Emir Spahić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Emir Spahić
@bosnas
Ne zelim biti Spahicev odvjetnik i to mi nije nikakva namjera. Ali stalno se povlaci teza da je glavna Susiceva greska sto nije uspio spustiti nase glavne igrace(zvijezde)na zemlju. Ja se ne bi slozio sa tim, nego upravo suprotno. Kao najvecu njegovu gresku, iako ne i jedinu vidim spustanje jedne nase nove zvijezde na klupu u utakmici sa Nigerijom. Taj potez je simbol svega sto Susic radi u reprezentaciji BIH vec jedno duze vrijeme. On je sistemska greska nase repke pa cak i klanovi
a i ostale nedace koje su nas stigle u najvecem dijelu su rezultat njegovog rada. Spahic kako se cini nije operisan od nereda vec sasvim suprotno uvjek je u njih i umjesan. Ja tu njegovu osobinu niti znam niti mogu braniti.
Ne zelim biti Spahicev odvjetnik i to mi nije nikakva namjera. Ali stalno se povlaci teza da je glavna Susiceva greska sto nije uspio spustiti nase glavne igrace(zvijezde)na zemlju. Ja se ne bi slozio sa tim, nego upravo suprotno. Kao najvecu njegovu gresku, iako ne i jedinu vidim spustanje jedne nase nove zvijezde na klupu u utakmici sa Nigerijom. Taj potez je simbol svega sto Susic radi u reprezentaciji BIH vec jedno duze vrijeme. On je sistemska greska nase repke pa cak i klanovi
a i ostale nedace koje su nas stigle u najvecem dijelu su rezultat njegovog rada. Spahic kako se cini nije operisan od nereda vec sasvim suprotno uvjek je u njih i umjesan. Ja tu njegovu osobinu niti znam niti mogu braniti.
bagrcavi je napisao/la:HAHAHHAHAAHAHAHAHAHBatko je napisao/la:Daj da vidimo te dokaze?bagrcavi je napisao/la:Već par godina je oženjen, i dijete je dobio...
Whatever, vidis koliko me qrac boli za njegov zivot.
Ne mjenja cinjenicu da je rak rana nase reprezentacije......
Detonator svih problema u reprezentaciji, pa tako i ranog povratka
iz Brazila jeste ponasanje Emira Spahica (kapitena koji to nije)....
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC
"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."
Nottingham Forest FC
"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."
Cuj teorije. Da je normalan sa 33 bi bio porodican covjek.
Jak argument. Stvarno.
Jak argument. Stvarno.
Ko želi da se bavi analizama, usporedbama naših igrača sa najboljim igračima današnjice, evo jedan dobar link. Nadam se da će neko od sportskih novinara-analitičara, napraviti jednu objektivnu analizu i predstaviti je nama, zaljubljenicima u fudbal.
http://www.fifa.com/worldcup/statistics ... tance.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fifa.com/worldcup/statistics ... tance.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
Evil Genius II
ne zanima me sta radi u slobodno vrijeme, da li je ozenjen, ima li djece, koga udara i ko ga udara, s kim i gdje ispija kafe i rakije, niti me zanima gdje je bio za vrijeme rata i koji mu je najtezi momenat u zivotu. znam samo da nas je par puta svojim bahatim glupostima i komplikovanjima jednostavnih situacija kostao bodova, znam da su ga iste te gluposti kostale bolje klupske karijere u kojoj je spalio mostove ka svim svojim bivsim klubovima i znam da je ovo svjetsko prvenstvo odigrao ispod svih ocekivanja i kao nas najbolji odbrambeni igrac i kao vodja ekipe. takodje, prije par mjeseci po izvlacenju grupa sa haverima sjedim i raspravljam o tome kako mi najveci strah nisu ni messi ni kun ni mikel ni emenike ni dejagah vec nas kapiten koji je sklon kiksevima i koji po defaultu mora imati par pomracenja uma po velikoj utakmici. nazalost, moje sumnje i strahovi su se ispostavili tacnim.
