Ne ismijavam ja taj izraz vec pomisao da Susic uopste ima ikakav autoritet nad ovim igracima. Taktika mu isto nije jaca strana, ali cuo sam da je dobar covjek i da moze pojesti i po kilo krompiruse odjednomIronMany je napisao/la:
Buraz, smijesno tebi bilo ili ne, taj autoritet koji sam ti napisao ovdje, postoji i evidentiran je i opisan u knjigama.
Ovo sto ti pises, to je znanje ili neznanje, sto apsolutno nema veze sa autoritetom.
Safet Sušić - Pape
- Consigliere
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Plase se jer je u BIH a i u okolnim zemljama narod u zadnjih 60 godina istreniran da ne misli. Postoji samo za i protiv. Pa pogledaj da nam svim sferama drustva a i sporta kao djela istog od rata na ovamo vladaju isti ljudi. Niti jedna zemlja regiona nije cijepljena od ove bolesti.donniedarko je napisao/la:Ne razumijem zasto se neko plasi promjene selektora ako znamo da bi Susica mogao zamjeniti neki istinski profesionalac sa autoritetom ? Fkt ne kontam zasto neko ne zeli put napretka. Prirodan i logican slijed je da angazujemo profesionalca koji ce nas odvesti korak dalje !!!
Francusku bi dobili.1988risha je napisao/la:Najgore od svega sto u 1/8 finala dobijas Švicu... A to se moglo proći... I onda kaze neko,nismo mogli bolje...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ne trebas se bojati to je izvjesno i tako ce biti. Prvo posrtanje i drama se aktivira. Vidjet ces, mi nikad nicemu nismo prethodili vec kaskamo u svemu za dogadjajima.legenda reala je napisao/la:Nema autoriteta, a ruku na srce nije ni neki taktičar, tanak je Safet ko sir, al eto našo se u pravo vrijeme na pravom mjestu, iskoristio ponuđeno i osto upisan za sva vremena u historiji, iako je preko godinu dana već izgubljen u vremenu i prostoru ne zna ni on šta radi i bojim se ako ostane, Belgija nas dobije, prljavi veš ponovo izađe na vidjelo kao i nakon svakog poraza, odoše nam kvalifikacije, on bojkotuje igrače, igrači njega, a navijači puše
Kako Svicarsku ja mislim da bi isli na Francusku koja je super jaka. Ako sam u pravu to bi tesko prosli i da smo u najboljoj formi. Ali da smo prosli grupu i normalno igrali kao i ove prijateljske ja bi bio protiv da se Susic dira.1988risha je napisao/la:Najgore od svega sto u 1/8 finala dobijas Švicu... A to se moglo proći... I onda kaze neko,nismo mogli bolje...
Taman, ionako imamo nedovrsena poslaElegant je napisao/la:Francusku bi dobili.1988risha je napisao/la:Najgore od svega sto u 1/8 finala dobijas Švicu... A to se moglo proći... I onda kaze neko,nismo mogli bolje...
Igraci sa kojima je radio Dusko u zadnjih 10 godina su dvije klase ispod nasih pojedinih zvijezda. On se moze pokazat kao puni pogodak. A moze nas unistit sa nekim starinskim pogledom na autoritet koji vise ne pali. Nije isto igrati u nekoj Grckoj ili biti igrac Citya , Rome itd. Ti igraci su zvijezde. Sa njima treba imat strog odnos ali ne previse strog. Ako ih previse pritisnes sve puca. I tu mnogi grijesite kada mislite sve sto ih vise nagazi novi selektori biti ce bolje. To nije istina. Drugi najbolji selektor iza Vahe bi bio opet Ciro. imao je zajebantski odnos sa njima a znao je kada i kako ih treba motivisat. To je dobitna kombinacija. Da nas je Ciro vodio na ovom SP. **** bi im majku, prosli bi u drugi krug a onda muski protiv Francuza zatvorena varianta kao u Parizu ( gdje je Pape pogodio pravu taktiku ). Letili bi po terenu a ne da igramo bez ljevog beka kao sa Papetom.IronMany je napisao/la:
Ja licno vidim to samo u Vahi, jer evidentno covjek se ne da zajebavat gdje god da dodje.
