Bjezis sa teme na temu.BABADZO je napisao/la:Nezz braca,vidicemo Nadala gdje ce biti u 33.
Ti si pitao sta je impresivnije a ja sam ti dao vrlo jednostavan i logican odgovor.
Nadal u 33. godini nece igrati tenis vjerovatno ali mislim da su male šanse da ga Roger sustigne (a kamo li prestigne) u tom takmicenju "Rafini Roland Garrosevi vs Rogerovi WImbledoni" tako da je to nebitno.
@formance i edine
Trava jeste trava, slazem se ali ovo dosad sto sam vidio od Rafe nije lose sekunde.
Kako god rezultati izgledali ja stojim iza svog misljenja.
Zdraviji je nego obicno tj fino se osjeca na terenu(necu da kazem da je zdrav 100% jer ne znam da je takav bio od 2008 godine.Uvijek je na "tabletama" za bolove i samo je pitanje jel ga boli manje ili više),trenirao je dosta vise nego obicno, pun je zelje i motiva.Probio je led zvani prva dva kola i Lukasa Rosola.Isto tako statistika ne izgleda loše.Prvi meč 36W(6 aseva),25UE,72% ubacenog,72% osvojenog na prvi i 41% osvojenog na drugi servis uz solidnu prosjecnu brzinu prvog servisa od 178 km/h.Drugi meč 46W(11 aseva),11 UE,79% ubačenog,75% osvojenog na prvi i 62% osvojenog na drugi servis uz istu prosjecnu brzinu prvog servisa ali uz cak 15 km/h u prosjeku brzi drugi servis.
Ovdje vec vidimo napredak a znamo da kod Rafe to obicno napreduje još više kako turnir odmiče.Trebaće i malo sreće sa vremenom jer ne znam kako bi se snašao protiv npr. Miloša Raonića u zatvorenim uslovima.
Rogera sa druge strane nisam gledao ali navikli smo zadnju godinu-dvije da do 1/4 ili 1/2 igra odlicno a onda ...
Naravno, po hiljaditi put, bez nekih nenadanih pogoršanja Rafinog zdravstvenog stanja do kraja i malkice srece da neki od protivnika ne bude bio baš u nekom ludom izdanju sa servisom i mogu se nadati dobrom rezultatu.
LN