eh kada jedan fudbalski laik uz pivo i rostilj moze predvidjeti kiks nekog igraca onda realno gledano taj igrac nema sta traziti u reprezentaciji jedne zemlje a kamoli da bude kapiten iste. hvala na svemu, slavicemo dobre i pokusati zaboraviti lose trenutke ali dosao je red na neke nove klince.
eh kada jedan fudbalski laik uz pivo i rostilj moze predvidjeti kiks nekog igraca onda realno gledano taj igrac nema sta traziti u reprezentaciji jedne zemlje a kamoli da bude kapiten iste. hvala na svemu, slavicemo dobre i pokusati zaboraviti lose trenutke ali dosao je red na neke nove klince.
Ehh. Ovo je vec argumentovan komentar!Evil Genius II je napisao/la:ne zanima me sta radi u slobodno vrijeme, da li je ozenjen, ima li djece, koga udara i ko ga udara, s kim i gdje ispija kafe i rakije, niti me zanima gdje je bio za vrijeme rata i koji mu je najtezi momenat u zivotu. znam samo da nas je par puta svojim bahatim glupostima i komplikovanjima jednostavnih situacija kostao bodova, znam da su ga iste te gluposti kostale bolje klupske karijere u kojoj je spalio mostove ka svim svojim bivsim klubovima i znam da je ovo svjetsko prvenstvo odigrao ispod svih ocekivanja i kao nas najbolji odbrambeni igrac i kao vodja ekipe. takodje, prije par mjeseci po izvlacenju grupa sa haverima sjedim i raspravljam o tome kako mi najveci strah nisu ni messi ni kun ni mikel ni emenike ni dejagah vec nas kapiten koji je sklon kiksevima i koji po defaultu mora imati par pomracenja uma po velikoj utakmici. nazalost, moje sumnje i strahovi su se ispostavili tacnim.
Ovako se diskutuje!
Ja mu nikad necu zaboraviti onaj faul protiv Francuske. Jeste sudija pogrijesio jer je faul bio van 16 ali ono nije trebao/smio uraditi.
naravno da ga ne zasluzujemo ovo smo mogli ovako proslaviti i prije 2g da se nije zaje bavo sa Nasrijem oko 16mmandraX je napisao/la:[youtube][/youtube]
![]()
NE ZASLUŽUJEMO TE KAPITENU!
Sve si napisao u ovom postu, ali mogao si se ovako referirati na bilo kojeg naseg odbrambenog igraca. Ja bi ga izveo na poluvremenu protiv Nigerije a zasto to genije nije uradio nemam pojma. Da je na vrijeme doveo Arslanagica, Emir bi bio puno manje vazan na prvenstvu. Isto se odnosi i na Bunozu. Treceg kvalitetnog stopera koji nam je bio na raspolaganju Zukanovica Susic je potjerao iz repke radi afere viza.Ovako mogao ga je zamjeniti ozlijedjenim Bicakcicem koji je usput kiksao protiv Argentine. Nas selektor pravi dodatni problem jer ne zeli nasim najboljim igracima dovesti kvalitetnu konkurenciju. Ne znam bi li Emir brze reagirao da zna da moze biti zamjenjen u svakom momentu ili bi glumio driblera po nasem sesnaestercu. Ali nije Susic tako spor bio za dovesti konkurenciju Misimovicu i Pjanicu u vidu bratica koji je usput pokazao da se na njega u buducnosti moze racunati. Riba uvijek smrdi od glave, Kad nema macke misevi kolo vode....Evil Genius II je napisao/la:ne zanima me sta radi u slobodno vrijeme, da li je ozenjen, ima li djece, koga udara i ko ga udara, s kim i gdje ispija kafe i rakije, niti me zanima gdje je bio za vrijeme rata i koji mu je najtezi momenat u zivotu. znam samo da nas je par puta svojim bahatim glupostima i komplikovanjima jednostavnih situacija kostao bodova, znam da su ga iste te gluposti kostale bolje klupske karijere u kojoj je spalio mostove ka svim svojim bivsim klubovima i znam da je ovo svjetsko prvenstvo odigrao ispod svih ocekivanja i kao nas najbolji odbrambeni igrac i kao vodja ekipe. takodje, prije par mjeseci po izvlacenju grupa sa haverima sjedim i raspravljam o tome kako mi najveci strah nisu ni messi ni kun ni mikel ni emenike ni dejagah vec nas kapiten koji je sklon kiksevima i koji po defaultu mora imati par pomracenja uma po velikoj utakmici. nazalost, moje sumnje i strahovi su se ispostavili tacnim.