Bajevic koji se spominje kao vrlo vjerovatno rijesenje, ne znam kakav je po tom pitanju. Ima rezultate, ali sa kakvim ekipama. Mozda nisu bili ovakvi "vukovi i lisice" kao ove nase zvijezde i idoli. Mozda i on padne na ispitu [/b]
Pape je ukopao sve nas a najvise sebe. Sa forsiranjem treceg kreativca - Medunjanina. ( koji je dobar igrac ali on je trebao da igra umjesto Misketa ) Jednostavno sam osjecao da Pape ne J**+ zivu silu. I da ce forsirat taj svoj starinski nacin fudbala ( sa tri spora kreativca ) jer ne zna drugacije i tako je naucio. Da ce forsirat dok ne dozivimo debakl. I tacno to se je i desilo. Nadam se da je dosao pameti. Ali cijena je golema, a opet neznamo dali bi nas da ima priliku opet iznenadio sa svojom taktikom.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 jun 2014, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.
Cini se kao neko ko bi znao da rijesi nase probleme. A neko rece da je vec u nasem savezu neka civija, da nije u komitetu za normalizaciju. Ako jeste, onda bi mozda i mogao nesto ucinit.donniedarko je napisao/la:Druze tip je napustio klupu tokom utakmice nakon sto su mu najutjecajniji navijaci zvezde skandirali napolje iako je bio na putu osvajanja titule. Igraci, navijaci i uprava AEK-a su ga bukvalno molili da ostane kad su ga neki huligani docekali zbog nekog loseg rezultata. Ima pregrst osvojenih trofeja u Grckoj. Vec sam naglasio, slican mentalitet vlada kod nas te tip vjerovatno ima iskustva kako da se postavi u tim situacijama. Principijelan je sto nam svakako treba na kormilu poslije ovog haosa sto je ostavio Susic iza sebe.IronMany je napisao/la:Nema Safet sta vise da trazi u ovoj reprezentaciji. Sve je konce pogubio vec odavno, jos od Rumunije u gostima i nema tu sta vise da ispravlja.
Potreban nam je neko sa novim idejama, neko sa vecim znanjem u nogometu i sa pravim autoritetom. Neko ko ce za 1 sat nakon sto preuzme kormilo reprezentacije da rijesi problem uplitanja igraca u selektorov rad.
Ja licno vidim to samo u Vahi, jer evidentno covjek se ne da zajebavat gdje god da dodje.
Bajevic koji se spominje kao vrlo vjerovatno rijesenje, ne znam kakav je po tom pitanju. Ima rezultate, ali sa kakvim ekipama. Mozda nisu bili ovakvi "vukovi i lisice" kao ove nase zvijezde i idoli. Mozda i on padne na ispitu.
Ostaje nam da vidimo, a svakako ide zanimljiv period kad je reprezentacija u pitanju.
Ostaje nam da vidimo.
@Mozambik - tesko je sad iz ove perspektive govoriti o tome kako su i zasto pozivani igraci. Mozda to sto su mu bratovi igraci u njegovoj agenciji, nema sa tim insinuacijama o zaradi, nikakve veze. Na kraju krajeva koliko se sjecam Ibricic je jedno vrijeme bio i bez kluba dok je Hadzic igrao npr.
Na kraju krajeva ko su to Edin i Emir da mogu uslovljavati selektora icim? Ko? Niko care moj.
Al' ajd yebaji ga sad.... steta je ucinjena i gotovo je sad. Sad ovo sve sto radimo je ustvari plac za prosutim mlijekom, al' od toga naravno nikada nikakve fajde nije bilo.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!
Od mene mu hvala što nas je odveo u Brazil, sad i da ostane bio bi izložen svemu i svačemu pa mu je bolje da ide u svakom slučaju. 
