se sazna ... Tuga golema mogli smo sad biti u 1/8. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 26 jun 2014, 17:23

Najgore od svega sto u 1/8 finala dobijas Švicu... A to se moglo proći... I onda kaze neko,nismo mogli bolje...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 26 jun 2014, 17:23

Da bi neko gradio autoritet taj neko, prije svega, mora biti posten.

Kako ocekujes da Susic gradi autoritet kad on reprezentaciju koristi kao poligon za prodaju bratovih igraca, i jos se smjeska naciji u lice.

Kako ti zamisljas razgovor izmedju Susica i famoznog klana Dzeko-Spahic u vezi spiskova.

Klan: Hocemo da pozoves Ibricica u Brazil.
Susic: Ne mogu ga pozvati, slabo igra, los klub, nije u formi itd..
Klan: Kako mozes pozivati svog bratica, nekakvog Hazdica iz Austije? Hoce da ga pozoves inace bojkot.

Susic ga na kraju pozove.

Gdje je ovdje problem? Problem je sto je Susic svojim postupcima, dovodjenjem bratovih igraca, dopustio da ga mogu ucjenjivati. Susic je dosao u reprezentaciju cist, mogao se obracunati sa tim klanom, ali se i on uvezao u to kolo prodajuci igrace preko reprezentacije.

On nema nikakvo moralno pravo da bilo kome namece neki autoritet, a i nema snage.

Istina ima snagu da namece Zukanovicu i Prcicu, al to je jadno.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 26 jun 2014, 17:23

Elegant je napisao/la:Valjda ce izaci na povrsinu pravi razlozi poraza od Nigerije i uzasno lose igre.

Znaci bilo da se radi o tome da je Susic fulio taktiku, odabir igraca, ili da se Emir i Edin stvarno ponasaju kabadhijski i da kolo vode.

Samo da se sazna ... Tuga golema mogli smo sad biti u 1/8. :|
Kol'ko je tebi godina? Ozbiljno pitam.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 26 jun 2014, 17:24

IronMany je napisao/la:Nema Safet sta vise da trazi u ovoj reprezentaciji. Sve je konce pogubio vec odavno, jos od Rumunije u gostima i nema tu sta vise da ispravlja.
Potreban nam je neko sa novim idejama, neko sa vecim znanjem u nogometu i sa pravim autoritetom. Neko ko ce za 1 sat nakon sto preuzme kormilo reprezentacije da rijesi problem uplitanja igraca u selektorov rad.

Ja licno vidim to samo u Vahi, jer evidentno covjek se ne da zajebavat gdje god da dodje.
Bajevic koji se spominje kao vrlo vjerovatno rijesenje, ne znam kakav je po tom pitanju. Ima rezultate, ali sa kakvim ekipama. Mozda nisu bili ovakvi "vukovi i lisice" kao ove nase zvijezde i idoli. Mozda i on padne na ispitu.

Ostaje nam da vidimo, a svakako ide zanimljiv period kad je reprezentacija u pitanju.
Druze tip je napustio klupu tokom utakmice nakon sto su mu najutjecajniji navijaci zvezde skandirali napolje iako je bio na putu osvajanja titule. Igraci, navijaci i uprava AEK-a su ga bukvalno molili da ostane kad su ga neki huligani docekali zbog nekog loseg rezultata. Ima pregrst osvojenih trofeja u Grckoj. Vec sam naglasio, slican mentalitet vlada kod nas te tip vjerovatno ima iskustva kako da se postavi u tim situacijama. Principijelan je sto nam svakako treba na kormilu poslije ovog haosa sto je ostavio Susic iza sebe. ;)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.