Koliko poslovica i sve se referiraju na istu adresu. Spahicu bioloski sat otkucava i svak je to vidio na SP i nema razloga da se nesto puno prepiremo oko ove tako ocite cinjenice.
Drzite se njegovih gresaka na terenu i izdavajte ih ko pijan plota, a to koliko nas je puta spasio i dobro odigrao , tako ako se sad oprosti zahvaljujuci nerealnim kritikama i pricama rekla kazala, naumpast ce on nama u kvalifikacijama.. Svi igraci svijeta grijese od najboljih do prosjecnih i da kritikuju ih, al ne proglasavaju drzavnim neprijateljem broj jedan, sad i invalidima, nezaposlenima i svim frustriranim za sve kriv Emir
Ja uopste nisam protiv Spahica i mislim da se nekom kapitenska traka ne moze tek tako uzeti i ne treba.
Spahic je nama valjao ali je pravio i greske.
On moze jos do evropskog prvenstva a onda ce se vjerovatno oprostiti. Na prvenstvu, ako se kvalifikujemo.
On moze jos do evropskog prvenstva a onda ce se vjerovatno oprostiti. Na prvenstvu, ako se kvalifikujemo.
-
Evil Genius II
evidentno je da se gubi u velikim utakmicama i da mu ponasanje bas i nije na nivou jednog kapitena jer on kao takav treba da bude lice i glas ove reprezentacije, da prvi ukazuje na probleme i greske, radi na ispravljanju istih te objasnjava razloge losih partija, atmosferu iz svlacionice, odnos igraca sa selektorom i slicno ali ne . . . daleko od toga da ga pljujem, hvala mu za svaku utakmicu koju je igrao kroz bolove, hvala mu za svako uklizavanje koje nas je spasilo primljenog gola i za sve dobro sto je uradio za reprezentaciju ali samo slijepac ne vidi da je njegovo vrijeme proslo. ako je pametan (a jeste) oprostice se kao jedini kapiten koji je imao cast predvoditi bih na svjetskom prvenstvu, kao covjek koji je pod injekcijama igrao utakmice i kao neko ko je uvijek davao 200% svojih mogucnosti za sveti dres, a ne kao neko ko igra naustrb drugih, mladjih, boljih igraca, koji je rak rana svlacionice i x faktor koji dijeli istu na klanove.
osim misketu?!SamoZeljo je napisao/la:Ja uopste nisam protiv Spahica i mislim da se nekom kapitenska traka ne moze tek tako uzeti i ne treba.
Ne zasluzuje on ovaj narod !
Nego raja kad vi spavate? Imate li vi porodicu, djecu, zenu? Koliko vidim neki ne silaze sa ovog foruma. Svasta se pise na ovoj temi i fakat prelazi sve granice normale. Prvo Emira ne branim. Vidi se na njemu i njegovoj igri da jednostavno vise ne moze i doslo je vrijeme za neke nove klince. Oprostit se od repke i kud koji mili moji. Sto se novinara tice tu stvarno mislim da je Emir donekle i upravu. Na sekundu se stavite u njegovu poziciju. Znaci bez ikakvog dokaza, bez ikakvog objasnjenja novinar vas naziva smetljarem i vi da ste na njegovom mjestu bi sljedeci dan razgovarali sa njim i dali mu intervju. Aha. Al u bajkama.