- DonCorleone
- Kontakt:
Eto kriv je manjak autoriteta nad kabadahijama, znanje na svu srecu ima
. Veliki covjek, a jos veci strateg
. Samo mu remeti ona zvOka pred himnu corporate identity, a corporate design na svu srecu legitimira njegov identitet.
Najsmijesniji lik je ovaj Safet a jos duplo gori su ovi "manjak autoriteta" likovi.
Najsmijesniji lik je ovaj Safet a jos duplo gori su ovi "manjak autoriteta" likovi.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Evo i Bajevic pljunu Safetu u lice.
-
vivaILchelik
- Kontakt:
amko27 je napisao/la:Evo i Bajevic pljunu Safetu u lice.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
"...Međutim, smatram da smo imali i kvalitet, a i takve protivnike u grupi, koje smo mogli pobijediti i plasirati se u osminu finala", zaključio je Bajević.vivaILchelik je napisao/la:amko27 je napisao/la:Evo i Bajevic pljunu Safetu u lice.![]()
Cijena njegove pogreske sa Nigerijom se mjeri milionima Eura koje se uplacuju za prolaz grupe. Taj novac bi BIH nogometu itekako dobro dosao.Ajax je napisao/la:Igraci sa kojima je radio Dusko u zadnjih 10 godina su dvije klase ispod nasih pojedinih zvijezda. On se moze pokazat kao puni pogodak. A moze nas unistit sa nekim starinskim pogledom na autoritet koji vise ne pali. Nije isto igrati u nekoj Grckoj ili biti igrac Citya , Rome itd. Ti igraci su zvijezde. Sa njima treba imat strog odnos ali ne previse strog. Ako ih previse pritisnes sve puca. I tu mnogi grijesite kada mislite sve sto ih vise nagazi novi selektori biti ce bolje. To nije istina. Drugi najbolji selektor iza Vahe bi bio opet Ciro. imao je zajebantski odnos sa njima a znao je kada i kako ih treba motivisat. To je dobitna kombinacija. Da nas je Ciro vodio na ovom SP. **** bi im majku, prosli bi u drugi krug a onda muski protiv Francuza zatvorena varianta kao u Parizu ( gdje je Pape pogodio pravu taktiku ). Letili bi po terenu a ne da igramo bez ljevog beka kao sa Papetom.IronMany je napisao/la:
Bajevic koji se spominje kao vrlo vjerovatno rijesenje, ne znam kakav je po tom pitanju. Ima rezultate, ali sa kakvim ekipama. Mozda nisu bili ovakvi "vukovi i lisice" kao ove nase zvijezde i idoli. Mozda i on padne na ispitu [/b]
Pape je ukopao sve nas a najvise sebe. Sa forsiranjem treceg kreativca - Medunjanina. ( koji je dobar igrac ali on je trebao da igra umjesto Misketa ) Jednostavno sam osjecao da Pape ne **** zivu silu. I da ce forsirat taj svoj starinski nacin fudbala ( sa tri spora kreativca ) jer ne zna drugacije i tako je naucio. Da ce forsirat dok ne dozivimo debakl. I tacno to se je i desilo. Nadam se da je dosao pameti. Ali cijena je golema, a opet neznamo dali bi nas da ima priliku opet iznenadio sa svojom taktikom.
Meni samo nije jasna ta mega taktika protiv Nigerije. Pa jbt, cekas utakmicu, jos se napijes, izgube, onako grogiran podjes do zene ona kaze ma hajd bjezi pijanduro. Dan za zaborav. Jedno me kopka. Sto Spahic nije intervenisao kod Susica kad je vidio da nema beka. On je kapiten. Sve vise mislim da je to lijepo mahnuto. Dobra kvota bila na Nigeriju. Mislim da su njih dvojica to odradila. Sto se mene tice neka idu obojica. Bas sam se bio ponadao prolasku grupe a mi ispadosmo kao Italijani. Zar moze gore.
