Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

IlPrincipe
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la IlPrincipe » 27 jun 2014, 12:38

Da koristio je suplemente (proteine i ostale pm) a nije koristio steroide.

e baš to jarane sam koristio :mrgreen:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 jun 2014, 12:47

A jesil' se i ti puc'o imalo tim proteinima ? :D al budi iskren :mrgreen:

I de ziv bio reci mi ovo za nocno bildanje, jer dobio sam i ja par kg s onim tvojim napitkom, al et, malo bi se i teretio :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 27 jun 2014, 13:12

Ja ne znam sta vi samo podrazumijevate pod tim ''pucanjem proteinima'', da ne kontate mozda da ce sam od sebe, odnosno sam od toga izrasti u gorostasa?
Suplement kao i svaki drugi 'ebote, kao da uzimas multivitamin, nije cudotvorac, cisto dokazano najbrze apsorbirajuci izvor proteina i to je to.
Ako ti unos proteina (nebitno da li je to whey protein, biljni ili zivotinjski) nije dovoljan za rast misicne mase uz adekvatnu stimulaciju (trening), mozes se ti ''pucati'' time koliko hoces. Max glupa prica.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 jun 2014, 13:30

care, znam ja sta je suplementacija, ali pitam da li se i on "pucao" time jer je za vrlo kratak period dobio finu misicnu masu, nista vise...znam da i genetika tu igra ulogu, ali majka mu stara, zna se da ces brze napredovati sa suplementacijom nego bez nje, zato sam ga to i pitao :)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 jun 2014, 13:40

Koristio sam pola mjeseca kreatin i mjesec dana whey protein..

a nećeš imat problema što se tiče tog treniranja samo moraš imati dobar san odnosno dobro se odmorit minimalno 8 sati spavanja.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 27 jun 2014, 13:55

Pa suplementacija ce naravno pomoci ako se koristi kako treba i ako unos iz hrane nije dovoljan za pravi napredak, jasna stvar. Recimo eto treba ti za tvoje tijelo 160 gr proteina dnevno za rast misicne mase, a ti npr. unosis u prosjeku 140. Tih 20 gr ce taman nadomjestiti recimo whey protein shake-om i to je to, za to je ta suplementacija namijenjena, kao nadopuna, nista vise, ti ako neces imati kvalitetnu i ispravnu prehranu i ako neces krvnicki trenirati, nema ti od toga nista pa se ti ''pucaj'' time do preksutra.
Mislim, smatrati da netko moze od toga cisto postati ogroman, to je vec, ne znam, na razini one seljacke price ''ma on ti pije proteine''. Je, mora da je od toga toliki.
Nije direktno tebi upuceno, cisto onako generalna opservacija.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 jun 2014, 14:09

BurningLegion je napisao/la: za to je ta suplementacija namijenjena, kao nadopuna, nista vise, ti ako neces imati kvalitetnu i ispravnu prehranu i ako neces krvnicki trenirati, nema ti od toga nista pa se ti ''pucaj'' time do preksutra.
Mislim, smatrati da netko moze od toga cisto postati ogroman, to je vec, ne znam, na razini one seljacke price ''ma on ti pije proteine''. Je, mora da je od toga toliki.
kad čujem da neko to govori odma bi ga štosem u nos spuco, samo bolidi to mogu reći .. tj oni koji nikad u zivotu nisu digli teg

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 27 jun 2014, 14:17

Pa, kad to konta da ce mjesec dana piti nekakve magicne proteine koji su u njegovoj glavi nekakva kemija, taman kao da nikad u zivotu protein u sebe unio nije :facepalm:, i da ce se nabildati nakon mjesec, dva, a usput sve nastaviti kao i prije.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 jun 2014, 15:41

@burninglegion ma ne brini, znam ja da je to dodatak ishrani, bez ishrane i treninga dzaba ti kanta praha dnevno :)

@ilprincipe aha ok hvala ti, onda cu mozda krenuti malo s tim..samo da pokusam nagovoriti nekoga, da ne idem sam :)

A to za 8 sati sna, kad sam prva, ustajem prije 7, al dosta i to, ja to nadoknadim sve kad sam druga :D

Klare

Post Postao/la Klare » 27 jun 2014, 16:11

Ja kontao ovo profesionalci, a ono tek pocetnici sa max pola godine staza.

