SamoZeljo je napisao/la:dubrovnik je napisao/la:Koliko je primitivaca u nasoj drzavi zaskocilo na ledja ovog momka. Evo za razliku od nas Hrvati ne umanjuju vaznost Mandzukica a covjek u utakmici sa Mex. kao i da nije igrao. Edin Dzeko je najbolji BIH nogometas od rata i rodjeni pobjednik. Koliko je samo pehara taj momak podigao u karijeri i neki od nas kazu nije nesto. Pa je li tko od vas vidio razliku od Dzeka sa Pelegrinijem od onog vodjenog Manchinijem. Ova generacija nogometasa igra protiv selektora a bojim se i kapitena. Tesko cemo mi naprijed ikad i u cemu kad smo cijelu nasu povijest najbolje od nas tjerali a najgorima davali vlast i funkcije. Dzeko je jadan od najboljih napadaca u Engleskoj ali da bi ga vidjeli na najvecem nivou mora imati na klupi covjeka koji ce mu pokazati postovanje a ne njega i igrace optuziti u svakoj prilici. I zasto se ne bi smijao Dzeko na kraju utakmice sa Nigerijom kad smo svi zadovoljni prikazanim na SP. Da budem iskren i ja sam se smijao i psovao od pocetka do kraja. Nekad i Dzeku, puno vise Spahicu ali ipak najveca je komedija kreirana od naseg el comandantea sa njegovom suludim taktikom. Brani se bez obrane i ubrzaj igru uvodjenjem sporih igraca, nevidjena taktika u mom navijackom zivotu. Do otkrica strucnjaka iz Pariza.Usput Susic se ne moze odbraniti od ponuda koliko je impresionirao nogometni svijet. Ima ponudu NSBIH u dzepu i jos koga. A vi udrite po Dzeku on iz ovog jada ode ni manje ni vise u LP. Mozda ce i selektor nekad tamo.

Mozes ti ovdje tipkati koliko hoces. Neki ljudi ga pljuju godinama jer je Dzeko rodjen u Sarajevu a neki drugi ga pljuju jer je karijeru poceo u Zeljeznicaru. Ima onih koji su ljubomorni onako, nevezano za te dvije cinjenice.
Pogledaj samo sta mu zamjeraju, ono malo smjeskanja poslije tekme. Asmiru Begovicu isti ti kompleksasi nisu ni pisnuli za istu stvar. Dzeki se trazi dlaka u jajetu da bi neko opravdao svoje komplekse.
Znaci, diskutovati sa kompleksasima ne vodi nicemu. Oni jos godinama prije prvenstva pljuju tog istog Edina. Ima ih koji su tu na forumu samo zbog toga. Cudan neki (da kazem) narod.
I ne, definitivno nema neke razlike izmedju ovog Dzeke i onog od prije. Ja ne znam jeste li gledali neke tekme nase reprezentacije i jeste li gledali zavrsnicu EPL? Dzeko igrao fantasticno.
Znaci, sve je do trenera!
EDIN JE NAŠ PONOS!
A ti selektora pljujes objektivno i nevezano za tu "klupsku pripadnost"?
Ja licno na Dzeku nikada nisam pljuvao, kao sto ti i tebi slicni radite kada je u pitanju selektor reprezentacije BiH, ali da mi je rodjeni brat, a ne najbolji igrac reprezentacije, i igrac koji je ponikao iz kluba za koji navijam, ne smije se igrati sa reprezentacijom i visiti u kafanama za vrijeme priprema!
Selektor je onaj koji racuna na njegov profesionalizam koji pokazuje u Engleskoj i na osnovu kojeg je dospio tamo gdje je dospio... Da se u Wolsburgu ponasao kao sto se zna ponasati na pripremama reprezentacije sigurno bi mu Grbavica bila bliza destinacija od Etihada....
Dzeko je jedan jako dobar momak, kojeg slava nije mijenjala u kriticno vrijeme kad je bio mladji....
Sad kad je stariji, zreliji, trebao bi biti i pametniji i odgovorniji....
Kod njega se to ne manifestuje i to je problem sa Edinom....
Vecini nas je drago kad neko nas uspije (uvijek ce biti onih "'ta ce on ja mu kroz noge probaciv'o"), pogotovo jer njegov uspjeh je uspjeh ove drzave, i sto ocekujemo da taj uspjeh prenesu u reprezentaciju (To je vecini nas krajnji cilj...), ali ovo nije Edin Dzeko od prije par godina i trener ima veze sa tim utoliko sto je naivno vjerovao u profesionalizam pojedinaca....
Edin Dzeko je zaratio sa novinarima, na utakmici se svadja sa navijacima.....
Neko ga je naucio da je Bogom dan......A Edin to o sebi nije mislio ranije....
Kako su dosle zamjene za Barbareza, Bolica, Hibica, Bajramovica, Papca....Doci ce i za ove........
Svi su oni prolazni i samo svojim odnosom prema dresu i prema nama koji ih podrzavamo i kad igraju u klubu i u reprezentaciji, mogu zasluziti mjesto u "legendama"......