Gdje je po tebi greska? Aj prosvjetli me. Al' onako fino...DonCorleone je napisao/la:Eto kriv je manjak autoriteta nad kabadahijama, znanje na svu srecu ima. Veliki covjek, a jos veci strateg
. Samo mu remeti ona zvOka pred himnu corporate identity, a corporate design na svu srecu legitimira njegov identitet.
Njegovo znanje znamo da je oskudno, sto je i pokazao. Pored tvrdoglavosti koju je ispoljavao, sta je po tebi jos moglo da mu fali?
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!
Dusko nije nikakva garancija za uspjeh. On je samo mozda manji riziko od Papeta. Ima ponesto stvari koje mi kod njega ne leze. Od bi bio fenomenalan trener za Partizan, Dinamo, Kipar .... Ali da vodi jednu od najbolje 20 reprezentacije svijeta ipak treba nesto vise. Ne dijeluje mi kao covjek koji ce otici u Francusku ili Njemacku i pricati sa Prcicem i Vrancicem i nagovarati ih. VIse mi djeluje kao covjek koji ce dovest najbolje igrace iz Zvezde, Zelje. Partizana i Dinama. Jedino sto je veliki plus su uspjesi prije 10 godina u Grckom fudbalu i da je autoritet. Ali to su sve KLUPSKI USPJESI. Nije isto klub i reprezentacija, mi smo mu prva reprezentacija.dubrovnik je napisao/la:
Cijena njegove pogreske sa Nigerijom se mjeri milionima Eura koje se uplacuju za prolaz grupe. Taj novac bi BIH nogometu itekako dobro dosao.
Naravno Vaha je druga dimenzija. Nije u penziji, vodio je vise reprezntacija uspjesno. isao bi razgovarat sa potencialnim novim igracima, ima odlican skauting protivnika i prakticki ne treba ni pomocnika.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 jun 2014, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.
Na Maracanu izasao u trenerci, kao da je krenuo u prodavnicu ispred kuce po dvije dvoguze.
Nek sjedi kuci onda. Sto dalje od nas. Evo Safetu smo bili prva pa sta uradi. Istina odveo nas je na SP, medjutim ostavio nas je u problemima samo takvim.Ajax je napisao/la:Dusko nije nikakva garancija za uspjeh. On je samo mozda manji riziko od Papeta. Ima ponesto stvari koje mi kod njega ne leze. Od bi bio fenomenalan trener za Partizan, Dinamo, Kipar .... Ali da vodi jednu od najbolje 20 reprezentacije svijeta ipak treba nesto vise. Ne dijeluje mi kao covjek koji ce otici u Francusku ili Njemacku i pricati sa Prcicem i Vrancicem i nagovarati ih. VIse mi djeluje kao covjek koji ce dovest najbolje igrace iz Zvezde, Zelje. Partizana i Dinama. Jedino sto je veliki plus su uspjesi prije 10 godina u Grckom fudbalu i da je autoritet. Ali to su sve KLUPSKI USPJESI. Nije isto klub i reprezentacija, mi smo mu prva reprezentacija.dubrovnik je napisao/la:
Cijena njegove pogreske sa Nigerijom se mjeri milionima Eura koje se uplacuju za prolaz grupe. Taj novac bi BIH nogometu itekako dobro dosao.
Naravno Vaha je druga dimenzija. Nije u penziji, vodio je vise reprezntacija uspjesno. isao bi razgovarat sa potencialnim novim igracima, ima odlican skauting protivnika i prakticki ne treba ni pomocnika.
Vaha je najbolji, idealan izbor za sledeceg selektora. E sad, koliko je to realno, vidjet cemo.
- 1988risha
- Kontakt:
U prvom mandatu sa Papetom smo doživjeli demoliranje od Portugala,ako ćemo pošteno,i tad se Osim smilovao pa ga ostavio... Tako da nije on iz prve odveo nas na takmičenje...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.