Da vam ja kazem, covjek koji max sportski zivi(ne pijem, ne pusim, ne kockam i zdravo jedem, te dobro spavan, a najbolje od svega snazno treniram.

Kad sam pocinjao sa treningom 4tu seriju na bencu su mi ruke padale pod samom sipkom, tako sam genetski losa prsa imao.

Nakon dvije godine sam radio sve moguce vjezbe, snagu sam dobio veliku, izdrzljivost, ali u zadnjih pola godine napretka nikako na misicima nije bilo, ruka je hladna 40, fino izdefinisana, nije ono kao u vas seljaka da od kreatina zadeblja, nego je vise pljosnata.

Dakle, osjetio sam da stagniram, i nekako se odlucim za whey.
I sta bude, bude druga prica.

I samim tim se meni gade ovi klinci sto ne znaju sta je delt, a sta lats, a znaju za kreatin, hors power, an.cut i ostale picke, pa dodju i poziraju.

Ja cu vam reci zasto je jedino whey natural.

Ime mu govori, a recite mi od cega i kako dobivaju kreatin i ostale picke?
Hajde da vas vídimo kobajagi na prirodno?

Recete ima krdatina u tijelu, pa ima i testa, pa sta onda unositi test je prirodno je li?

Jos jednom pitanje je prosto kako i od cega se dobivaju kreatin, h.power i njima slicni preparati?

Ne shvatite me pogresno, ne govorim da su stetni, samo mi odgovorite na jednóstavno pitanje?

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 jun 2014, 16:29

šta ti s ovim postom hoćeš dokazati ? :urnebes:

da ti se divimo kako si najbolji i najveci bodybuilder ovdje ?

momak bolan ne pričam o bodybuildingu nego o dovođenju tijela u ono što ti želiš.
Drago mi je kad vidim nekog da trenira i kad vidim od istog napredak, a ti ovdje došao i sad kao ti "znaš znanje" i nas ispituješ znamol sta je ovo a sta ono.

Znam odgovor na sve jedno to tvoje pitanje ali neću da odgovorim iz principa jer si uletio ovdje kao mangup i ku'rčiš se.

Čuj šta lik reče
"ruka je hladna 40, fino izdefinisana, nije ono kao u vas seljaka da od kreatina zadeblja, nego je vise pljosnata."
nećemo dalje :puke:

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 27 jun 2014, 16:36

Smio bi se zakleti da ovaj Klare nema vise od 40 kg sa odjecom, cim se on ovako kurci. Po prvoj recenici vidis o kakvom se tipu radi. Cuj max sportski zivim i kao argument sportskog zivota navodi da se ne kocka :D
kakve bolan to veze sa bilo cim ima ? i koga uopste briga sta ti mislis o kreatinu i ostalim suplementima :? pij sta hoces treniraj kako hoces al za sebe, ne moras svako malo dolaziti ovdje da solis pamet svima.

Klare

Post Postao/la Klare » 27 jun 2014, 16:40

Hajde ilprincipe to je normalna stvar u hercegovini(nisam hrvat), niti je hercegovina hrvatska.

Takve stvari su normalne, zna se da bukvalno nisam míslio.

Eto nakon toga opet pitam za odgovor, ako smijem i da zamolim?

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 27 jun 2014, 16:45

Kakav bolid. :rol: :facepalm: :facepalm: :clap: Joj nemoj vise, danas ste krenuli po svim temama se prosipati, ne stigne vas covjek sve pohvatati.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 27 jun 2014, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.