I sto se tice priloga sa Federalkne i svega sto je izneseno u istome, bez dokaza crno na bjelo (a u ovom prilogu nema niti jedan jedini dokaz) ponovo se sve svodi na suplju pricu rekla kazala i presipanja iz supljeg u prazno. Ako vec nesto znaju i zele da kazu, neka lijepo i dokaze objave pa da znamo na cemu smo. Opet kazem ne branim Emira i kad lose odigra treba kritikovati njegovu igru i zalaganje na terenu, a sta radi van istog osim ako to ukljucuje nelegalno prodavanje utakmica nase reprezentacije, mene iskreno ne zanima. Taman da se opija svaku noc, svoju ce karijeru unistiti. Moju sigurno nece. Za Dzeku isto vazi. Ako odigra lose i na terenu ne pokaze sto treba, to treba kritikovati. A ja prosto ne razumijem zasto se nasi ljudi satrase razmisljajuci gdje je Dzeko, sta radi, gdje mu je Amra, mater, otac, sestra, s kim je. Edin je jako puno napravio za nasu drzavu, i napravit ce jos mnogo vise, a sve kritike na osnovu njegovog privatnog zivota su stvarno neukusne.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Najbolji je komentar ovoga par postova iznad, uz rostilj i vopi je predvidio kiks Spahica prije par mjeseci, a nije se bojao igraca tipa Emenike (jako zanimljivo da ne pise Musa, koji je realno bio mnogo opasniji prije SP, kao i u zadnjoj protiv Arg). Ovdje ima previse supljih likova, Spahic nije Nesta, niti ce ikad biti. Solidan stoper, covjek velikog srca ali i kiks igrac, to je jos onda pokazao protiv Grcke,Madjarske, kad su nas pumpali, pa ono cega se svi sjecamo protiv Fra. Why always you?
kako kontradiktorno, jer upravo je spahić taj koji je misketu ukrao kapitensku traku.SamoZeljo je napisao/la:Ja uopste nisam protiv Spahica i mislim da se nekom kapitenska traka ne moze tek tako uzeti i ne treba.
Ja sam bio 100% protiv toga. Mogu se naci i komentari na njegovoj temi.viKK je napisao/la:kako kontradiktorno, jer upravo je spahić taj koji je misketu ukrao kapitensku traku.SamoZeljo je napisao/la:Ja uopste nisam protiv Spahica i mislim da se nekom kapitenska traka ne moze tek tako uzeti i ne treba.
Mene ako pitas, ja je nikad nebi uzeo Misimovicu ali eto, ako se vec desilo, ne treba nastaviti sa tom praksom. Mislim da to nije lijepo za reprezentaciju, mijenjati kapitene...
-
Evil Genius II
emenike i ostali navedeni su nabrojani reda radi. bitno je da skuzis poentu a ona je: spahic nije nesta ali je nas najbolji odbrambeni igrac. odigrao je odlicno zadnjih 10ak utakmica i svi smo se nadali da su kiksevi iza njega jerbo ima priliku pokazati ko je i sta je na najvecoj fudbalskoj smotri, moj waltere. neki su isli do te mjere da su ga poredili sa vidicem i ostalim velicinama. kao sto napisah, pribojavao sam se njegovog kiksa ali htio sam vjerovati kako ce izdominirati onako kako je to radio kroz kvalifikacije. medjutim, spaha je ostao spaha i samo zbog prenapuhanog ega koji mu ne dozvoljava da odradi najjednostavniju reakciju u vidu izbacivanja lopte u aut ili korner mi primismo gol. ili ja za tebe savrseno normalno tj ocekivano sto je on napravio u duelu sa emenikeom, kao i oni pasovi nigerijcima u noge s pocetka utakmice!?Zenga je napisao/la:Najbolji je komentar ovoga par postova iznad, uz rostilj i vopi je predvidio kiks Spahica prije par mjeseci, a nije se bojao igraca tipa Emenike (jako zanimljivo da ne pise Musa, koji je realno bio mnogo opasniji prije SP, kao i u zadnjoj protiv Arg). Ovdje ima previse supljih likova, Spahic nije Nesta, niti ce ikad biti. Solidan stoper, covjek velikog srca ali i kiks igrac, to je jos onda pokazao protiv Grcke,Madjarske, kad su nas pumpali, pa ono cega se svi sjecamo protiv Fra. Why always you?
Samo je jedan pravi kapiten!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.