Klare

Post Postao/la Klare » 27 jun 2014, 16:46

Steven imam 192cm i 80kg kad se najedem i litar vode popijem.

Da lazem rekao bih ruka 45, ali zna se sta je natural, a sta ne.
Inace whey sam koristio samo mjesec dana,tj.nekih 750gr

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 27 jun 2014, 16:49

Poredjenje testesterona i kreatina bilo je dovoljno da prestanem citati. Imam 2 pitanja za tebe ako si voljan odgovoriti: 1. U cemu se nalazi kreatin i 2. Koja je uloga kreatina u tijelu?

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 27 jun 2014, 17:00

1. u sportski zivot ne spada ne kockanje
2. znaci od kreatina se dobija seljacka zadebljana ruka :rol:
3. kreatina imas u tijelu, imas ga i u mesu što svaki dan jedeš, jednostavno sa dodatnim unosom ćes ga imati više i imat češ više energije prilikom treniranja, jer u tijelu ga nemaš dovoljno za jedan cijeli trening znači jednostavno ti daje više energije, a i dovlači vodu u mišiće, širi čećije i dodatno ti daje taj pump mišića, al ne kao što svi kontaju ko balon da će se napukat, a jeftin je i masovno se koristi ;)

i oko ovih suplemenata je.bo majku po nekim pričama u rang heroina se stavljaju, jednostavno ko ima para i može sebi kupi da bi olakšo treninge i napredak, kao i sve ostalo u životu gdje možeš što sebi nebi malo pomogo olakšo? uzmeš protein i piješ ga 1-2 na dan to su ti ko dodatni obroci, kupiš kreatin da bi dobio više enegrije i malo te poguro, i tako sa ostalim stvarima zavisi za šta imaš para...
o steroidima je druga priča, imaju efekta al je rizik veliki za zdravlje, to ako ko hoće riskirat može, al i tu nema efekta bez treninga+iskrane i ako se može još suplemenata ;)

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 27 jun 2014, 17:05

Ma pusti covjeka, popio 750gr Wheya i ubijedjen da ga je pogurao.
Toliko clanaka, foruma, takmicara, trenera i da se ljudi prosipaju sa pricom koju mozes tolerisat samo ljudima od preko 50 godina kao sto su nasi roditelji je u najmanju ruku zalosno. Sve covjeku pod nosom i opredijele se da pametuju, izvlace svoje zakljucke, svoje teorije itd itd.

Klare

Post Postao/la Klare » 27 jun 2014, 17:13

Drugovi, pitanje nije bilo gdje ima kreatina, nego iz cega i kako ga oni dobivaju?

I sta tebi ado nije jasno, nije ti jasno kako me 750gr poguralo?

A sta mislis koliko sam trenirao bez ikakve suplementacije i imao ruku 40 hladnu, te radio po 10 zgibova u preko 5 serija sa mojih 93kg(najširi hvat), na benchu najširi hvat 90kg, kosi 80kg, sve po 7-8 ponavljanja,
triceps sa krivudavom šipkom 50 kg 8 ponavljanja, biceps sa bucicom od 22 kg 10 ponavljanja,
sa ravnom šipkom oko 50kg, ramena sa šipkom od 75kg 8 ponavljanja

Moram priznati noge nisam radio i to je greška,
njih u sljedećoj sesiji planiram, kao ni dodatne vježbe za lats sa tegovima.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 27 jun 2014, 17:21

Iz cega dobijes jedno 70 posto stvari sto unosis u organizam na dnevnoj bazi?

Jel ti stvarno mislis da te 750 gr proteina poguralo do profesionalnog nivoa bar po prici ili da si nekakva manga da se ljudima ovdje ismijavas?

Jel moguce da si toliki levat ili jednostavno bas dobro, u nedostatku bolje rijeci, ogranicen i neuk?
Ili te samo zabavlja glumiti forumskog klauna, makar ti je konkurencija zestoka.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.